مطالعه ی مقایسه ای تاثیرات سیر سفید و سیر سیاه بر سلامت
در این مقاله به معرفی سیر سیاه، مواد مغذی و خواص آن و طرز تهیه در منزل می پردازیم
خرید سیر سیاه دکتر بیز: سیر سیاه در واقع سیر معمولی تخمیر شده است. در این فرآیند سیر را در دمای 60 تا 77 درجه به مدت 30 تا 90 روز نگه می دارند. مدت زمان تخمیر بسته به فرهنگ، تولید کننده و اهداف متفاوت است. مطالعات گزارش کرده اند که عصاره سیر سیاه چندین عملکرد از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد آلرژی، ضد دیابتی، ضد التهابی و اثرات ضد سرطانی دارد.
در طی فرآیند تخمیر رنگ سیر، سیاه می شود، همچنین بافت و طعم سیر نیز تغییر می کند. قوام آن تغییر می کند و ژله ای مانند می شود.
منشاء سیر سیاه
سایت محصولات دکتر بیز: اگرچه سیر سیاه بتازگی مورد توجه قرار گرفته است اما قرن ها وجود داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. منشا آن دقیقاً مشخص نیست. اما سیر سیاه صدها سال است که در غذاهای چینی استفاده می شود.
سیر سیاه از قدیم در کره جنوبی، ژاپن و تایلند مصرف می شود. سیر سیاه از چند سال قبل به سایر کشورهای اطراف معرفی شده و در این اواخر، توسط سرآشپزهای معروف دنیا برای تهیه مرغ، ماهی، سوپ و سایر غذاها به کار برده شده است.
یکی از دلایل محبوبیت سیر سیاه این است مانند سیر خام تازه، دارای مواد آنتی اکسیدانی و سایر مواد مغذی مفید است که می تواند به بهبود سلامتی کمک کرده و احتمال بروز بعضی بیماری ها را کاهش دهد. سیر سیاه، در عین حال طعم و بوی بهتری دارد.
فواید مطرح شده برای سیر سیاه
سیر سیاه و کنترل قند خون
مانند سیر خام تازه ، سیر سیاه نیز می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. مقادیر بیشتر آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه؛ ممکن است به کاهش قند و عوارض مربوط به دیابت کمک کند.
سیر سیاه و محافظت از قلب
سیر خام تازه به بهبود سلامت قلب کمک می کند. سیر سیاه نیز همان اثرات محافظتی دارد. سیر سیاه همچنین می تواند به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمک کند، که این به نوبه خود خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
سیر سیاه و خطر بروز سرطان
مطالعات نشان می دهند که خواص آنتی اکسیدانی سیر سیاه می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند. یک مطالعه نشان داد که می تواند به کاهش رشد سلول های سرطانی روده بزرگ کمک کند.
ترکیبات موجود در سیر سیاه همچنین می توانند رادیکال های آزاد بدن را حذف کند. این خاصیت، آسیب سلولی را کاهش می دهد و می تواند به کاهش رشد و گسترش بالقوه سلول های سرطانی در بدن کمک کند.
سیر سیاه و سلامت مغز
سیر سیاه با آنتی اکسیدان های خود می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و از بیماری های شناختی مانند آلزایمر و پارکینسون جلوگیری کند. همچنین ممکن است به بهبود حافظه و سایر عملکردهای مغزی و شناختی کمک کند.
سیر سیاه و افزایش ایمنی
آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه با کاهش التهاب، می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و از استرس اکسیداتیو که منجر به آسیب سلولی می شود جلوگیری می کنند. سیستم ایمنی قوی، به این معنی است که بدن قادر است به طور موثرتری با عفونت ها و باکتری ها مبارزه کند.
سیر سیاه و سلامتی کبد
سیر سیاه ممکن است به بهبود سلامت کبد کمک کند. برخی تحقیقات نشان می دهد که این غذا می تواند به کاهش آسیب کبدی به دنبال بیماری های کبدی ، کاهش چربی در کبد کمک کند.
