نحوه دوخت نوار بهداشتی پارچه ای

آموزش دوخت پد بهداشتی پارچه ای

یکی از نیازهای اساسی بانوان، پد بهداشتی یا نوار بهداشتی است که امروز، تیم خیاطی وبسایت شیکدو به آموزش دوخت پد بهداشتی پارچه ای جایگزین نوار بهداشتی به همراه الگو پرداخته است که جهت آشنایی با آموزش آن، در ادامه مطلب همراه ما باشید. این روزها، با بالا رفتن قیمت پدهای بهداشتی یا نوار بهداشتی های یک بار مصرف و برای حفاظت از محیط زیست، بسیاری از افراد رو به نوار بهداشتی های دائمی می آورند که این نوع پدها مزایای بسیاری نسبت به پدها یا نوار بهداشتی های یک بار مصرف دارند از جمله:

بهداشت
  • عدم ایجاد حساسیت و خارش پوستی
  • قابلیت استفاده دائمی و مکرر
  • به صرفه بودن از نظر اقتصادی
  • قابلیت دوخت در همه سایز، با توجه به اینکه نوار بهداشتی های یک بار مصرف و کارخانه ای دارای اندازه ای استاندارد هستند، می توان نوار بهداشتی های دست ساز و خانگی را در هر سایزی که مورد نیاز است دوخت، از آنجا که قاعدگی برخی افراد ممکن است بسیار شدید باشد می توان سایزی بزرگ را برای این نوع نوار بهداشتی ها، در نظر گرفت.
  • قابلیت شستشوی مکرر و میکروب زدایی، گاهی اوقات اتفاق می افتد که نوار بهداشتی های یک بار مصرف، در فضای باز قرار می گیرند و ممکن است آلوده شوند ، اما مهم ترین مزایایی که نوار بهداشتی های دائمی و خانگی دارند این است که می توان، آنها را شست و ضد عفونی نمود و در فضای باز و زیر نور آفتاب قرار داد تا به طور کامل میکروب زدایی و ضد قارچ شوند.
  • کاهش تولید زباله های محیط زیست و کمک به حفظ محیط زیست
  • از بین رفتن خطر سندروم شوک سمی

وسایل مورد نیاز

پارچه حوله ای برای قسمت میانی نوار بهداشتی 50 سانتی متر ( توجه : اندازه پارچه ، بستگی به سایز مورد نظر شما برای دوخت نوار بهداشتی دارد )

پارچه ضد آب برای قسمت زیرین نوار بهداشتی 25 سانتی متر

پارچه پنبه ای برای قسمت سطح نوار بهداشتی

پارچه نخی مخصوص آستری 25 سانتی متر

دکمه منگنه ای 1 عدد

نخ و سوزن

قیچی

کاغذ الگو

سوزن ته گرد

آموزش دوخت:

برای دوخت نوار بهداشتی نرم و لطیف خانگی، ابتدا الگوی سمت راست را بر روی پارچه حوله ای قرار دهید و با ماژیک محو شونده (حرارتی) یا صابون خیاطی، سه عدد از آن را بر روی پارچه بکشید و دور پارچه ها را برش زنید و هر سه پارچه حوله ای را بر روی یکدیگر قرار دهید و با سوزن آنها را بر روی یکدیگر فیکس کنید و سپس لبه های آنها را به یکدیگر بدوزید.

حال پدهای ما آماده شده است و نوبت به دوخت کاور آن می رسد.

توجه: تعداد حوله ها، کاملا سلیقه ای است و شما با توجه به میزان خونریزی ماهیانه خود، می توانید تعداد لایه ها را انتخاب کنید و می توانید چند نوع پد میانی یک لایه ، دو لایه و سه لایه و … را بدوزید تا با توجه به میزان قاعدگی از آنها استفاده کنید. به طور مثال برای روزهای پایانی قاعدگی و یا لکه بینی می توانید از پد یک لایه استفاده کنید.

