نحوه مسواک زدن دندان کامپوزیت

انتخاب خمیر دندان مخصوص کامپوزیت به همراه مسواک و نخ دندان استاندارد کمک زیادی به طول عمر بیشتر کامپوزیت ها می کند. تمام این ها را میتوانید از دندانپزشک زیبایی خود سوال کنید. خمیر دندان مخصوص کامپوزیت می بایست حتماً خاصیت غیر ساینده داشته باشد و به طور کلی سفیدکننده نباشد. از سوی دیگر بهتر است مدل های ژلی استفاده شود. در خصوص نوع مسواکی که برای کامپوزیت دندان استفاده می شود بهتر است بدانید که فرچه های سر گرد نیز وجود دارند.

مسواک های سرگرد معمولاً برای دندان های عقبی مناسب هستند. در خصوص نخ دندان باید در نظر داشته باشید که حرکت نخ دندان لابلای دندان می بایست به صورتی باشد که به بافت لثه و دندان ها هیچ آسیبی وارد نشود. شما در انتخاب نوع خمیر دندان و مسواک و همینطور خمیر دندان مخصوص کامپوزیت باید با دندانپزشک خود صحبت کنید.

مسواک ، نخ و خمیر دندان مخصوص کامپوزیت دندان

خمیر دندان مخصوص کامپوزیت می بایست جلوی پوسیدگی دندان ها را بگیرد. از سوی دیگر می بایست به این نکات دقت داشته باشید که گیر کرن یک ذره آبنبات چسبناک بین دو دندان در نهایت سبب بروز پلاک می شود. خمیر دندان مخصوص کامپوزیت سبب می شود تا جلوی پلاک مورد نظر گرفته شود. از یاد نبرید که معمولاً نخ و خمیر دندانی که برای کامپوزیت استفاده می شود می بایست به مینای دندان آسیب وارد نکند. خمیر دندان مخصوص کامپوزیت سبب می شود تا بوی بدن دهان شما گرفته شود. هرچه به این موارد بیشتر اهمیت دهید در نهایت نتیجه درستی حاصل می کنید و می توانید از لبخند خود بیشتر لذت ببرید. مراقبت های روتین سبب می شود که دندان ها از نظر ساختار نیز حفظ شوند.

مسواک بعد کامپوزیت دندان

برخی از افراد فقط به خمیر دندان مخصوص کامپوزیت دندان دقت می کنند در صورتی که مسواک موضوع مهم و قابل بررسی است. مسواک زدن پس از کامپوزیت دندان به حفظ بافت دندان ها و همینطور نگهداری کامپوزیت کمک زیادی می کند. مسواک زدن پس از کامپوزیت دندان می بایست طبق اصول، صحیح و بدون نقص صورت بگیرد. در صورت مسواک نزدن در نهایت شاهد زرد شدن و کدر شدن دندان ها خواهید بود. مسواک زدن پس از کامپوزیت می بایست با حساسیت بیشتری دنبال شود. کامپوزیت دندان از مواد شیمیایی و رزینی تهیه شده است. باید قبول کنیم که مقاومت این مواد به نسبت مینای دندان کمتر است.

در ابتدا می بایست از سطح جونده دندان ها آغاز کنیم. حرکات می بایست رفت و برگشتی روی سطح جونده دندان صورت بگیرد. شیارهای بین دندان نیز تمیز شوند. پس از این بخش نوبت به سطح خارجی دندان های بالا است. مسواک بهتر است در زاویه 45 درجه روی خط لثه قرار بگیرد. زمانی که مسواک از روی خط لثه دور می شود، روی دندان کشیده خواهد شد.

می توان با احتیاط حرکت چرخشی نیز داشت. اصطلاحی که در این زمینه وجود دارد این است که مسواک از لثه به سمت دندان جارو شود!سپس نوبت به سطح داخلی دندان های بالا و پس از آن دندانهای پایین است که می بایست شیوه قبل تکرار شود. حال می بایست به آرامی سطوح داخلی و خارجی هر یک از دندان ها با حرکت لرزشی عقب-جلو مسواک زده شود. مسواک زدن زبان را فراموش نکنید چون سبب از بین رفته آلودگی ها می شود.

