علمی و پزشکیکسب و کار

ادویه کاری چیست؟ خواص و کاربرد آن کدامند؟

آیا شما نیز در فرایند آشپزی خود از خرید ادویه کاری استفاده می‌کنید؟! همانطور که می‌دانید ادویه‌ها نقش چشمگیر و انکار ناپذیری در عطر و طعم غذا خواهند داشت. پودر کاری یکی از مهمترین و کاربردی‌ترین ادویه‌های مورد استفاده در انواع غذاها است. این پودر با برخورداری از ترکیبات فوق العاده، نقش تکرار نشدنی در بسیاری از غذاها خواهد داشت. آیا می‌دانید طرز تهیه این ادویه چیست؟! از مراحل تولید آن چه می‌دانید؟! امروزه با توجه به تاثیرگذاری فوق العاده‌ی این ادویه بر روی انواع غذاها، شاهد تولید آن در منزل نیز خواهیم بود.

این ادویه با ترکیب بسیاری از ادویه‌های مختلف تولید خواهد شد. لذا نه تنها از عطر و طعم فوق العاده مطبوعی برخوردار است، بلکه خواص بسیار زیادی را نیز در بر خواهد داشت. خواص بی‌نظیر و عطر و طعم فوق العاده در این ادویه، موجب شده است که استفاده از این ادویه در بسیاری از کشورها رایج شود.

آیا می‌دانید که چطور ادویه کاری درست کنیم؟

سوالی که این روزها ذهن بسیاری از مخاطبین را به سمت خود مشغول نموده است، نحوه‌ی تهیه ادویه کاری است!! همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در تولید این ادویه از ادویه‌های مختلفی بهره برداری خواهد شد. از جمله ادویه‌های مهم در ترکیب این پودر بی‌نظیر، عبارتند از:

  • فلفل
  • زردچوبه
  • تخم گشنیز
  • زیره سبز
  • زیره سیاه
  • زنجبیل
  • خردل
  • جوز هندی
  • تخم شنبلیله
  • دارچین
  • پودر سیر
  • میخک
  • هل
  • برگ کاری
  • پاپریکا

با ترکیب این ادویه‌ها می‌توان به ادویه کاری بسیار مرغوب و ایده‌آلی دست یافت. استفاده از این ادویه‌ها با توجه به ذائقه‌ی افراد متغیر است. اما آیا از نحوه‌ی ترکیب این ادویه‌ها مطلع هستید؟!؟ المان‌های بسیار زیادی می‌توانند شما را در تهیه این ادویه کاربردی همراهی نمایند. با رعایت نکات مهم در تولید این نوع از ادویه‌ها، می‌توان به یک پودر مناسب و مرغوب دست یافت. از جمله نکات مهم در تولید این ادویه‌ محبوب و پرطرفدار می‌توان به موارد زیر اشاره نمود، خرید ادویه از بی بی عطار انتخابی بی نظیر است.

مهمترین نکات برای تهیه پودر کاری:

اگر شما هم به دنبال تهیه یک پودر کاری بسیار مناسب و ایده‌آل هستید، حتما در نحوه‌ی تهیه آن به موارد زیر توجه نمایید. از جمله نکات مهم برای بهره برداری از یک ادویه مرغوب و مناسب کاری عبارتند از:

