در جشنواره‌ گل و گلاب قمصر کاشان 9 روش تهیه گلاب را ببینید

شهر کاشان و مناطق اطراف آن، مرکز کشت و پرورش گل های محمدی تازه، مرغوب و با کیفیت می باشد. این منطقه در زمینه گلاب گیری و سایر عرقیجات سنتی، شهرتی جهانی دارد. کشت گل های محمدی، فقط یکبار در سال و آن هم در فصل بهار انجام می شود و معمولا از اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد. طبق سنت و آداب و رسوم قدیمی، در این روزها، همه ساله جشنواره گلاب گیری در کاشان برگزار می شود. به طوری که اگر در این مواقع به شهر زیبای کاشان سفر کنید، بوی ناب و خالص گل های تازه و معطر محمدی در کوچه ها، هوش را از سر می برند و احساس آرامش و نشاط و شادابی را به ارمغان می آورند. در این روزها،علاوه بر مردم ایران، بسیاری از توریست های خارجی نیز برای بازدید از مراسم گلابگیری و خرید گلاب کاشان، به این منطقه سفر می کنند. روش های گلابگیری در این منطقه متفاوت هستند و شما می توانید بر اساس سلیقه و میزان غلظتی که مد نظر دارید، اقدام به خرید گلاب طبیعی و اصل کاشان کنید.

الکل |اینترنت

الکل |اینترنت

روش‌های مختلف تهیه گلاب در قمصر کاشان

همانطور که گفته شد، گلاب‌گیری یکی از هنرهای قدیمی و مشهور در ایران است که به ویژه در شهرهای کاشان و قمصر انجام می‌شود. به طور کلی در گلابگیری قمصر، عمل گلابگیری به دو روش غرقابی یا سنتی و با دستگاه تقطیر انجام می شود. در روش سنتی، گل های محمدی به طور مستقیم روی حرارت قرار می‌گیرند. گرفتن گلاب با دستگاه عرق گیر خانگی نیز جز همین روش می باشد. در روش گلاب گیری به روش تقطیر، برخلاف روش قبلی گل ها مستقیم روی شعله قرار نمی‌گیرند. در ادامه، به 9 روش مختلف گلاب‌گیری اشاره می‌کنیم که هر کدام به نوبه خود دارای ویژگی‌ها و مزایای خاصی هستند.

گلابگیری به روش سنتی

در این روش از گلابگیری که از زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گیرد، فرایند تولید گلاب بدون دستگاه و به روش کاملا سنتی و قدیمی انجام می شود.

روش اول

  • گلبرگ های تازه و خشک گل محمدی، درون دیگ های مسی یا قابلمه های بزرگ ریخته می شوند.
  • سپس مقداری آب اضافه می شود.(این آب باید گل های سرخ را به طور کامل بپوشاند)
  • مواد روی شعله گاز قرار می گیرند و میزان حرارت نیز روی کم تنظیم می شود تا آب، رنگ گل ها را بگیرد.
  • ترکیب به دست آمده را در یک آبکش ریخته و آن را صاف می کنند.
  • مقداری از عصاره ی گلاب در این روش با آب تبخیر می شود.

2. گلاب گیری با استفاده از آب مقطر

  • گلبرگ های تازه و معطر گل محمدی ، درون یک کاسه یا ظرف بزرگ و مناسب ریخته می شوند.
  • مقداری آب مقطر جوشانده می شود و بر روی گل ها ریخته می شود به طوری که آب کل گلبرگ ها را پوشش دهد.
  • این ترکیب، چند ساعتی بر روی حرارت باقی می ماند.
  • محتویات ظرف با استفاده از پارچه، از صافی عبور داده می شوند و داخل شیشه ها ریخته و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری می شوند و در نهایت، گلاب اصل و غلیظ به طور کامل آماده می شود.

