دیوارپوش چوبی یا بتنی
اگر کاربرد انواع مختلف دیوارپوش بتنی را شناخته و خیلی دقیق مزایا و معایب هر نوع از آن ها را بر اساس اصول درست دکوراسیون داخلی بررسی و انتخاب کنید، می توانید به سرووضع خانه خود شکلی خاص و جدید بدهید. با توجه به این مقدمه اگر می خواهید با انواع دیوارپوش ها آشنا و انتخاب مناسبی داشته باشید در ادامه با ما همراه باشید.
چرا باید از دیوارپوش استفاده کرد؟
دیوارها مستعدترین مناطق برای ترک شدن و کثیف شدن هستند و در صورت چنین اتفاقی معمولاً هزینه زیادی باید صرف اصلاح و تمیز سازی دیوار کرد. دیوارپوش اختراعی در راستای رفع همین جنس مشکلات بود. چراکه علاوه بر حفاظت از بافت دیوار، دیوارپوش ها باعث زیبایی بسیار بالای فضا به سبب تنوع رنگی آن در دکوراسیون داخلی می شود. درواقع دیوارکوب ها می توانند اکثر سطوح مانند دیوارها، سقف ها، شکستگی ها و حتی سطوح پوسته شده را پوشانده و سال های زیادی ماندگار و زیبا بمانند. همچنین استفاده از دیوارکوب ها ازجمله سریع ترین راه ها جهت ایجاد نمایی شیک و زیبا در ساختمان می باشد.
انواع دیوارپوش
انواع دیوارپوش را می توان به لحاظ جنس ساختاری و کاربردی که دارند طبقه بندی کرد. دیوارپوش ها در انواع مختلف شامل نوع ام دی اف و پی وی سی می باشند. انواع دیوارپوش های دیگر شامل دیوارپوش چرمی، دیوارپوش چوبی، دیوارپوش سه بعدی، سنگی، آلومینیومی، شیشه ای نیز هستند. مزایا و معایب دیوارپوش در انواع مختلف متفاوت می باشد که می توان آن ها را دسته بندی کرده و برای محیط های مختلف انواع پرکاربردتر و مناسب تری را انتخاب و نصب کرد. همچنین از دیگر پارامترهای تأثیرگذار در انتخاب دیوارپوش می توان به میزان شلوغی و رفت وآمد در فضا، نوع کاربرد مورد انتظار مانند آکوستیک یا ضد حریق بودن پوشش، ماندگاری و شرایط نگهداری دیوارپوش نیز اشاره کرد؛ بنابراین انواع دیوار پوش ها با توجه به متریال و نوع کاربرد شامل موارد زیر می شوند:
۱. پوشش کاغذی دیوار
امروزه کاغذدیواری ها از محبوبیت خاصی در بین علاقه مندان به طراحی دکوراسیون داخلی برخوردار است. در نوع چاپی کاغذدیواری، چاپ هر طرحی که مدنظر داشته باشید امکان پذیر است. همچنین امکان هرگونه نقاشی بر روی کاغذدیواری بعد از نصب نیز وجود دارد. از مزایای دیوارپوش های کاغذی می توان به قابلیت شست وشو، قابلیت برداشتن آسان، صرفه اقتصادی و سرعت بالا در اجرا، آن اشاره کرد. کاغذدیواری ها خود شامل انواع مختلفی می شوند که می توان به کاغذدیواری ضد زلزله، کاغذدیواری قابل برداشت، کاغذدیواری قابل شست وشو، کاغذدیواری LED دار و کاغذدیواری سه بعدی اشاره کرد.
شاید برایتان جالب باشد که بدونید کاغذدیواری ضد زلزله از انواع نوین دیوار پوش هاست که علاوه بر زیبایی در مقاوم سازی دیوارها در برابر زمین لرزه نیز بسیار مؤثر است. در مورد کاغذدیواری قابل برداشت هم باید گفت که این نوع از دیوارپوش به عنوان پوشش موقت نیز شناخته شده می شود و مورد استقبال قشر مستأجر است چراکه در این نوع از دیوار پوش ها از چسب ویژه ای استفاده می کنند تا به طور دائمی به دیوارها بچسبد و درعین حال در زمان جابجایی یا تعویض، به راحتی و بدون زحمت کنده شود.
