نحوه کاشت جوانه گندم
جوانه ها دارای اسیدهای چرب مقدار زیادی املاح معدنی اسیدهای آمینه و قند طبیعی می باشند و چنانچه چندین نوع از آنها استفاده شود به جرأت می توان گفت که مواد ضروری بدن تامین خواهد شد. تهیه و درست کردن جوانه غلاتی همچون گندم برنج و … هیچ نیازی به تجهیزات خاص و پیچیده ای ندارد و به سادگی انجام می شود و به نوعی می توان گفت هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان سرگرمی لذت بخشی به شمار می رود.
در سایت محصولات دکتر بیز می خوانیم که چطور خودمان در خانه جوانه گندم درست کنیم. با ما همراه باشید
ارزش غذایی حبوبات و غلات بعد از این که جوانه می زنند بسیار بالا میرود به همین منظور در آشپزی کاربرد های فراوانی دارند که این باعث می شود تبدیل به بخش ثابتی از رژیم غذایی هرکسی شود.
جوانه ها دارای اسیدهای چرب مقدار زیادی املاح معدنی اسیدهای آمینه و قند طبیعی می باشند و چنانچه چندین نوع از آنها استفاده شود به جرأت می توان گفت که مواد ضروری بدن تامین خواهد شد.
تهیه و درست کردن جوانه غلاتی همچون گندم برنج و … هیچ نیازی به تجهیزات خاص و پیچیده ای ندارد و به سادگی انجام می شود و به نوعی می توان گفت هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان سرگرمی لذت بخشی به شمار می رود.
در این بخش از سایت آموزش تهیه جوانه گندم را در اختیارتان قرار دهیم بنابراین با ما همراه باشید و صفر تا صد درست کردن جوانه گندم را یاد بگیرید.
اصول اولیه در نحوه درست کردن جوانه گندم
هرچند در دفعه اول به طور کامل جوانه نمی زنند اما همین غلات خیس خورده را میتوان با شیرهای گیاهی همچون مخلوط کرده و یا آنها را در زمان خیلی کم در مقایسه با غلات خیس نشده می توان پخت.
برای اینکه جوانه زدن به طور کامل انجام شود بایستی دانه های خیس شده را شسته و اقدام به تخلیه کردن آب آنها بکنید و بعد به مدت یک الی 5 روز به حالت مرطوب داخل یک شیشه نگهداری کنید.
جوانه گندم معمولاً به صورت نیمه پخته و یا خام استفاده می شود و یا از آن آرد درست می شود. دستگاه میوه خشک کن برای خشک کردن جوانه غلات گزینه مناسبی می باشد البته و گرمای فر با دمای پایین نیز از دیگر گزینه های مناسب به شمار می رود.
مناسب ترین ظرف برای تهیه سبوس برنج
برای تهیه سبوس چند غله دکتر بیز گندم جو برنج از هر ظرف شیشه ای میتوان به کار برد البته بایستی در نظر داشته باشید که پس از جوانه زدن به حجم غلات افزوده می شود به عنوان مثال اگر بخواهید از نصف فنجان گندم اقدام به تهیه جوانه گندم بکنید شما به یک شیشه یک لیتری با درب گشاد نیاز دارید.
بعد از انتخاب شیشه شما با یک سرپوش توری باید دهانه شیشه را بپوشانید به طوری که امکان خروج آب و گردش هوا وجود داشته باشد. برای این کار تا می توانید از پارچه درشت بافی که در صاف کردن مایعات یا تهیه به کار می برید استفاده کنید و همچنین می توانید از یک صفحه با پلاستیک و یا استیل ضد زنگ استفاده کرده و با کش لاستیکی آن را روی درب شیشه محکم بکنید.
