عوامل موثر در قیمت پروفیل کدام است؟
6 عامل موثر بر قیمت پروفیل آهن
اگر شما نیز کارتان در ارتباط با ساخت و ساز و صنایع عمرانی باشد، احتمالا اولین دغدغه شما، مهیا کردن تجهیزات باکیفیت و مقرون به صرفه است. یکی از اجزای جدانشدنی صنایع، پروفیلها هستند که در انواع مختلف تولید شده و به مصرف میرسند. از آنجایی که کیفیت این مقاطع اهمیت زیادی دارد و بهطور گسترده در سازهها مورد استفاده قرار میگیرد، بر قیمت تمام شده پروژه نیز تاثیر بسیاری خواهند داشت. در ابتدا لازم است با عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن آشنا شوید. با شناخت و آگاهی از این موارد، امکان خرید بدون صرف هزینه اضافه وجود خواهد داشت. با ما همراه شوید.
پروفیل چیست و انواع آن کدام است؟
در تعریف کلی پروفیل اینگونه میتوان گفت که به مقطعی پروفیل گفته میشود که سطح آن در یک طول مشخص، ثابت باشد. سطح مقطع دو حالت باز یا بسته خواهد داشت که منجر به تولید پروفیل باز و بسته میگردد. پروفیلهای بسته شامل انواع قوطیها و لولههای فولادی میشوند که در صنایع ساختمانی و پتروشیمی اهمیت ویژهای دارند. در مقابل، پروفیلهای باز تنوع گستردهتری دارند. پروفیل زد، سی، آبرو، مکزیکی، فرانسوی و غیره همگی در این دسته جای داشته و بسیاری از صنایع همچون خودروسازی و معماری جایگاه ویژهای دارند.
لازم به ذکر است تمام پروفیلها، چه باز و چه بسته امکان ساخت در جنسهای مختلف همچون آهن، فولاد، آلومینیوم، استیل و غیره را دارند. پر واضح است که جنسهای مختلف ورق، وزنهای متفاوتی دارند. پارامترهایی همچون جنس و وزن ورق که به آن اشاره شد، از عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن هستند.
عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن کدام است؟
پیش از این به معرفی پروفیل و انواع آن پرداختیم و به شماری از فاکتورهایی که از عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن به حساب میآیند، اشاره داشتیم. حال نوبت به آن رسیده است که به معرفی برخی از مهمترین عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن بپردازیم. این موارد به شرح زیر میباشند:
وزن پروفیل
وزن نهایی پروفیل، متاثر از ضخامت ورق به کار رفته در پروفیل است. طبیعی است که هر قدر ضخامت پروفیل بیشتر باشد، وزن آن نیز بیشتر خواهد شد. به تناسب این موارد نیز، قیمت پروفیل افزایش خواهد داشت. در بازار بهطور کلی پروفیلها یا سبک و یا سنگین هستند که این موارد به ضخامت آنها برمیگردد. اگرچه ضخامت و وزن بیشتر سبب افزایش قیمت میشود؛ با این حال در مواردی به علت آنکه ظرافت و حساسیت بیشتری در پروسه تولید پروفیلها مانند پروفیل سبک وجود داشته باشد، هزینه بیشتر میشود. مثلا قیمت پروفیلهای سبک نسبت به پروفیلهای سنگین بیشتر است.
قیمت متریال اولیه
شاید بتوان این گونه گفت که قیمت مواد اولیه از اصلی ترین عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن است. پروفیلها از ورق و آلیاژهای گوناگونی تولید میشوند. بنابراین جنس ورقها تعیینکننده قیمت نهایی خواهند بود. اگر بخواهیم به صورت غیرمستقیم به بررسی تاثیر مواد اولیه بپردازیم، لازم است این مورد را در مواد اولیه فولاد جستوجو کنیم. فولاد خود از سنگ آهن، زغال سنگ و آهن اسفنجی تولید میشود. بنابراین به صورت غیرمستقیم قیمت سنگ آهن و دیگر مواد، ازدیاد معادن زغال سنگ و غیره نیز از عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن هستند.
میزان عرضه و تقاضا
معمولا مصرف کنندگان در صورت پایین بودن قیمت محصول ساخته شده از پروفیل، مقادیر بیشتری از آن را تقاضا میکنند و در صورت بالا بودن قیمت، مقادیر کمتر. با این حال، زمانی که تقاضا برای یک محصول کشسان باشد، تغییرات کمی در قیمت، ممکن است منجر به تغییرات زیادی در مقدار تقاضا شود.
در صورت عدم کشش تقاضا، تغییر قیمتها تاثیر قابل توجهی بر تقاضا ندارد. بنابراین، یک شرکت میتواند در صورت عدم کشش تقاضا سود بیشتری دریافت نماید. علاوه بر این، خریدار تا زمانی که سودمندی محصول را حداقل برابر با قیمت پرداخت شده بداند، آماده پرداخت است. بنابراین، هم مطلوبیت و هم تقاضا برای یک محصول بر قیمت آن تاثیر میگذارد.
هزینه حمل و نقل
هزینه جابهجایی از دیگر عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن است. هرقدر مسیر بیشتر و طولانیتر باشد، هزینه نیز افزایش خواهد داشت. طبیعتا در حین جابهجایی امکان وقوع مشکلات آب و هوایی نیز وجود دارد که بر قیمت تمام شده، موثر خواهد بود.
نوسانات ارز
در خیلی از موارد، تعدادی از مواد اولیه تولید داخل نیست و وارداتی میباشد. بنابراین قیمت آن با ارز جهانی محاسبه میشود. به همین علت و به جهت نوسان زیاد دلار در بازار، لازم است هنگام خریداری مقاطع فولادی، به بازار ارز و دلار توجه کافی شده و از هزینههای اضافه جلوگیری شود.
