تاثیر نگهداری در طول عمر ژنراتور چگونه است؟

ژنراتورها، نحوه كار و انواع آن

دیزل ژنراتور دستگاهی است كه با استفاده از انرژی مکانیکی موتور و با ایجاد حرکت و تولید بار الکتریکی در سیم پیچ ها در مدار الکتریکی، برق را به عنوان خروجی سیستم تولید خواهد کرد. ژنراتورهای برقی بر خلاف يو پي اس، تجهيزات مستقلي هستند که در صورت عدم دسترسی به شبکه برق اصلي، برق را تأمین می­‌کنند. از ژنراتورها معمولاً برای تأمین برق پشتیبان از تأسیسات، مشاغل یا خانه ها در هنگام قطع برق استفاده می‌شود، اما در محيط­هايي هم که یک شبکه برق محلی در دسترس نیست یا دسترسی به آن دشوار است مانند معدن يا زمين­هاي کشاورزی و امثال آن استفاده مي‌­شود. ژنراتور­ها بسته به نوع سوخت مصرفی موتور، به انواع زیر تقسیم بندی می­شوند:

دیزل ژنراتور کاربرديترین نوع ژنراتور است که با سوخت دیزل (گازوئیل) کار می‌کند. از دیزل ژنراتورها در صنایع مختلفی از جمله حمل و نقل، ساختمان­سازی، مخابرات، کشتی سازی، مدارس و بیمارستان­ها و… به عنوان منبع اصلی تولید برق یا به عنوان سیستم تأمین برق اضطراری مورد استفاده قرار می­ گیرد.

چگونه طول عمر دیزل ژنراتور را افزایش دهیم؟

افزایش طول عمر دیزل ژنراتور یکی از مهم ترین مواردی است که به خصوص در مصارف صنعتی بسیار حائز اهمیت می باشد. بیشتر صنایع به دلیل طول عمر بالای این دستگاه آن را برای تامین برق واحدهای خود انتخاب می نمایند. این دستگاه به گونه ای است که اگر به درستی از آن نگهداری نشود عمر مفید آن کاهش پیدا می کند.

از دستگاه های مولد برق برای مناطقی که دارای برق شهری نیستند و یا دسترسی به برق ندارند و یا استفاده کردن از برق شهری به صرفه نیست استفاده می شود. این دستگاه ها بیشتر برای مکان هایی مانند سردخانه ها، مراکز صنعتی، بیمارستان ها، ساختمان های عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.

سرویس، تعمیر و نگهداری این دستگاه ها در افزایش توان آنها بسیار موثر است. برای اندازه گیری توان دیزل ژنراتور از کیلو وات آمپر kw استفاده می شود. موتور دیزل ژنراتور مهمترین قطعه ای است که باید به منظور افزایش طول عمر مفید این دستگاه از آن مراقبت کنید. موتور ژنراتور از لحاظ سوختی به سه دسته تقسیم می شود: ژنراتور گازوئیل سوز یا دیزل، موتورهای دوگانه سوز، موتور گازسوز

کارکرد موتور دیزلی و بنزینی مشابه یک دیگر است ولی یک سری تفاوت های در هزینه های نگهداری و مصرف سوخت آنها وجود دارد. موتورهای دیزلی، کارایی بالاتری نسبت به بنزینی دارند اما بنزینی ها می توانند به راحتی در آب و هوای سرد کارکرد داشته باشند. هنگام راه اندازی دستگاه های مولد برق باید به یک سری نکات توجه نماید مانند:

افزایش طول عمر دیزل ژنراتور

عمر مفید ژنراتورها به شرایط نگهداری و محیط آن بستگی دارد. که اگر موارد زیر را به موقع چک نماید باعث افزایش طول عمر آنها می شوید.

.سرویس کردن سر وقت و به موقع فیلترها

.کنترل لرزش

.کنترل صدا

.کنترل تغییرات مصرف سوخت

سرویس و نگهداری به موقع از این دستگاه باعث افزایش طول عمر آنها می شود. تعویض روغن و فیلترهای روغن و همچنین فیلتر هوا و گازوئیل هم در افزایش طول عمر این دستگاه بسیار اهمیت دارد. اگر به سرویس و نگهداری این دستگاه توجه نکنید ممکن است باعث به وجود آمدن آسیب های جدی شود که مجبور به پرداخت هزینه های زیادی می شوید. پس بهتر است با سرویس کردن درست و به موقع این دستگاه باعث افزایش طول عمر آن شویم.