همه چیز درباره درست کردن جوانه گندم
مواد مورد نیاز
- آب (تصفیه شده)
- یک دوم فنجان گندم کامل
لوازم مورد نیاز
- صافی آب کیش
- فنجان اندازه گیری و پیمانه
- شیشه 1 لیتری دهن گشاد
- کاسه برای خیساندن گندم
- سرپوش مناسب مثل پارچه درشت بافت یا توری سیمی و کش لاستیکی یا پیچ فلزی یا نوار برای محکم کردن سرپوش دهانه شیشه
- کاسه ای برای تخلیه آب اضافه
طرز تهیه جوانه گندم
1- شست و شوی گندم و آبکشی آن
ابتدا گندم ها را داخل یک صافی بریزید و به طور کامل آن را شستشو دهید سپس اقدام به تخلیه آب آن بکنید.
2- خیس کردن گندم ها
برای خیس کردن گندم ها کاسه آماده کنید و گندم ها را داخل آن ریخته و روی آن آب بریزید به طوری که روی آن را چند سانتی متر از آب احاطه کرده باشد گندم ها باید دست کم یک شب یا 12 ساعت در آب باقی بمانند.
3- آبکش کردن گندم ها
در این مرحله اقدام به ریختن گندم ها داخل یک آبکش یا صافی بکنید تا کاملاً آب آن تخلیه شود سپس اقدام به شستن کامل گندم ها کرده و سپس مجدد آب آن را خالی کنید.
4- ریختن گندم ها درون شیشه
در این بخش شروع به ریختن گندم ها داخل ظرف شیشه ای یک لیتری که از قبل آماده کرده اید بکنید توجه داشته باشید که دهانه شیشه گشاد باشد.
5- سرپوش گذاشتن روی ظرف شیشه ای
در اینجا با استفاده از پارچه درشت باف دو لایه ای و یا توری سیمی اقدام به پوشاندن دهانه ظرف شیشه ای کرده و با نوار فلزی و پیچ یا کش لاستیکی آنرا در جای خود ثابت و محکم بکنید.
6- وارونه کردن بطری شیشه ای
با ایجاد زاویه ظرف شیشه ای را وارونه کنید تا آب اضافی آن خالی شده و هوا در آن گردش پیدا کند. می توانید ظرف را درون یک کاسه قرار دهید تا آب اضافه وارد آن شود و زمانی که مشاهده کردید آب اضافی کاملاً تخلیه شد آنرا در جایی که به دور از نور مستقیم خورشید است بگذارید بهترین کار این است که ظرف را در محلی که دمای هوای آن بین 68 تا 75 درجه فارنهایت یعنی 20 تا 24 سانتی گراد است قرار دهید.
7- شست و شو به تخلیه آب به تعداد دو بار در روز
در این مرحله شما باید دو بار در روز اقدام به شستشوی گندمها بکنید یعنی هر 12 ساعت یا بیشتر داخل آن آب بریزید و به حالت چرخشی آن را تکان دهید تا همه دانه های گندم به صورت برابر شسته شوند سپس آب آن را بیرون ریخته و ظرف را همچون مرحله 6 مجدد وارونه کنید.
8- مراقبت و منتظر ماندن
بایستی دانه های گندم به مدت یک الی 5 روز جوانه بزنند. همین که دم های کوچک گندم ها شروع به ظاهر شدن کردند شما متوجه آماده شدن گندم ها می شوید و طبق سلیقه خود می توانید مدت کمی صبر کنید تا گندم ها فقط به مقدار کم جوانه بزنند و یا نیز می توانید به مدت طولانی تری منتظر باشید تا به اندازه یک چهارم اینچ یا بیشتر جوانه گندم ها رشد کنند.
9- قرار دادن جوانه های گندم داخل یخچال
در این مرحله شما می توانید جوانه های گندم را شسته و آب اضافی آن را تخلیه کرده و سپس داخل یخچال قرار دهید. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که به هیچ عنوان نباید زیر جوانه ها آب جمع شود چرا که این اتفاق مخصوصاً در فصل گرم تابستان باعث می شود که دانه ها خراب شود. جوانه ها تا یک هفته داخل یخچال ماندگاری دارند چنانچه متوجه لزج شدن و یا بوی بد جوانه ها شدید آنها را دور بیندازید.
