پذیرش تحصیلی انگلیس از 0 تا 100
شرایط تحصیل در انگلستان با مدرک دیپلم
متقضیان برای ورود به دانشگاه های انگلستان در مقطع لیسانس، می بایست حداقل امتحانات سه درس از دوره A-Level را با موفقیت بگذرانندو یا اینکه دوره Foundation را بگذارانند. بر خلاف کشورهای دیگر که دوره لیسانس 4 سال به طول می انجامد ، دوره 3ساله است و فوق لیسانس در انگلستان تنها 1 سال به درازا می کشد که این مساله خود از لحاظ شهریه و هزینه زندگی به نفع دانشجویان می باشد و این خود یکی از مهمترین دلایل تحصیل در انگلستان می باشد.
دارندگان دیپلم دبیرستان از بیشتر کشورها نیز برای ورود به دانشگاه های انگلستان باید امتحانات فوق را بگذرانند. البته طی سالیان گذشته در مواردی دانش آموزان سال هایی آخر کالج ها و دبیرستان های جامع از طریق تکمیل برگ مخصوص و جایابی مرکز گزینش دانشگاهی UCAS مجوز ورود به دانشگاه ها را یافتند.
بدین صورت که UCAS مکاتبات لازم را با دانشگاه های انتخابی انجام داده و پس از مدتی متقاضیان واجد شرایط را به دانشگاه معرفی می کند و دانشگاه نظرات خود را در مورد عدم پذیرش، پذیرش بدون قید و شرط و یا پذیرش با شرط نمره در دروس مخصوص و مصاحبه اعلام می کند.
مهاجرت تحصیلی به انگلستان در صورتی که نمرات دانشجو از حد نصاب لازم کمتر باشد، دانشگاه در ضمن مصاحبه با دانشجو مشکل را رفع یا او را به دانشگاه ها یا کالج هایی دیگر معرفی می کند. داوطلبان بالای 23 سال در صورت داشتن سابقه کاری مرتبط با رشته می توانند بدون پشت سر نهادن دوره A-Level به عنوان Mature Student وارد دانشگاه شوند.
طول دوره سه سال تحصیل یا چهار سال تحصیل توام با کار ( Sandwich Course ) است. البته داوطلبین بدون دارا بودن نمره A-Level می توانند در برخی از دانشگاه ها دوره Bachelor را به شرط پشت سر نهادن یک سال ابتدایی(Foundation Year) آغاز کنند که در مجموع این دوره چهار سال تحصیلی است. مدرک دوره Bachelor به دو نوع Honours وOrdinary تقسیم می شود و مدرک Honours خود به چهار نوع Second 1 (and 2), First وThird تقسیم می شود.
بدیهی است که مدرک Honours – First بالاترین، وOrdinary پایین ترین سطح را دارد. دوره هایBachelor سه سال تحصیلی وSandwich Course ، علاوه بر سه سال تحصیل، کار نظارت شده در کارخانه را به همراه دارد که معمولاً به صورت دو شش ماه یا یک سال کارورزی بین سال های تحصیل است. این دوره جنبه عملی یا کاربردی و حرفه ای دارد و امکان اشتغال بیشتری را فراهم می آورد.هر فرد متقاضی برای ورود به دوره لیسانس باید مدرک IELTS با نمره 6-5.5 را دارا باشد.
تحصیل در انگلستان کارشناسی ارشد
یکی از دوره هایی که مورد استقبال متقاضیان تحصیل در انگلستان می باشد دوره کارشناسی ارشد در انگلستان می باشد و یکی از بهترین تصمیمات تحصیلی دانشجویان می تواند باشد چرا که مدت زمان تحصیل فوق لیسانس در انگلستان برخلاف سایر کشورها که 2 سال به طول می انجامد 1 ساله می باشد که این مساله خود از لحاظ شهریه و هزینه زندگی به نفع دانشجویان می باشد.
