چرا صبح‌ها سکته می‌کنیم؟

این پست از سایت سایت اطلاع رسانی بیگ نیوز برگرفته از سایت ” aftabnews.ir ” در مورد مقاله ” چرا صبح‌ها سکته می‌کنیم؟ ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.

چرا صبح‌ها سکته می‌کنیم؟
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر بابک حیدری اقدم فلوشیب آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی مطرح کرد: رتبه اول مرگ و میر در ایران مربوط به بیمار‌های قلبی و عروقی می‌شود و حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد از مردم کشور دچار بیماری قلبی هستند. همچنین سکته‌های قلبی، سکته‌های مغزی، نارسایی قلبی و فشار خون به تربیب جز بیماری‌های شایع قلبی و عروقی در کشور محسوب می‌شوند و لازم به ذکر آمار سکته‌های قلبی در مقایسه با سکته‌های مغزی بسیار بیشتر بوده که این آمار در مردان بیشتر گزارش شده است به عبارتی می‌توان گفت مردان بیشتر از زنان دچار بیمار‌های قلبی می‌شوند. 

 وی در ادامه متذکر شد: فاکتور‌های خطر متعددی می‌توانند یک فرد را درگیر بیماری‌های قلبی و عروقی کنند. قندخون، فشار خون، ژنتیک، اضافه وزن، شیوه زندگی ناسالم و… از جمله مهم‌ترین فاکتور‌های خطر تلقی می‌شوند علاوه بر این عوامل با این زندگی ماشینی که مردم ایرانی در پی گرفته اند آمار‌های ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی رو به افزایش است. 

 عضو هیئت مدیره اتروسکلروز (تصلب شرائین) ایران اظهار کرد: دیابت، فشار خون و چاقی جز ۳ بیماری هستند که با افزایش آمار روزافزون آن مواجه ایم چرا که مردم کشور شیوه درستی را برای ادامه زندگی خودشان انتخاب نکرده اند، تغذیه نامناسب، استرس‌های مزمن، اضافه وزن شدید، کم تحرکی، کاهش فعالیت‌های ورزشی و … همه دست به دست هم می‌دهند تا یک فرد را مبتلا به انواع بیماری‌های قلبی و عروقی کنند. 

 این متخصص در رابطه با وضعیت بیماران قلبی در هوای آلوده کشور گفت: آلودگی هوا که اخیرا بسیار درگیر آن هستیم یک تهدید جدی برای جان بیماران قلبی و عروقی است، زیرا بیماران هنگامی که در معرض هوای آلوده قرارمی گیرند دچار کم اکسیژنی و علاوه بر آن آلودگی هوا می‌تواند باعث تشدید بیماریشان می‌شوند به همین سبب بسیار به این افراد توصیه می‌شود به هیچ عنوان در این روز‌های آلوده از منزل خارج نشوند. همان طور که که می‌دانیم آلودگی هوا منشاء مختلفی دارد کارخانه‌ها، ماشین‌ها، بنزین‌های بی کیفیت و… از عوامل اصلی تشدید آلودگی هوا هستند. 

 هنگامی که میزان سرب، دی اکسیدکربن و منواکسیدکربن موجود در هوا افزایش میابد در بافت عروقی افراد اختلال ایجاد می‌شود و علاوه بر مشکلات قلبی می‌تواند زمینه ساز انواع سرطان‌ها در افراد جامعه شوند. 

 به گفته او بیمارانی که دچار نارسایی قلبی هستند جز گروه‌های پرخطر محسوب می‌شوند و تا حد امکان در معرض هوای آزاد قرار نگیرند و فعالیت‌های خود را تا حد ممکن کاهش دهند همچنین زیر نظر پزشک مربوطه دارو‌های خود را بیشتر مصرف کنند. افراد اکیدا از ورزش کردن در این هوا خودداری کنند. 

 وی در پاسخ به این سوال که چرا آمار سکته‌های قلبی در ساعات صبح بیشتر است گفت: سکته‌های قلبی در صبح بیشتر مشاهده می‌شود، زیرا این اتفاق مربوط به سیستم عصبی بدن می‌شود به عبارتی در برخی از ساعات بخصوص صبح زود تعادل سیستم عصبی به نحوی است که منجربه احتمال تجمع پلاکتی و ایجاد لخته خون می‌شود به همین دیلیل است که آمار سکته در ساعات صبح بیشتر است. 

 حیدری اقدم خاطرنشان کرد: کلیه افراد جامعه بویژه کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی و ریوی در معرض خطر آلودگی هوا هستند. آلودگی هوا علاوه بر سیستم قلبی و تنفسی می‌تواند بر سایر ارگان‌های بدن نیز اثرات مخربی را به جای گذارد. 

 در هوای آلوده، میزان اکسیژن در هوا به حدود قابل توجهی کاهش میابد و با کاهش درصد اکسیژن در بدن، قلب فعالتر شده و افراد دچار عوارضی از جمله تپش قلب و افزایش فشار خون می‌شوند همچنین کسانی که زمینه فشار خون و دیابت دارند، در هوای ناسالم عروقشان تنگ می‌شود و ممکن دچار سکته شوند از این رو به این افراد توصیه می‌شود زمانیکه اعلام می‌شود هوا آلوده است، حتما خارج از محدوده آلودگی باشند و در معرض آلاینده‌ها قرار نگیرند. همان طور که می‌دانیم آلودگی هوا موضوعی نیست که تنها به یک عده از افراد ارتباط داشته باشد، مسئله‌ای عمومی است و باید مورد توجه همه قرار گیرد.

Back to top button