راه های جلوگیری از خراب شدن دیزل ژنراتور

بازدید و چک روزانه و هفتگی و ماهانه یکی از راه های جلوگیری از خراب شدن این دستگاه است. بازدید هفتگی و روزانه به این صورت است که باید :

– از وجود ضدیخ و آب در داخل رادیاتور دیزل اطمینان پیدا کنید

– چک کنید که دمای آب موتور دستگاه از حد مجاز بالاتر نرود.

– چک نحوه کار دستگاه که آیا کارکرد آن با لرزش همراه است یا به صورت عادی کارکرد دارد را چک کنید.

– از وجود گازوئیل و بنزین کافی در مخزن سوخت مطمئن شوید

– از شارژ بودن باطری ها و عملکرد درست شارژر ژنراتور اطمینان حاصل کنید.

بازدید و سرویس ماهانه:

– چک کردن تمام لوله ها و اطمینان از خراب بودن اتصالات – چک کردن وضعیت تسمه دینام دیزل و تعویض تسمه در مواقع ضروری

– اطمینان از عملکرد پمپ روغن دیزل که باید حتما چک شود

– چک نمودن فیلتر آب، فیلتر گازوئیل، فیلتر هوا و روغن و یا تعویض فیلترها در صورت نیاز

برای جلوگیری از خراب شدن دستگاه باید از فشار زیاد وارد کردن به این دستگاه جلوگیری نماید. همچنین روغن موتور آن را به موقع تعویض نماید. با چک کردن مواردی که در بالا گفته شد می توانید به راحتی از خراب شدن این دستگاه جلوگیری نماید.

اهمیت سرویس و نگهداری ژنراتور

سرویس و نگهداری ژنراتور ها به دلیل این که این ابزار به عنوان پشتیبان در تولید برق مصرفی به صورت اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرند بسیار حیاتی بوده و باید به صورت منظم تحت سرویس و نگهداری توسط تیم متخصص قرار گیرند تا بتوان از تولید برق با کیفیت در طول عمر کارکرد موتور ژنراتور اطمینان حاصل کرد.

بهترین روش سرویس و نگهداری ژنراتور ها پیروی از برنامه نگهداری تدوین شده توسط سازنده ژنراتور می­‌باشد. تمامی موتور ژنراتورها باید دارای سرویس و نگهداری دوره­‌ای باشند (بسته به نوع و شرايط دوره‌هاي ماهيانه، دو ماهه يا 3 ماهه). در صورت عدم انجام بررسی خدمات و نگهداری، احتمال خرابی ژنراتور افزایش یافته و هزینه­‌های بسیار سنگینی را در آینده برای کاربر آن به وجود می‌آورد.

ما به عنوان یک متخصص موتور ژنراتور، طیف گسترده­ای از موتورهای دیزلی، گازی و بنزینی را سرویس و تعمیر می­‌کنیم. شما هم مي‌­توانيد برای بهبود و ارتقاي عملکرد سیستم های موتور ژنراتور خود به قابلیت اطمینان و تخصص ما اعتماد کنید. براي دريافت مشاوره همين حالا براي با متخصصين ما در تتاپاور تماس بگيريد.

کاربرد دیزل ژنراتور

موتور دیزل دارای کاربرد های زیادی است که شرایط نگهداری از آن ها به کارکرد آن بستگی دارد. کاربرد در ساختمان یکی از کاربرد های این دستگاه است که از آن در مکان های درمانی، ادارات، واحدهای فناوری اطلاعات ، مکان ها و واحدهای نگهداری مواد غذایی و …. استفاده می شود. برخی از واحد های مسکونی و یا حتی مجتمع ها از این دستگاه برای تامین برق مورد نیاز خود در مواقع اضطراری استفاده می کنند

این دستگاه وظیفه تامین برق در شرایط اضطراری را بر عهده دارد که برای افزایش طول عمر دیزل ژنراتور باید حتما سرویس و نگهداری از این دستگاه به موقع انجام شود. استفاده از دستگاه مولد برق در برخی از وسایل سنگین مثل قطارهای مسافربری، اتوبوس ها، هواپیماهای بزرگ و کوچک و کشتی ها بسیار رایج می باشد.

