دوربین دست دوم کانن بهتر است یا دوربین نو؟

مزیت دوربین دست دوم | دوربین دست دوم بهتر است یا دوربین نو؟

آیا تاکنون فکر کرده‌اید که چرا بعضی از عکاسان به جای خرید یک دوربین canon نو، دوربین دست دوم خریداری می‌کنند. به ویژه زمانی که شما با اولین دوربینی که خریده‌اید به سطح یک عکاس کاملا حرفه‌ای رسیده‌اید؛ در چنین مواقعی دوربین قدیمی شما، امکانات لازم برای یک عکاس حرفه‌ای را ندارند.

الکترونیک |باتری

حقیقت این است که یک دوربین canon دست دوم DSLR ، نسبت به یک دوربین نو مزایای قابل ملاحظه‌ای دارد که البته درک این مزایا، نیازمند به متخصص بودن در زمینه‌ی عکاسی نیست. هنگام خرید دوربین دوم خود، همواره با این سوال روبرو هستید که دوربین دست دوم بهتر است یا نو؟ ما در این مقاله شما را در این زمینه راهنمایی خواهیم کرد. برای خرید دوربین دست دوم به فروشگاه مرکزی کانن مراجعه فرمایید.

الکترونیک |باتری

مزیت دوربین دست دوم | دوربین‌های DSLR دارای طول عمر مشخصی هستند

زمانی که صحبت از دستگاه‌های الکترونیکی به میان می‌آید، برچسب “دست دوم” به معنای “کاهش کیفیت، قابلیت اعتماد یا طول عمر” می‌باشد. این موضوع ممکن است به صورت کلی درست باشد، زیرا بسیاری از وسایل الکترونیکی با معماری ضعیفی ساخته شده‌اند. ولی این در مورد دوربین‌های مدرن مصداق ندارد. در حقیقت، دوربین‌ها آنقدر قوی هستند که طول عمر آنها با زمان اندازه گیری نمی‌شود. بلکه مقیاس طول عمر آنها، با استفاده از چیزی به نام تعداد شات اندازه گیری می‌شود.

تعداد شات، در واقع مجموع تعداد عکس‌هایی است که با دوربین گرفته شده است. (هر بار که یک عکس گرفته می‌شود، شاتر دوربین باید عمل کند. غیر ممکن است که یک عکس بدون عملکرد شاتر گرفته شود) بنابراین اگر شما 1000 عکس گرفته باشید، تعداد شات دوربین شما برابر 1000 خواهد بود. یک قانون کلی در این زمینه وجود دارد که به شرح زیر است:

✓ با DSLR سطح مبتدی، حداقل 50 هزار عکس می‌توان گرفت

✓ با DSLR سطح متوسط، حداقل 100 هزار عکس می‌توان گرفت

✓ با DSLR سطح حرفه‌ای، حداقل 200 هزار عکس می‌توان گرفت

بیایید اینطور تصور کنیم:

اگر شما در مابقی زندگی خود، هر روز 10 عکس بگیرید، سالانه 3650 شات با دوربین خود زده‌اید. بنابراین حتی در یک دوربین سطح متوسط بیش از 13 سال می‌توانید با آن کار کنید. این در حالی است که اگر دوربین سطح حرفه‌ای را انتخاب کنید، عمر مورد انتظار 55 سال خواهد بود. برای بررسی تعداد شات‌های دوربین، ابزارهایی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

مزیت دوربین دست دوم | میزان پس اندازی که در خرید دوربین دست دوم انجام می‌دهید، خارق العاده است.

با وجود این واقعیت که عمر طولانی‌ای دارند، ارزش یک دوربین دست دوم به سرعت کم می‌شود. شرکت‌های اصلی دوربین مانند کانن و نیکون، حداقل یکبار در سال مدل جدیدی از هر سری دوربین را ارائه می‌کنند، و این موضوع است که سبب کاهش ارزش مدل‌های قدیمی دوربین می‌شود. به عنوان مثال، اگر قصد خرید یک نو را داشته باشید، قیمت آن به مراتب بالاتر از قیمت دوربین نیکون D3100 خواهد بود. این در حالی است که اگر بخواهید دوربین نیکون D3100 دست دوم خریداری کنید، نسبت به خرید دوربین نیکون D3300 نو صرفه جویی بسیار بیشتری در هزینه‌هایتان خواهد شد.

