چگونه میتوان با ضایعات فلزی درآمد کسب کرد؟

کـــســب درآمـــد از ضایــعـات | راه اندازی کسب و کار با حداقل سرمایه

بسیاری از افراد به دنبال راه اندازی کسب و کارهایی با حداقل سرمایه هستند. به طوری که نیاز به مهارت خاصی نباشد. ورود به صنف ضایعات به عنوان خریدار ضایعات یکی از گزینه هایی است که می توان به این افراد، پیشنهاد داد. زمختی این حرفه و گاهاً ناملایمتی که در آن وجود دارد، ممکن است بازخورد های خوبی را به دنبال نداشته باشد. اما اگر با دید واقع گرایانه به این موضوع نگاه کنیم، اشتغال زایی و درآمد ناشی از آن حتی بسیار بالاتر از برخی مشاغل می باشد. گسترش روز افزون تولید ضایعات و همچنین تنوع در بین آنها نیز زمینه برای فعالیت های مختلف را فراهم می کند. هر چند کارشناسان این حوزه معتقدند زوایای پنهان بسیاری نیز در این حرفه وجود دارد که با شکوفایی آنها امکان درآمد زایی بسیار بالاتری فراهم می شود.

آلومینیوم |آهن

برخی از کسب و کارهای مرتبط با ضایعات

همان طور که اشاره شد فرصت های شغلی در رابطه با ضایعات، بسیار زیاد بوده و در صنایع مختلف می توان با جمع آوری ضایعات آنها، درآمدزایی کرد. در صنایع چوبی مختلف، از خاک اره، پوشال، تخته و سایر ضایعات چوبی استفاده می شود. در واقع آنها را برای سایر صنایع به کار می برند. به عنوان مثال، مرغداری ها از مشتریان همیشگی خاک اره هستند. علاوه بر این، برخی واحد های صنعتی مانند ریخته گری و شرکت‌های قالب سازی نیز به منظور پاکسازی دستگاه های خود از این محصولات ضایعاتی استفاده می کنند.

همچنین به منظور تأمین سوخت مورد نیاز در شومینه ها نیز کاربرد دارند. افرادی که در زمینه فروش و پرورش حیوانات خانگی نیز فعالیت می کنند به فراوانی از پوشال های چوبی بهره می برند. جالب است که درآمد حاصل از فروش آنها در یک کارگاه صنعتی می تواند به چند ده میلیون در سال برسد. با این حساب کافی است با چند کارگاه صنعتی در ارتباط بوده و این گونه ضایعات را از آنها خریداری کرده و تنها با آماده سازی یک انبار نه چندان مرتب، از سود بالا بهره مند شد.

با ورود به این حرفه می توان مواد اولیه کارگاه هایی که تخته فشرده، ام دی اف و حتی کامپوزیت چوب پلاست تهیه می کنند را تیز تأمین نمود. حتی در ساخت لوازم تزئینی نیز قابل استفاده بوده و به همین خاطر این مشاغل را نیز می توان به عنوان بازار هدف در نظر گرفت. کارگاه های زغال فروشی هم می توانند جزو مشتریان عمده به شمار روند. تولید کنندگان کود ارگانیک و کربن فعال هم از مصرف کنندگان این ضایعات هستند. به این ترتیب با شناخت از خریداران این ضایعات، می توان کسب درآمد کرد.

کسب درآمد از ضایعات پرس کارتن

یکی دیگر راه کارهای درآمدزایی در حیطه ضایعات، پرس کارتن است که باید از آن به عنوان کسب و کار ارزان یاد کرد. کسب و کاری که فرصتی برای کارآفرینی هم فراهم می کند. لازمه ورود ضایعات کاغذ و کارتن به کارخانه بازیافت، فشرده سازی و کم حجم نمودن آنها است که با خریدن دستگاهی برای این کار در یک کارگاه حتی نسبتاً کوچک برای شروع کار می توان مشغول به فعالیت شد و کارتن ها را به صورت پرس شده به کارخانه بازیافت منتقل نمود. با توجه به اینکه نیروی کارگری، هزینه حمل و نقل و همچنین هزینه نگهداری کارتن های ضایعاتی در کارخانه ها به حداقل ممکن می رسند، استقبال بسیار خوبی از کارتن های پرس شده می کنند. از طرفی نیاز به فضای کمتری نیز دارند.

درآمدزایی با ضایعات فلزی

از دیگر راهکارهای که در حوزه خرید و فروش ضایعات منجر به درآمدزایی بالا می شود، جمع آوری ضایعات فلزی است. این نوع ضایعات تقریباً برای همه شناخه شده می باشد. زیرا وانت های جمع آوری آنها عموماً در سطح شهرها و روستاها دیده می شوند. این ضایعات خود شامل چندین گروه هستند. آهن، چدن، سرب آلومینیوم، مس، روی و … از متداولترین آنها هستند. عموماً این گروه از ضایعات به صورت کیلویی خریداری می شوند. کیفیت آنها نیز در قیمت گذاریشان اثر دارد.

افرادی که با چرخیدن در کوچه های شهر این ضایعات را جمع آوری می کنند با قیمت های پایین می توانند آنها را از منازل خریداری نمایند. اما با تأمین یک بار عمده به ویژه بار به صورت تفکیک شده و خالص، آن را با قیمت بسیار مناسب به کارخانجات و مراکز بازیافت تحویل دهند. هر چند ممکن است در بین بار، محصولات دست دومی وجود داشته باشد که بتوان آن را به بهترین قیمت به فروش رساند. درب های دست دوم، ظروف مسی تزئینی، ظروف برنجی که نیاز به صرف هزینه چندانی برای استفاده مجدد ندارند، از جمله این محصولات به شمار می روند.