3. گلابگیری با استفاده از یخ

  • یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و یک کاسه فلزی یا شیشه ای را به صورت برعکس، در وسط آن قرار دهید.
  • دورتا دور کاسه را با گلبرگ های گل محمدی بپوشانید.
  • یک کاسه دیگر را روی کاسه اول قرار دهید.
  • سپس آب را به قابلمه بریزید.(آب نباید وارد کاسه دوم شود)
  • درب قابلمه را برعکس بگذارید و منتظر بمانید تا آب به جوش آید.
  • پس از به جوش آمدن آب، مقداری یخ را روی درب قابلمه قرار دهید تا بخار ایجاد شده سریع تر به مایع تبدیل شود.
  • پس از آب شدن یخ، مجددا مرحله قبل را تکرار کنید.
  • ممکن است نیاز باشد تا انتهای فرایند چندین بار این مرحله را تکرار کنید.
  • بعد از 20 الی 30 دقیقه، متوجه خواهید شد که رنگ گل ها کاملا سفید شده اند و این یعنی گلاب شما آماده شده است.
  • زیر گاز را ببندید و پس از خنک شدن، گلاب را در یخچال قرار دهید و بعد از چند روز، گلاب شما آماده مصرف است.

روش های استخراج گلاب با دستگاه تقطیر

یکی از روش‌های مدرن و موثر گلابگیری، استفاده از دستگاه تقطیر به روش آبی است. این روش باعث می‌شود که گلابی خالص و با کیفیت بالا تولید شود. در همین زمینه، پیشنهاد می کنیم تا این فیلم یوتیوب رو از دست ندید!

4. گلابگیری به روش آبی

  • برای تولید گلاب مرغوب، باید از گل‌های تازه و باکیفیت استفاده کرد.
  • قبل از شروع به کار، دستگاه تقطیر کاملاً تمیز می شود تا هیچگونه باقی‌مانده‌ای از مراحل قبلی در آن نباشد.
  • دستگاه تقطیر، را با مقدار مناسبی از آب پر می کنند و سپس گل‌های محمدی به آن اضافه می شوند. نسبت آب به گل معمولاً 1 به 3 است.
  • دستگاه تقطیر را روشن می کنند و حرارت را به آرامی افزایش می دهند تا آب به جوش بیاید. بخار آب از طریق لوله‌ها به کندانسور منتقل می‌شود.
  • بخار حاصل از جوشیدن آب و گل‌ها در کندانسور سرد شده و به مایع تبدیل می‌شود. این مایع همان گلاب خالص است که در ظرف‌های شیشه‌ای جمع‌آوری می‌شود.
  • معمولا گلاب را در جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری می کنند تا خواص آن حفظ شود.

5. روش تقطیر بخار

تقطیر بخار یکی از قدیمی‌ترین و مؤثرترین روش‌های استخراج عصاره‌های گیاهی و تولید اسانس‌های مختلف است. این روش به دلیل حفظ خلوص و کیفیت بالای محصولات نهایی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه به بررسی مراحل و نکات مهم روش تقطیر بخار می‌پردازیم.

  • برای تولید اسانس و عصاره‌های گیاهی با کیفیت بالا، باید از گیاهان تازه و مرغوب استفاده کرد. به عنوان مثال، برای تولید گلاب باید از گل‌های محمدی تازه و بدون آفت استفاده شود.
  • گیاهان را به آرامی بشویید تا هرگونه گرد و غبار و آلودگی از بین برود.
  • قبل از شروع به کار، دستگاه تقطیر را کاملاً تمیز کنید تا هیچگونه باقی‌مانده‌ای از مراحل قبلی در آن نباشد.
  • گلبرگ های شسته شده را در بخش مخصوص دستگاه که به آن “سینی بخار” یا “سبد تقطیر” گفته می‌شود، قرار دهید.
  • دستگاه تقطیر را روشن کنید و اجازه دهید آب درون دیگ به جوش بیاید. بخار آب از میان گیاهان عبور کرده و عصاره آنها را استخراج می‌کند.
  • بخار حاصل از جوشیدن آب و عبور از میان گل های محمدی به کندانسور منتقل می‌شود، جایی که خنک شده و به مایع تبدیل می‌شود. این مایع همان گلاب خالص است.
  • اسانس یا عصاره به دست آمده را در ظرف‌های شیشه‌ای جمع‌آوری کنید تا کیفیت و عطر آن حفظ شود. استفاده از ظروف پلاستیکی می‌تواند کیفیت محصول را تحت تاثیر قرار دهد.
  • اسانس یا عصاره را در جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید تا خواص آن حفظ شود.