همیشه مدل‌های بهتر گران‌تر نیستند

آیا خرید یک مدل قدیمی دوربین، می‌تواند معایبی داشته باشد؟ اگر بحث ما فقط بر سر یک یا دو نسل گذشته‌ی دوربین باشد، جواب این سوال منفی و تفاوت نامحسوس خواهد بود. در حقیقت برای افراد تازه‌ کار و افرادی که برای سرگرمی عکاسی می‌کنند، لازم نیست جدیدترین مدل دوربین را در اختیار داشته باشند و استفاده از یک دوربین دست دوم با مدل قدیمی‌تر نیز برای آن‌ها کارایی خواهد داشت.

موضوعی که در این زمینه وجود دارد این است که هنگام یک خرید یک دوربین نو مطمئن خواهید بود که دوربین بدون نقص و سالم است. اما در حالت عادی هنگام خرید دوربین دست دوم تضمین این موارد ممکن نیست. اگر چه شما می‌توانید از شرکت‌های معتبر دوربین دست دوم خود را خریداری کنید تا از سلامت آن مطمئن باشید.

 قبل از خرید دوربین و لنز دست دوم این نکات را بدانید

دوربین دست دوم یا لنز دست دوم بازار پر رونقی دارد چون قیمت این تجهیزات بالا است و مهم‌تر این که تا سال‌ها می‌توان از آنها استفاده کرد. اما برخلاف خرید کالای نو باید نکات زیادی را بدانید تا چیزی که می‌خرید سالم باشد. دوربین‌های قدیمی‌تر که چند سالی از عمرشان می‌گذرد از نظر کیفیت می‌توانند با دوربین‌های جدید رقابت کنند. به همین دلیل هم هنوز بازار دوربین‌های دست دوم و همچنین لنز‌های دست دوم برای این دوربین‌ها همچنان گرم است.

به‌عنوان‌مثال دوربین کانن 5D Mark II با اینکه اولین دوربینی بود که رزولوشن Full HD را برای فیلمبرداری ارائه کرد و امکانات فیلمبرداری آن چندان پیشرفته نیست، اما به دلیل کیفیت بالای حسگر و رزولوشن قابل قبولی که دارد هنوز بین عکاسان دست‌به‌دست می‌شود و مدل‌های کارکرده آن را می‌توانید با قیمت بسیار مناسبی در بازار پیدا کنید.

خود من هنوز برای تمامی پروژه‌های عکاسی‌ام از دوربین نیکون D610 استفاده می‌کنم که نزدیک به یک دهه از عمر آن می‌گذرد و جالب اینجاست که همین دوربین را هم به‌صورت دست دوم خریداری کردم و اصلاً هم قصد ندارم طی یکی دو سال آینده آن را تعویض کنم.

از طرف دیگر بسیاری از عکاسان هم هستند که همچنان دوست دارند همگام با تکنولوژی حرکت کنند و به‌محض عرضه یک لنز یا دوربین جدید به بازار سعی می‌کنند تجهیزات خودشان را به‌روز کنند. دوربین‌ها و لنز‌های دست دوم این کاربران، به دلیل اینکه عمر زیادی ندارند، معمولاً با قیمت بسیار مناسبی نسبت به تجهیزات نو قابل خریداری بوده و گزینه خوبی برای به‌روز کردن تجهیزات هستند. به همین دلیل می‌توانید آن‌ها را با کسر قیمت قابل‌توجهی نسبت به جنس آکبند خریداری کنید. در این مقاله می‌خواهیم درباره دوربین‌ها و لنز‌های دست دوم صحبت کنیم و ببینیم که هنگام خرید این تجهیزات کارکرده به چه نکاتی باید توجه کنیم.