دانشجویانی که می خواهند سریعتر فوق لیسانس بگیرند و جذب کار شوند و یا دانشجویان خارجی که نظام آموزشی آنها به صورت حضور در کلاس است ،دوره MSc یا MA انتخاب مناسب تری برای خواندن دوره کارشناسی ارشد می باشد.
دوره MA یا MSc یک دوره یکساله است که به صورت حضور در کلاس و انجام پروژه پایانی ارائه می شود. به این منظور ابتدای دوره با حضور در کلاس و شرکت در امتحانات انجام شده و پس از آن دانشجویان می توانند زیرنظر استاد راهنما در یکی از موضوع های مرتبط با رشته خود به تحقیقات بپردازند. معمولا 6 ماه از 12 ماه به صورت درس و امتحان و 6 ماه برای پروژه می باشد.
شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در انگلستان برای دانشجویان ایرانی
- دانشجویان فارغ التحصیل دوره کارشناسی در ایران برای گذراندن دوره می توانند وارد دوره MSc یا MA انگلستان شوند. برای ورود به این دوره ها داشتن IELTS 6.5 و بالاتر الزامی است ،اگر دانشجویان فارغ التحصیل دوره لیسانس از دانشگاههای ایران دارای مدرک زبان با نمره پایینتر باشند و یا قصد تغییر رشته را داشته باشند می توانند دوره پری مستر ( Pre – Master ) را بگذرانند.
- وزارت علوم مدرک دانشجویان فارغ التحصیل از دوره های MSc یا MA را معادل کارشناسی ارشد ارزشیابی می کند.
- دانشجویان فارغ التحصیل کارشناسی از دانشگاه های ایران یا انگلستان اگر قصد ادامه تحصیلات تا دکترا را در انگلستان داشته باشند و سپس قصد بازگشت به ایران را داشته باشند ،حتما باید ابتدا دوره MSc یا MA را بخوانند و بعد وارد دورهPhD/ Mphil )) انگلستان شوند. به خاطر آنکه وزارت علوم ایران مدرک دانشجویانی را که دکترا پیوسته بعد از دوره لیسانس را بدون گذراندن دوره فوق لیسانس MA یا MSc اخذ کرده باشند کارشناسی ارشد ارزشیابی می نماید.
تحصیل دکتری در انگلستان
یکی از دوره هایی که مورد استقبال متقاضیان تحصیل در انگلستان می باشد دوره دکترا یا همان دوره PhD است. دوره دکترا در انگلستان غالبا تنها بر اساس تحقیق صورت می پذیرد. در این دوره دانشجو باید بر اساس تحصیلات قبلی و علائق خود و آ مادگی و پذیرش استاد راهنما موضوعی را انتخاب کرده، مجهولی را کشف و تحقیق نوینی را ارائه دهد. قابل توجه است اخیرا در بعضی از دانشگاه ها در رشته علوم تربیتی (Education) به صورت ترکیبی از کلاس و تحقیق ارائه می شود.
این دوره منحصراً با پژوهش است و در این پژوهش باید مجهولی را کشف نماید که برای بالا بردن توان نظری دانشجو چندین درس یا سمینار نیز ارائه می شود. مدت زمان نیز در مقایسه با سایر کشور ها بجای 4 تا 5 سال به طور متوسط 3 سال به طول می انجامد.
دوره GCSE
تحصیل در انگلستان از پنج سالگی آغاز می شود و طی یک دوره پنج ساله ابتدایی کودکان با محیط و نحوه آموزش و شرایط محل تحصیل آشنا شده و وارد دوره متوسطه می شوند که روابط منظم تری دارد.
مخفف General Certificate Secondary Education می باشد که معمولا شامل سالهای 8-9-10 ( سالهای اول دبیرستان ) می باشد و حداقل سن دانش آموز برای شروع در این دوره 14 سال تمام و حداکثر سن 17 سال می باشد. دانش آموزان پس از گذراندن این دوره ها می توانند وارد دوره های پیش دانشگاهی یک یا دو ساله شوند . نمره دورهGCSE به صورت 80% نمرات امتحانات نهایی که به صورت سراسری در انگلستان برگزار می شود و 20% فعالیتهای کلاسی دانش آموز محاسبه می گردد.