چگونه یک ژنراتور بخریم که عمر طولانی تری داشته باشد؟

برای اطمینان از این خرید بهتر است تا موارد زیر را در زمان خرید خود در نظر بگیرید:

  1. برند معتبری را انتخاب کنید که به ارائه موتورهای باکیفیت معروف است.
  2. یک شرکت باسابقه را برای خرید خود انتخاب کنید.
  3. قبل از خرید قطعی با متخصص فنی در این زمینه مشورت کرده تا دستگاه شما دقیقا مطابق با نیازتان باشد.
  4. کاتالوگ دستگاه را به خوبی مطالعه کرده و تمام اطلاعات های لازم را به دست آورید.

برای افزایش طول عمر دیزل ژنراتور باید یک سری نکات را مورد توجه قرار دهید که از خراب شدن این دستگاه جلوگیری نماید. این دستگاه دارای کارکرد بسیار عالی می باشد که در صورت سرویس و نگهداری درست می توانید تا سال های طولانی برای شما کارکرد داشته باشد. دانستن مشخصات این دستگاه اهمیت زیادی دارد پس سعی کنید در هنگام خرید آن، درباره مشخصات اصلی تحقیق کنید. آگاهی از نحوه نگهداری از آن نیز می تواند به افزایش طول عمر مفید این دستگاه های مولد برق کمک شایانی کند.

طول عمر ژنراتور دست دوم

خرید یک ژنراتور دست دوم می تواند به کاهش هزینه ها کمک کند، اما ممکن است طول عمر کمتری نیز داشته باشد. از این رو به شدت توصیه می شود که از یک فروشنده باسابقه خرید خود را انجام دهید.

سوالات متداول

1.       تاثیر نگهداری در طول عمر ژنراتور چگونه است؟

با نگهداری مناسب، دستگاه شما می تواند تا 50000 ساعت استفاده دوام بیاورد.

2.      آیا می توان عمر دیزل ژنراتور را افزایش داد؟

فیلترهای روغن و سوخت باید در فواصل زمانی معین تعویض شوند تا ژنراتور و اجزای آن به خوبی کار کنند. بی توجهی به این نگهداری باعث از کار افتادن قطعات و آسیب به کل سیستم می شود. ژنراتورها نیز حداقل سالی یک بار به خدمات حرفه ای نیاز دارند. همه مشکلات ژنراتور مربوط به مشکلات عملکرد نیستند. سالانه، بازرسی های حرفه ای تنها راه برای اطمینان از وجود مشکل می باشند. بهتر است مشکلات را قبل از اینکه قابل توجه باشند، برطرف کنید.

اگر متوجه مشکل دستگاه شدید، به این معنی است که قبلاً مقداری آسیب و یا ساییدگی در دستگاه ایجاد شده بود. شناسایی و رفع زود هنگام این مشکلات از طریق سرویس سالانه، عمر ژنراتور را تا حد زیادی افزایش می دهد.

3.     طول عمر یک ژنراتور آماده به کار چقدر است؟

یک ژنراتور آماده به کار بسته به تعداد دفعات استفاده و همچنین میزان نگهداری می تواند بین 20 تا 40 سال دوام بیاورد. همانطور که گفته شد، طول عمر دستگاه شما تا حد زیادی توسط برند، نوع و اندازه آن تعیین می شود. در این بازه زمانی بین 15000 تا 30000 ساعت بدون دردسر قابل استفاده است.

4.      یک دیزل ژنراتور چقدر می تواند کار کند؟

تا زمانی که سوخت آن را تامین کنید، دستگاه به کار خود ادامه خواهد داد. ژنراتورهای آماده به کار به سوخت نیاز ندارند، زیرا با گاز طبیعی کار می کنند. آنها می توانند تا 24 ساعت کار کنند، اما باید به خوبی نکات مراقبتی از آن ها را در نظر بگیرید.

5.     با گرم شدن بیش از حد دیزل ژنراتور چه باید کرد؟

می توانید فیلتر روغن را تعویض کنید. همچنین اگر دستگاه شما از آن پشتیبانی می کند، می توانید آب خنک کننده اضافه کنید. اگر مشکل تکراری است، حتما با یک تکنسین تماس بگیرید تا یک بازرسی دقیقی صورت گیرد.

6.      دیزل ژنراتور چه شرایط آب و هوایی را تحمل می کند؟

دیزل ژنراتورها برای مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی شدید ساخته شده اند. با این حال، هرگز نباید آن را زیر باران یا برف قرار دهید. آب به وسایل الکترونیکی آسیب می رساند و ممکن است باعث بروز حوادث خطرناک شود.

خروج از نسخه موبایل