لازم به ذکر است که قیمت ضایعات فلزات مختلف برا اساس قیمت جهانی آنها تعیین می شود. یعنی می توان آنها را با قیمتی که از قیمت جهانی آن اثر پذیرفته معامله نمود. محصولاتی مانند پمپ های کولر، یخچال و سایر لوازم الکترونیک هم شامل قطعات فلزی قابل بازیافت هستند که آنها نیز مورد استقبال کارخانجات بازیافت قرار می گیرند. برای ضایعات فلزی بهتر است از کامیون های بزرگ تر استفاده نمود. عموماً کامیون هایی که درب شیب دار دارند برای این منظور مناسب تر هستند. زیرا موجب سهولت در بارگیری می شود.

با کمی اطلاع از اصول تجارت و انجام کارهایی همچون تهیه کارت تجاری که شماره های تماس روی آن درج شده، می توان به راحتی بار زیادی را در طول روز جمع آوری نمود. در مجتمع های مسکونی با ساکنین زیاد که عموماً کارهای تعمیراتی زیادی انجام می شود، می توان با مسئول تعمیرات مجتمع در ارتباط بود و در مواقع لزوم، لوازم تعمیرانی زیادی را از آنجا جمع آوری کرد. کارگاه های مختلفی را با همین هدف شناسایی کرده و به این ترتیب، سود خوبی از این طریق، حاصل خواهد شد.

معمولاً هزینه ضایعات آهنی را می توان بلافاصله پس از تحویل، دریافت نمود. البته شیوه تسویه مراکز جمع آوری ضایعات هم متفاوت خواهد بود. در رابطه با فلزات غیر آهنی به سبب ارزش مادی بالایی که دارند، اطمینان از عدم سرقتی بودن آنها سبب تاخیر چند روزه در پرداخت خواهد شد. هر چند این موارد عمومیت ندارد. برای کسب درآمد از این طریق نیز می بایست انبار برای نگهداری ضایعات در نظر گرفت. که اصولاً در حاشیه شهرها اماکمن مناسبی برای این کار ها یافت می شود. نوسانات بازار گاهی موجب می شود که از فروش بار، خودداری نموده و آن را انبار کرد تا بازار به ثبات برسد. دقت لازم در حین وزن کشی بار، از ایجاد ضرر های احتمالی برای فروشنده می کاهد. زیرا تخلفاتی نیز در این زمینه مشاهده می شود.

درآمدزایی با ضایعات الکترونیک

با کمی زیرکی و تحقیق می توان دریافت که این روزها لوازم الکترونیک اعم از کامپیوتر و کلیه لوازم جانبی، لب تاب، مویابل و … نیز یکی از راه های کسب درآمد محسوب می شوند. در این لوازم، فلزات مختلفی وجود دارد که بازیافت و فرآوری آنها را توجیه می کند و اتفاقاً سودآوری مناسبی هم برای افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، خواهد داشت.

کسب درآمد از ضایعات پلاستیکی

پلاستیک ها که جزو عمده ترین مواد ضایعاتی هستند و روزانه تناژ بسیار بالایی از آن در سطح کشور تولید می شود، هم می تواند فرصت شغلی برای افراد مختلف باشد. برای موفقیت در این کار باید در وهله اول نسبت به توع بالایی که در این مواد وجود دارد، آگاهی پیدا کرد و با تفکیک آنها، یک منبع درآمدی مناسب برای خود ایجاد کرد. دسترسی به آنها آسان بوده و بارگیری راحتی دارند. در نتیجه نیروی کارگری کمی نیاز خواهند داشت.

کسب درآمد از ضایعات پتروشیمی

ضایعات پتروشیمی که در مقایسه با سایر ضایعات ممکن است سختی بیشتری را به همراه داشته باشد، از جمله ضایعاتی است که درآمدهای زیادی را هم نصیب کارخانه های فروشنده و هم نصیب افراد جمع آوری کننده می کند. به طوری که پتروشیمی ها می توانند بخشی از هزینه های خود را با فروش ضایعات تأمین کنند.

کسب درآمد از ضایعات، نامحدود است

در انتها باید اشاره کرد که درآمدزایی از ضایعات می تواند به صورت نامحدود ادامه یابد. ضایعات مختلفی همچون روغن سوخته، شیشه ها، کاتالیست ها، منسوجات، ضایعات کشاورزی و … نیز می توانند به این فهرست ها افزوده شود. بسته به سرمایه اولیه، میزان توانمندی افراد در برقراری ارتباط با فروشندگان مختلف و شناسایی دقیق مراکز تولید کننده ضایعات متعدد، این درآمد تا حد زیادی تغییر خواهد کرد. در واقع هموار نمودن مسیر، هنری است که هر فردی با توجه به پتانسیل های خود، می تواند آن را انجام دهد.

گروه صنعتی آتا ضایعات، حامی متقاضیان کسب درآمد از ضایعات

گروه صنعتی آتا ضایعات به عنوان یکی از بزرگ ترین و جامع ترین مراجع قیمت گذاری و مشاوره در زمینه خرید و فروش انواع ضایعات، از کلیه افرادی که متقاضی کسب درآمد از ضایعات هستند، حمایت کرده و با ارائه هر نوع مشاوره در این زمینه، بستری را برای افراد مختلف، ایجاد نموده تا هم گامی در اعتلای سطح کیفی و کمی صنعت بازیافت کشور بردارد و هم فرصتی برای اشتغال زایی برای علاقه مندان ایجاد نماید.

دکمه بازگشت به بالا