دوره A-Level
یکی از مقاطع برای تحصیل در انگلستان A-Level می باشد. این دوره مناسب برای سن 15 سال به بالا و کسانی که خواستارتحصیل دردوره های دارای اعتبار بین المللی و ورود به بهترین دانشگاه ها هستند می باشد.
در این دوره دانشجویان سه یا چهار درس را می خوانند و هرچه نمره ی A-level کسب شده بالاتر باشد، شانس ورود دانشجو به دانشگاه رده بالا بهتر خواهد بود ورود به این دوره با شرکت در امتحانات مربوط به سال دهم و اخذ گواهینامه General Certificate Secondary Education (G.C.S.E) و پایان سال دهم (دوم دبیرستان در نظام آموزشی سابق ایران) امکان پذیر می باشد. کسانی که مایل به ادامه تحصیل در دوره های دانشگاهی هستند، باید پس از گرفتن گواهینامه G.C.S.E را که دو سال به طول می انجامد با موفقیت بگذرانند.
نمرات دروس دوره A-level به صورت A.B.C.D.E درجه بندی شده است و کسانی که حداقل در دو درس نمره های A.B.C را کسب نمایند مستقیما وارد دانشگاه می شوند (رتبه دانشگاه ارتباط مستقیم با این نمرات خواهد داشت) و افرادی که نمره آنان E.D باشد نمی توانند وارد دورهBachelor (لیسانس ) شوند و وارد دوره های پایین تر H.N.D یا مراکزی با کیفیت پایین می شوند.
سیستم آموزش و قوانین مربوط به آن در بخش های مختلف (انگلیس، ولز، اسکاتلند، ایرلند شمالی) اندکی با هم تفاوت دارد. بر اساس سیستم آموزشی کشور انگلیس، سن آموزش اجباری در مدارس انگلستان، 5 تا 16 سالگی است. از این رو، تحصیل در دبستان و دبیرستان های انگلستان برای تمامی دانش آموزان در این گروه سنی اجباری است.
کودکان در سن 5 سالگی، وارد سطحی از مدرسه ابتدایی می شوند که Reception نام دارد. در واقع دانش آموزان، از سن 5 تا 7 سالگی، در سال های اول و دوم سیستم آموزشی به تحصیل می پردازند. از سن 7 سالگی، کودکان وارد دبستان می شوند و تا 11 سالگی در سال های 3 تا 6 مدرسه، به تحصیل می پردازند.
در مدرسه متوسطه یا دبیرستان، دانش آموزان 11 تا 16 ساله تحصیل خود را در سال های 7 تا 11 سیستم آموزشی انگلستان، ادامه می دهند.
نوجوانان در سنین 16 تا 18 سالگی، می توانند تحصیل در مدرسه را ادامه دهند؛ در برنامه های آموزش حرفه ای یا کارورزی شرکت کنند؛ یا 20 ساعت در هفته به کار یا فعالیت های داوطلبانه بپردازند و بطور همزمان، در دوره های پاره وقت آموزشی شرکت کنند.
تحصیل در مدارس دولتی انگلستان، بدون شهریه و کاملا رایگان است. اما در مدارس خصوصی، دانش آموزان ملزم به پرداخت شهریه هستند و این شهریه، در مدارس خصوصی گوناگون با یکدیگر تفاوت های زیادی دارد و غالبا، هزینه لباس فرم و سفرهای مدرسه در این مبلغ گنجانده نشده است.
بطور کلی در مدارس خصوصی و دولتی انگلستان، دانش آموزان تحت سیستم های آموزشی معتبری آموزش خواهند دید. در دبیرستان های انگلستان، دانش آموزان تحصیل را تحت شروع می کنند که بر روی موضوعات اصلی مانند انگلیسی، ریاضی و علوم تمرکز دارد. پس از آن، در 16 سالگی، دانش آموزان می توانند مسیر تحصیلی خود را در مدارس یا کالج های Sixth-form ادامه می دهند و در پایان، با کسب نمرات قابل قبول در آزمون های A-level مسیر ورود خود به دانشگاه را ادامه می دهند.
