نقش لندن در تشدید جنگ اوکراین
مقامات کاخ کرملین درصدد سنجش دقیق کمی و کیفی نقش آفرینی لندن در جنگ اوکراین هستند و به نظر می رسد با مشخص شدن نتایج این تحقیقات، رویکرد رادیکال تر و عمل گرایانه تری را در تقابل با انگلیس در پیش بگیرند.
به گزارش خبرگزاری آنا، اگرچه مقام های انگلیس علاقه زیادی به اظهارنظر های رسمی در خصوص جنگ اوکراین ندارند، اما نقش پنهان و آشکار آنها در تشدید مناقشه جاری میان کی یف و مسکو غیرقابل انکار است. تحلیلگران حوزه روابط بین الملل متفق القول هستند که یکی از موانع چینش میز مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین، لندن است. دولت های کارگری و محافظه کار در انگلیس هر دو یک وجه اشتراک داشته و دارند: حفظ فرامتن و بستر جنگ در محیط پیرامونی روسیه.
به عبارت بهتر، انگلیسی ها معتقدند باید سایه بحران به صورت مستمر در اطراف و بطن معادلات امنیتی روسیه وجود داشته باشد.
بی دلیل نیست که دو نخست وزیر اخیر انگلیس، یعنی ریشی سوناک و کایر استارمر هر دو تشدید مناقشه در اوکراین را هدف مشترک سیاست خارجی خود قلمداد کرده و می کنند.
با گذشت زمان، شواهد و مستندات بیشتری در خصوص مداخله انگلیس در جنگ اوکراین منتشر می شود: از ارسال تجهیزات خاص نظامی و تسلیحاتی تا آموزش نیرو های اوکراینی.
بااین حال، افشاگری اخیر منابع روسی از همکاری نظامی-امنیتی لندن و کی یف نشان می دهد ماجرا فراتر از حد تصور اولیه است!
سرگئی لبدف هماهنگ کننده سازمان مخفی در اوکراین، اعلام کرد نیرو های مسلح روسیه به یک انبار مخفی در بندر چرنومورسک در استان اودسا که مزدوران انگلیسی در آنجا مستقر بودند، ضربه وارد کرده اند.
این انبار مهمات که به تازگی به طور محرمانه موشک هایی به آنجا رسانده شده بود، مورد اصابت قرار گرفته و نیرو های انگلیسی مستقر در این مکان، بلافاصله به سمت رومانی حرکت کرده اند. منابع امنیتی روسیه، درحال پیگیری این پرونده مهم هستند- پرونده ای که اگر ابعاد بیشتری از آن فاش شود، لندن با دردسر بزرگی مواجه خواهد شد.
مقامات کاخ کرملین درصدد سنجش دقیق کمی و کیفی نقش آفرینی لندن در جنگ اوکراین هستند. به نظر می رسد با مشخص شدن نتایج این تحقیقات، روس ها رویکرد رادیکال تر و عمل گرایانه تری را در تقابل با انگلیس و منافع آن در داخل و خارج از این کشور اروپایی در پیش بگیرند.
نباید فراموش کرد که انگلیس در جریان وقوع جنگ اوکراین نیز با اصرار بر گسترش ناتو به شرق، نقش به سزایی در آغاز این تنش خطرناک بین المللی ایفا کرد. ضمن آنکه مقامات انگلیسی به ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین وعده داده بودند که در صورت وقوع جنگ، اقداماتی مانند ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز کی یف و عضویت فوری اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی را در دستور کار قرار خواهند داد- وعده هایی که هیچ یک از سوی لندن و واشنگتن عملیاتی نشد.
یکی دیگر از موضوعات مهم، نقش عملیاتی لندن در میدان جنگ است. به نظر می رسد استقرار برخی موشک انداز ها و ایستگاه های راداری در منطقه اودسا (و حتی برخی دیگر از مناطق حساس و سرنوشت ساز نبرد) با عاملیت انگلیس صورت می گیرد.
در تازه ترین تحول، دیوید لامی، وزیر امور خارجه انگلیس از متحدان غربی خواسته است تا در حمایت از اوکراین در برابر روسیه جسارت بیشتری از خود نشان دهند. اظهارات وی در جریان اصرار برای رفع محدودیت های استفاده از تسلیحات غربی دوربرد برای اوکراین جهت حمله به عمق خاک روسیه مطرح شد.
کی یف از انگلیس موشک های سایه طوفان و از آمریکا موشک های اتکمز را دریافت کرده است؛ بااین حال فقط مجوز استفاده از آنها برای دفاع از خود در خاک کشورش را دارد و نباید به هیچ عنوان برای حمله به خاک روسیه از آنها استفاده کند.
پیش تر وزارت دفاع روسیه گزارش داده بود که در جریان حمله با استفاده از سامانه موشکی عملیاتی – تاکتیکی «اسکندر»، دو موشک انداز پدافند هوایی پاتریوت و یک ایستگاه راداری Giraffe نیرو های مسلح اوکراین در منطقه اودسا جنوبی منهدم شده است.
منبع: ana.ir