راههای بهبود کارایی حفاظ روی دیوار
اهمیت نحوه نصب انواع حفاظ دیوار + لیست قیمت حفاظ روی دیوار
یک نکته مهم در بخش نصب انواع حفاظ دیوار، کیفیت این کار است. دقت داشته باشید که هرچقدر هم که حفاظ انتخابی شما مقاوم و غیرقابل نفوذ باشد، اگر در مرحله نصب، روند کار اصولی و بینقص پیش نرود، ایمنی مورد نظر شما تامین نخواهد شد. چرا که اگر نصب حفاظ دیوار حیاط دچار نقص و مشکل باشد و بهخوبی انجام نشود، با وارد آمدن کوچکترین فشاری از جا درآمده و کارایی خود را از دست خواهد داد. حتی ممکن است بادهای شدید آن را در جای خود سست کرده و کارایی حفاظ را کاهش دهند. بنابراین نصب حفاظ دیوار نیز مانند تمامی مراحل انتخاب و ساخت آن مهم است.
چگونگی نصف حفاظ روی انواع دیوار
اولین و مهمترین مرحله نصب انواع حفاظ دیوار، زیرسازی سطح دیوار است. به این معنی که لازم است دیواری که باید حفاظ روی آن نصب شود، تحت آمادهسازی قرار گیرد. این زیرسازی و آمادهسازی بر اساس نوع دیوار متفاوت است. در ادامه برخی از این موارد را بررسی می کنیم.
نصب حفاظ روی دیوار سنگچین
برای نصب حفاظ روی دیوارهای سنگی که اغلب در خانههای ویلایی در مناطق ییلاقی دیده میشوند، ابتدا روی سطح دیوار میخ یا بولتهایی با طول ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر کوبیده خواهد شد. سپس حفاظ دیوار روی این بولتها یا میخها جوش میشود.
نصب حفاظ روی دیوار بلوکی
امروزه بسیاری از دیوارهای باغها و زمینهای خارج از شهر را بهمنظور کنترل هزینه با بلوکهای توخالی و سیمانی میسازند. این بلوکها اما سست و ضعیفند و استقامت بالایی برای نصب حفاظ ندارند. برای نصب حفاظ روی این دیوارخالی دو راه وجود دارد. گاهی سطح این دیوارها را بهمنظور بالابردن مقاومت آنها سرپوشیده میکنند. در این صورت میتوان از طریق میخ یا بولت اقدام به نصب حفاظ کرد. اما اگر کل دیوار با بلوکهای تو خالی ساخته شده باشد، در فاصله هر نیم متر یک پلیت را به دیوار محکم میکنند و سپس حفاظ دیوار به پلیت وصل میشود.
نصب حفاظ روی دیوار آجری
نمونه بارز این دیوار، دیوارهای بسیاری ساختمانها و منازل مسکونی در تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و … هستند. بهترین و مطمئنترین راه برای نصب حفاظ روی این دیوارها استفاده از رول بولت است. رولت بولت به عنوان یکی از محکمترین تکیهگاههای حفاظ، روی دیوارهای آجری نتیجه بسیار خوبی دارد. این رولها که به بولت پیچی نیز معروفند به صورتی طراحی شدهاند که مقاومت خوبی برای حفاظ ایجاد میکنند.
نصب حفاظ روی دیوار سفالی
دیوارهای سفالی را باید رایجترین نوع دیوار در حال حاضر دانست. این دیوارها با آجرهای سفالی ساخته میشوند و روی آنها انواع سنگ نما کار میشود. نصب حفاظ روی این نوع دیوار نیز ساده و کمدردسر است. چرا که دیوار خود استقامت بالایی دارد. تنها کافی است که درون دیوار میخهایی به طول مناسب کوبیده شود. نصب حفاظ روی این میخها که در فواصل مشخص کوبیده شدهاند محکمترین سازه حفاظ را به ما خواهد داد. مواردی که ذکر شد، در خصوص تمامی حفاظهای نسل جدید مانند حفاظ شاخ گوزنی، حفاظ لیلیوم، حفاظ نیزار و … مشترک است و لازم است که دیوار به یکی از این روشها و با توجه به موقعیت، شرایط و متریال ساخت آن آمادهسازی شود.
نکات مهم در نصب انواع حفاظ دیوار
برای نصب انواع حفاظ دیوار باید نکات مختلفی را مد نظر قرار دارد و موارد دیگری را غیر از نوع دیوار در محاسبات اجرا در نظر گرفت. برخی از این موارد عبارتند از:
- وزن حفاظ که براساس متریال آنها، نوع، تراکم و ارتفاعشان تغییر میکند.
- شرایط آب و هوایی منطقه و میزان بارندگی یا خشکی هوا و آسیبهایی که ممکن است محل جوشها در معرض آنها قرار بگیرند. بادخیز بودن منطقه نیز از دیگر مواردی است که در این بخش باید مورد توجه قرار بگیرد.
- استفاده از شاسی و پایه محکمتر یا در تعداد بیشتر در نقاطی که دیوار نیاز به مهار بهتر دارد.
نکته مهم دیگر در نصب انواع حفاظ دیوار، کیفیت جوشکاری و دقت در این کار است. این موضوع تاثیر مستقیم بر استحکام حفاظ دیوار دارد و مقاومت آن را تضمین میکند.