آیا وقتی یک دوربین دست دوم می‌شود، یعنی آسیب‌دیده است؟

دوربین‌های دست دوم معمولاً شرایط بهتری نسبت به لنز‌ها دارند. به همین دلیل هم نسبت کاهش قیمت آن‌ها نسبت به مدل نو، کمتر از لنز‌ها است؛ چرا که دلایل بیشتری برای فروش یک دوربین وجود دارد تا فروش یک لنز. به‌روز کردن دوربین قدیمی‌تر، تغییر سیستم و برند دوربین، یا کاهش تعداد تجهیزات به دلیل کم‌شدن حجم کار، دلایلی هستند که باعث می‌شوند تا تجهیزات کارکرده خوبی را در بازار پیدا کنید.

در این میان تعویض دوربین بسیار بیشتر از تعویض لنز اتفاق می‌افتد. چون اغلب کاربران می‌دانند که فروش دوربین ضرر نسبتاً کمتری نسبت به فروش لنز دارد و احتمالاً راحت‌تر هم می‌توانند مدل بعدی را جایگزین آن کنند. اما مانند لنز‌ها، درباره دوربین‌های کارکرده هم خطر خرید تجهیزات دزدی به‌شدت وجود دارد. اگرچه یکی از روش‌های مقابله با این معضل خریدوفروش تجهیزات کارکرده با جعبه است، اما باید به‌خاطر داشته باشیم که برخی از تجهیزات اصولاً دارای جعبه نیستند. لوازم جانبی دوربین‌ها، مانند فلاش‌ها، شارژر، کارت‌های حافظه، لنز‌های کیت و باطری‌ها معمولاً بدون جعبه خریدوفروش می‌شوند و به همین دلیل هم امکان راستی‌آزمایی آن‌ها برای خرید از صاحب اصلی وجود ندارد.

از سوی دیگر برخی از دوربین‌های خیلی قدیمی‌تر را هم به‌ندرت می‌توانید با جعبه خریدوفروش کنید. همانند بسیاری از کالا‌های قدیمی، خیلی وقت‌ها صاحبان این دوربین‌ها کارتن اصلی این دوربین‌ها را نگه نداشته‌اند یا در طول سال‌ها خراب شده و از بین رفته‌اند.

خیلی از فروشگاه‌ها این دوربین‌ها را از افراد معتمد خریداری می‌کنند و با اطمینان از اینکه خود شخص، صاحب اصلی کالا است، آن‌ها را مجدداً برای فروش می‌گذارند. به همین دلیل معمولاً وقتی یک دوربین دست دوم را از یک فروشگاه معتبر خریداری می‌کنید، احتمال اینکه دزدی باشد، وجود ندارد.

 اما درصورتی‌که چنین کالا‌هایی را بخرید، احتمالاً مجبورید بازهم در زمان فروش، آن را بازهم به یک فروشگاه بفروشید. چون خریداران مستقل معمولاً از خرید چنین دوربین‌هایی خودداری می‌کنند. طبیعتاً برای فروش دوربین دست دوم به یک فروشگاه هم باید بتوانید به‌درستی ثابت کنید که دوربین کارکرده بدون کارتن متعلق به خودتان است.

نکاتی که برای خرید دوربین و لنز دست دوم باید بلد باشید

قدم به قدم برویم جلو:

۱. دوربین دست دوم را از یک جای معتبر بخرید

وقتی وسیله نو می‌خرید می‌توانید به شرکت سازنده اعتماد کنید یا حداقل خیالتان راحت است که اگر مشکلی در آن وجود داشته باشد، گارانتی یا بیمه می‌تواند به شما کمک کند اما وقتی یک دوربین دست دوم می‌خرید، هیچ تصوری از پیشینه آن ندارید؛ اینکه این دوربین دست چه شخصی بوده است یا با آن چه‌کار کرده، بسیار مهم است.