در این مقاله، به معرفی سیستم آموزشی A-level می پردازیم و جزئیات و اطلاعات مربوط به سایر سیستم های آموزشی مورد استفاده در مدارس و دبیرستان های انگلستان (GCSE، IB، National Curriculum، BTEC و …) را در مقاله های بعدی شرح می دهیم.
سیستم آموزشی A-level چیست؟
A-level (یا Advanced Level qualifications) یک سیستم آموزشی مبتنی بر موضوع برای دانش آموزان 16 ساله بالا در کشور انگلستان است. دانش آموزان باید موضوعات درسی سیستم آموزشی A-level را در طول دو سال تحصیل کنند، که در پایان منجر به کسب صلاحیت لازم برای ورود به موسسات آموزش عالی در انگلستان و بسیاری از کشورهای دیگر جهان می شود. شرط ورود در بیشتر موسسات آموزش عالی، تحصیل در حداقل سه موضوع درسی است.
در مرحله کلیدی 5 (KS5) دانش آموزان وارد سطح Sixth-form می شوند و بر اساس دو سیستم آموزشی AS در سال اول یا سال 12 تحصیل (16 تا 17 سالگی) و A-level در سطح دوم یا سال 13 تحصیل (17 تا 18 سالگی)، به تحصیل در موضوعات دلخواه خود می پردازند. دانش آموزان معمولا با تحصیل در 3 تا 4 موضوع درسی، و کسب نمرات قابل قبول در آزمون های دوره A-level مربوطه، شرایط لازم برای ورود به را کسب می کنند.
با اینکه دوره A-level یک سیستم آموزشی در مدارس انگلستان است، ولی مدارس زیادی در سراسر دنیا از آن استفاده می کنند. بعلاوه، بیشتر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، A-level را یک پیش نیاز مناسب برای ورود در نظر می گیرند.
ممکن است با دوره AS-level هم آشنایی داشته باشید، بعد از اصلاحات انجام شده بین سال های 2016 تا 2018 میلادی، AS-level بعنوان سیستم آموزشی مجزا در نظر گرفته می شوند. علیرغم آنکه AS-level معادل تحصیل در سال اول دوره دو ساله A-level است، ولی بیشتر دانشگاه ها AS-level را بعنوان یک شرط کافی برای ورود در نظر نمی گیرند.
چرا باید سیستم آموزشی A-level را برای تحصیل در دبیرستان انتخاب کنیم؟
سیستم آموزشی A-level گزینه بسیار مناسبی برای آن دسته از دانش آموزان است که می دانند در کدام موضوعات درسی، توانمندی بیشتری دارد. یا، بعبارت دیگر، دانش آموزانی که دارای نقاط قوت در یک موضوع خاص هستند. مثلا، دانش آموزی که در درس ریاضی قوی است ولی در ادبیات انگلیسی دارای ضعف است، از مزایای تمرکز بر روی ریاضیات و صرفنظر از انگلیسی بهره مند خواهند شد. تمرکز بر روی موضوعات درسی خاص، در سیستم آموزشی IB که دارای موضوعات آموزشی گسترده تری است، امکان پذیر نیست.
اهمیت آزمون نهایی کتبی بدین معناست که A-level برای دانش آموزانی که در آزمون های کتبی نقاط قوت بیشتری دارند، مناسب است. سیستم آموزشی A-level برای دانش آموزانی مناسب تر است که می توانند در امتحان های زمان دار عملکرد بهتری داشته باشند.
از همه مهم تر، دانش آموزان در این سیستم آموزشی برای هر یک از موضوعات درسی که نمره قبولی کسب کنند، یک مدرک جداگانه دریافت خواهند کرد. در سیستم آموزشی IB، یک مدرک کلی برای دانش آموز صادر می شود.
