آنفلوآنزا را هم جدی بگیرید!

گزیده ها:

همچنین آنفولانزا را جدی بگیرید!

جام جم- “هر ساله ، با شروع پاییز و خنک شدن هوا ، میزان ویروس آنفلوانزا افزایش می یابد و ما معمولاً اوج شیوع بیماری های تنفسی را در ماه های آخر پاییز تجربه می کنیم.” روزنامه نوشته شده است. اما آنچه مردم ، به ویژه کادر پزشکی را نگران کرده است ، امسال بیش از سالهای گذشته این است که شیوع آنفلوانزا این بار تحت الشعاع شیوع ویروس کرونا قرار خواهد گرفت ، که ظاهراً در حال حاضر از بین نمی رود.

وقوع همزمان آنفلوانزا و کووید -19 به دلیل شباهت بین علائم نه تنها می تواند در روند شناسایی بیمار تداخل ایجاد کند ، بلکه از آنجا که هر دو بیماری در موارد حاد به مراقبت های حاد بیمارستانی احتیاج دارند ، می تواند باعث پرسنل بیمارستان و بیمارستان ها شود. برای تهیه تجهیزات پزشکی امروزه توصیه می شود قبل از شروع فصل سرما و شروع آنفولانزا و شیوع Covid-19 از واکسن آنفلوانزا به همه افراد به ویژه گروه های پرخطر استفاده شود تا خطر ابتلا به این بیماری کاهش یابد. در مصاحبه با دکتر زهرا عبدی ، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری ، دلیل این توصیه و نکاتی را که هنگام تزریق واکسن آنفلوانزا باید به آنها توجه کنیم از ما پرسید.

با توجه به ادامه شیوع Covid-19 ، آیا واکسن آنفولانزا در سال جاری اهمیت بیشتری خواهد داشت؟

با توجه به اینکه آنفولانزا نیز یک بیماری ویروسی تنفسی است ، می تواند روند درمان تشخیصی و کمکی Covid-19 را پیچیده کرده و کشورها را در موج بدتری از این بیماری قرار دهد. از طرف دیگر ، گروهی که همیشه خطر ابتلا به آنفولانزا در آنها شناخته شده است و ما به آنها توصیه می کنیم هر سال واکسن آنفلوانزا بزنند. مانند افراد مسن ، بیماران مبتلا به بیماری های مزمن (بیماری های قلبی ، ریوی ، دیابت و چاقی) در معرض خطر ابتلا به بیماری Covid-19 هستند. بنابراین ، مانند هر سال ، توصیه می کنیم افراد و کودکان زیر هشت سال به محض دریافت واکسن آنفلوانزا ، واکسینه شوند. به خصوص اگر این افراد قبلاً به بیماری کووید-19 مبتلا نبوده اند ، بهتر است تا حد ممکن از طریق واکسیناسیون از خود در برابر آنفولانزا محافظت کنند. وزارت بهداشت همچنین قول داده است که واکسن را دو تا سه برابر بیشتر از سال های گذشته از طریق شرکت های وارد کننده در کشور تحویل دهد.

چه کسی ممکن است واکسن آنفلوانزا تزریق نکند؟

در واقع برای افرادی که بیش از شش ماه دارند واکسن آنفولانزا منع خاصی ندارد. این واکسن برای افرادی که در سال های اخیر هنگام تزریق دچار واکنش های آلرژیک یا مشکلات عصبی شده اند یا سابقه بیماری عصبی به نام سندرم گیلن باره ندارند ، توصیه نمی شود. از آنجا که ذرات ویروس در جنین تخم مرغ برای تولید واکسن آنفلوانزا رشد داده می شود ، بهتر است از واکسن در افرادی که به تخمک حساسیت دارند استفاده نشود. بنابراین ، به جز این موارد محدود ، واکسن آنفلوانزا با اولویت گروه های پرخطر که باید واکسن دریافت کنند ، در اولویت قرار دارد.

یعنی حتی افراد مبتلا به Covid-19 می توانند در طی بیماری واکسن بزنند؟

از آنجا که Covid-19 یک بیماری جدید و کمتر شناخته شده است ، من در صورت ابتلا به Covid-19 هنوز هیچ مدرک علمی در مورد مشکلات احتمالی یا توصیه برای واکسن آنفلوانزا مشاهده نکرده ام. با این حال ، طبق دانش پزشکی ، افراد مبتلا به بیماری حاد کرونا قلب ممکن است در صورت دریافت واکسن آنفلوانزا به دلیل شدت درگیری سیستم ایمنی بدن ، پاسخ ایمنی مورد انتظار در برابر ویروس آنفلوآنزا را نداشته باشند. بنابراین بهتر است این افراد تزریق واکسن را تا زمان ترمیم کامل آن به تأخیر بیندازند.