درباره کاغذدیواری قابل شست وشو نیز لازم است اشاره کنیم که در ساختار این نوع پوشش یک لایه به صورت لمینیت بر روی کاغذدیواری معمولی با هر طرح و رنگی اجراشده که کاغذ را در مقابل جذب آب مقاوم کرده و سطح صیقلی آن باعث جلوگیری از جذب آلودگی و غبار محیط می شود؛ بنابراین این نوع از کاغذدیواری انتخاب مناسبی برای داخل حمام و دستشویی می باشد.
۲. پوشش رنگ دیوار
یکی از معمول ترین روش های پوشش دیوار، رنگ آمیزی است که هنوز هم از محبوبیت زیادی برخوردار است و درعین حال با پیشرفت تکنولوژی، رنگ ها به صورت کاربردی وارد عرصه ساختمان شده اند. از انواع رنگ ساختمان ازنظر کاربرد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این نوع رنگ در برابر آتش مقاوم است و توسط تنگستات سدیم آتش گرفتن دیواره ها را به تأخیر می اندازد. به همین علت در مکان هایی که از چوب و یا فولاد استفاده شده است از این نوع رنگ ساختمان استفاده می شود.
این نوع از رنگ ها با استفاده از تکنولوژی نانو و ایجاد سطوح عاری از آلودگی تا حد زیادی باعث جلوگیری از رشد انواع باکتری ها و گسترش و انتقال بیماری ها می شوند و کمک شایانی به بهداشت و سلامت فردی و عمومی می نماید؛ بنابراین با توجه به چنین ویژگی هایی از این رنگ ها می توان در محیط های درمانی مانند بیمارستان و درمانگاه، آزمایشگاه ها استفاده کرد.
این نوع از رنگ ها، پایه آب دارند و بعد از واکنش با آب و خشک شدن سطح، نسبت به نفوذ رطوبت، بخار و یا آب به طور کامل مقاوم می گردد. از این نوع رنگ می توان در حوض و استخرها و یا آشپزخانه و حمام استفاده نمود.
- رنگ های ضد امواج الکترومغناطیسی
این نوع از رنگ ها جهت جلوگیری از نفوذ امواج به صورت لایه های نازک بر روی سطوح ساختمان پوشانده می شود. معمولاً در هنگام استفاده از این نوع رنگ میزان سطح موردنیاز به پوشش ضد امواج الکترومغناطیسی با توجه به میزان امواج پخش شده در محیط توسط کارشناس متخصص تعیین می گردد.
از ترکیبات اصلی این نوع از رنگ ساختمان، ترکیبات سلولزی طبیعی است. همچنین برای بهبود چسبندگی، سختی، نرمی و انعطاف پذیری غشا به آن روان کننده افزوده می شود. در مقایسه با رنگ روغن معمولی این رنگ می تواند به راحتی شسته شود و سختی و انعطاف پذیری بیشتری دارد. همچنین سطح آن صاف تر، درخشنده تر و دارای مقاومت بهتری در برابر تغییرات آب و هوایی است.
۳. دیوارپوش پی وی سی
به دلیل مقاومت بالای این نوع از دیوار پوش ها در برابر آب وآتش این نوع از دیوار پوش ها کاربرد گسترده ای در حمام، اتاق ها و یا هر مکانی که در معرض رطوبت باشد دارند. از دیگر مزایای این نوع دیوار پوش ها مقاومت بالا در برابر حرارت و همچنین طور طول عمر بالا است که به عنوان مزایای دیوارپوش پی وی سی دیده می شود. این ویژگی سبب شده که پس از استفاده طولانی مدت از این دیوارپوش شکل ظاهری و استحکام آن ها حفظ شده و تازگی و زیبایی خود را همیشه داشته باشند. ضمناً این نوع از دیوارپوش دارای خاصیت آنتی باکتریال می باشد که در تعداد کمی از دیوار پوش ها قابل مشاهده است ازاین رو با در نظر گرفتن مزایای زیاد این نوع دیوارپوش قابلیت استفاده از آن گستره زیادی دارد.
سخن آخر
استفاده از پوشش های مختلف برای دیواره و تغییر نمای دیوار ازجمله کلیدی ترین روش ها برای تغییر در دکوراسیون داخلی خانه و طراحی آن می باشد؛ بنابراین شناخت انواع دیوارپوش می تواند به شما در این فرایند کمک شایانی کند. درواقع هدف ما از اماده سازی این مقاله افزایش آگاهی و دقیق تر کردن دیدگاه شما به این مسئله است که امیدواریم این به این مهم دست پیدا کرده باشیم.