کدام عوامل جنگ اسرائیل با ایران را تشدید یا آرام می کند؟

کدام عوامل جنگ اسرائیل با ایران را تشدید یا آرام می کند؟

به گزارش بیگ نیوز روزنامه جوان نوشت: در تبیین مسائل بین اسرائیل و امریکا نخستین گام آن است که باید از تفکیک امریکا و اسرائیل به دو موجود با دو راهبرد که اختلافات مهم دارند پرهیز کرد. نه اینکه این دو هیچ اختلافی حتی در منافع غیرراهبردی ندارند اما این یکی شدن در زمان کنونی که گفته می شود حتی خلبان های امریکایی (و حالا افسران سامانه تاد) در عملیات ها شرکت دارند تمام وکمال شده است.

با این فرض اگر اسرائیل (امریکا) هنوز پاسخی به ایران نداده است می تواند به این دلیل باشد که باید بین تناقض های فراوان جمع کند و این کار را برای امریکا و دندان ها و چنگال هایش مشکل کرده است. در این تناقض ها می خواهند «هم پاسخ دهند هم ایران پاسخ محکم تر ندهد» «هم جواب ویران کننده بدهند هم جنگ را گسترده نکنند» و در پیوست با آن «هم پاسخ محکم و قوی بدهند هم خرابی فراوان درست نکنند» «هم هسته ای و زیرساخت ها و بخش انرژی را نزنند هم بگویند جاهای مهم را زدیم» و در نهایت «هم بزنند و هم دیگر نخورند!»

امریکا و دندان هایش فهمیده اند که اگر مقابل ایران بی کلگی کنند واکنش طرف مقابل هم فراتر از آن خواهد بود. بنابراین نیاز به محاسبات فراوان دارند. پیش کشیدن استقرار سامانه تاد نیز در همین راستا یعنی خریدن زمان و توجیه تأخیر اسرائیل قابل تبیین است و نه چیز دیگر. سامانه ای که یک بار در ۲۰۱۷ اعلام شد به اسرائیل داده شده است و چه بسا عملیاتی نبوده یا ناتوان از رهگیری بالستیک های ایران بوده است اکنون رسانه ای کردن آن چه مفهومی جز خرید زمان برای امریکا و چنگال هایش دارد؟! 

آیا تمامی آنچه گفته شد به معنای آن است که حمله ای به ایران نخواهد شد؟ این بستگی به خیلی از چیزها دارد. یکی از آن ها ادامه یکصدابودن داخلی ایران است. این جنگ همه را دور خود جمع کرده است و جز واکنش مشتی بی عقل رسانه ای که پارازیت می اندازند نمایشی بی نظیر را از وحدت داخلی ایران شاهدیم که بعد از دفاع مقدس مانند آن را نداشته ایم.

بستگی دیگر به فهم و برآوردی است که امریکا از مقاومت در منطقه دارد. مسئله امریکا فقط پاسخ محکم تر ایران نیست. اکنون کل مقاومت رژیم صهیونی را به چالش جدی کشیده است و این می تواند قوی تر هم عمل کند؛ و مسئله سوم تفهیم عافیت جویان منطقه با دیپلماسی قوی به هزینه های گزاف هرگونه پاسخ به ایران است.

هیچ کس در منطقه نمی تواند از هزینه های احتمالی در امان باشد. میان ایران و رژیم صهیونیستی فاصله ای بسیار طولانی برای پرواز جنگنده هاست و این ها در فضا پرواز نمی کنند. پس اینکه منطقه چقدر حاضر به هزینه های ویرانگر باشد خودش احتمال حمله به ایران را کم و زیاد می کند.

سال ها پیش که برخی کشورهای منطقه با ما دشمنی می کردند در زمان هایی که امریکا ما را تهدید می کرد و حتی آماده حمله به ایران بود بازدارندگی اصلی با تهدید دشمنان منطقه ای که منافع شان با منافع امریکا گره خورده بود ممکن شد. اکنون که بیشتر منطقه با ما دوستند این بازدارندگی را باید از طریق همین دوستی و البته گوشزدکردن مخاطرات از دست رفتن دوستی ایجاد کرد. 

نظم سرمایه داری امریکا فقط درصورت احساس زیان تغییر می کند. ادامه مقاومت در لبنان و غزه و باقی کشورهای اسلامی که در مقاومت شریکند می تواند امریکا را به نقطه زیان و حسابرسی برساند. در آن صورت جنگ به پایان خواهد رسید. بخشی از آنچه برعهده ماست تا از پاسخ به ایران مانع شویم و به خودمان بستگی دارد دقیقاً در همین مقاومت تا احساس خسران امریکاست. پس منتظران حمله اسرائیل به ایران لطفاً بنشینند تا برادران شان در مقاومت بتوانند بایستند

23302

منبع: www.khabaronline.ir

Back to top button