دریچه هوا از نظر جنس به چند دسته تقسیم می شود؟

دریچه تنظیم هوا چیست؟

زمانی که در مورد سیستم های هوارسانی و یا هواساز ها صحبت به میان می آید حتما با یکی از قطعات مهم آنها یعنی دریچه هوا نیز آشنا خواهید شد. دریچه هوا در پایان سیستم و به انتهای انشعاب کانال ها متصل می شود. دریچه هوا دارای جنس ها و شکل های متنوعی است و اگر برخی از دریچه ها به انتهای انشعاب ها شبیه نباشد و یا به خوبی به هم متصل نشوند از طریق مبدل این کار انجام خواهد شد.دریچه ها دارای کارایی مختلفی می باشند و به همین دلیل با شکل‌‌‌‌‌ها و طراحی گوناگونی تولید می گردند. دریچه هوا می تواند برای هوای رفت و یا برای هوا برگشت نصب گردد.

تنظیم هوا نیز از طریق این دریچه انجام می شود. در واقع زمانی که از یک سیستم هواساز صحبت می شود بخش های مختلفی مد نظر است ولی قسمت نهایی آن یعنی دریچه هوا تازه یکی از مهمترین قسمت ها به شمار می رود. شکل پره های روی دریچه و تعداد خطوط آن میزان ورود و خروج را تنظیم می کند و می توان به صورت دستی و یا برقی ورود و خروج هوا را کم یا زیاد کرد. برای مثال می توان برای دریچه ورود هوا به دریچه کولر اشاره کرد و برای دریچه خروجی به دریچه خروجی هوای هود و دریچه هواکش اشاره نمود.

آموزش |استاندارد

نحوه انتخاب دریچه هوا

دریچه هوایی که در محیط های بسیار حساس استفاده می شوند دارای شکل ظاهری متفاوتی هستند و از ورود جریان هوای آلوده و یا ذرات گردو غبار جلوگیری می کنند. ممکن است این دریچه ها دارای فیلتر هایی باشد که برای محیط هوای بسیار پاکی را ایجاد نماید. این دریچه ها برای محیط های بهداشتی بسیار کاربردی است. یکی از مهمترین مواردی که در انتخاب دریچه به آن توجه می شود جنس و کیفیت آن است.

اگر در محیطی که رطوبت و یا حرارت وجود دارد بهتر است از جنس متناسب با آن محیط استفاده گردد. در زمان انتخاب دریچه ورودی باید به طول پرتاب نیز توجه شود. ارتفاع دیوار بلند باشد و دریچه روی آن قرار بگیرد باید به شیوه ای تنظیم شود و دارای نوع پره هایی باشد که با سرعت بیشتری هوا به داخل محیط وارد شود در مکان های عمومی از این دریچه ورودی هوا بیشتر استفاده می شود مانند مساجد یا سالن های ورزشی با ارتفاع های زیاد به این دریچه هوا نیاز دارد.

در انتخاب دریچه باید به ابعاد آن و میزان جریان توجه داشته باشیم. میزان جریان باید با ابعاد دریچه مطابقت داشته باشد. زمانی که دریچه بر روی سیستم هوا رسانی نصب می گردد ممکن است به شکلی باشد که تولید صدا کند. اگر در محیطی هستید که نباید صدایی وجود داشته باشد و نیاز به آرامش دارید حتما نوعی از دریچه انتخاب شود که صدایی تولید نکند و طراحی داشته باشد که بتوان آن را علی رغم عبور جریان هوا بدون صدا تنظیم نمود.

برخی مکان ها ی بسیار شلوغ که رفت و آمد زیاد است صدای دریچه چندان مشخص نیست ولی برای مکان هایی مانند بیمارستان ها یا اتاق های مطالعه دریچه هایی که دارای صدا باشند حتما موجب اذیت و سلب آرامش خواهند شد.

آموزش نصب دریچه هوا

برای نصب دریچه فلزی هوا , و یا هر نوع دریچه دیگری باید از افراد با تجربه و کار کرده کمک بگیرید. نصب این دریچه ها توسط تولید کنندگان آموزش داده می شود و معمولا دارای سوراخ هایی بر روی دریچه ها هستند که با پیچ به دیوار یا کانال متصل می شوند.