بهترین مسواک برای کامپوزیت

نوع فرچه ای که برای مسواک انتخاب می شود بسیار مهم است. فرچه نرم، متوسط و سخت هستند. فرچه های سخت اصلاً انتخاب خوبی برای کامپوزیت نیستند. بهتر است از فرچه های متوسط استفاده کنید. فرقی نمی کند از مسواک دستی استفاده می کنید یا مسواک برقی، به هر حال باید به نوع فرچه آن دقت داشته باشید. برخی از افراد تصور می کنند که دندان های محکمی دارند اما حقیقت این است که غذاهای قندی و نوشیدنی های اسیدی مشکلات زیادی برای دندان ها استفاده می شود. نیاز است که مسواک شما به طور کلی دارای فرچه های استاندارد باشد تا پاکسازی به صورت کامل صورت بگیرد.

انتخاب خمیر دندان مخصوص کامپوزیت قطعاً باید با دقت و حساسیت بالایی صورت بگیرد در غیر این صورت نمی توان انتظار داشت که نتیجه کار خوب باشد. خمیردندانی که برای مسواک زدن پس از کامپوزیت انتخاب می کنید نباید شامل مواد ساینده باشد چون در نهایت سبب می شود که علاوه بر جرم و پلاک های روی دندان، کامپوزیت ها نیز به تحلیل بروند و مساله ساز شوند. به طور کلی استفاده مکرر از خمیر دندان هایی که مواد ساینده ندارند سبب می شود که مینای دندان فرسوده شود و ساختار آن دچار مشکل شود. به طور کلی این خمیردندان ها سبب بروز خراش نیز روی دندان ها می شوند و کامپوزیت ها تغییر رنگ می دهند.

بعد از کامپوزیت از چه خمیر دندانی استفاده کنیم؟

خمیر دندان مخصوص کامپوزیت  قطعاً باید غیر ساینده باشد. بهترین دندانپزشک زیبایی یک سری خمیردندان های غیر ساینده به بیماران خود معرفی می کنند. این خمیردندان ها ژلی و غیر ساینه هستند و آسیبی به روکش دندان ها وارد نمی کنند. خمیر دندان مخصوص کامپوزیت می بایست ضد حساسیت باشد. یکی از موقت و البته طبیعی کامپوزیت، ایجاد حساسیت نسبت به دما و نوشیدنی های سرد و گرم است. دندانپزشک به بیمار خود توصیه خواهد کرد که از خمیر دندان مخصوص کامپوزیت ضد حساسیت استفاده نماید. نام دیگر این خمیردندان ها، مخصوص دندان های حساس است. خمیردندان های ژلی هیچ آسیبی به بافت کامپوزیت وارد نمی کنند و سبب می شوند که ذرات مواد غذایی و میکروب ها از بین بروند.

ضد حساسیت بودن خمیر دندان مخصوص کامپوزیت نیز موضوع مهمی است که بهترین دندانپزشک در تهران نیز به آن اهمیت میدهد. مریدنت و کلگیت در این زمینه محصولات خوبی ارائه می کنند که برای بسیاری از افراد مناسب خواهد بود. خمیر دندان مخصوص کامپوزیت بهتر است که به صورت ژلی باشد. خمیر دندان نباید خاصیت سفید کنندگی داشته باشد. برندهای مشهور دنیا خمیردندان های مخصوص کامپوزیت دارند که کمک می کند تا اجرای کامپوزیت به بهترین نحو صورت بگیرد و هیچ مشکلی وجود نداشته باشد. برند اورال بی نیز بهترین خمیر دندان مخصوص کامپوزیت را عرضه کرده است که به نسبت برندهای دیگر از نظر قیمت ارزانتر است.

نخ دندان برای کامپوزیت

حالا که خمیر دندان مخصوص کامپوزیت را شناسایی کردیم وقتش رسیده تا در مورد نخ دندان مخصوص کامپوزیت و نحوه کشیدن آن صحبت کنیم. حقیقت این است که مسواک زدن به تنهایی نمی توانند آلودگی های موجود در درزهای دندان را از بین ببرد. در این راستا نیاز است که از نخ دندان استفاده شود. نخ دندان ها ذرات ریز غذا را نیز از بین می برند. ذرات ریز غذا در هر وعده غذایی بین دندان ها پنهان می شوند.

