رازهای مهم طراحی و سئو وب سایت با قالب آماده (راهنمای جامع)
چگونه میتوانم از سایت و قالب آماده استفاده کنم؟
وقتی صحبت از طراحی سایت و Streamline Your Website Design with a Pre-Designed Website Optimized for SEO and Speed میشود اکثر افراد تصور میکنند که راهاندازی سایت کاری سخت و زمانبر است. مثلا به همسایهام که مدرس زبان است گفتم چرا یک سایت آموزشی تاسیس نمیکنی؟ در جواب گفت که طراحی سایت سخت است و زمان زیادی هم ندارم که بخواهم روی سایتم کار کنم. افراد زیادی مثل همسایهام هستند که دوست دارند سایت داشته باشند. اما چون طراحی سایت کار سختی است، هیچ وقت دنبالش نرفتند. میخواهم بگویم که راههای راحتتری هم برای طراحی سایت وجود دارد که به درد این افراد میخورد.
یکی از این راهها استفاده از سایت یا قالب آماده است. اگر به دنبال راهاندازی سایت هستید احتمالا عبارت “سایت آماده” یا “قالب آماده” را زیاد در اینترنت دیدهاید. خیلی از افرادی که قصد تاسیس سایت دارند از ما در مورد سایت و قالب آماده میپرسند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که مطلبی تهیه کنیم تا بیشتر با مفهوم و ویژگیهای سایت و قالب آماده آشنا شوید.
سایت و قالب آماده چیست؟
اول از همه بگویم که سایت آماده و قالب آماده با هم فرق دارند. سایت آماده یعنی این که یک شرکت طراحی سایت به صورت اختصاصی سایتی را طراحی کرده و آن را به چند نفر میفروشد. این روزها هزینه طراحی سایت اختصاصی آنقدر زیاد شده که فقط شرکتهای خیلی بزرگ، با پشتوانه مالی فراوان قادر به تهیه آن هستند. همین مسئله باعث شده بازار طراحی سایت اختصاصی کمی کوچکتر و محدودتر از قبل شود. به همین دلیل برخی از شرکتهای طراحی سایت تصمیم گرفتند سایتهایی را به صورت اختصاصی طراحی کنند و آن را با قیمت کمتر به چند نفر بفروشند.
آشنایی با اصطلاح سایت و قالب آماده
مثلا هزینه طراحی یک سایت فروشگاهی اختصاصی مثل دیجی کالا از 100 میلیون تومان شروع میشود. مطمئنا این هزینه برای هر کسب و کاری خیلی زیاد است و هرکسی قادر به خرید آن نیست. اما شرکت طراح، یک سایت با کدنویسی اختصاصی و مشابه دیجی کالا و با تمام امکانات تهیه میکند. بعد آن را با قیمت مناسبتری مثلا حدود 2 میلیون تومان برای فروش قرار میدهد. با این قیمت بدون شک افراد بیشتری قادر به خرید سایت هستند. به این نوع از سایتها اصطلاحا سایت آماده میگویند.
اما قالب آماده قضیهاش متفاوت است. اگر برای ساخت سایت از سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده کنید، تعداد زیادی قالب رایگان و پولی برای آن پیدا میکنید. به این قالبها که از قبل تهیه شدهاند، قالب آماده گفته میشود. اما در کنار قالب آماده میتوانید از یک شرکت طراحی سایت بخواهید که با توجه به سلیقه شما یک قالب اختصاصی برای سیستم مدیریت محتوای سایتتان تهیه کند. برای آشنایی بیشتر با انواع قالبها میتوانید مقاله «طراحی سایت؛ قالب آماده یا قالب اختصاصی؟» را مطالعه کنید.
پس باید بگوییم که سایت آماده در واقع شامل یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) اختصاصی به همراه قالب اختصاصی است که به چند نفر فروخته میشود. اما قالب آماده Best website design company in UK فقط یک قالب با طراحی اختصاصی است که برای سیستم مدیریت محتوای عمومی طراحی شده و به چند نفر فروخته میشود. به همین دلیل قیمت سایت آماده به مراتب بالاتر از قالب آماده است. برای اینکه بیشتر با سیستم مدیریت محتوا و انواع آن آشنا شوید بهتر است مقاله «هرآنچه باید در مورد سیستم مدیریت محتوا بدانید» را مطالعه کنید.
وب سایت و قالب آماده چه مزایا و معایبی دارد؟
تا اینجا با مفهوم سایت و قالب آماده و تفاوتشان با یکدیگر آشنا شدیم. اما سوال بزرگی که در ذهن اکثر کاربران شکل میگیرد این است که کدام یک برای من مناسبتر است؟ برای جواب دادن به این سوال ابتدا باید مزایا و معایب هرکدام از این روشهای طراحی سایت را بشناسیم. به این ترتیب راحتتر میتوانیم سرویس مناسبمان را انتخاب و تهیه کنیم.