قیمت خرید دریچه هوا

برای خرید انواع دریچه هوا می توانید به مراکز فروش دریچه هوا مراجعه نمایید. قیمت انواع محصولات در این مراکز مشخص است. انواع دریچه ها با کاربردهای مختلف مانند، دریچه تبادل هوا، دریچه تامین هوا فلزی و دریچه هواکش ساختمان و… در این مراکز به فروش می رسد. قیمت آنها با توجه به جنس و ابعاد آنها با هم متفاوت است.

محاسبه تامین هوای تازه ساختمان

برای اندازه گیری و محاسبه هوای مورد نیاز در ساختمان باید محیط را در نظر گرفت و با توجه به ابعاد محیط و فعالیتی که در آن انجام می شود میزان تهویه را محاسبه می کنند و تعداد دریچه هایی که برای سیستم های هوارسانی مورد نیاز است مشخص می نمایند.

ابعاد دریچه تامین هوا

ابعاد دریچه هوا باید با توجه به انتهای انشعاب کانال ها در نظر گرفته شود. و با توجه به سفارش مشتری متغیر خواهد بود البته ابعاد استاندارد آن در بازار موجود است و می توانید به راحتی از مبان آنها با توجه به نیاز خود خریداری انجام دهید.

کاتالوگ دریچه هوا

دریچه های هوا داری کاتالوگ می باشند که تمام ویژگی های این محصولات در آنها قید شده است. در زمان خرید می توانید از طریق کاتالوگ اطلاعات دقیق تر را دریافت کنید و یا در فضای مجازی با جستجوی این محصولات کاتالوگ آنها را برای خرید دریچه بررسی نمایید.

دریچه هوا آخرین بخش از تاسیسات تهویه هوا

سیستم های تهویه هوا دارای بخش های مختلفی هستند که در کنار یکدیگر توانایی توزیع و انتقال جریان هوا را خواهند داشت.

دریچه هوا دارای انواع مختلفی است و نمی توان برای همه سیستم‌ها و در همه محیط ها از دریچه های یکسانی استفاده نمود.

این بخش از نظر شکل و ابعاد و طریقه خروج هوا دارای شکل های مختلفی می باشند.

دریچه هوا توانایی تنظیم فشار هوا را در دستگاه های تهویه هوا دارد. در دستگاه‌‌‌های مختلفی مانند کولر های آبی، هواساز ها، هواکش سانتریفوژ و… دریچه هوا وجود دارد.

نتیجه تمام تلاش ها برای اندازه گیری و بررسی سیستمی که بتواند تهویه ها را به خوبی انجام بدهد در دریچه هوا نمایش داده خواهد شد.

انتخاب دریچه هوا بسیار مهم است اگر کاربری دریچه با محیط مورد نظر متفاوت باشد اثر کار کل سیستم بی نتیجه خواهد ماند.

مثلا اگر از دریچه، انتظار جریان هوا به جلو را داشته باشید ولی دریچه مسیر برگشت هوا را ایجاد کند و یا مسیر جریان هوا به شیوه ای نباشد که در محیط نیاز است مثلا انتقال هوا در ارتفاع مورد نیاز باشد ولی دریچه ای نصب گردد که هوا را به سمت پایین می فرستد.

همه این موارد نشان دهنده اهمیت انتخاب درست دریچه برای محیط است.

دریچه هوا از نظر جنس به چند دسته تقسیم می شود؟

معمولا دریچه های سیستم تهویه دارای سه نوع جنس می باشد.

مهمترین و بیشترین جنس دریچه هوا از نوع فلزی است که اغلب آلومینیومی می باشد و خود دارای زیر مجموعه های فراوانی می باشد.

دریچه هایی که دارای جنس پلاستیکی هستند در سیستم های هواساز و کولر ها مورد استفاده قرار می گیرند.

برخی دیگر از دریچه ها دارای جنس چوبی از ام دی اف است و هم در انتقال جریان هوا و برای مکش استفاده شده و هم برای تناسب با نمای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

دریچه تنظیم هوا به چهار دسته تقسیم می شود

این بخش از سیستم هوارسانی در چهار نوع طراحی و تولید شده است:

  • دریچه هوا برگشت
    • دریچه هوای رفت
    • دریچه مکش
    • دریچه بازدید

دریچه رفت برای ورود هوای تازه در محیط مورد استفاده است و هوای گرم و سرد را در محیط تنظیم می کند. این دریچه هوا به صورت سقفی یا دیواری وجود دارند.

دریچه برگشت برای ورود هوای تمیز به درون دستگاه است و دارای دو نوع چهار گوش و دایره ای می باشد.