نکات تکمیلی تهیه جوانه گندم
- چنانچه قصد خشک کردن جوانه گندم را دارید می توانید از فر با دمای پایین و یا دستگاه میوه خشک کن استفاده کنید و یا اینکه جوانه ها را با استفاده از نور خورشید خشک کنید.
پس از اینکه جوانه گندم را خشک کردید می توانید با آسیاب کردن آن آطرز تهیه جوانه گندم را می توانید در این مقاله مشاهده بفرمایید و در منزل آن را به آسانی انجام بدهید. از آنجایی که انواع جوانه ها به خصوص جوانه گندم منبع غذایی فوق العاده سالم هستند. حتما با گذاشتن آن در سبد غذایی خانواده ارزش غذایی رژیم روزانه را بالا ببرید.
در ادامه طرز تهیه جوانه گندم سمنو را بصورت گام به گام و با جزییات کامل شرح می دهیم.
وسایل مورد نیاز
- پیمانه اندازه گیری (فنجان)
- آبکش
- کاسه جهت خیس کردن گندم
- یک شیشه یک لیتری دهان گشاد
- سرپوش مانند تور یا یک پارچه کشی یال یا لاستیکی به جهت محکم کردن سرپوش روی شیشه)
- کاسه برای ریختن آب اضافه
گام اول
در اولین مرحله گندم ها را باید خوب بشویید و با صافی آب آن را بگیرید.
گام دوم
سپس آنها داخل ظرفی ریخته و مقداری آب بریزید؛ تا حدی که چند سانتیمتر روی گندم ها را بگیرد. به مدت یک شبانه روز در آب بماند.
گام سوم
بعد از سپری شدن یک روز گندم ها را داخل صافی ریخته؛ سپس آنها را خوب شسته و مجددا آب را خالی نمایید.
گام چهارم
در این مرحله از طرز تهیه جوانه گندم در خانه باید گندم های خیس خورده را داخل ظرف شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید.
گام پنجم
برای پوشاندن ظرف شیشه ای باید از پارچه توری استفاده کنید. با یک کش پلاستیکی درب آن را محکم و سفت نمایید.
گام ششم
در این مرحله باید ظرف را به گونه ای و با یک زاویه ای کج کنید تا هوا در جریان باشد. همچنین آب اضافی بتواند خارج شود. پس از تخلیه کامل آب ظرف حاوی گندم را در یک فضایی دور از نور خورشید بگذارید. دمای هوای آن اتاق باید بین ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد باشد.
گام هفتم
در مراحل پایانی طرز تهیه جوانه گندم خوراکی باید هر ۱۲ ساعت مقداری آب ریخته و آن را تکان داده تا تمامی دانه ها خیس بشوند. مجدد آب را بیرون ریخته و ظرف شیشه ای همانند گام ششم کج قرار بدهید.
گام هشتم
تبدیل شدن گندم ها به جوانه ۱ تا ۵ روز طول می کشد. زمانی که دم های آن را دیدید. نشان دهنده آماده شدن می باشد. مدت زمان انتظار می تواند بیشتر هم باشد تا اندازه جوانه ها بلند تر بشود.
گام نهایی
جوانه را شسته و بدون هیچ آبی اضافی در یخچال قرار داده. مدت نگهداری یک هفته می باشد. در صورت استشمام بوی بد از جوانه ها یا لزج شدن آنها؛ بدانید که دیگر قابل استفاده نمی باشند. قیمت جوانه گندم دکتر بیز در طول سال فقط در ماه های فروردین تیر مرداد و شهریور تغییر می کند و دلیل تغییر قیمت در این ماه ها خرید زیاد مصرف کنندگان هست و در ماه های دیگر قیمت ها ثابت می باشد.