نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت
این پست از سایت بیگ نیوز برگرفته از سایت ” ana.ir ” در مورد مقاله ” نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.
پکن، «تیانگونگ» نخستین ربات انساننمای تمام الکتریکی خود را با توانایی حفظ سرعت ثابت ۶ کیلومتر در ساعت معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، اخیراً حوزه رباتهای انساننما فعالیتهای فشرده و گستردهای را به خود دیده است و چندین استارتاپ برای عرضه نمونههای اولیه خود به بازار باهم رقابت میکنند. حالا، یک مرکز نوآوری رباتیک با حمایت دولت پکن توانسته نخستین ربات انساننمای الکتریکی خود را با نام «تیانگونگ» (Tiangong) معرفی کند.
تیانگونگ که توسط مرکز نوآوری رباتهای انسان نما پکن ساخته شده است، یک ربات همه منظوره با توانایی حفظ سرعت ثابت ۶ کیلومتر در ساعت (۳.۷۳ مایل در ساعت) است.
دولت چین قصد دارد دسترسی گسترده به پلتفرم ربات انسان نما را از طریق تیانگونگ تسهیل کند و آن را به عنوان یک راه حل منبع باز ارائه کند.
تیانگونگ؛ انساننمای چابک و سازگار
سر، بازوها و پاهای تیانگونگ به لطف محرکهای کاملاً الکتریکی آن میتوانند در جهات مختلف حرکت کنند.
تیانگونگ با قد ۱۶۳ سانتیمتر به چندین حسگر برای درک بصری مجهز شده است و سرعت پردازش آن ۵۵۰ تریلیون عملیات در ثانیه است. همچنین دارای حسگرهای نیروی ۶ محوره با دقت بالا برای ارائه بازخورد دقیق نیرو است.
این ربات انسان نما علاوه بر عملکرد کاملاً الکتریکی خود، دارای ساختار سبک وزن (۹۴.۷ پوند یا ۴۳ کیلوگرم) است که پایداری در حین حرکت، به ویژه در حالت دویدن، را تضمین میکند. حرکت طبیعی دویدن این ربات از طریق یادگیری تقلیدی تقویتی مبتنی بر حافظهی حالت، یک مهارت پیشرفته در یادگیری حرکت است که توسط رباتهای انساننمایی استفاده میشود.
در ضمن، ربات انساننمایی تیانگونگ از مجموعهای از حسگرهای ادراک بصری، حسگرهای دید سهبعدی و یک واحد اندازهگیری دقیق ناوبری (IMU) استفاده میکند. این مجموعه حسگرها به طور کلی به چالشهای کنترل حرکت اساسی ربات پاسخ میدهد.در ادامه ویدئویی از حرکت این ربات را مشاهده میکنید:
همانطور که در ویدیوی بالا دیده میشود، توانایی تیانگونگ در پیمایش یکپارچه در شیبها و پلهها حتی بدون ورودی بصری قابل توجه است. همچنین این ربات با اصلاح سریع راه رفتن خود، برای جلوگیری از زمین خوردن سازگاری بیشتری را نشان داده است.
به گفته توسعهدهندگان، تیانگونگ قبلاً مهارتهای دویدن مشابه انسان را نشان داده است و قابلیت منبع باز این ربات راه را برای توسعههای آینده هموار و امکان کاربردهای تجاری گستردهتری را فراهم میآورد.
تلاش جسورانه چین
چین برای پیشروی در حوزه توسعه رباتهای انساننما برنامهای دقیق دارد.
در نوامبر ۲۰۲۳، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین یک استراتژی دیداری را اعلام کرد که هدف از آن آغاز تولید انبوه رباتهای انساننما در سال ۲۰۲۵ است. بر اساس این استراتژی، تا سال ۲۰۲۷، این رباتها همچنین قادر به تفکر، یادگیری و خلق خواهند بود.
به عنوان بخشی از این برنامه، مرکز صنعت رباتیک پکن، ۱۱۰ شرکت اکوسیستم رباتیک را به هم متصل کرده است. آنها قصد دارند یک سیستم زنجیرهی صنعتی کامل را ایجاد کنند که شامل برنامهها، ماشینهای کامل و قطعات کلیدی است.
تمرکز این مرکز بر روی توسعه پلتفرمهای مادر برای نرم افزار و سخت افزار است. همچنین هدف آن حل مسائل مهمی است که صنعت با آن مواجه است، مانند سیستم عاملهای منبع باز و سیستمهای کنترل عملیات، که نیاز به توجه فوری دارند.
مطابق با استراتژی دولت، طراحی منبع باز تیانگونگ آن را از شرکتهای تجاری رباتیک متمایز میکند و مؤسسات دانشگاهی و شرکتهای رباتیک را قادر میسازد از آن به عنوان پایهای برای نوآوری استفاده کنند.
حوزه رباتهای انسان نما در چین در حال شکوفایی است و دارای مدلهای پیشرفته از شرکتهای خصوصی مختلف است به طوری که کارشناسان پیشنهاد میکنند که پیشرفت قابل توجه چین در ادغام قابلیتهای هوش مصنوعی در زندگی روزمره میتواند پیشرفت رباتهای انسان نما را تسریع کند.