اگر نمیدونید که چه نوع گلاب با مزاج و نیازهای شما سازگاره و در این زمینه نیاز به مشاوره دارید، میتونید با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما یه مشاوره رایگان بهتون بدن و کمکتون کنن! اینم شماره تلفن ما: 03155584424

6. تقطیر با الکل

  • مخلوط الکل و گل های محمدی را در دستگاه تقطیر قرار دهید. دستگاه تقطیر باید تمیز و آماده به کار باشد.
  • دستگاه را روشن کنید و حرارت را به آرامی افزایش دهید. حرارت باید به اندازه‌ای باشد که الکل تبخیر شود و اسانس‌های گلبرگ های محمدی همراه با بخار الکل استخراج شوند.
  • بخار حاصل از تبخیر الکل به کندانسور منتقل می‌شود، جایی که خنک شده و به مایع تبدیل می‌شود. این مایع شامل الکل و اسانس‌ گل محمدی است.
  • برای جدا کردن الکل از اسانس، مخلوط به دست آمده را مجدداً تقطیر کنید. این کار باعث می‌شود الکل تبخیر شده و گلاب خالص باقی بمانند.
  • گلاب خالص را در ظرف‌های شیشه‌ای جمع‌آوری کنید تا کیفیت و عطر آنها حفظ شود.

7. مراحل گلابگیری با روش تقطیر روغنی

  • برای استخراج عطر و گلاب از گل های محمدی، معمولاً از روغن‌هایی مانند خراطین و جوجوبا استفاده می‌شود.
  • گلبرگ های گل محمدی خشک شده را با روغن انتخابی مخلوط می کنند تا عطر و رنگ گل ها به روغن منتقل شوند.
  • گل‌ها از ماده حل کننده( روغن) جدا شده و سپس با اعمال گرما و فشار، مواد موثره از گل‌ها استخراج می‌شوند.
  • سپس مواد در اثر خنک شدن، به شکل مایع تبدیل می‌شوند و در نهایت گلاب از آن جدا می‌شود.

8. روش تقطیر با فشار بالا

این روش به تولید گلاب باکیفیت و خالص کمک می‌کند. مراحل این روش شامل:

  • استفاده از دیگ‌های بخار با فشار بالا.
  • سرد کردن بخار و جمع‌آوری گلاب می باشد.

9. روش تقطیر با خلاء

روش تقطیر با خلاء در واقع شامل استفاده از فشار کمتر از فشار جوی برای تقطیر مواد است. در این فرآیند، گل‌ها در یک محفظه قرار می‌گیرند و سپس فشار در محفظه به صورت تدریجی کاهش می‌یابد. این فشار کمتر، باعث می‌شود که در دمای پایین‌تری، مواد فراوری شود و گلاب به دست آید.

اگر به دنبال خرید گلاب اصل و خالص کاشان هستی و نمیتونی به همه مراکز اعتماد کنی، ما اینجاییم تا پاسخ همه سئوالات شما رو بدیم چون رضایت و اعتماد شما برای ما از همه چیز مهمتره . همین الان به شماره تلفن 03155584424 زنگ بزنید تا یک خرید مطمئنی رو تجربه کنید.