عبارت linear A-level به چه معناست؟
ممکن است دیده باشید که سیستم آموزشی A-level را با عنوان Linear توصیف می کنند. این عبارت برای توضیح این واقعیت استفاده می شود که نمرات دوره A-level با توجه به نتایج کسب شده دانش آموز در پایان سال 13 تحصیل در مدارس انگلستان، تعیین می شود.
امروزه، می توان گفت تقریبا تمامی دوره های A-level بصورت linear هستند ولی تا سال 2015، دانش آموزان برای تعیین نمره نهایی شان، باید در آزمون های مستمر شرکت می کردند.
معمولاً برای کارگرانی که به دلیل دریافت پیشنهاد رسمی کار از یک شرکت واجد شرایط بریتانیا با مجوز مربوطه برای حامی مالی به بریتانیا می آیند، یا اگر در حال جابجایی به بریتانیا هستید، نیاز است. از طرف دیگر، اگر مهارتی دارید که از نظر دولت در بریتانیا کمبود دارد، ممکن است واجد شرایط دریافت ویزا باشید بر این اساس که مشاغل در بخش شما به طور گسترده ای برای شما در دسترس است.
انواع مختلفی از ویزای کار وجود دارد که به شما امکان می دهد با موفقیت کار در انگلستان را شروع کنید. نوع مجوز کار یا ویزای کاری انگلستان که برای شما بهترین است به عوامل مختلفی مانند حرفه شما، تقاضا برای نقش انتخابی شما و مدت زمانی که می خواهید برای کار در بریتانیا بگذرانید بستگی دارد.
بریتانیا یک مقصد برتر گردشگری و تحصیلی است که در جذب سهم بزرگی از کارگران خارج از کشور موفق شده است. با اقتصاد بسیار توسعه یافته و بازار محور، انگلستان مشاغل خالی و حقوق بالا را به کارمندان ارائه می دهد. شرایط کاری خوب که در آن حقوق کارگران رعایت می شود، آن را حتی بیشتر به یک کشور ایده آل برای کار تبدیل می کند.
یکی از مولفه های اصلی توانایی کار در انگلستان دریافت ویزای کاری مناسب است. بسته به حرفه و صلاحیت شما چندین ویزای کاری برای انگلستان وجود دارد.
ویزاهای استخدامی انگلستان در 4 گروه اصلی به شرح زیر دسته بندی می شوند:
- ویزای کاری کوتاه مدت
- ویزای کاری طولانی مدت
- ویزای سرمایه گذار، توسعه کسب و کار و استعداد.
- سایر ویزاهای کاری
- ویزای کار خیریه انگلستان (Tier 5): افرادی که می خواهند کار داوطلبانه بدون دستمزد برای یک موسسه خیریه در انگلستان انجام دهند می توانند برای این ویزا اقدام کنند. گواهی حمایت از کارفرمای دارای مجوز الزامی است.
- ویزای خلاقانه و ورزشی انگلستان (Tier 5): افرادی که به عنوان یک فرد ورزشی یا کارگر خلاق در انگلستان پیشنهاد کار دارند، می توانند برای این ویزا اقدام کنند. معیارهای اصلی شامل داشتن گواهی حمایت از یک کارفرمای دارای مجوز در انگلستان است.
- ویزای مبادله مجاز دولت انگلستان (Tier 5): اگر می خواهید برای تجربه کاری یا آموزش، برنامه زبان دولتی خارج از کشور، تحقیق یا کمک هزینه تحصیلی از طریق یک طرح تبادل مجاز دولتی به بریتانیا بیایید، می توانید برای این ویزا درخواست دهید.
- ویزای توافقنامه بین المللی انگلستان (Tier 5): این ویزا برای افرادی است که برای یک دولت خارجی یا به عنوان کارمند خصوصی در یک خانواده دیپلماتیک در بریتانیا قرارداد دارند.
