نحوه تعویض فشنگی روغن ام وی ام ۱۱۰

اهمیت روغن و تعویض آن بر هیچ راننده‌ای پوشیده نیست، کسانی که تجربه کافی در زمینه رانندگی و نگهداری خودرو دارند در این امر بسیار محتاط و نسبت به سرویس‌های دوره‌ای خودروی خود حساس هستند. همانطور که می‌دانید روغن در خودرو باعث از بین رفتن اصطکاک بین قطعات و عملکرد مطلوب آن می‌شود. موتور به عنوان اصلی‌ترین قسمت خودرو از حساسیت بیشتری نسبت به بخش‌های دیگر برخوردار است. از این رو نیز بسیار حائز اهمیت است.

یکی از قسمت‌هایی که به روغن مربوط می‌شود، فشنگی یا همان سنسور فشار روغن نام دارد. اگر صاحب یک خودرو خارجی هستید و نگران این هستید که لوازم آن را از کجا تهیه کنم؟ پاسخ و گره گشای شما تنها شرکت های معتبر در زمینه لوازم خودروهای خارجی چون لوازم ام وی ام و برلیانس هستند از شرکت های معتبر می توان به آذین یدک تهران در این زمینه اشاره کرد.

فشنگی روغن چیست؟

قطعه‌ای کوچک، اما مهم و پر کاربرد که با اخطار به موقع توسط آن از خسارت‌های احتمالی جلوگیری می‌شود. این قطعه در اکثر مواقع، نزدیک فیلتر روغن قرار می‌گیرد. عملکرد فشنگی روغن به گونه‌ای است، که فشار روغن را اندازه‌گیری می‌کند و با کاهش سطح روغن اخطاری را به شکل روشن شدن چراغ پشت آمپر به راننده می‌رساند. بنابراین، وجود این قطعه در خودرو بسیار حائز اهمیت است. هنگام کارکرد موتور در سرعت‌های بالاتر به دلیل حرکت سریع‌تر سوپاپ‌ها داخل پیستون، روغن بیشتری باید به این قسمت وارد شود که اگر سطح روغن کاهش یابد فشنگی اخطاری مبنی بر عدم وجود روغن یا بررسی سطح آن به راننده می‌فرستد. با دیدن آموزش تعویض فشنگی روغن می‌توان به راحتی آن را تعویض کرد.

نحوه تعویض فشنگی روغن ام وی ام ۱۱۰

نحوه عملکرد فشنگی روغن

زمانی که روغن به مقدار کافی داخل موتور باشد، عملا فشنگی کاربردی ندارد؛ اما به محض پایین آمدن سطح روغن اخطاری با روشن شدن چراغ روغن پشت آمپر به راننده می‌رساند. داخل فشنگی طوری طراحی شده است، که هنگام بالا بودن فشار روغن، دیافراگم به سمت جلو حرکت می‌کند. پلاتین‌های داخل آن از یکدیگر فاصله می‌گیرد و اتصالی بین آنها بر قرار نمی‌شود.
با کاهش سطح روغن و همینطور فشار آن، دیافراگم به عقب حرکت می‌کند. پلاتین‌ها به یکدیگر متصل شده و چراغ روغن پشت آمپر خودرو روشن می‌شود، که به معنی کاهش سطح روغن است. آموزش تعویض فشنگی روغن در این قسمت بسیار مهم است، زیرا اگر فشنگی از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد، باعث عدم آگاهی راننده از سطح روغن و در نتیجه خسارت‌های هنگفتی را بر خودرو وارد می‌کند.

آزمایش فشنگی روغن

یکی از نکات مهمی که در آموزش تعویض فشنگی روغن به شمار می‌رود، نحوه تست آن و اطمینان از سالم بودن فشنگی روغن است.

  1. برای انجام این آزمایش ابتدا خودرو را خاموش کرده و سپس فیش سنسور روغن یا همان فشنگی را در می‌آوریم. لازم به ذکر است که یک فیش به فشنگی متصل و سر دیگر آن به بدنه خودرو وصل است.
  2. با استفاده از یک لامپ ۱۲ ولت یا کمتر، یک طرف لامپ را به وسیله سیم به فشنگی و طرف دیگر را به برق ۱۲ ولت یا همان باطری خودرو متصل می‌کنیم.
  3. در این مرحله لامپ روشن می‌شود.
  4. حال باید لامپ با روشن کردن خودرو خاموش شود، در غیر این صورت فشنگی یا همان سنسور روغن معیوب و خراب است.

