دانشگاه ها حلقه مفقوده در مسیر رشد رباتیک ایران / حمایت از بذر های استعداد برای آینده فناوری ایران

دانشگاه‌ها حلقه مفقوده در مسیر رشد رباتیک ایران / حمایت از بذر‌های استعداد برای آینده فناوری ایران

در نوزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران که با حضور گسترده تیم های دانش آموزی و دانشجویی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود لیگ امداد دانش آموزی با استقبال چشمگیری همراه بوده و توانسته توجه فعالان حوزه آموزش و فناوری را جلب کند. این رقابت ها که با هدف توسعه مهارت های فناورانه و پرورش خلاقیت در میان نسل جوان برگزار می شود بستری مناسب برای بروز استعداد های نوآورانه در حوزه رباتیک فراهم کرده است. در گفت وگویی با نیما پورمحمدی سرپرست لیگ امداد دانش آموزی بخش «خط» به بررسی روند برگزاری مسابقات سطح علمی تیم ها نحوه حمایت از ایده های خلاقانه و برنامه های آینده برای اتصال استعداد های جوان به صنایع پرداخته ایم.

رقابت پرشور با استقبال چشمگیر دانش آموزان

نیما پورمحمدی سرپرست لیگ امداد دانش آموزی (بخش خط) در گفت و گو با خبرنگار بیگ نیوز درباره برگزاری این دوره از رقابت ها گفت: «ما در این لیگ دو سطح مقدماتی و پیشرفته داریم؛ در بخش مقدماتی دانش آموزان زیر ۱۴ سال و در بخش پیشرفته دانش آموزان ۱۴ تا ۱۹ سال شرکت می کنند. در سطح پیشرفته تیم برتر امکان حضور در رقابت های جهانی را خواهد داشت.»

او افزود: «خوشبختانه امسال استقبال بسیار خوبی از این لیگ شده است. در مجموع ۴۵ تیم در دو بخش حاضر شده اند که نسبت به سال های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. سطح علمی شرکت کنندگان نیز رشد محسوسی داشته و رقابت ها بسیار نزدیک و جذاب دنبال می شود.»

تقویت مسیر خلاقیت با محوریت ایده پردازی دانش آموزی

پورمحمدی با اشاره به اهمیت خلاقیت در اجرای مأموریت ها و طراحی های رباتیک تصریح کرد: «ما چارچوب ها و قوانین مشخصی را در سایت لیگ منتشر کرده ایم. هرچند پایه و ساختار ربات باید مشخص باشد اما پیاده سازی مأموریت ها نحوه انجام چالش ها و راه حل ها کاملاً به خلاقیت تیم ها بستگی دارد. امسال سه یا چهار تیم عملکرد خلاقانه و فراتر از انتظار داشته اند که توانسته اند چالش ها را با طراحی های نوآورانه و بهینه تری نسبت به سال های گذشته حل کنند.»

وی ادامه داد: «نقش ما این است که در کنار ایجاد انگیزه مسیر را برای ادامه فعالیت این دانش آموزان هموار کنیم تا در دوران دانشجویی نیز بتوانند این مسیر را ادامه دهند. برای این منظور ارتباط مستمر مشاوره هدایت ایده ها و ایجاد فضا برای بروز استعداد ها از مهم ترین رویکرد های ماست.»

از پیوند دانشگاه تا ارتباط غیرمستقیم با صنعت

پورمحمدی با تأکید بر اهمیت نقش دانشگاه ها در ادامه مسیر حرفه ای رباتیک دانش آموزان اظهار کرد: «دانشگاه ها می توانند نقطه عطفی در مسیر رشد رباتیکی یک فرد باشند. ساخت ربات چه در سطح دانش آموزی و چه در سطح دانشجویی هزینه بر است. حمایت های دانشگاه ها چه به صورت مالی چه در قالب ارائه امکانات آزمایشگاهی و چه از طریق منتورینگ و راهنمایی اساتید نقش حیاتی دارد.»

او در ادامه افزود: «متأسفانه در اغلب دانشگاه های کشور رشته تخصصی رباتیک وجود ندارد و بیشتر دانشجویان از رشته هایی چون مهندسی برق مکانیک کامپیوتر یا مکاترونیک وارد این حوزه می شوند. همین موضوع باعث شده که روند منتورینگ و پژوهش تخصصی در حوزه رباتیک به صورت متمرکز شکل نگیرد. اگر دانشگاه ها آزمایشگاه های تخصصی رباتیک ایجاد کرده و مسیر پایان نامه ها را در این حوزه تعریف کنند ایران می تواند تیم های قوی تری را در رقابت های جهانی پرورش دهد.»

صنایع را به سوی استعداد ها هدایت می کنیم

سرپرست لیگ امداد دانش آموزی درباره نحوه ارتباط دانش آموزان با صنایع گفت: «به دلیل اینکه شرکت کنندگان این مسابقات دانش آموز هستند و هنوز به سن قانونی نرسیده اند امکان اتصال مستقیم آنها به صنایع وجود ندارد. اما ما از طریق اولیا مدارس و آموزشگاه ها تلاش می کنیم این ارتباط را به صورت غیرمستقیم برقرار کنیم.»

وی با اشاره به رویکرد جدید این لیگ اظهار داشت: «برخلاف سطح دانشجویی که تیم ها به صنایع متصل می شوند در اینجا مسیر معکوس است. ما تلاش می کنیم صنایع را به سمت دانش آموزان مستعد هدایت کنیم و این پیام را به آنها منتقل کنیم که اگر به دنبال نیرو های نخبه و توانمند برای آینده هستید این نوجوانان بذر هایی هستند که باید امروز روی آنها سرمایه گذاری شود.»

به گزارش بیگ نیوز پورمحمدی در پایان خاطرنشان کرد: «در همین راستا برنامه هایی نظیر رویداد های مشترک همایش ها و چالش هایی با محوریت مسائل واقعی صنایع برای تیم های دانش آموزی طراحی شده است تا آنها از سنین پایین با چالش های دنیای واقعی آشنا شده و مسیر تخصصی خود را با آگاهی و هدف گذاری دقیق تر دنبال کنند.»

نوزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران با حضور ۲۱ لیگ و بیش از ۴۰۰ تیم دانش آموزی و دانشجویی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد. در این میان لیگ امداد دانش آموزی در بخش «خط» با حضور ۲۳ تیم در سطح مقدماتی (primary) و ۲۲ تیم در سطح پیشرفته (secondary) از جمله بخش های پرشور و رقابتی این دوره از مسابقات است.

انتهای پیام/

منبع: borna.news

دکمه بازگشت به بالا