چه زمانی بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا است؟

این واکسن از حدود نیمه دوم ماه سپتامبر در کشور در دسترس خواهد بود و بهتر است افراد با ریسک بالاتر با سردتر شدن هوا تزریق را سریعتر شروع کنند. البته در سال های گذشته گفته شده است که آنتی بادی های حاصل از تزریق این واکسن پایداری طولانی مدت ندارند ، بهتر است زمان تزریق را به ماه های نزدیک به اوج اپیدمی آنفولانزا در کشور (ژانویه و فوریه) منتقل کنید. . اما به دلیل تغییر رفتار وقوع بیماری های ویروسی ، به ویژه در شرایط فعلی ، بهتر است از نیمه دوم شهریور و قبل از شروع فصل سرما واکسن تزریق شود.

با توجه به اثر کوتاه مدت سرکوب سیستم ایمنی واکسن آنفلوانزا ، آیا تکرار تزریق واکسن در ماه های آینده ضروری است؟

فقط کودکان زیر هشت سال که هرگز به آنفلوانزا مبتلا نشده اند و یا سابقه ایمنی در برابر این بیماری را ندارند باید در طی چهار هفته دوز دوم را دریافت کنند. اما برای افراد دیگر ، همان تزریق سالانه معمولاً مناسب خواهد بود.

برخی از خانواده ها با واکسیناسیون فرزند خود موافق نیستند و فکر می کنند که این کار او را بیشتر در معرض عوامل بیماری زا قرار می دهد. آیا این نگرانی مبنای علمی دارد؟
نوزادان بالای شش ماه تا سه سال در معرض خطر ابتلا به بیماری های ویروسی هستند. معمولاً در بخش مراقبت ویژه نوزادان ، اکثر افراد مبتلا به مشکلات ریوی و اسپاسمودیک همان بیماری های ویروسی آنفولانزا را دارند. بنابراین نباید از تزریق واکسن از جمله واکسن آنفلوآنزا به فرزندان تحت تأثیر آنچه در فضای مجازی با آن روبرو می شوند ، جلوگیری کرد.

واکسن آنفولانزا را طبق نسخه 2021-2020 خریداری کنید

دکتر گفت: “بیشتر واکسن های آنفلوانزا از دو شرکت معتبر دارویی در هلند و فرانسه به کشور وارد می شوند و در واقع تفاوت یا ترجیح زیادی برای اثربخشی بهتر بین این دو وجود دارد.” عبدی به جام جم گفت. ندارد.”

وی تأکید می کند: “نکته مهمی که مردم باید هنگام تهیه این واکسن به آن توجه کنند خرید نسخه ای برای واکسنی است که به طور خاص برای 2020-2021 تولید شده است. زیرا سازمان بهداشت جهانی سالانه اپیدمی های ویروس آنفلوانزا را در هر منطقه جغرافیایی شناسایی می کند و هر ساله بر اساس این اطلاعات واکسن را تغییر می دهد. “در نتیجه ، اگر امسال واکسن سال گذشته تزریق کنید ، احتمالاً خیلی موثر نخواهد بود.”

این متخصص بیماریهای عفونی می گوید: در گذشته تصور می شد که واکسن آنفولانزا در پیشگیری از بیماری بسیار م effectiveثر است. اما امروز می دانیم افرادی که واکسن دریافت کرده اند می توانند به این بیماری مبتلا شوند اما به شکل خفیف! “در نتیجه ، حتی اگر 100٪ مصونیت ایجاد نکند ، تزریق آن بسیار بهتر از مصرف نکردن آن است.”

دکتر عبدی می افزاید: “معمولاً در اوج شیوع همه گیری آنفولانزا در کشور ، تقریباً صد درصد بیماران مبتلا به آنفولانزای جدی هستند و به بیمارستان منتقل می شوند ، کسانی که واکسن آنفلوانزا تزریق نکرده اند. “بنابراین اگر تزریق عضلانی ساده بتواند از بروز مشکلات حاد تنفسی جلوگیری کند ، واکسینه نشدن اشتباه است.”

دکمه بازگشت به بالا