اگر فشنگی روغن خراب باشد، چه می‌شود؟

سلامت خودرو در گرو عملکرد مناسب قطعات آن، کنار یکدیگر است. برای جلوگیری از آسیب به این قطعات و بخش‌های مختلف داخل موتور خودرو از روغن استفاده می‌شود. کاهش سطح روغن یکی از عوامل ایجاد خسارت به موتور است. این امر سبب افزایش اصطکاک بین قطعات و در نتیجه خردگی آنها می‌شود. فشنگی خودرو اگر خراب شود یا به درستی عمل نکند، پیغام کاهش سطح روغن موتور را که به صورت روشن شدن چراغ روغن پشت آمپر است، به راننده نمی‌رساند و باعث خسارت به موتور می‌شود؛ بنابراین فشنگی خودرو و آموزش تعویض فشنگی روغن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

چراغ روغن

چراغ‌های نمایشگر پشت آمپر راننده را به طور قابل توجهی از سلامت خودرو آگاه می‌سازد. یکی از این چراغ‌ها، چراغ روغن است. چراغ روغن مستقیما به سوکت فشنگی متصل است. حال اگر هنگام باز کردن سوییچ چراغ روشن نشود:

  • چراغ روغن سوخته است.
  • قطعی در سیم یا برق وجود دارد.
  • فشنگی معیوب و خراب شده است.

اما، اگر خودرو روشن و چراغ روغن خاموش نشود:

  • ممکن است سیم بین لامپ و فشنگی نقش بدنه را ایجاد کرده باشد.
  • فشنگی معیوب و خراب است.
  • فشار روغن کاهش یافته است.

برای اطمینان بیشتر کافی است فیش را از فشنگی جدا کنیم. اگر فشنگی خراب یا فشار روغن مناسب نباشد، لامپ خاموش می‌شود، در غیر این صورت اگر لامپ روشن ماند سیم بین فشنگی و لامپ اتصالی دارد.

عوامل مؤثر در روشن شدن چراغ روغن

روغن موتور کافی نیست: همانطور که می‌دانید روغن اصلی‌ترین عامل برای سلامت موتور به شمار می‌رود، کاهش سطح روغن باعث عدم دسترسی قطعات داخل موتور به روغن و روانکاری آنها می‌شود. این امر سبب خردگی و از بین رفتن قطعات هنگام رانندگی می‌شود. یکی از دلایل روشن شدن چراغ، عدم کافی بودن روغن در موتور است.

غلظت روغن نامناسب: روغن خوب و باکیفیت به گونه‌ای باید باشد، که داخل قطعات موتور به راحتی نفوذ کند و اصطکاک میان قطعات را از بین ببرد. اگر روغن به مدت طولانی در خودرو باشد، به دلیل جذب آلاینده‌ها غلظتش بیشتر می‌شود و در نتیجه کارایی و قدرت نفوذ خود را از دست می‌دهد.

کثیفی بیش از حد فیلتر روغن: فیلتر روغن در موتور نقش تصفیه کننده روغن را ایفا می‌کند، اگر فیلتر بیش از حد آلاینده‌ها را به خود جذب کرده باشد طبیعتا کثیف شده و قادر به تصفیه روغن نیست.

فشنگی خراب: در این حالت باید فشنگی تعویض شود، البته قبل از این کار بهتر است تست سالم بودن آن نیز انجام شود. در آموزش تعویض فشنگی روغن یکی از نکاتی که بسیار اهمیت دارد، انتخاب یک فشنگی با کیفیت است.

افت فشار روغن: این علت در صورت کمبود روغن ایجاد می‌شود. در این حالت بهتر است کیفیت و مقدار روغن مورد ارزیابی قرار گیرد تا از ایجاد خسارت جلوگیری شود.

خرابی اویل پمپ: همانطور که از اسم آن مشخص است وظیفه رساندن روغن به تمام بخش‌های موتور را بر عهده دارد، در صورت خرابی اویل پمپ روغن به تمام قسمت‌های موتور نمی‌رسد و در نتیجه باعث کاهش سطح روغن و فشار آن می‌شود. اگر فشار سنج روغن شما درست خوانده نشده است – اما هیچ صدای غیرطبیعی از موتور نمی شنوید – ممکن است سنسور فشار روغن معیوب داشته باشید. از آنجا که نظارت بر فشار روغن موتور شما مهم است ، شما می خواهید بلافاصله مشکل را تشخیص داده و آن را برطرف کنید.

کلام آخر

روشن شدن چراغ روغن رابطه مستقیمی با فشنگی روغن دارد، قبل از هرگونه تعویض و تعمیر خودرو نسبت به سلامت قطعات آن اطمینان حاصل کنید. برای انجام هرگونه بررسی و تعمیر خودرو به تعمیرکاران باتجربه مراجعه کنید. با دیدن آموزش تعویض فشنگی روغن این کار را می‌توانید خودتان انجام دهید؛ اما قبل از تعویض فشنگی حتما موارد دیگر را بررسی کنید.

دکمه بازگشت به بالا