- ویزای کارمندان مذهبی انگلستان (Tier 5): اگر می خواهید برای مدت کوتاهی برای انجام امور مذهبی مانند تبلیغ و یا کار در دستورات مذهبی به انگلستان مهاجرت کنید، می توانید برای این ویزا اقدام کنید.
- ویزای کار فصلی انگلستان (Tier 5): اگر می خواهید به انگلستان سفر کنید و تا 6 ماه کار کشاورزی انجام دهید، می توانید برای ویزای کار فصلی درخواست دهید.
- ویزای طرح تحرک جوانان انگلستان (Tier 5): ویزا برای افرادی که دارای انواع خاصی از ملیت بریتانیا هستند یا از کشورهای خاصی هستند، بین سنین 18 تا 30.
- ویزای کاری Tier 2 General انگلستان: این ویزا برای افرادی از خارج از منطقه اقتصادی اروپا و سوئیس است که پیشنهاد شغلی در بریتانیا دریافت کرده اند. متقاضی باید توسط یک حامی دارای مجوز استخدام شود تا بتواند درخواست دهد.
- ویزای انتقال درون شرکتی Tier 2 انگلستان: افرادی که کارفرمای آنها در خارج از کشور پیشنهاد نقش در یکی از شعبه های سازمان انگلستان را داده است می توانند برای این ویزای کار انگلستان اقدام کنند.
- ویزای Tier 2 سفیران دین انگلستان: ویزا برای اتباع غیر کشورهای منطقه اقتصادی اروپا و سوئیس که در یک جامعه مذهبی در بریتانیا به آنها پیشنهاد شده است.
- ویزای Tier 2 Sportsperson انگلستان: ورزشکاران نخبه یا مربی واجد شرایط که توسط هیئت حاکمه ورزش خود به عنوان در بالاترین سطح حرفه خود در سطح بین المللی شناخته شده است، می توانند برای این ویزا اقدام کنند.
- ویزای مبتکر انگلستان: این ویزا برای خارجی هایی است که می خواهند در انگلستان کسب و کار راه اندازی کنند.
- ویزای استارت آپ انگلستان: این ویزا برای افرادی است که می خواهند کسب و کار خود را در انگلستان راه اندازی کنند. تایید توسط یک نهاد مجاز الزامی است.
- ویزای استعدادیابی جهانی انگلستان: افرادی که در یک زمینه واجد شرایط کار می کنند و به عنوان یک رهبر شناخته شده یا یک رهبر جدید تایید شده اند، می توانند برای این ویزا درخواست دهند.
- ویزای کارآفرینی فارغ التحصیل انگلستان (Tier 1): فارغ التحصیلانی که رسماً از داشتن یک ایده تجاری واقعی و معتبر تایید شده اند، باید برای این ویزای کاری انگلستان اقدام کنند.
- ویزای سرمایه گذاری انگلستان (Tier 1): این ویزا برای سرمایه گذارانی است که می خواهند 2,000,000 پوند یا بیشتر در انگلستان سرمایه گذاری کنند.
ویزای Skilled Worker به متخصصان ماهر اجازه می دهد تا حرفه خود را در انگلستان ایجاد کنند. مدت زمان اقامت طبق Skilled Worker انگلستان حداکثر برای مدت 5 سال است ویزای Skilled Worker یک ویزای امتیازی است و متقاضیان باید حداقل 70 امتیاز را کسب کنند تا درخواست آنها بررسی شود. امتیازها بر اساس موارد زیر تعلق می گیرد:
- این که آیا گواهی حمایت از یک کارفرما دارید؟
- این که آیا حقوق مناسبی دریافت می کنید؟
- مهارت های ارتباطی انگلیسی شما
- وجوه نگهداری که در اختیار دارید.
اگر این پارامترها را برآورده کنید، می توانید برای ویزای کارگر ماهر اقدام کنید. درصورتیکه ویزای Skilled Worker را با موفقیت دریافت کرده اید، می توانید:
- تحصیل در انگلستان داشته باشید.
- اعضای خانواده را به انگلستان بیاورید.
- سفر به بریتانیا و بازگشت