دریچه مکش یا تخلیه برای خروج هوای محیط است و به دو صورت سقفی و دیواری وجود دارد. دریچه بازدید برای دسترسی به بخش های مانند شیر ها و کلید های سیستم تهویه در ساختمان ها است.
این بخش سیستم تهویه مانند بخشهای دیگر زیر نظر کارشناسان مجرب طراحی و تولید می شود.

هوا رسانی و تهویه هوای محیط از جمله نیاز های هر ساختمانی است و باید دستگاهی برای این کار تعبیه گردد.

دستگاه هایی مانند هواسازها و یا کولر ها از جمله این دستگاه ها هستند.

دریچه هوا یکی از بخش های مهم این سیستم ها است که تنظیم کننده جریان هوا می باشد.

انواع دریچه هوا بر اساس جنس

دریچه های هوا از لحاظ جنس به سه دسته تقسیم می شوند:

  1. فلزی( آلومینیومی و آهنی): این نوع از دریچه ها در صنعت تهویه مطبوع کاربرد گسترده ای دارند و خود به بخش های مختلفی تقسیم می شوند.
  2. پلاستیکی: این نوع از دریچه ها به منظور هوارسانی در سیستم های مکنده و دمنده ای مانند هواساز، داکت، و کولر ها قابل استفاده است.
  3. چوبی (MDF) : این نوع از دریچه ها هم به منظور دهش هوا و هم به سبب مکمل نما در طراحی داخلی به کار می روند که ساختار اصلی آن ها از MDF است.

در زیر به دسته بندی دریچه هوای آلومینیومی می پردازیم.

۱٫ آلومینومی دیواری
۲٫ آلومینیومی خطی ( به سه صورت زاویه دار، و اسلوت موجود است)
۳٫ آلومینیومی سقفی (به چهار صورت یک،دو،سه و چهارطرفه وجود دارد)
۴٫ آلومینیومی مشبک ( لانه زنبوری)
۵٫ آلومینیومی قوس دار ( به منظور زیبایی بیشتر در طراحی داخلی)
۶٫  آلومینیومی گرد ( شامل دریچه هوای گرد مشبک، جت نازل، کروی، سونایی و برجسته می باشد)
۷٫ آلومینیومی تایلی

دریچه هوا فلزی آلومینیومی

دریچه هوا آلومینیومی از کاربرد های وسیع این دریچه در تهویه مطبوع می باشد. پره های عبور هوا و فریم این دریچه از جنس آلومینیوم می باشد. دریچه های هوای آلومینیومی شامل: دریچه هوا دیواری، دریچه هوای خطی، دریچه هوا سقفی، دریچه هوا ی مشبک، دریچه خورشیدی و دریچه تایلی میشود.

دریچه هوا دیواری

دریچه های دیواری مانند دریچه های چهار گوش دارای یک شبکه دمپر در لایه ی پشتی می باشد. این دریچه ها قابل تنظیم می باشند و می توان پره های آن ها را به جهت های مختلف تنظیم کرد. هوای خروجی در دریچه های هوا به کمک تیغه های عمومی و افقی درچه ها از مسیر های افقی و عمودی خارج می شوند.

 دریچه سقفی

هوا از این دریچه ها با سرعت مناسب به سطح  می رسد. دریچه های سقفی انواع مختلفی دارند: دریچه سقفی، دریچه سقفی چهارگوش یک طرفه، دریچه سقفی چهارگوش دو طرفه، دریچه سقفی چهارگوش سه طرفه، دریچه سقفی چهارگوش چهار طرفه می باشد.

دریچه خطی

دریچه هوا خطی به سه صورت دریچه هوا ی خطی کله قندی، طرح اسلوت و زاویه دار تقسیم می شود. این دریچه قابل نصب بر روی دیوار و زیر سقف می باشد. دریچه هوا ی خطی زاویه دار از تیغه های موازی زاویهِ ۳۰ زاویه دار تشکیل شده است. دریچه هوای خطی کله قندی نیز از تیغه های T شکل تشکیل شده اند و دریچه هوای خطی طرح اسلوت نیز از تیغه های ضخیمِ T شکل که از تیغه های خطی کله قندی بزرگتر هستند تشکیل شده است.

دریچه هوا آلومینیومی مشبک

دریچه مشبک دارای ساختاری شبکه ای و شبیه به لانه زنبور است. این دریچه در رنگ ها و شکل های مختلفی تولید می شوند شامل چهارگوش، گرد، مثلثی میباشد و پره های آن قابل تنظیم می باشد. دریچه هوای مشبک بیشتر برای سیستم رفتِ هوا یا سیستمِ برگشتِ هوا استفاده میشود.