وجود یا عدم وجود واسطه در خرید
از دیگر عوامل مهمی که بر قیمت تمام شده پروفیل اثر میگذارد، واسطه در خرید است. طبیعی است که هر قدر واسطه بیشتری در خرید وجود داشته باشد، هزینه نهایی نیز بیشتر خواهد بود. به این ترتیب، با خرید از مراکز بدون واسطه، امکان کاهش هزینهها وجود خواهد داشت.
قیمت قوطی آهن
قوطی آهن، نوعی پروفیل بسته و مستطیلی شکل است که از ورق آهن ساخته میشود. این پروفیل در اندازهها و ضخامتهای متنوع و با روشهای مختلف تولید میشود.
قوطیهای آهنی در ابعاد و سایزهای مختلفی تولید میشوند که بسته به نیاز مشتری و کاربرد مورد نظر متفاوت هستند؛ برای مثال، قوطی آهنی با ضخامت 0/5 تا 10 میلیمتر، قطر 10 تا 250 میلیمتر و ارتفاع 10 تا 600 میلیمتر تولید میشود.
قوطی آهن با توجه به ویژگیهای مختلفی که دارد در صنایع متعددی به کار گرفته میشود که در ادامه به برخی از کاربردهای این محصول اشاره میشود.
صنایع ساختمانی: برای ساخت دیوارهای جداسازی، دربها و پنجرهها، اجزای سازهای، ستونها، بامها و پایهها استفاده میشود.
صنایع خودروسازی: قوطی آهن در تولید اجزای خودروها، مانند فریم، تندیس، پنلهای بدنه و غیره استفاده میشود.
صنایع ماشینآلات: در ساخت قطعات مختلف ماشینآلات، مانند شاسی، سینیها، دستهها، پایهها و غیره به کار میرود.
صنایع بستهبندی: قوطی آهن در ساخت انواع مختلف بستهبندی، مانند بشکهها، ظروف و ظرفهای بستهبندی استفاده میشود.
صنایع دریایی: در ساخت قطعات مختلف کشتیها، مانند پایههای سیستمهای تحرکی، شاسی و بدنه به کار میرود.
با توجه به کاربردهای مختلف و ویژگیهای قوطی آهن، این محصول برای بسیاری از صنایع اساسی و حیاتی است و جزو محصولات فولادی پرکاربرد به شمار میرود. از همین رو رصد قیمت روز قوطی آهن برای بسیاری از صنایع که استفاده گستردهای از این محصول دارند، حائز اهمیت است؛ بر همین اساس نرخ قوطی آهن به طور روزانه به همراه نمودار نوسانات قیمت قوطی در سایت تهران آهن درج میشود.
قوطی آهن، که همچنین به عنوان لوله آهنی نیز شناخته میشود، محصولی است که در انواع گوناگون تولید شده و برای مصارف مختلف، از جمله ساخت و ساز، صنایع خودروسازی و دریایی و همچنین در صنایع نفت و گاز استفاده میشود. قیمت قوطی آهن به عنوان یکی از محصولات فلزی، به شکل متغیر و در بازارهای مختلف، متفاوت است.
بسته به کشور سازنده، تأمینکننده، ابعاد و ضخامت قوطی آهن و همچنین تقاضای بازار، قیمت قوطی آهن ممکن است تغییر کند. برای مثال، در برخی بازارها، قیمت قوطی آهن با توجه به این که آیا آن با کربن دار یا کربن کمتری تولید شده است، تفاوت دارد. همچنین، تقاضای بازار در این زمینه، به شدت تأثیرگذار است.
قیمت قوطی
قوطی پروفیلی سطح مقطعی استوانهای و توخالی است که در انواع مختلفی عرضه میشود که هر کدام از آنها به تناسب ویژگیها، جنس و عناصر تشکیلدهنده و … قیمت متنوعی دارند. اطلاع از قیمت قوطی نخستین مرحله از خریدآهن آلات است که مشتریان با روشهای مختلفی آن را انجام میدهند؛ از همین رو در ادامه به متداولترین روشهای استعلام قیمت قوطی اشاره میشود.
مراجعه به فروشندگان و تأمینکنندگان: با مراجعه به فروشندگان و تأمینکنندگان محصول، میتوانید قیمت قوطی آهن را در بازار محلی یا حتی جهانی و بنگاه آهن آلات بررسی کنید.
مراجعه به سایتهای اینترنتی: برخی از سایتهای اینترنتی به عنوان فروشگاههای آنلاین فلزی، قوطی آهن را به فروش میرسانند و شما میتوانید قیمت آن را از این سایتها بررسی کنید.
استفاده از نرمافزارهای مرتبط: در برخی از نرمافزارهای مرتبط با بازار فلزات، میتوانید قیمت قوطی و دیگر محصولات فلزی را در بازارهای مختلف جهان بررسی کنید.
مراجعه به صفحات اجتماعی: برخی از صفحات اجتماعی مرتبط با بازار فلزات و صنایع مرتبط، اطلاعاتی در مورد قیمت قوطی و سایر محصولات فلزی ارائه میدهند که نمونه آن کانالها و گروههای تلگرامی است.
جمع بندی
در این محتوا افزون بر معرفی پروفیل و انواع آن، به بررسی عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن نیز پرداختیم. پروفیل در 2 نوع باز و بسته تولید میشود و در صنایع ساختمانی، پتروشیمی، معماری و غیره کاربرد دارد. عوامل موثر بر قیمت پروفیل آهن شامل مواردی همچون قیمت مواد اولیه، هزینه حمل و نقل، نوسانات ارز و غیره میشود.