مزایای وب سایت آماده چیست؟
همانطور که گفتم هزینه راهاندازی فروشگاه اینترنتی اختصاصی با امکانات دیجی کالا خیلی زیاد است. اما با هزینه کمتر هم میتوانید سایتی مشابه دیجی کالا راهاندازی کنید. اگر میخواهید در مورد هزینه طراحی فروشگاه اینترنتی بیشتر بدانید پیشنهاد میکنم مقاله «بالاخره هزینه راه اندازی فروشگاه اینترنتی چقدر است؟» را مطالعه کنید. اما تا الان پیش خودتان فکر کردهاید که چرا اکثر سایتهای بزرگ و معتبر از سیستمهای مدیریت محتوای رایگان و رایج استفاده نمیکنند؟
چه دلیلی باعث شده که این سایتهای پربازدید به سراغ طراحی اختصاصی بروند؟ یکی از دلایل اصلی استفاده از طراحی اختصاصی این است که سایت شما تمام امکانات لازم را بدون نیاز به هیچ چیز اضافهای دارد. به عنوان مثال اگر بخواهید با وردپرس یک سایت فروشگاهی بسازید باید چند افزونه جانبی نصب کنید. این کار باعث کاهش سرعت سایت میشود. همچنین سرعت سایتهای اختصاصی بالاتر است و از نظر کدنویسی هم بهینهتر هستند.
وب سایت آماده چه مزایایی دارد؟
استفاده از سایتهای آماده بسیار راحت و سریع است و برای ساخت سایت به داشتن دانش فنی و مهارت نیازی نیست. به علاوه بعد از تهیه سایت آماده به هیچ تنظیمات و نصبی نیاز ندارید. در واقع سایتهای آماده یک پکیج کامل شامل هاست و دامنه رایگان هستند که بعد از ثبت سفارش به شما تحویل داده میشود.
وب سایت آماده چه معایبی دارد؟
بزرگترین عیب سایتهای آماده این است که قابلیت تغییرات گسترده در قالب سایت را ندارند. ممکن است بعد از مدتی ظاهر سایت شما قدیمی شود و بخواهید آن را کاملا عوض کنید. برای انجام این کار در سایت آماده باید هزینهای اضافی برای طراحی قالب اختصاصی بپردازید و هیچ گزینه دیگری در اختیار ندارید. همچنین سایتهای آماده امکانات سفارشی سازی محدودتری دارند.
در سایتهای آماده شما فقط میتوانید متن و عکسهای قالب را تغییر دهید و یا نهایتا بتوانید رنگ بخشهای مختلف قالب را عوض کنید. برای تغییرات کلی و جامع در سایت آماده باید هزینه آن را به شرکت طراحی سایت بپردازید. درست است که هزینه طراحی سایت آماده کمتر از طراحی سایت یا قالب اختصاصی است، اما باید سالانه مبلغی را پرداخت کنید. شاید پیش خودتان فکر کنید که ممکن است بعد از چند سال هزینه استفاده از سایت آماده حتی از طراحی اختصاصی هم بیشتر شود. اما باید این نکته را هم در نظر بگیرید که شما بعد از مدتی درآمدتان از سایت بیشتر میشود. حتی ممکن است درآمدتان آنقدر زیاد شود که هزینه سالانه سایت آماده پیش آن رقم ناچیزی باشد.
مزیتهای استفاده از قالب آماده وب سایت چه هستند؟
بزرگترین مزیت قالب آماده قیمت مناسب آن است. برخی از قالبهای آماده رایگان هستند. البته این قالبها معمولا کیفیت بالایی ندارند و امکاناتشان هم محدود است. پس میتوانید با پرداخت چند هزار تومان از یک قالب آماده استفاده کنید. همچنین تنوع قالبهای آماده بسیار بالاست و قطعا میتوانید یک قالب مربوط به کسب و کارتان را پیدا کنید. مثلا برای وردپرس بیشتر از چند صد هزار قالب آماده وجود دارد.
معایب استفاده از قالب آماده چیست؟
درست است که قالبهای آماده زیادی برای استفاده وجود دارد اما قالبهای آماده باکیفیت خیلی کمتر از این مقدار است. به همین دلیل هم اکثر افراد از قالبهای شناخته شده و معروف استفاده میکنند. همین باعث میشود که وقتی در اینترنت گشت و گذار میکنید تعدادی سایت را با قالب و ظاهر شبیه به هم ببینید. خیلی از افراد دوست دارند قالب سایتشان یونیک و خاص باشد. پس باید بگوییم قالب آماده به درد این افراد نمیخورد.
