افزایش ظرفیت های فرهنگی و مذهبی بقاع متبرکه/کارگاه های اشتغال زایی برای جوانان برپا شده است

افزایش ظرفیت‌های فرهنگی و مذهبی بقاع متبرکه/کارگاه‌های اشتغال زایی برای جوانان برپا شده است

رضا معممی مقدم مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری بیگ نیوز اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرموده اند بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند و این مسئله در دوران بعد از انقلاب در حال محقق شدن است زیرا بعد از پیروزی انقلاب عنایت ویژه امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی به بقاع متبرکه سبب شد آرامگاه امامزادگان از غربت خارج شده و فعالیت های فرهنگی در جوار آنها سامان یابد و  این توفیق نصیب سازمان اوقاف شده است که خواست رهبری و مردم را در راستای قطب  فرهنگی شدن بقاع متبرکه انجام دهد. در این زمینه با رضا معممی مقدم مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف به گفت و گو پرداخته ایم که شرح آن را در ادامه می خوانید.

معممی مقدم درخصوص اقداماتی که از سوی سازمان اوقاف انجام شده است گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه  اقدامات متعددی را به اجرا درآورده است که یکی از مهم ترین آنها راه اندازی مراکز افق (اجتماعی فرهنگی و قرآنی) در بقاع متبرکه است. این مراکز با هدف تقویت کارکرد های اجتماعی فرهنگی و قرآنی بقاع متبرکه تأسیس شده اند. وظایف آنها شامل مدیریت و اجرای برنامه های متنوع در حوزه های مذکور است که به تبدیل این اماکن به قطب های فرهنگی و اجتماعی کمک می کند.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف عنوان کرد:از دیگر اقدامات اجرای طرح های فرهنگی و اجتماعی متنوع است. سازمان اوقاف در این زمینه با برگزاری طرح هایی نظیر «آرامش بهاری» در تعطیلات نوروز «ضیافت الهی» در ماه مبارک رمضان «نشاط معنوی» در تابستان «بصیرت عاشورایی» در ایام محرم و صفر و «یاس نبوی» در ایام فاطمیه به تقویت نقش فرهنگی بقاع متبرکه پرداخته است.

معممی مقدم در رابطه با خدمات اجتماعی و حمایتی در بقاع متبرکه  توضیحات مختصری را ارائه داد و تصریح کرد: برگزاری کارگاه های «شمیم خدمت» در جوار بقاع متبرکه با هدف اشتغال زایی و کارآفرینی برای جوانان زنان بی سرپرست و بدسرپرست از جمله اقدامات مهم سازمان اوقاف در زمینه خدمات اجتماعی و حمایتی است. همچنین طرح «قرار دوازدهم» با توزیع بسته های معیشتی به نیازمندان در دوازدهم هر ماه اجرا می شود که تاکنون بیش از ۲.۵ میلیون بسته توزیع شده است.

وی در خصوص توسعه زیرساخت های فرهنگی و مذهبی در بقاع متبرکه عنوان کرد: اقداماتی نظیر افتتاح شبستان ها و توسعه فضا های فرهنگی در بقاع متبرکه به منظور افزایش ظرفیت های فرهنگی و مذهبی انجام شده است. این اقدامات نشان دهنده تلاش مستمر برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در تبدیل بقاع متبرکه به مراکز فعال فرهنگی و اجتماعی است.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف عنوان کرد: برای قطب فرهنگی شدن بقاع متبرکه اقدامات متعددی می توان انجام داد که باعث تقویت جایگاه این اماکن مقدس به عنوان مراکز فرهنگی اجتماعی و دینی می شود.

معممی مقدم خاطرنشان کرد:  افزایش تعداد محافل قرآن خوانی مسابقات قرآنی و تلاوت های معنوی در بقاع متبرکه با حضور قاریان بین المللی و محلی و  اجرای برنامه های سخنرانی و همایش ها وبرگزاری همایش ها کنفرانس ها و جلسات سخنرانی با محوریت موضوعات دینی فرهنگی و اجتماعی توسط علما اندیشمندان و اساتید برجسته از جمله اقدامات فرهنگی بقاع متبرکه به شمار می آید.

وی ادامه داد: توسعه برنامه های هنری دینی مثل حمایت و برگزاری نمایشگاه های هنری نقاشی عکس و آثار هنری با موضوعات مذهبی و اسلامی ونشر کتاب های دینی و راه اندازی غرفه های کتاب در بقاع متبرکه و توزیع کتاب های مفید در زمینه های دینی اخلاقی و فرهنگی هم موید قطب فرهنگی شدن بقاع متبرکه امام زاده هاست.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف عنوان کرد: از دیگر ابعاد بسیار مهم برای قطب فرهنگی شدن ارائه و افزایش فعالیت های اجتماعی و خدمات حمایتی است مثل؛ برگزاری طرح های حمایتی مانند توزیع بسته های معیشتی کمک به خانواده های نیازمند و اجرای طرح های اجتماعی که به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم کمک کند.