هرچند معمولاً همه سعی‌مان را می‌کنیم که تا حد امکان آن را امتحان کنیم، اما خیلی مشکلات هستند که ممکن است مدت‌ها بعد خودشان را نشان دهند؛ بنابراین خیلی مهم است که فروشنده همه جزئیات و موارد موردنیاز را صادقانه به شما توضیح دهد. کانال‌های تلگرامی، گروه‌ها و انجمن‌های مخصوص خرید و فروش دوربین و تجهیزات، سایت‌های دیوار و شیپور و دیگر وب‌سایت‌های خرید و فروش اجناس دست دوم و … می‌توانند محل فروش کالاهای آسیب‌دیده و معیوب هم باشند. به همین دلیل هم در اساسنامه این وب‌سایت ذکر می‌شود که مسئولیت هرگونه خریدوفروش با خود شماست.

اگر از چنین جاهایی می‌خواهید خرید کنید، حداقل سعی کنید روش‌های ارتباطی با فروشنده را هم دریافت کنید. آدرس و شماره‌ تلفن معتبر (مثلاً محل کار) به شما کمک می‌کند که اگر با مشکل غیر قابل حلی روبرو شدید بتوانید با فروشنده تماس بگیرید. خرید از فروشگاه‌های معتبر حداقل این اطمینان را به شما می‌دهد که هرگز چیزی را از شما مخفی نمی‌کنند. نگهداری طولانی‌مدت یک کالا به نفع فروشنده نیست و به همین دلیل فروشندگان معتبر سعی می‌کنند قیمت فروش را بر اساس شرایط موجود دوربین یا لنز در نظر بگیرند.

۲. شرایط عمومی دوربین دست دوم را بررسی کنید

مطمئن شوید که همه اشکالات فیزیکی دوربین را بررسی می‌کنید؛ طبیعتاً همه آن‌ها یا برآیند آن‌ها باید روی قیمت نهایی تأثیرگذار باشند. خراشیدگی‌ها و داغی‌های روی بدنه؛ این موارد بسیار مهم هستند. یک خراشیدگی یا ساییدگی کوچک چندان اهمیتی ندارد. بالاخره به‌مرورزمان یا در هنگام استفاده معمول هم این خط و خش‌ها ایجاد می‌شوند. اما اگر ساییدگی یا خراش عمیقی را روی بدنه می‌بینید، حتماً با دقت آن را بررسی کنید. چون ممکن است عملکرد دوربین را تحت تأثیر قرار دهند.

۳. جای کارت دوربین و باتری را چک کنید

اگر دوربین، از کارت حافظه‌های CF استفاده می‌کند، مطمئن شوید که کارت حافظه به‌راحتی در آن قرار می‌گیرد. پین‌های مربوط به این کارت‌های حافظه به‌راحتی ممکن است آسیب ببینند و معمولاً به‌سختی هم تعمیر می‌شوند؛ بنابراین حتماً چند بار خودتان یک کارت حافظه CF را در آن قرار دهید و بیرون بیاورید تا مطمئن شوید درست کار می‌کند.

۴. پوشش‌های لاستیکی را بررسی کنید

هم روی دوربین و هم روی لنز دست دوم، احتمالاً می‌بینید که بخشی از پوشش‌های لاستیکی از جای خود کنده شده‌اند؛ این موضوع چندان مهم نیست. اگرچه این لاستیک‌های شل و وارفته می‌توانند ظاهر دوربینتان را زشت کنند، اما به‌راحتی می‌توانید در تعمیرگاه‌های معتبر و ماهر، آن‌ها را ترمیم یا تعویض کنید. این لاستیک‌ها تأثیری روی عملکرد کلی دوربین ندارند و نباید فکر کنید که ممکن است عایق‌بندی دوربین یا لنز را بر هم بزنند. اما به‌هرحال باید روی قیمت نهایی کالا تأثیر بگذارند.

دکمه بازگشت به بالا