یکی از معایب قالب آماده سخت بودن کار با آن است. بعد از خرید سایت آماده همه چیز برای شما فراهم و حاضر است و سایت کامل خود را تحویل میگیرید. اما بعد از خرید قالب آماده چیزی جز یک فایل دریافت نمیکنید. بقیه کارها مثل نصب قالب و افزونههای موردنیاز و تنظیمات قالب به عهده خودتان است. این کارها کمی وقتگیر و سخت هستند. در برخی موارد هم باید کار با صفحهسازهای وردپرس را بلد باشید.
طراحی سایت و قالب آماده چقدر هزینه دارد؟
همانطور که گفتیم معمولا خدمات وب سایت آماده به صورت یک پکیج کامل در اختیار مشتری قرار میگیرد. این پکیج شامل هاست، دامنه، سیستم مدیریت محتوا و قالب انتخاب شده است. از آنجا که هزینه هاست و دامنه به صورت سالانه است پس کل پکیج طراحی وب سایت آماده هم به صورت سالانه دریافت میشود. هزینه طراحی سایت آماده به صورت عادی و بدون قابلیتهای فروشگاهی از حدود 540 هزار تومان به صورت سالانه شروع میشود. برای داشتن سایت فروشگاهی هم باید حداقل سالانه 1 میلیون تومان هزینه کنید. به عنوان مثال میتوانید تعرفه سایت ساز نتمارکو را مشاهده کنید تا هزینه طراحی سایت آماده را بهتر برآورد کنید.
اما هزینه قالب آماده خیلی کمتر از وب سایت آماده است. علاوهبر این لازم نیست به صورت سالانه هزینه کنید. برای قالب آماده فقط یکبار هزینه از شما دریافت میشود. قالبهای آماده بسته به کیفیت و امکانات موجود در آنها از حدود 60 هزار تومان شروع میشوند. برخی از قالبهای باکیفیت ممکن است حتی تا 600 هزار تومان هم قیمت داشته باشند.
سایت و قالب آماده را از کجا تهیه کنیم؟
اگر قصد استفاده از وبسایت آماده یا قالب آماده را دارید باید حواستان باشد که آنها را از جای معتبری تهیه کنید. شرکتهای زیادی هستند که در زمینه طراحی وب سایت آماده فعالیت دارند. باید دقت کنید که یک شرکت معتبر و خوش سابقه را در این زمینه انتخاب کنید. برای این که سایتی آماده داشته باشید باید از شرکتهای سایت ساز سرویس بخرید.
نتمارکویکی از بهترین سرویسهای سایت ساز ایرانی است که به دلیل امکانات متنوع و پشتیبانی تمام وقتش محبوبیت زیادی در بین کاربران دارد. درست است که نتمارکو به شما یک سایت آماده تحویل میدهد اما همچنان میتوانید با سلیقه خود تغییراتی را در سایت اعمال کنید. به عنوان مثال نتمارکو بیش از 40 قالب آماده دارد که در هر زمانی و به راحتی میتوانید یکی از آنها برای سایت خود انتخاب کنید. همچنین اگر قصد دارید که قسمتی از سایت خود را تغییر دهید، میتوانید از پشتیبانی بخواهید تا تغییرات موردنظر شما را در قالب سایت اعمال کند.
علاوهبر اینها کار با سیستم نتمارکو بسیار راحت است و هیچ پیچیدگی ندارد. ویدیوهای آموزشی سایت ساز هم در پنل نتمارکو وجود دارد که نحوه کار با قسمتهای مختلف سرویس را به کاربران آموزش میدهد. اما ویژگیهای نتمارکو به همینجا ختم نمیشود. شما میتوانید به مدت 7 روز به صورت رایگان از خدمات نتمارکو استفاده کنید و اگر رضایت داشتید هزینه فعالسازی سایتتان را پرداخت میکنید.
یکی از موارد مهم در مورد انتخاب سایت آماده این است که سایت تهیه شده دارای کدنویسی اصولی و بهینه باشد. همچنین قواعد سئو نیز در آن رعایت شده باشد تا در این زمینه به مشکل نخورید. اگر در زمینه سئو و بهینه سازی سایت اطلاعاتی ندارید مقاله «سئو چیست و چرا اهمیّت دارد؟» شما را با مفاهیم اولیه سئو آشنا میکند. در نهایت حتما از شرکتی سایت آماده بخرید که دارای پشتیبانی و خدمات پس از فروش قوی باشد. همچنین اکثر شرکتها روش کار با سیستم و پنل سایت آماده را به صورت رایگان به مشتریان ارائه میکنند.
برای تهیه قالبهای آماده وب سایت هم بهتر است آنها را از سایتهای معتبر و شناخته شده خریداری کنید. سایت تم فارست معتبرترین مرجع خرید و فروش قالبهای آماده در جهان است که میلیونها قالب آماده برای تمام سیستمهای مدیریت محتوا دارد. سایتهای ژاکت و راستچین هم نمونههای داخلی فروشگاههای فروش قالب آماده هستند که محصولات متنوع ایرانی و خارجی را میتوانید در آنها پیدا کنید.
منبع: GoDaddy