دریچه خورشیدی

از انواع دریچه های گرد می توان به دریچه های خورشیدی اشاره کرداین دریچه ها دارای اشکال مربعی هستند. داخل این صفحه ی مربع شکل با انواع اشکال مدورهندسی دکوراتیو تولید میشود. این نوع دریچه ها به دو صورت دریچه گرد خورشیدی و دریچه تایل (آرم استرانگ خورشیدی) است که به صورت فریم دار و بدون فریم تولید میشوند.

دریچه تایلی

دریچه تایلی مانند دریچه های سقفی می باشد و بصورت سقفی هوارسانی می کند. این نوع دریچه های هوا دارای انواع مختلفی میباشند مانند دریچه هوای مشبکِ یک، دو، سه و چهارطرفه تایلی، دریچه هوای گردِ ترکیبی بصورت تایلی، دریچه هوای چهارگوشِ ترکیبی بصورت تایلی، دریچه هوای یک، دو، سه و چهار طرفه تایلی می باشند و قابل نصب بر روی سقف های کاذب هستند.

نگاه کلی به دریچه هوا

طراح پس از صرف زمان بسیار و محاسبه بار های حرارتی و برودتی هر فضا و در نظرگیری ملاحظات فراوان در نهایت سیستم مورد نظر خود جهت تهویه هر فضا را انتخاب و طراحی می نماید. بر مبنای این طراحی، سیستم توزیع و انتقال هوا اجرا می شود. در مرحله آخر ، نتیجه و ثمره تمام این مشقات در دریچه توزیع هوا نمایان گر خواهد شد.

اهمیت انتخاب درست یک دریچه هوا

به فرض، اگر برای هوادهی به اشتباه از استفاده شود و یا برای انتقال هوا در ارتفاع زیاد ( مانند سقف سوله ها ) از دریچه هایی با پرتاب هوای پایین استفاده شود طبیعتا تمام تلاش های صورت گرفته بی اثر خواهند بود.

بنابراین ، انتخاب صحیح و اصولی دریچه تنظیم هوا ، یکی از مهم ترین پارامترهای سیستم انتقال هوا و به دنبال آن سیستم تهویه مطبوع می باشد که نباید از آن غفلت شود.

انواع دریچه هوا

دریچه تنظیم هوا در حالت کلی به چهار دسته ، ، () و () تقسیم بندی می شوند.

نصب انواع دریچه هوا

هر محیط نیاز به هوارسانی دارد و به همین دلیل بعضی دریچه های هوا را در مقطع سقف و برخی دیگر را بر روی سطوح دیوار نصب می نمایند.

هنگام نصب دریچه تنظیم هوا یک سری نکات ضروری است.

  • دریچه تنظیم باید در هوای آزاد و خشک نصب گردد.
  • دریچه هوا باید جایی نصب شود که در فصول مختلف دسترسی به آن آسان باشد.
  • هوای ورودی و خروجی از سیستم تهویه توسط دریچه باید در امتداد طول محیط باشد
  • دریچه تنظیم و تهویه هوا باید در نمای ساختمان تاثیر مثبت داشته باشد و موجب زیبایی گردد

فروش، طراحی و ساخت دریچه هوا

فروش دریچه هوا و طراحی بهینه سیستم های توزیع هوا در کاربری های اداری ، تجاری ، مسکونی و صنعتی در و توسط کارشناسان این مجموعه صورت می پذیرد.

در پویان گسترش ، کارشناسان ما ، به دقت نیازهای پروژه شما را بررسی می کنند.صرف زمانی کافی برای بررسی نیاز های پروژه اعم از اندازه گیری ، مشاوره در انتخاب بهترین نوع دریچه ، هماهنگی زیر سازی کار با تولید و زمان تحویل دریچه ، هماهنگی اعزام نصاب و … از جمله وظایف روزمره کارشناسان پویان گسترش است.سرعت در تولید ، دریچه با کیفیت ، قیمت رقابتی و شرایط پرداخت کاملا انعطاف پذیر از مزایای دیگر پویان گسترش می باشد.

 قیمت دریچه هوا

با توجه به نوسانات قیمت در جامعه، امکان اعلام مبلغ دقیق وجود مدارد لذا جهت کسب اطلاع بیشتر از مشخصات و قیمت دریچه هوا با شماره های  پویان گسترش تماس حاصل فرمایید.

منبع:

youtube

دکمه بازگشت به بالا