سه راه انتقال HIV / ضرورت پایندی به درمان ایدز
سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه «ایدز» یک بیماری ویروسی است خاطرنشان کرد: نخستین گزارش مبنی بر شناسایی اولین موارد ابتلای نمونه انسانی به بیماری ایدز حدود ۴۳ سال پیش یعنی سال ۱۹۸۱ منتشر شد.
دکتر قباد مرادی در گفت وگو با بیگ نیوز با بیان اینکه اینکه ایدز ۳ راه انتقال مشخص دارد تصریح کرد: «خون و فرآورده های خونی» «روابط جنسی» و «انتقال از مادر به کودک» به عنوان روش های انتقال بیماری ایدز معرفی شده اند. فرآورده های خونی بنا به هر دلیلی ممکن است به ویروس HIV آلوده باشند. اگر یک فرد سالم فرآورده خونی آلوده به ویروس HIV را دریافت کند سلامت وی تحت تاثیر قرار می گیرد و امکان ابتلا به بیماری وجود دارد.
این اپیدمیولوژیست درباره روش های ابتلا به ایدز توضیح داد: اگر فرد سالم با یک فرد مبتلا به ویروس HIV رابطه جنسی محافظت نشده داشته باشد امکان انتقال ویروس وجود دارد. همچنین مادران مبتلا به ایدز نیز می توانند جنین خود را به بیماری مبتلا کنند.
ضرورت پایندی به درمان
مرادی درباره روش های درمانی بیماری ایدز توضیح داد: نخستین روش های درمانی موفقیت آمیز برای بیماری ایدز در سال ۱۹۹۵ مطرح شد. حدود ۳۰ سال از زمان معرفی نخستین روش درمانی ایدز می گذرد و داروهای این بیماری در این مدت پیشرفت کرده اند. در حال حاضر داروهای گوناگونی برای بیماری ایدز در دسترس است؛ به نحوی که بیماران در صورت تشخیص به هنگام و پیگیری روند درمانی خود و البته مصرف دارو در تمام طول عمر می توانند تقریبا یک زندگی طبیعی داشته باشند.
سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: اگر بیماران از روش های درمانی خود پیروی کنند می توانند تقریبا زندگی طبیعی داشته باشند. این افراد می توانند تشکیل خانواده دهند و حتی امکان دارد که با تبعیت از روش های مراقبت مناسب صاحب فرزند سالم شوند.
«سندرم نقص ایمنی اکتسابی» چیست؟
وی گفت: هنگامی که ویروس HIV وارد بدن می شود به سلول های سیستم دفاعی بدن حمله کرده و این سیستم را مختل می کند. با توجه به اینکه ویروس HIV به سیستم دفاعی بدن حمله می کند به این بیماری «سندرم نقص ایمنی اکتسابی» می گویند. هنگامی که شدت حمله به سیستم دفاعی شدت یابد بسیاری از گلبول های سفید تخریب می شوند در این وضعیت یک بیماری ساده که برای فرد سالم هیچ خطری ندارد می تواند به یک بیماری شدید برای فرد مبتلا به HIV تبدیل شود.
انتهای پیام
منبع: www.isna.ir