برای سلامتی و فرار از سکته، قهوه بهتر است یا چای ماچا؟
ماچا و قهوه هر دو منابع غنی از نوعی آنتی اکسیدان به نام پلی فنول هستند، اما هر کدام در انواع مختلف این آنتی اکسیدان ها بالاتر هستند. نوع اصلی پلی فنل موجود در ماچا کاتچین است، در حالی که نوع اصلی در قهوه اسید کلروژنیک است.
به لطف این آنتی اکسیدان ها، هر دو نوشیدنی ممکن است به پیشگیری از سرطان، دیابت و التهاب کمک کنند. آن ها به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضری که باعث استرس اکسیداتیو می شوند کمک می کنند که با چندین بیماری مزمن مرتبط است.
اثرات کافئین
هم قهوه و هم ماچا حاوی کافئین هستند که می تواند با خستگی مبارزه کند و عملکرد ورزشی را بهبود بخشد. تحقیقات نشان می دهد که کافئین می تواند عملکرد ورزش را در دوز های ۳ تا ۶ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم (کیلوگرم) وزن بدن، زمانی که حدود ۶۰ دقیقه قبل از ورزش مصرف شود، افزایش دهد. مطالعات بر روی ماچا و قهوه نشان داده است که این نوشیدنی ها خستگی را در حین فعالیت بدنی کاهش می دهند.
ماچا در هر وعده نسبت به قهوه کافئین کمتری دارد، بنابراین می توانید قبل از رسیدن به حداکثر کافئین روزانه توصیه شده ۴۰۰ میلی گرم، از فنجان های بیشتری در روز لذت ببرید. به علاوه، تیانین ماچا و محتوای کافئین کمتر ممکن است به جلوگیری از اضطراب ناخوشایند یا عصبانیت هایی که ممکن است از قهوه تجربه کنید کمک کند.
اثرات سلامت روان
نوشیدن قهوه یا چای ماچا یا هر دو به صورت ترکیبی با کاهش خطر سکته مغزی و زوال عقل مرتبط است.
مطالعات بر روی ماچا و قهوه فوایدی را برای عملکرد شناختی نشان می دهد، اما به روش های کمی متفاوت. کافئین به تنهایی، مانند قهوه، برای زمان پاسخگویی مفید است، اما ماچا بهره وری و توجه را بهبود می بخشد، احتمالاً به دلیل محتوای تیانین آن، که اثرات ضد استرس دارد.
اگرچه نوشیدن قهوه و چای ماچا هر دو با میزان کمتر افسردگی مرتبط هستند، اما این رابطه برای قهوه قوی تر است.
کدام بهتر است؟
از آنجایی که ماچا حاوی تیانین و کافئین است، می تواند بهره وری را بیشتر از کافئین قهوه به تنهایی بهبود بخشد. بعلاوه، تیانین موجود در ماچا دارای فعالیت ضد استرس است که ممکن است از عصبانیت یا احساس اضطراب برخی افراد از قهوه جلوگیری کند.
با این حال، ثابت شده است که قهوه در کاهش علائم افسردگی موثرتر است و محتوای کافئین بالای آن ممکن است بیش از ماچا به تنهایی از خستگی جلوگیری کند.
هم قهوه و هم ماچا به دلیل محتوای کافئین و PH اسیدی ممکن است علائم رفلاکس اسید را تحریک کنند. با این حال، ماچا کمی کمتر اسیدی است و کافئین کمتری نسبت به قهوه دارد، به این معنی که ممکن است برای معده شما راحت تر از قهوه باشد.
ماچا و قهوه هر دو نوشیدنی های تقویت کننده سلامتی هستند که در حد اعتدال از آن لذت ببرید. با این حال، اگر تحمل کافئین کم یا رفلاکس اسید دارید، ماچا ممکن است برای شما مناسب تر باشد.
قهوه و ماچا هر دو نوشیدنی های ضد خستگی سرشار از آنتی اکسیدان هستند که می توانند به پیشگیری از بیماری های مزمن کمک کنند.
با این حال، اگر رفلاکس اسید معده دارید یا از قهوه عصبانی می شوید یا مضطرب می شوید، ماچا را امتحان کنید. کمتر اسیدی است، کافئین کمتری دارد و حاوی تیانین است که اثرات کاهش استرس دارد و می تواند از تحریک پذیری قهوه جلوگیری کند. همچنین ممکن است منجر به علائم کمتر رفلاکس شود.
منبع: aftabnews.ir