برای دوخت کاور نوار یا پد بهداشتی، ابتدا بر روی هر یک از پارچه های ضد آب و پارچه پنبه ای الگوی سمت چپ را بکشید و سپس ، الگوها را با قیچی جدا کنید اما در هنگام جدا نمودن، توجه داشته باشید که با فاصله یک سانت از خطوط ، الگوها را برش بزنید تا در هنگام بر عکس نمودن کار دوخته شده ، پارچه کم نیاید و پدی که پیشتر آماده نمودیم بصورت صاف، در آن جای شود.

حال ، در این مرحله نوبت به آماده نمودن آستری است . برای دوخت آستری ، ابتدا الگوی سمت چپ را بر روی پارچه نخی قرار دهید و 2 عدد الگو بر روی آن بکشید و سپس الگوهای کشیده شده را با قیچی خارج کنید.

توجه: در این مرحله نیز همانند مرحله پیشین، الگوها را با یک سانت فاصله از خطوط برش زنید.

حال در این مرحله، یکی از الگوهای کشیده شده بر پارچه نخی (که به عنوان آستری بود) را بر روی پارچه ضد آب فیکس کنید و الگوی دیگر را بر پارچه پنبه ای و لبه های آنها را بر یکدیگر بدوزید.

در این مرحله کاور نوار بهداشتی ما آماده است و کافی است که بر سطح پنبه ای آن ، یک برش عمودی ایجاد کنید و لبه های آن را لب دوزی کنید تا از نخ کش شدن آن جلوگیری شود که درز ایجاد شده یا برش عمودی برای وارد نمودن و خارج نمودن پد یا نوار بهداشتی به داخل کاور می باشد.

در مرحله نهایی که دوخت پد بهداشتی ما به پایان رسید می توانید در صورت تمایل دو دکمه منگنه ای به بالهای کاور اضافه نمایید و نوارها را به کمک دکمه ها ، به حالت تا شده و مرتب در آورید و در کشویی مخصوص بچینید.

در صورت تمایل می توانید به درون کاور ، 2 کش بدوزید تا نوار بهداشتی با قرار گرفتن در زیر کش ها جابجا نشود.

سوالات رایج:

حداکثر تایم تعویض پد چه زمان می باشد؟

پدها از هر نوع که باشند چه دائمی و چه یک بار مصرف ، بهتر است که بیشتر از 4 ساعت مورد استفاده قرار گیرند زیرا احتمال ابتلا به انواع عفونت ها و قارچ ها و سرطان های رحمی را بالا می برند.

آیا در دوران قاعدگی ، حمام کردن بلا مانع است؟

بله ، از آنجا که در دوران قاعدگی ، محیط  واژن ، توسط نوار بهداشتی احاطه شده است و محیطی مرطوب ایجاد نموده است ، توصیه می گردد برای جلوگیری از رشد میکروب ها و هوا رسانی به پوست ، حتما در طول قاعدگی ، ساعتی به حمام اختصاص یابد.

نحوه مراقبت از نوار بهداشتی های دائمی چگونه است؟

بهتر است که آنها را بلافاصله بعد از آلوده شدن با آب سرد و مایع صابون ملایم ، بشویید تا لکه درون آنها ، ماندگار نشود و برای خشک نمودن آنها توصیه می گردد که از نور مستقیم خورشید در تابستان ها و حرارت اتو جهت میکروب زدایی در فصولی که تابش آفتاب کمتر استفاده گردد و علی الخصوص ، زمستان ها استفاده گردد.

سخن پایانی

طبق تحقیقاتی که توسط محققین صورت گرفته است ، نوار بهداشتی های دائمی ، فاقد هر گونه عوارض ، نسبت به نواربهداشتی های یک بار مصرف است اما هر چند که این نوع نوارها ، دائمی هستند ، اما بهتر است که جهت افزایش سلامتی و ایمنی بعد از 6 ماه الی یک سال ، دور انداخته شوند و نواری جدید جایگزین شود.

دکمه بازگشت به بالا