مواد مغذی موجود در سیر سیاه
در 15 گرم سیر سیاه بدون پوست، این موارد وجود دارد:
کالری: 40
پروتئین: 2 گرم
چربی: 0 گرم
کربوهیدرات: 8 گرم
فیبر: 3 گرم
قند: 4 گرم
سیر سیاه همچنین حاوی مقادیر خوبی از موارد زیر است:
ویتامین سی
ویتامین های B1 ، B2 ، B3 ، B6
فولات
کلسیم
منگنز
منیزیم
فسفر
روی (زینک)
آهن
در مقایسه با سیر معمولی ، سیر سیاه مقدار کمتری آلیسین دارد، آلیسین مسئول برخی از فواید سیر معمولی است اما سیر سیاه غنی از اسیدهای آمینه، مواد مغذی گیاهی و آنتی اکسیدان است. روند تخمیر ، این غلظت ها را تغییر می دهد.
سیر سیاه حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سیر معمولی است. همچنین ترکیب بیشتری به نام آلیل سیتئین (S-Allylcysteine) دارد. آلیل سیتئین به بدن در جذب آلیسین کمک می کند. سیر سیاه با غلظت بیشتر، به بدن به افزایش فواید آلیسین کمک می کند.
خرید سیر سیاه
اگرچه سیر سیاه به اندازه سیر خام تازه رواج ندارد، اما در ایران به گزارش ایلنا در سمنان تولید آن شروع شده است. با توجه قیمت بالای آن ما در این جا روش تهیه سیر سیاه در منزل را آورده ایم.
روش تهیه سیر سیاه در منزل
نکته ای که در هر روش تهیه سیر سیاه وجود دارد این است که:
– دما در حدود 55 درجه در طول مدت حفظ شود.
–طوری سیر بسته بندی شود که رطوبت آن خارج نشود.
سیر سیاه چگونه در منزل ساخته می شود؟
مواد لازم برای تهیه سیر سیاه
فقط دو ماده اصلی برای تولید سیر سیاه نیاز است:
سیر
زمان
سیر سیاه به مدت حداقل 10 روز در حرارت ملایم تولید می شود. اما روند تهیه حتی می تواند تا 60 روز ادامه یابد. زمان تهیه سیر سیاه به شدت بر طعم و مزه آن اثر دارد.
شما باید مکانی را پیدا کنید که بتوانید این مدت سیر سیاه را در دمای حرارت پایین بگذارید. نمی توانید دستگاه را شب یا هنگام خارج شدن از خانه خاموش کنید. باید به طور مداوم پخته شود.
می توانید سیر سیاه را در خانه با استفاده از دستگاه خشک کن یا پلوپز یا هر دستگاهی که حالت گرم کن دارد، درست کنید. این روند چند هفته طول می کشد ، اما ارزش تلاش را دارد.
اگر از دستگاه خشک کن استفاده می کنید:
سیر را در چند لایه نازک فویل قرار دهید. شیشه یا هر ظرفی که به دما مقاوم است و درب آن بخوبی بسته می شود نیز گزینه مناسبی است.
سیر را طوری بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود و از خشک شدن آن جلوگیری شود.
بسته را در دستگاه خشک کن قرار دهید.
دما را روی 130 درجه فارنهایت (54 درجه سیلسیوس) تنظیم کنید.
سه هفته صبر کنید تا سیر سیاه آماده شود.
اگر از پلوپز استفاده می کنید:
پلوپز را روی گرم کن (نپختن) تنظیم کنید.
سیر را داخل زودپز بریزید.
دو هفته صبر کنید تا سیر سیاه آماده شود.
البته، می توان آن را پس از حدود ده روز خورد، اما اگر می خواهید خیلی خوشمزه شود، باید تا 40 روز صبر کنید. در این مورد، سیر سیاه تر تشکیل خواهد شد و طعم ترد و خوشمزه است.
روش مصرف سیر سیاه
شما می توانید از سیر سیاه به هر روش و در غذاهای مختلف استفاده کنید:
مثلاً سیر سیاه را به تنهایی مصرف کنید.
آن را با تخم مرغ و نان میل کنید.