حفاظ روی دیوار و اهمیت وجود آن
حفاظ روی دیوار، انواع حفاظ درب و حفاظ پنجره و از رایج ترین ابزارها جهت حفاظت از آپارتمان، خانه های حیاط دار و ویلایی، محوطه کارگاه، انبار ها و مجتمع های مسکونی می باشد. در میان این سه نوع حفاظ وجود نرده روی دیوار یا حفاظ دیواری مهتر از دیگر حفاظ ها است، چرا که از ورود ناخواسته افراد بیگانه به فضای داخل ساختمان ممانعت می کند.
با نصب حفاظ روی دیوار می توان ارتفاع دیوار ها را با هزینه بسیار کمتری افزایش داد و سدی در برابر سارقان ایجاد کرد. در واقع می توان گفت حفاظ یک سازه فلزی متراکم و نفوذ ناپذیر است. وجود انبوه نرده های فلزی امکان عبور از بین آن ها را از میان می برد و همچنین ارتفاع حفاظ در برطرف کردن مشکل کوتاه بودن دیوارهای محوطه مورد نظر بسیار تاثیر گذار است. وجود نرده آهنی دیوار حیاط بهترین محافظ در برابر ورود به ساختمان ها می باشد.
حفاظ روی دیوار و انواع آن
حفاظ ها بر اساس کاربرد آن ها و مکانی که در آن نصب خواهند شد در ارتفاع های مختلفی تولید می شوند. انواع معمولا دارای ارتفاعی بین یک تا یک و نیم متر می باشند. این حفاظ ها اغلب از جنس فولاد ساخته می شود و اشکال و انواع متنوعی دارد. در سال های پیش حفاظ ها یا به صورت سیم خاردار بر روی دیوار به کار برده می شدند یا به شکل نیزه ای ساده موجود بودند، که دارای معایب و نقص های بسیار بودند و علاوه بر آن نمای زیبایی به دیوار ها نمی دادند. اکنون اما زیبایی و امنیت در کنار هم برای آپارتمان ها و ساختمان ها اهمیت دارد.
امروزه حفاظ های دیواری طرح های متنوعی دارند از جمله می توان حفاظ شاخ گوزنی ، حفاظ لیلیوم، بوته ای خار ، مدل نیزار و نخل مرداب و غیره را نام برد. این طرح ها علاوه بر داشتن ظاهر زیبا و شکیل تر، از نظر امنیت و استحکام نیز دارای کیفیت بالاتری می باشند و تایید شده توسط پلیس نیز می باشند. ارتفاع و تراکم حفاظ از جمله ویژگی هایی هستند که در میزان قیمت نهایی سازه بسیار تاثیر دارند.
چرا حفاظ شاخ گوزنی را انتخاب کنیم؟
یکی از متداول ترین و پرطرفدارترین انواع حفاظ است که در اماکن مختلف مورد استفاده اشخاص قرار می گیرد.این محصول را شاید بتوان بهترین حفاظ روی دیوار معرفی کرد. این نام گذاری در واقع به دلیل شباهت ظاهری این نوع نرده ها به شاخ گوزن است. این مدل اغلب بر روی دیوار های کوتاه نصب میگردد. حفاظ شاخ گوزنی نسبت به نرده های ساده و قدیمی، دارای ساختار بسیار متفاوتی است. این نوع حفاظ دارای ظاهری زیبا و کیفیت بسیار بالا می باشد. معمولا از فولاد تهیه می شوند و در شکل های گوناگون خم کاری و ساخته می شوند. نوک شاخه های این نوع نرده بسیار تیز است و به وسیله اشخاص کارآزموده در کنار هم زنجیر وار متصل شده و جوش داده می شوند.
حفاظ شاخ گوزنی علاوه بر ظاهری مدرن و زیبا که به دیوارهای ساختمان می بخشد از لحاظ ایجاد امنیت نیز بسیار کارآمد عمل می کند. به دلیل تراکم زیاد و تیز بودن سر شاخه های حفاظ و همچنین ساختار منحصر به فردی که دارد، باعث می شود تا عبور از آن تقریبا غیر ممکن به نظر برسد .قیمت این نوع نرده به تعداد شاخه ها تراکم آن ها همچنین ارتفاع و نوع و روش ساخت آنها بستگی دارد.
حفاظ شاخ گوزنی و مزایای آن
حفاظ شاخ گوزنی مزیت های بسیار زیادی دارد که قطعا مهم ترین آن ها، امنیت بالای این نوع حفاظ می باشد. همان طور که گفته شد عبور از روی این حفاظ تقریبا غیر ممکن است. با توجه به ساختار خاصی که دارد و همچنین نوک تیز بودن و میله های متراکم به کار برده شده در آن، سارقان حرفه ای هم هیچ شانسی برای عبور از این حفاظ ندارند. خم کاری های این نرده حفاظتی رو به بیرون بوده و در جهت های مختلف قابلیت استفاده دارد. زیبایی حفاظ شاخ گوزنی از دیگر ویژگی های مثبت آن به شمار می آید که با رنگ آمیزی متناسب با نمای ساختمان زیبایی آن دو چندان می شود. این حفاظ قابلیت نصب بر روی سطوح مختلف همچون سنگ، فلز و بتن را دارد.
برگرفته شده از: صنایع فلزی کوروش