  1. حتما به میزان استفاده از هر ادویه برای تولید پودر کاری توجه کنید. برای نمونه از برخی ادویه‌ها مانند زردچوبه به میزان بیشتر و از برخی ادویه‌ها به میزان بسیار کمتری باید استفاده نمود. برای نمونه در تهیه پودر کاری از جوز هندی بهره برداری می‌شود. اما مقدار استفاده شده از این ادویه بسیار کمتر از مابقی ادویه‌ها خواهد بود. همچنین میزان استفاده از برخی ادویه‌ها با یکدیگر برابر است. لذا قبل از تهیه، دستورالعمل تهیه آن را به دقت بررسی کنید.
  2. باید ادویه‌هایی را برای ترکیب با یکدیگر انتخاب کنید که به طور کامل خشک شده باشند. برای نمونه استفاده از زنجبیل تازه در این ادویه هرگز مناسب نخواهد بود. اما می‌توان از پودر زنجبیل در این ادویه استفاده کرد. همچنین استفاده از برگ کاری به صورت خشک شده در این ادویه بسیار ایده‌آل و مناسب خواهد بود.
  3. برخی از ادویه‌های ترکیبی در ادویه کاری نه تنها جایگزینی نخواهند داشت، بلکه حتما باید مورد استفاده قرار بگیرند. از جمله این ادویه‌های ضروری برای تولید پودر کاری، زردچوبه و فلفل خواهند بود. این دو ماده از جمله عناصر جدا نشدنی در تهیه پودر کاری به شمار می‌روند.
  4. از دیگر نکات بسیار مهم برای برخورداری از یک ادویه بسیار مناسب، ترکیب ایده‌آل آنها است. پس از ترکیب مناسب این ادویه‌ها، می‌توان آنها را تفت کمی داد. در این صورت می‌توانید از یک ادویه بسیار خوش عطر و طعم برخوردار گردید.
ادویه کاری

راهنمایی برای نگهداری از ادویه‌های کاری:

گاها این نوع از ادویه‌ها در حجم زیادی تولید می‌شوند. در صورتی که به طور صحیح از آنها نگهداری نشود، شاهد از بین رفتن آنها خواهیم بود. این نوع از محصولات در مواجه با نم و رطوبت، عطر و طعم خود را از دست خواهند داد. همچنین خواص مناسب خود را نیز از دست می‌دهند. لذا برای اینکه بتوانید برای مدت طولانی از این محصول نگهداری نمایید، باید موارد زیر را مد نظر قرار دهید. از جمله این موارد عبارتند از:

  • ادویه کاری را در مکان‌های خنک نگهداری نمایید. مکان‌هایی که دمای بالایی را در بر دارند، می‌توانند رشد و نمو بسیاری از باکتری‌ها را نیز در بر داشته باشند. لذا بهتر است آنها را در مکان‌های خنک نگهداری نمایید.
  • از ظروف مناسب برای نگهداری از این ادویه‌ها استفاده کنید. در این صورت شاهد از دست دادن عطر و طعم ادویه نخواهید بود. عدم برخورداری از طراحی درب مناسب بر روی ظروف نگهداری از این ادویه‌ها، از دست دادن عطر و طعم را برای آنها در بر خواهد داشت.
  • این نوع از ادویه‌ها را در مکان‌های خشک نگهداری نمایید. همانطور که ذکر شد یکی از عوامل مخرب، نم و رطوبت است. نم و رطوبت سبب از بین رفتن عناصر تشکیل دهنده‌ی ادویه شده و کیفیت و مرغوبیت آن را از بین خواهد برد.
  • برای نگهداری مطلوب از ادویه کاری، بهتر است آنها را به دور از نور خورشید نگهداری نمایید. در این صورت می‌توانید از سلامت آن برای مدت طولانی اطمینان حاصل کنید.
ادویه کاری

از خواص این ادویه‌ها چه می‌دانید؟!

همانطور که ذکر کردیم، این نوع از ادویه‌ها عطر و طعم باورنکردنی را در بر دارند. اما تنها شرط بهره برداری از این ادویه‌ها، توجه به خواص حیرت انگیز آنها است. از جمله خواص بی‌نظیر این نوع از ادویه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخورداری از خواص ضد میکروبی
  • برخورداری از خواص ضد نفخ
  • سرشار از ویتامین C
  • از بین برنده‌ی رادیکال‌های آزاد
  • محرک قوی برای معده
  • محافظ کبد
  • برخورداری از خواص ضد التهابی قابل توجه
  • سرشار از آنتی اکسیدان
  • غیر فعال نمودن ژن‌هایی که مسبب بیماری سرطان در سینه بانوان می‌باشند.
  • جلوگیری از انعقاد خون
  • درمان سرطان پانکراس
  • تقویت چشمگیر حافظه
  • کاهش چین و چروک و جلوگیری از پیری
  • جلوگیری از بروز آلزایمر

و بسیاری از موارد دیگر که هر کدام به نوعی بر روی سلامت افراد تاثیرگذار خواهند بود. به این سبب استفاده از این ادویه در طب سنتی، شدیدا پیشنهاد می‌شود.

