طبع پاچه گوساله گرم است یا سرد؟

بایدها و نبایدهای مصرف کله پاچه متناسب با مزاج + خرید گوشت بریانی و تنوری

  • فصل بهار از نظر طب سنتی دارای مزاج گرم و‌ تر است به طوری که رطوبت هوا در این فصل زیاد بوده و دمای هوا افزایش پیدا می‌کند.
  • بنابراین به دلیل اینکه استفاده از کله پاچه رطوبت زیادی را به بدن وارد می‌کند و مصرف آن سبب افزایش سوخت‌وساز بدن می‌شود، بنابراین اشخاص باید از میل کردن کله ‌پاچه در فصل بهار اجتناب کنند.
  • بهترین نوع این غذا، کله ‌پاچه گوسفند بوده و گوشت پاچه کیفیت بهتری در مقایسه با سایر قسمت‌های کله‌ پاچه دارد همچنین چربی کلسترول و تری‌گلیسرید پاچه گوسفند نسبت به بقیه قسمت‌های کله ‌پاچه کمتر است.
  • کله ‌پاچه گاو یا بز  مزاج و طبع خیلی سردی دارند و دیرهضم هستند، بنابراین افراد بهتر است از مصرف آن‌ها امتناع کنند.
  • افرادی که در شهرهایی که آب و هوای گرم و‌ تر دارند مانند بوشهر و بندرعباس زندگی می‌کنند، بهتر است از استفاده از کله ‌پاچه دوری کنند؛ مصرف پاچه همراه با مقداری آب ‌لیمو و دارچین ضروری است.
  • افراد باید کله پاچه سالم را با دارچین، آب لیمو تازه، زیره و گلپر مصرف کنند تا دچار چربی خون و دیگر مشکلات جسمانی نشوند.
  • افراد نباید در کنار یک کله پاچه سالم مواد سرد مزاج مانند ماست و دوغ مصرف کنند. زیرا این خوراکی‌ها دارای مزاج سرد هستند و مصرف همزمان آن‌ها با کله پاچه ممکن است موجب بروز مشکلاتی در سیستم گوارشی شود. همچنین پس از مصرف کله پاچه بهتر است تا زمان هضم کامل این غذا به سراغ مصرف خوراکی‌هایی با طبع سرد نروید.
  • خوابیدن پس از مصرف کله‌پاچه سبب افزایش غلظت‌خون می‌شود، پس مصرف این غذا برای مبتلایان به پرخونی توصیه نمی‌شود.

استرس |انرژی

در پخت کله پاچه چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

جهت پخت صحیح کله پاچه و کاهش عوارض آن، بایستی نکات زیر را رعایت کرد:

  • اشخاص باید کله‌پاچه را در دیگ مسی طبخ کنند.
  • همچنین این غذا باید روی شعله ملایم به آرامی از شب تا صبح پخته شود.
  • متأسفانه برخی کله‌پزی‌ها گوشت ماهیچه گاو را جایگزین گوشت صورت گوسفند می‌کنند، زیرا گوشت صورت گوسفند بهترین گوشت محسوب می‌شود و گران‌قیمت بوده در صورتی که گوشت ماهیچه گاو دارای طبع خیلی سردی است.
  • افراد باید کله‌پاچه در صورت مصرف حتماً همراه با مصلحات آن، مانند ادویه‌جات مناسب، نمک و دارچین و آبلیمو مصرف کنند.

 کله پاچه در چه افرادی منع مصرف دارد؟

خرید گوشت و مصرف کله پاچه در افراد زیر ممنوع است:

  • افرادی مبتلا به بیماری نقرس
  • افراد دارای اسید اوریک بالا
  • مبتلایان به بیماری‌هایی مانند ، ، دیابت، چاقی و رماتیسم
  • افراد مبتلا به نارسایی‌های کلیوی و گر‌ید ۱ و ۲

طبع کله پاچه چیست و بهترین مصلح آن کدام است؟

کله پاچه در بین غذا‌های ایرانی یکی از محبوبترین غذاهاست و طرفداران خاص ‏خودش را دارد منتها هضم بخش‌های مختلف آن برای همه افراد یکسان نیست و اگر شما هم از طرفداران این ‏غذا هستید بهتر است قبل از مصرف درباره طبع کله پاچه، کالری کله پاچه و بایدها و نبایدها خوردن آن اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید این غذای خوشمزه را ‏همراه با مصلحات آن نوش جان کنید و از مضرات آن در امان بمانید. ‏

طبع کله پاچه چیست؟

کله پاچه از بخش‌های مختلفی مانند مغز، بناگوش، گوشت سر، زبان، چشم و پاچه تشکیل شده است که هر ‏کدام از این بخش‌های کله پاچه از نظر طب سنتی طبع مخصوص به خود را دارند و در مجموع طبع کله پاچه ‏بیشتر مایل به سردی و تری می‌شود. در ادامه طبع بخش‌های مختلف کله پاچه و مصلحات آن را دسته‌بندی ‏کرده‌ایم.