استفاده از نخ دندان پس از کامپوزیت سبب می شود که از بیماری های لثه جلوگیری شود. در واقع پلاک های روی دندان ها را نیز از بین می برد. کامپوزیت ها گاهی با واکنش های التهابی همراه هستند که در نهایت در بیماری لثه نقش دارند. استفاده از نخ دندان سبب می شود که از خونریزی لثه جلوگیری شود. تحلیل رفتن لثه ها به حداقل برسد و همینطور دندان ها و استخوان ها نیز از دست نروند. نخ دندان مخصوص کامپوزیت مدل های متنوعی دارد.

طرز استفاده از نخ دندان کامپوزیت

نخ دندان کامپوزیت برای از بین بردن ذراتی است که لابلای دندان ها گیر کرده است. دقت کنید که بهتر است در ابتدا نخ دندانی را انتخاب کنید که به راحتی و بدون فشار لای دندان های شما حرکت کند. حرکت کردن نخ دندان باید به صورتی باشد که آسیبی به بافت لثه و مواد کامپوزیت وارد نشود. نخ دندان نباید به شکاف های کوچکتر آسیب وارد کند.

در نهایت نرم و صاف بودن نخ دندان نیز موضوعی است که باید بررسی شود. نخ دندان نباید به شکلی باشد که روی دندان های شما آسیب ایجاد نماید. دقت کنید که نازک بودن بیش از حد نخ دندان نیز مسائل خاص خود را دارد. بهتر است که نخ دندان کامپوزیت را به صورت حرکات رفت و برگشتی لای دندان های خود بکشید. بهتر است از مقدار کمی نخ دندان برای هر لاین استفاده کنید و برای لاین دیگر از نخ جدید استفاده کنید.

نباید نخ دندان به دندان های شما آسیب وارد نماید. این کار قطعاً مساله ساز خواهد بود. بهتر است که به بافت آن دقت کنید. دندان های عقبی که دسترسی کمتری به آن دارید باید با دقت بیشتری کشیده شوند. شما می توانید نخ دندان را دور انگشتان خود بپیچید و سپس نخ را بین دندان ها حرکت دهید. نخ با حرکات زیگزاگی به آرامی بین دندان ها حرکت می کند. نخ دندان شما باید تمیز باشد و به طور کلی فشار زیادی به بافت دهان و دندان شما وارد نکند. می توانید از نخ دندان هایی استفاده کنید که دارای نگهدارنده مخصوص هستند. نگهدارنده های نخ دندان به طور کلی سبب می شود تا تکیه گاه بهتری برای دستان شما ایجاد شود.

مسواک نزدن بعد از کامپوزیت دندان

اگر مسواک بعد از دندان های کامپوزیت را جدی نگیریم، امکان جمع شدن غذا بین فواصل بسیار کم بین دندان ها وجود خواهد داشت. در نتیجه این مکان ها محل مناسبی برای رشد باکتری ها می شود و کامپوزیت و دندان های زیر آن پوسیده می شوند. از طرفی مصرف غذاهای حاوی رنگدانه و نوشیدنی های رنگی می تواند باعث کدر شدن و زرد شدن کامپوزیت دندان ها شود. این عارضه با عدم مسواک زدن به موقع تشدید خواهد شد. پس هرگز بهداشت دهان و دندان و همچنین مسواک زدن را دست کم نگیرید.

آیا استفاده از مسواک برقی باعث جدا شدن کامپوزیت از روی دندان میشود؟

استفاده از مسواک برقی به ونیر کامپوزیت و لمینت سرامیکی آسیبی نمی رساند. کامپوزیت از طریق باندینگ و باندینگ به مینای دندان می چسبد و این پیوند به راحتی جدا نمی شود. از آنجایی که موهای مسواک برقی نرم هستند، به پیوند بین کامپوزیت و دندان آسیب نمی رساند. برای این کار مسواک برقی را روی کمترین سرعت لرزش قرار دهید تا از آسیب جزئی به کامپوزیت دندان جلوگیری شود.

دلایل ریزش کامپوزیت دندان بعد از مسواک زدن:

  • عدم مراقبت بعد از کامپوزیت دندان
  • مدت زمان طولانی پس از کاشت دندان
  • استفاده نادرست از خمیر دندان
  • عدم اتصال مناسب
  • لایه بندی اضافی

دکمه بازگشت به بالا