آشنایی با انواع گلاب

انواع گلاب، در تنوع بسیار زیادی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها با خصوصیات منحصر به فرد خود مورد توجه قرار می‌گیرند. از آن‌ها می‌توان برای استفاده در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی بهره برد. در ادامه، به معرفی پر کاربردترین گلاب ها پرداخته شده است:

گلاب سنگین و ممتاز کاشان

گلاب سنگین و ممتاز کاشان یکی از معروف‌ترین و باکیفیت‌ترین گلاب‌ها در ایران است. این نوع گلاب به دلیل عطر و بوی قوی و ماندگارش مشهور است. در این روش، نسبت گل به آب بیشتر از سایر انواع گلاب‌ها است که باعث افزایش غلظت و عطر گلاب می‌شود.

گلاب سبک

گلاب سبک نوع دیگری از گلاب است که غلظت کمتری دارد و برای مصارف روزمره و خوراکی بیشتر استفاده می‌شود.

گلاب دو آتیشه

گلاب دو آتیشه نوعی گلاب است که در فرآیند تولید، دوبار تقطیر می‌شود. این روش باعث افزایش غلظت و کیفیت گلاب می‌شود.

گلاب سه آتیشه

گلاب سه آتیشه یکی از قوی‌ترین و غلیظ‌ترین انواع گلاب است که در سه مرحله تقطیر می‌شود. این نوع گلاب به دلیل غلظت بسیار بالا و عطر قوی، برای مصارف خاص و درمانی استفاده می‌شود.

گلاب پساب

گلاب پساب محصولی است که در فرآیند تولید گلاب‌های سنگین و دو آتیشه به دست می‌آید. این نوع گلاب معمولاً دارای غلظت و کیفیت کمتری است و برای مصارف عمومی‌تر استفاده می‌شود.

گلاب صنعتی

گلاب صنعتی به صورت مکانیزه و با استفاده از تجهیزات پیشرفته تولید می‌شود. این نوع گلاب در مقایسه با گلاب سنتی، در حجم بیشتری تولید می‌شود و برای مصارف گسترده‌تر استفاده می‌شود.

جمع بندی:

جشنواره گلاب گیری در قمصر کاشان، یکی از سنت ها و آداب قدیمی در فرهنگ ما ایرانیان است که همه ساله برگزار می شود و لحظات خوب و خوشی را برای مسافران و توریست ها رقم می زند. بسیاری از افراد همه ساله با مراجعه به این مراسم، هم از تماشای آن لذت می برند و هم گلاب اصل کاشان را میخرند و تا آخر سال از آن استفاده می کنند. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با اکثر روش های گلابگیری در قمصر کاشان نیز آشنا کنیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید یوده باشد.

برای دریافت مشاوره و خرید بهترین و غلیظ ترین گلاب اصل کاشان از مرکز تولیدی اون در کاشان،همین الان با شماره تلفن 03155584424 تماس بگیرید تا کارشناسان ما راهنماییتون کنن. برای خرید اینترنتی و آنلاین هم میتونید به وبسایت ما به آدرس https://aabgin.com مراجعه کنید.  

‫4 دیدگاه ها

  1. قیمت گلاب کاشان اصل چقدره و چرا بعضی‌هاش گرون‌تره؟ بعضی تولیدی ها واقعا شورشو درآوردن مردم هم فک میکنن چون قیمتش زیاده پس کیفیتشم خوبه من که اینطوری فکر نمی کنم به نظر شما قیمت زیاد همیشه نشون دهنده کیفت بالاس؟

  2. با توجه به گرون بودن قیمت گلاب، خرید گلاب کاشان به صورت عمده به‌صرفه‌ تر نیست؟ هم مقدارش زیاده و هم برای مدت زمان زیادی استفاده میشه و دیگه مجبور نیستی دردسر های گلاب گیری تو خونه رو تحمل کنی و خونه زندگیت به هم بریزه

  3. راستش من پارسال خودم گلاب خونگی درست کردم ولی اون غلظت و کیفیت گلاب کاشان رو نداشت و اون همه زحمتم حیف شد.امسال دیگه تصمیم به خرید گلاب کاشان حاضری گرفتم. به نظرتون آیا گلاب‌های بسته‌بندی بازاری هم به اندازه گلاب سنتی خوبن؟

دکمه بازگشت به بالا