طبع مغز در کله پاچه

    نوع مزاج: سرد و‌تر

    مصلحات: بهترین مصلح برای مغز گوسفند، ادویه‌جات با طبع گرم مانند نمک، آویشن کوهی، خردل، دارچین و ‏زیره است که میتوان به هنگام طبخ یا در هنگام مصرف به آن اضافه کرد. همچنین به دلیل چربی زیادی که مغز ‏گوسفند دارد خوردن آن همراه با کمی آبلیموی تازه، آبغوره و سرکه توصیه می‌شود. ‏

جالب است بدانید کلسترول مغز گاو یا مغز گوسفند به اندازه ٨ زرده تخم مرغ است و جزو یکی از پرچربترین ‏مواد غذایی طبقه بندی می‌شود و در افزایش چربی خون تاثیر مستقیم دارد از این رو بهتر است طبق گفته‌های ‏متخصصان تا حد امکان از خوردن مغز در کله پاچه خودداری کنید به ویژه اگر مبتلا به چربی و فشار خون بالا و ‏دچار بیماری قلبی هستید تا از مضرات  و خطرات مصرف آن ایمن بمانید. ‏‎ ‎

طبع چشم، گوشت سر و بناگوش در کله پاچه

    نوع مزاج: گرم مایل به اعتدال و ‌تر ‏

    مصلحات: آویشن و نمک مصلح مناسبی برای این بخش‌های کله پاچه است، همچنین به دلیل چربی بالای چشم، گوشت و بناگوش به ویژه چربی بسیار بالای چشم، خوردن آبلیموی تازه یا آبغوره همراه با آن توصیه می‌شود.

گفتنی است چشم نیز همانند مغز از بخش‌های بسیار پرچرب در کله پاچه است و، چون چربی آن از نوع چربی ترانس است از این رو ‏زیاده‌روی در مصرف آن باعث افزایش چربی خون و مشکلات ناشی از آن می‌شود. مصرف این قسمتهای کله پاچه برای ‏افراد با مزاج دموی و کسانی که قوه هاضمه قوی‌ای ندارند، مضر است‎.

طبع زبان

    ‏نوع مزاج: گرم و ‌تر

    مصلحات: زبان تنها قسمت با طبع گرم کله پاچه است ولی از آنجایی که گوشت زبان زود تعفن می‌پذیرد، مصلح آن پخت با سرکه و یا گشنیز خشک، زیره و مرزه است‎.‎

هر ۱۰۰ گرم گوشت زبان زبان گوسفند حدود ٢٦٠ کیلو کالری انرژی دارد که بر اساس هرم غذایی، معادل ٣ ‏واحد گوشت است و نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. زبان گوسفند سرشار از ویتامین‌های گروه ب به ویژه ‏ویتامین ب ١٢ است که این ویتامین‌ها نقش‌های مفید زیادی مانند بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت سیستم ‏ایمنی بدن، خونسازی و کاهش استرس و اضطراب مفید است‎.‎ بنابراین به نظر می رسد در صورتی که طبع کله پاچه با مزاج شما سازگار نیست بهتر است تنها به خوردن گوشت زبان اکتفا کنید.

طبع پاچه

    نوع مزاج: معتدل رو به سرد

    مصلحات: آویشن کوهی، دارچین و نمک

یکی از مفیدترین قسمت‌های این غذای سنتی که چربی کمتری نسبت به دیگر بخش‌ها دارد، پاچه است. هر پاچه ‏معادل ٢ واحد گوشت و یک منبع پروتئین مناسب برای بدن به حساب می‌آید و مصرف آن برای افردی که دچار ‏ضعف هستند، مبتلایان به تب، کسانی که درارای پوکی استخوان یا شکستگی استخوان شده اند مفید است. ‏پاچه حاوی ماده مغذی به نام کو آنزیم ‎ q‏۱۰‏‎ ‎به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی است که با دفع مواد مضر تولید ‏شده بدن در نتیجه فرایند‌های متابولیکی مختلف و جلوگیری از آسیب سلول‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. ‏

همچنین استحکام عملکرد سلول، تحریک سیستم ایمنی، بهبودی و کنترل بیماری‌های فشار خون، سکته قلبی، ‏پارکینسون، انواع سرطان و … از دیگر نقش‌های این کوآنزیم‏‎ ‎است. همچنین پاچه گوسفند یکی از مواد ‏غذایی مؤثر برای التیام زخم‌های عمیق و سطحی است. مصرف این قسمت سلول‌سازی را افزایش می‌دهد و ‏همین موضوع سبب زود جوش خوردن و بسته شدن زخم‌ها می‌شود‎.

سخن پایانی

کله پاچه یکی از کاملترین و مفیدترین غذاهاست به شرط آنکه در خوردن آن رعایت اعتدال را کرده و به طبع کله پاچه و مصلحات مفید بعد از خوردن آن توجه داشته باشید. در طب سنتی علاوه بر مصرف ادویه جات گرم همراه با این غذا، خوردن آبلیمو، آب غوره تازه و سویق توصیه میشود. همچنین پیشنهاد میکنیم با توجه به اینکه تهیه کله پاچه در منزل وقت گیر است، حتما از مراکز خرید مطمئن و بهداشتی آن را تهیه کنید تا دچار مسمومیت نشوید. اگر شما نیز مصلحاتی را برای کله پاچه می‌شناسید میتواند آن را از طریق بخش ارسال نظر با سایر خواندگان به اشتراک بگذارید.

منبع:

youtube.com

آریو صفدریان

متخصص محصولات پروتئینی شامل انواع گوشت دام، پرندگان، ماهی، گوشت های فرآوری شده و... دارنده بهترین نشان قصابی و سال ها در جهت افزایش آگاهی مردم نسبت به گوشتی که تهیه و طبخ می کنند، تولید محتوای حرفه ای انجام می دهم چون بر این باورم محصولات پروتئنی بطور مستقیم بر سلامتی تأثیرگذار هستند. پس چه خوب است که افراد با تصمیمی درست بهترین گوشت را میل نمایند.
دکمه بازگشت به بالا