ادویه کاری

موارد استفاده از ادویه کاری کدامند؟

حال این سوال پیش می‌آید که در چه مواردی می‌توان از این ادویه پر طرفدار و پر خاصیت استفاده نمود. این ادویه از جمله ادویه‌های محبوب و پر طرفدار در بسیاری از کشورهای خارجی شناخته شده است. از جمله کشورهای مصرف کننده، عبارتند از: هندوستان، پاکستان، افغانستان، بسیاری از کشورهای آسیایی و … . با در نظر گرفتن مزایای استفاده از این ادویه‌ها، امروزه شاهد بهره برداری فوق العاده از آنها در کشورهای مختلف نیز خواهیم بود.

اما در کشور ما نیز از این ادویه در طبخ بسیاری از غذاها استفاده خواهد شد. اغلب از موارد استفاده از آنها می‌توان به: طعم‌ دهی به انواع گوشت‌ها (از جمله گوشت ماهی، میگو، مرغ، گوسفند، گوساله، بوقلمون و …)، طعم دهی به انواع پلو‌ها (کلم پلو، آلبالو پلو، شیرین پلو و … )، طعم دهی به انواع خورشت‌ها، طعم دهی به انواع کباب‌ها و … اشاره نمود. افراد با توجه به ذائقه‌ی خود می‌توانند از این ادویه‌ها در تولیدی بسیاری از دسرها نیز استفاده کنند.

اما گاهی نیز شاهد نسخه عدم استفاده از آن خواهیم بود. در برخی از مواقع، ادویه‌های به کار برده شده در ادویه کاری، آلرژی زا هستند. لذا استفاده از آن برای غذای این افراد، هرگز مناسب نخواهد بود. این ادویه از طبع گرمی برخوردار است.

اگر به دنبال عطر و طعم تند و تیز و جذاب هستید، حتما از این ادویه استفاده کنید. پودر کاری می‌توان نیروی شما را تامین نموده و بهترین گزینه برای افزایش انرژی در بدن شما به شمار برود. لازم است بدانید که بسیاری از پزشکان طب سنتی از این ادویه در رژیم غذایی افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، استفاده می‌کنند. همچنین افرادی که دچار افسردگی هستند، با استفاده از این محصول می‌توانند شاهد افزایش شادابی و نشاط خود باشند.

در چه مواردی نباید از این ادویه استفاده کنیم:

گاها در برخی از موارد توصیه پزشکان سنتی بر عدم استفاده از ادویه کاری برای برخی از افراد است. افراد به گروه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که برخی از آنها توانایی استفاده از انواع ادویه‌ها را داشته و برخی دیگر با محدودیت در مصرف ادویه‌ها مواجه هستند.

استفاده از این ادویه برای افرادی که با آلرژی‌های سخت مواجه هستند، هرگز پیشنهاد نمی‌شود. ادویه کاری ترکیبی از چندین ادویه است. با در نظر گرفتن این موضوع که برخی از ادویه‌ها تاثیر مخربی بر روی زنان باردار دارند، استفاده از این ادویه نیز برای آنها نیز پیشنهاد نخواهد شد.

راهنمایی برای بهره برداری از ادویه کاری:

یکی از راهکارهای بسیار مناسب برای استفاده از این ادویه‌ها، تهیه آنها در منزل است. در این صورت شما می‌توانید با توجه به ذائقه‌ی خود اقدام به استفاده از ادویه‌های مختلف نمایید. افرادی که طرفدار طعم تند و تیز هستند، از فلفل بیشتر و افرادی که طعم شیرین را می‌پسندند از فلفل کمتری استفاده خواهند نمود.

لذا برای بهره برداری مطلوب از این ادویه‌ها، بهتر است آنها را در منزل تهیه بفرمایید. اما اگر زمان کافی برای تولید این ادویه در منزل را ندارید، حتما از مراکز معتبر اقدام به خرید آن نمایید. در این صورت می‌توانید یک ادویه بسیار مرغوب و درجه یک را خریداری نمایید.

دکمه بازگشت به بالا