وی افزود: برای توانمندسازی اقشار مختلف جامعه خصوصاً جوانان و زنان کارگاه های آموزشی مختلفی در زمینه های حرفه ای اجتماعی مهارت های زندگی و تربیت دینی برگزار شده است.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف در خصوص بقاع متبرکه چه نقشی در کمک به اقتصاد محلی دارند بیان کرد:  از طریق برگزاری دوره های آموزشی شغلی و ایجاد کارگاه های تولیدی در بقاع متبرکه فضا های اشتغال زایی ایجاد شده که نقش مهمی در کمک به اقتصاد محلی ایفا کرده اند.

وی در خصوص اقداماتی که در حوزه تقویت بستر های آموزشی در بقاع متبرکه صورت گرفته است اظهار کرد: ایجاد مدارس و کلاس های آموزشی راه اندازی مدارس دینی مدارس قرآن و کلاس های اخلاق و ارائه آموزه های اسلامی در بقاع متبرکه برای آموزش کودکان و جوانان از جمله اقدامات آموزشی در بقاع متبرکه است. همچنین این مراکز می توانند به افراد در زمینه های مختلف کمک کنند از جمله پاسخگویی به مسائل دینی و روحی مشاوره های خانوادگی روانشناسی و مشاوره تحصیلی هم بسیار مهم است.

وی افزود: توسعه زیرساخت های فرهنگی و ایجاد فضا های فرهنگی و هنری و تجهیز بقاع متبرکه به امکانات فرهنگی مانند کتابخانه ها سالن های همایش و نمایشگاه های دائمی برای ارتقای سطح آگاهی عمومی اولویت بسزایی دارد.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف درباره امکانات رفاهی که برای زائران در نظر گرفته شده است بیان کرد: به منظور جذب بیشتر زائران و بازدیدکنندگان فضا های مناسبی برای استراحت غذاخوری سرویس های بهداشتی و امکانات رفاهی مناسب ایجاد شده است.

معممی مقدم در خصوص برنامه هایی که برای جذب کودکان و نوجوانان به این اماکن مقدس در نظر گرفته شده است گفت: برگزاری مسابقات فرهنگی و دینی برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده است این برنامه ها شامل مسابقات حفظ قرآن نقاشی با موضوعات دینی قصه گویی و آموزش مفاهیم اسلامی است.

وی افزود: ترویج مفاهیم اخلاقی و دینی در قالب بازی ها و سرگرمی ها استفاده از ابزار های جذاب برای کودکان مثل بازی های تعلیمی و داستان نویسی می تواند باعث آموزش آسان تر مفاهیم دینی شود.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف عنوان کرد: تقویت تبلیغات و رسانه ها و استفاده از رسانه های اجتماعی و دیجیتال با توجه به گسترش فضای مجازی و استفاده از رسانه های دیجیتال و شبکه های اجتماعی برای ترویج برنامه های فرهنگی و مذهبی بقاع متبرکه بسیار مؤثر بوده است.

وی افزود: برنامه هایی مانند تلاوت قرآن دعا های معنوی و سخنرانی های مذهبی از طریق تلویزیون رادیو و پلتفرم های آنلاین پخش می شود تا این برنامه ها به دست مردم برسد.

معممی مقدم گفت: تقویت هم افزایی بین نهاد های مختلف چون همکاری با نهاد های دولتی و خصوصی؛ برای رسیدن به اهداف فرهنگی و اجتماعی همکاری با نهاد های مختلف مانند وزارت آموزش و پرورش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر سازمان های اجتماعی در ایجاد برنامه های جامع مؤثر واقع شده است.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف بیان کرد: برپایی نماز جماعت مراسم شب های قدر عاشورا اربعین و سایر مناسبت ها برای ایجاد فضای معنوی و دینی در بقاع متبرکه اقدامات بسیار مهم برای تحقق قطب فرهنگی شدن بقاع متبرکه است.

وی افزود: توسعه مراسم های احیای شب های رمضان و دعای کمیل برگزاری مراسم شبانه و دعا های مذهبی به ویژه در ماه های رمضان و محرم می تواند باعث افزایش انگیزه های معنوی مردم شود. با انجام این فعالیت ها بقاع متبرکه به مراکز فرهنگی و اجتماعی واقعی تبدیل شده اند که علاوه بر زیارت فرصتی برای رشد روحی فرهنگی و اجتماعی مردم فراهم آورده اند.

انتهای پیام/

منبع: borna.news

دکمه بازگشت به بالا