مثل سیر معمولی به هر غذایی اضافه کنید…
تفاوت سیر معمولی و سیر سیاه
سیر تازه تقریباً 63٪ آب ، 28٪ کربوهیدرات (فروکتان ها) ، 2.3٪ ترکیبات گوگردی ، 2٪ پروتئین (آلییناز) ، 1.2٪ اسید آمینه آزاد (آرژنین) و 1.5 درصد فیبر دارد.
سیر تازه حاوی مقدار زیادی g-glutamylcysteines دارد. این ترکیبات به طور طبیعی در طول ذخیره سیر در دمای سرد می توانند هیدرولیز و اکسید شده و آلین تشکیل می دهد.
پس از پردازش سیر؛ مانند خرد کردن ، جویدن، خشک کردن؛ آلین به سرعت توسط آلییناز به آلیسین تبدیل می شود. آلیسین مسئول طعم و مزه مشخص سیر است.
آلیسین یک تیوسولفینات (حاوی گوگرد) است که همراه با سایر ترکیبات سیر؛ خواص ضد دیابتی ، آنتی اکسیدانی و فعالیت ضد التهابی دارند.
واکنش هایی از قبیل واکنش میلارد در سیر سیاه ، در طی فرآیند حرارتی ، باعث تغییر در برخی از مواد شیمیایی آن می شود.
سیر سیاه نسبت به سیر خام تازه آن، آلیسین کمتری دارد، اما از نظر بسیاری از مواد مغذی از جمله آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید غلظت بالاتری دارد.
سیر سیاه به طور قابل توجهی فعالیت بیولوژیکی بسیار بالاتری از سیر تازه دارد. چندین مطالعه گزارش کرده اند که اسیدهای آمینه، پلی فنول ها و فلاونوئیدها در آن افزایش می یابد.
طرز درست کردن سیر سیاه
{همان طور کدام ممکن است مشاوره شد سیر سیاه را و {درمان زود انزالی همراه خود {یکدیگر اتصال فوری دارند .برای {مصرف خواص سیر سیاه نکاتی موجود است کدام ممکن است {باید حتما برای نتایج از گیری بیشتر آن خواهد شد را رعایت کنید سیر سیاه طبع گرمی دارد تشکیل پارچه لینولئیک را و کولین است این پارچه سبب ممکن است باشد به همان اندازه زود انزالی {درمان شود با این وجود چشم کنید بیشتر است سیر سیاه {در غذاهایی همراه خود طبع خنک استفاده بیشتر از شود مربوط به ماهی شما ممکن است دریافت کنید ماهی را همراه خود سیر سیاه سبک دار کنید و افراد را درون فر بپزید اجتناب کرده اند سیر در کنار غذاهای آبکی استفاده بیشتر از نکنید حتی {در غذاهای سرخ کردنی هم اجتناب کرده اند سیر سیاه استفاده بیشتر از نکنید در نتیجه خاصیت سیر سیاه برای {درمان زود انزالی همراه خود {نوع طبخ آن خواهد شد اتصال فوری دارند را و می تواند خواص سیر سیاه به طور {کل اجتناب کرده اند بین رود را و هر دو به میزان زیادی کاهش پیدا تدریجی.
بهرام پس اجتناب کرده اند استقرار پایههای حکومتش خانم ها پادشاهان هفت اقلیم را به زنی گرفت، شاهان قبلی {در عروسی به این نکته نیز می اااندیشیدند کدام ممکن است اجتناب کرده اند تذکر سیاسی را و امنیتی نیز این {پیوندها موقعیت مثبتی داشته باشد یا نباشد کدام ممکن است منافاتی نیز بدون در نظر گرفتن {عشق را و عشق بین شاه را و شاه بانوان ندارد؛ در نتیجه این دوراندیشی ها {در مقوله تدبیرهای سیاسی می گنجد را و {در متنوع اجتناب کرده اند {داستان های {تاریخی چه منظوم را و منثور، چه ایرانی را و غیر ایرانی ردپای {این نوع چشم انداز دیده ممکن است باشد