طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
این پست از سایت خبرگذاری بیگ نیوز برگرفته از سایت ” ana.ir ” در مورد مقاله ” طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.
در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانههای غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی میشود، اما تغییر الگوهای بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است.
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانههای غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی میشود، اما تغییر الگوهای بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهمترین منبع درآمد خود قلمداد میکنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریستها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود میدانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا دهها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمعالجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.
معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف میکنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید میکنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل میدهد.
در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمعالجزایر دیدن کردند. آمارهای رسمی نشان میدهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، میتواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگها و در نتیجه، وقوع بحرانهای تبعی شده است.
صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل میدهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشورهای اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر میکنند، اگرچه خود اسپانیا بهعنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»
لیدیا مورالس، یک معترض به بیبیسی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس میکنیم که ما رانده شدهایم، اولویتهای ما در نظر گرفته نمیشوند.»
معترضین در این تجمع پیامهای واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیازهای ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمعهای گردشگری و هتلها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان میگویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیستمحیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینهها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس میکنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیازهای روزمره توریستها بر نیازهای اساسی زندگی آنها در تصمیم سازیهای کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری میدانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژههای توسعه گردشگری هستند.