نوبت ویژه دیدن مهران است

این پست از سایت بیگ نیوز برگرفته از سایت ” www.isna.ir ” در مورد مقاله ” نوبت ویژه دیدن مهران است ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.

نوبت ویژه دیدن مهران است

بیگ نیوز/ایلام ۲۷ مرداد امسال یعنی اولین روز از ماه صفر ۱۴۴۵ هجری، آخرین نشست ستاد اربعین استان در ایلام برگزار و رزمایش بزرگ اربعین با رمز «لبیک یا حسین» در مهران آغاز شد و امروز ۲۳ صفر، سه رو از اربعین می‌گذرد، اما ایلام و مهران به عنوان دورازه عتبات عالیات همچنان در حال خدمتگزاری به زائرانی است که این مرز را برای تردد انتخاب کردند.

به روایت آمار از اول صفر تاکنون بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از مرز مهران تردد داشته‌اند که این میزان ۲۸۰ هزار نفر بیش از سال گذشته در زمان مشابه است ، البته این آمار حتما افزایش پیدا خواهد کرد.

 امسال با ترمیم جاده‌ها و افتتاح دو تونل شماره ۱و ۲  و بهره‌برداری از  تقاطع غیرهمسطح ورودی شهر مهران زائران مسیری متفاوت از سال‌های گذشته را طی کردند.

 ظرف کمتر از سه ماه ۸۱۶ سرویس بهداشتی و حمام در طول مسیرهای اربعین ایجاد و و مسیرهای مهم اربعین ایمن‌سازی شد  و در این مدت زمان پایانه برکت ساماندهی و آسفالت شد و نمازخانه و سرویس بهداشتی به اندازه کافی ایجاد و برای استراحت زوار سایبان به اندازه کافی نصب شد.

امسال هم پارکینگ‌های اصلی اربعین و هم پارکینگ‌های پیرامون آماده تحویل گرفتن ماشین‌های زائران بودند اما کم نبودند زائرانی که ماشین‌های خود را در کوچه و خیابان‌های شهر پارک کرده بودند و مردم مهران هم در این زمینه صبوری به خرج دادند و مشکلات را تحمل کردند، البته پلیس راهور برخی از ماشین‌ها را که به طور نامناسب پارک شده بودند به پارکینگ انتقال داد.

امسال هم ترافیک روان بود و هم زائران بدون معطلی خود را در پایانه شهید سلیمانی مرز بین‌المللی مهران می‌دیدند و چند ساعت بعد در نجف یا کربلا بودند و در داخل شهر مهران از پل زائر تا مسیر پایانه موکب‌های فراوانی بودند که هم تغذیه زائران را تامین می‌کردند و هم محل استراحت را برای آنان فراهم کرده بودند.

بدون شک باید گفت که ساماندهی پایانه برکت یکی از کارنامه‌های درخشان مدیریت اربعین است، هر چند در روزهای اخیر این پایانه پرازدحام بود اما بخش بزرگی از این ازدحام به مدیریت سفر هموطنان برمی‌گردد چون بسیاری از زائران که از مرزهای دیگر به عتبات رفته بودند مرز مهران را برای بازگشت انتخاب کرده بودند که خوشبختانه با پیگیری‌های استاندار ایلام و دستور مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور این مشکل حل شد.

البته لازم است مسئولان تا تکمیل زیرساخت‌ها باز تلاش و رایزنی کنند که نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام در این زمینه تاکید کرد: احداث و توسعه زیرساخت‌های اربعین باید بدون وقفه استمرار داشته باشد و تا این پروژه‌ها بدون نقص و با دقت و وقت کافی تکمیل شوند و به ماه‌های نزدیک به اربعین موکول نشوند و باید بناها و موکب‌های ثابت و دائمی برای سال‌های آتی ایجاد شود و مسئولان از موکب‌داران مایل به ایجاد موکب‌های دائمی و سرمایه گذاری در استان باید استقبال کنند.

در مجموع می‌توان گفت که به طور نسبی مسیرهای مواصلاتی ایلام از نقطه ورود به ایلام تا پایانه مرزی شرایط مناسبی پیدا کرده است اما اکنون نوبت شهرستان مهران است که باید به صورت ویژه دیده شود؛ شاید ارتقاء فرمانداری مهران به فرمانداری ویژه و ایجاد شهرک فرهنگی – اجتماعی مهران بتواند به رونق بیش از پیش شهر مهران به عنوان دروازه عتبات عالیات کمک کند.

مردم و مسئولان ایلام و مهران برای اربعین سنگ تمام گذاشتند، امروز نوبت دولتمردان در سطح ملی است تا با رویکرد «هر وزارتخانه و نهاد ؛ یک زیرساخت» بتوانند طعم شیرین میزبانی زائران را به مردم شهر مهران بچشانند و در آینده بیش از امروز شاهد دیده شدن بیشتر این شهرستان دارای زیرساخت مناسب و با میزبانی رویدادهای فرهنگی باشیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا