کاهش قند خون و افزایش رشد کودکان با فرآوری ماکارونی
عصر امید غذا و فراسودمندها؛
یک هسته فناور موفق شده با فرآوری ماکارونی به تأمین مقادیر زیادی کربوهیدرات و مواد معدنی در بدن کمک کند این درحالیست که میزان جذب مواد مغذی در بدن مردم بسیار کم است.
فرید عمیدی مدیر یک هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز که در ششمین رویداد ملی عصر امید با عنوان غذا و فراسودمند ها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حضور داشت در گفت وگو با خبرنگار آنا با معرفی محصول «ماکارونی اسپیرولینا» اظهار کرد: جلبک ها منابع ارزان قیمتی هستند البته یکی از همکاران در زمینه تولید جلبک اسپیرولینا فعالیت می کند براین اساس جلبک را از همکارم دریافت و به ماکارونی اضافه کردیم.
وی اضافه کرد: با افزوده شدن جلبک به ماکارونی ارزش تغذیه آن افزایش پیدا می کند؛ چراکه ماکارونی دارای کربوهیدرات نشاسته و پروتئین است و به لحاظ مواد معدنی آنچنان غنی نیست درحالی که جلبک ها هم از نظر ویتامین و هم مواد مغذی و معدنی بسیار غنی بوده و در افزایش رشد کودکان افزایش قدرت سیستم ایمنی کاهش کلسترول و کاهش قند خون بسیار مفید هستند.
مدیر هسته فناور بیان کرد: با این کار مواد مغذی ماکارونی هم افزایش پیدا می کند و برای طیفی مانند ورزشکاران که دارای رژیم غذایی کربوهیدراتی هستند ماکارونی مصرف می کنند؛ بنابراین وقتی ماکارونی حاوی اسپیرولینا باشد ویتامین و مواد معدنی هم جذب می شود که حالت مکمل غذایی دارند.
عمیدی عنوان کرد: «ماکارونی اسپیرولینا» برای سالمندان و کودکانی که در مرحله رشد هستند و نیازمند مواد معدنی بسیار مفید است بنابراین تمامی اقشار جامعه می توانند از محصول تولیدشده استفاده کنند؛ چراکه مواد معدنی نیاز بدن همه است.
وی افزود: اما برای طیفی مانند ورزشکاران که دارای مصرف زیاد مواد معدنی و کربوهیدرات هستند یک نیاز حیاتی است؛ چراکه جلبک دارای پروتئین است.
مدیر هسته فناور با بیان اینکه محصول «ماکارونی اسپیرولینا» مرحله آزمایشگاهی را با موفقیت پشت سر گذاشته است ادامه داد: میزان جذب مواد مغذی بین مردم و برخی ورزشکاران کم است به همین دلیل پیش بینی می کنیم مشکلات مربوط به صنعت غذای کشور و دریافت مقادیر زیادی از کربوهیدرات و مواد معدنی توسط مردم مرتفع شود.
عمیدی درباره اینکه رویداد عصر امید تا چه اندازه می تواند ارتباط بین شرکت ها صنعت و دانشگاه را رشد داده و تقویت کند؟ چنین پاسخ داد: چند ماهی است که محصول «ماکارونی اسپیرولینا» را تولید کرده ایم اما فرصت عرضه نداشتیم و حتی جزء پایان نامه دانشجویان ارشد هم بوده است.
تأثیر رویداد عصر امید در جذب سرمایه گذار
وی خاطرنشان کرد: رویداد عصر امید قطعاً در معرفی محصولات به تولیدکنندگان و دانشجویان کمک کند و با توجه به اینکه دنبال سرمایه گذار هستیم رویداد عصر امید بهترین مکان برای عرضه محصولات فناور و جذب سرمایه گذار است.
مدیر هسته فناور «غذا شیرینی و نان های حجیم» عنوان کرد: امیدواریم با تعامل میان صنعت و دانشگاه گام های سازنده ای در مسیر تولید محصولات فناور و دانش بنیان برداشته شود.
عمیدی در بخش دیگری از گفت و گو با خبرنگار آنا با اشاره به محصول دیبا با عنوان «نانوکامپوزیت ها و پلیمرهای زیستی» عنوان کرد: همچنین هسته فناور ماده بسته بندی هم طراحی کرده که به آن فیلم های زیستی گفته می شود و از محصول و مواد گیاهی و طبیعی تهیه شده است.
وی درباره مزایای ماده بسته بندی هم گفت: از مواد ضدمیکروب در این محصول استفاده کردیم یعنی به جای اینکه مواد زیستی ـ میکروبی و افزودنی ها وارد غذا شوند در ماده بسته بندی کاری کردیم که دیگر نیاز به اضافه کردن افزودنی ها در غذا نباشد و حالت زیستی ـ میکروبی موجب می شود که غذا مقابل فاسد شدن مقاوم تر شود.
مدیر هسته فناور تأکید کرد: ماده بسته بندی گیاهی بوده و از مواد طبیعی به دست می آید؛ بنابراین مشکلات تجزیه پلاستیک ها را ندارد که اصطلاحاً به آن زیست تخریب پذیر گفته می شود و در مدت کوتاهی در طبیعی تجزیه می شوند و مواد نانو هم به آنان اضافه کردیم که اولی معمولی است و دیگری نانوبیوکامپوزیت شدند که دارای استحکام و مقاومت مکانیکی بیشتری هستند.
عمیدی افزود: البته مواد نانو به لحاظ هزینه متفاوت از مواد معمولی است و محصول «نانوکامپوزیت ها و پلیمرهای زیستی» جزء مواد بسته بندی محسوب می شود.
به گزارش آنا ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمند ها» از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد و فناوران محصولات فناور و دانش بنیان خود را در حوزه های مختلف کشاورزی صنایع غذایی امنیت غذایی و … به نمایش گذاشتند.
منبع: ana.ir