آغاز آزمایش ملکولی بسیار پیشرفته خون‌های اهدایی در تهران برای اولین‌بار

این پست از سایت خبرگذاری بیگ نیوز برگرفته از سایت ” www.isna.ir ” در مورد مقاله ” آغاز آزمایش ملکولی بسیار پیشرفته خون‌های اهدایی در تهران برای اولین‌بار ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.

آغاز آزمایش ملکولی بسیار پیشرفته خون‌های اهدایی در تهران برای اولین‌بار

آزمایش ملکولی بسیار پیشرفته NAT برای غربالگری خون‌های اهدایی برای تشخیص بیماری‌های ویروسی هپاتیت B و هپاتیت C و HIV بر روی نمونه‌های ارسالی اداره کل انتقال خون استان تهران به صورت پایلوت آغاز شد.

به گزارش بیگ نیوز، معاون فنی و فن‌آوری‌های نوین سازمان انتقال خون گفت: عملیاتی شدن این آزمایش، یکی از کارهای بسیار خوب سازمان انتقال خون است که بعد از بررسی‌های بسیار دقیق فنی و پیچیده، موفق شدیم آن را در اداره کل انتقال خون استان تهران آغاز کنیم و بعد از مدتی که ارزیابی های لازم در انتقال خون استان تهران انجام شد و نکات فنی و ضروری مورد بررسی و تایید قرار گرفت، به زودی در مورد سایر استان‌ها نیز انجام می‌شود.

دکتر عباداله سالک مقدم افزود: پلاسمای ارسالی کشورمان به شرکت های پالایشگر برای تولید داروهای مشتق از پلاسما نیز با آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) توسط خود شرکت‌های پالایشگر انجام می شود که یک فن آوری بسیار پیشرفته است و توانمندی بسیار بالایی می طلبد که خوشبختانه امروز خودمان در داخل کشور می توانیم این آزمایش را انجام دهیم تا امنیت بالایی برای خون های اهدایی به دست آوریم و بیماران با خیال راحت خون و فرآورده مورد نیاز را به مصرف برسانند.

وی تاکید کرد: هم اکنون نیز ما از آزمایش‌های بسیار پیشرفته‌ای به نام کمی لومینسانس (CL) و الکترو کمی لومینسانس (ECL) برای غربالگری سرولوژی بیماری‌های ویروسی در انتقال خون استفاده می‌کنیم و از نظر بیماری‌های ویروسی، کشور ما جزو کشورهای برتر در زمینه امنیت و سلامت خون‌های اهدایی در دنیا است که سبب افتخار است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی افزود: می‌خواهیم یک رده بالاتر باشیم و آزمایش اسید نوکلئیک یا NAT را بر روی تمام خون‌های اهدایی انجام دهیم تا با برقراری این آزمایش‌ها، شاخص امنیت خون‌های اهدایی در کشورمان از این هم بالاتر رفته و باعث شود دوره پنجره انتقال بیماری‌های ویروسی به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کند.

معاون فنی و فن آوری‌های نوین سازمان انتقال خون توضیح داد: دوره پنجره فاصله بین زمانی است که ویروس وارد بدن می شود تا زمانی که آزمایش‌ها بتواند آن را تشخیص دهد. آزمایش ملکولی این زمان را بسیار کم می‌کند و سبب می شود امنیت و سلامت خون بسیار بالا برود.

وی افزود: دوره پنجره برای هر یک از ویروس‌ها متفاوت است. مثلا برای اچ آی وی حدود ۲۰ روز است که با تست نت به زیر ۵ روز کاهش می‌یابد، دوره پنجره هپاتیت سی ۶۰ روز است که به کمتر از ۳ روز و دوره پنجره هپاتیت بی ۳۰ روز است که به ۱۰ روز کاهش می یابد.

انتهای پیام

Back to top button