چرا باید کره فندوق بخوریم؟

تاریخچه کاشت فندوق

فندوق یکی از انواع آجیل است که از درخت فندق یا کوری‌لوس گرفته می‌شود. حداقل ۲۳۰۰ سال از کشت فندق در منطقه دریای سیاه ترکیه می‌گذرد. هنوز هم این کشور اصلی‌ترین صادرکننده فندق است. نواحی مختلفی مانند ایالت متحده آمریکا، اسپانیا، ترکیه و ایتالیا درختان فندق زیادی دارند.

فندق خوراکی خیلی خوشمزه‌ای است. اگر شما هم از طرف‌داران سفت‌وسخت آن باشید، ضمن آگاهی از خواص فندق، به شکل‌های متنوعی مانند خام، بوداده یا به شکل پودر و یا به صورت کره فندوق در شیرینی‌ها و غذاهای مختلف آن را امتحان کرده‌اید.

مانند سایر آجیل‌ها و دانه‌ها، خواص فندق نیز بسیار زیاد است. فندق سرشار از مواد مغذی و پروتئین است. چربی‌ها، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز بدن نیز در این دانه به‌وفور یافت می‌شوند.

۱۵ دلیل منطقی برای مصرف فندق

۱_کاهش وزن :

فندق حاوی مقادیر بالایی تیامین است که متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و باعث لاغری و افراد می‌شود، همچنین منگنز موجود در فندق با بهبود آنزیم‌های گوارشی برای کاهش وزن افراد چاق مفید است.

مقادیر بالای فیبر موجود در فندق هم باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند.

۲_درمان کم‌خونی:

مطالعات نشان می‌دهد که مقادیر قابل‌توجه آهن موجود در فندق به افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون کمک کرده و باعث درمان کم‌خونی یا آنمی می‌شود.

همچنین فندق یکی از بهترین غذاها به‌عنوان منبع ویتامین E است. ۱۰۰ گرم فندق حاوی حدود ۱۵ درصد از مصرف روزانه توصیه شده از ویتامین E است. دریافت مقدار کافی ویتامین E،از هر بیماری مرتبط با کم‌خونی جلوگیری می‌کند، زیرا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز خواهد شد.

۳_پیشگیری و درمان یبوست:

از دیگر خواص فندق می توان به مقادیر بالای فیبر موجود در آن اشاره کرد که به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.

۴_سم‌زدایی کلیه:

گفته می‌شود که مصرف منظم فندق هر روز صبح برای سم‌زدایی و پاک‌سازی کلیه‌ها و درمان سنگ کلیه مفید است.

۵_درمان استرس:

فندق حاوی مقدار مناسبی از اسید آلفا لینولنیک و همین‌طور اسیدهای چرب امگا ۳ است. این عناصر همراه با ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در پیشگیری و تعدیل اختلالات مختلف روان‌شناختی، از جمله اضطراب، استرس، افسردگی و حتی اسکیزوفرنی دارند.

این عناصر همچنین حافظهٔ شما را بهبود می‌دهند و نقش مهمی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی نظیر سروتونین دارند. چندتکه شکلات تلخ حاوی فندق میل کنید تا این مشکلانی روحی را از خودتان دور نگه دارید.

۶_تنظیم فشارخون از خواص فندق:

فندق حاوی مقادیر بالای منیزیم و پتاسیم است. این مواد معدنی کمیاب به کاهش فشارخون بالا کمک می‌کنند.

۷_پیشگیری از بیماری‌های قلبی:

مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌های موجود در فندق، التهاب در بدن را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند

فندق دارای چربی‌های غیراشباع است و کلسترول آن صفر است. چربی‌های غیراشباع باعث می‌شود تا کلسترول خوب شما افزایش پیدا کند. یک‌مشت آجیل می‌تواند پنجاه‌درصد منیزیم روزانه بدن شما را تأمین کند. منیزیم در تنظیم میزان کلسیم بدن شما نقش مهمی دارد. کنترل‌شدن کلسیم باعث می‌شود که سلامت قلب شما تضمین شود.

۸_پیشگیری از آلزایمر :

فندق حاوی مقادیر بالای ویتامین E، منگنز، تیامین، فولات و اسیدهای چرب مفید است که برای سلامت مغز و پیشگیری از ابتلا به زوال عقل و بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون مؤثر هستند.

۹– ایجاد احساس سیری :

شما برای داشتن یک رژیم سالم باید از خوراکی‌های پرکالری و مضر دوری کنید. یک‌مشت فندق برای میان‌وعده انتخاب بسیار عالی است. خوردن فندق به‌عنوان میان‌وعده باعث می‌شود تا شما احساس سیری کنید و به سراغ غذاهای پرکالری نروید.

۱۰_خواص فندق در کاهش درد قاعدگی:

زنانی که در دوران قاعدگی دچار گرفتگی، بخصوص در رحم می‌شوند، می‌توانند از فندق استفاده کنند. اگر در طول دوره قاعدگی اغلب از گرفتگی عضلات رنج می‌برید، باید فندق را دراسرع‌وقت مصرف کنید، زیرا حاوی مقادیر زیادی منیزیم، کلسیم و ویتامین E است که می‌تواند درد ناشی از گرفتگی‌ها را کاهش دهد و این مواد مغذی نیز به شما کمک می‌کند تا چرخه قاعدگی بهتر و آسان‌تری داشته باشید.

۱۱_منبع غنی از ویتامین K :

یکی دیگر از مواد مغذی که می‌توانید در بیشتر موارد از مصرف فندق دریافت کنید، ویتامین K است.این ویتامین K نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن شما ایفا می‌کند. این ویتامین، همراه با آهن، بسیار مهم است تا از آسیب‌های مزمن یا خونریزی بیش از حد محافظت کند. علاوه بر این، این ویتامین K نیز برای افزایش و تحریک جذب کلسیم در بدن شما مفید خواهد بود.

۱۲_ منبع غنی از چربی‌های سالم :

این یکی دیگر از مزایای استفاده از فندق سالم است. به جز مواد مغذی که قبلاً در بالا ذکر شد، فندق نیز مزایای خاصی به شما می‌دهد. فندق حاوی مقادیر زیاد چربی‌های غیراشباع است که تقریباً ۷۹٪ کل چربی‌ها است و فقط ۴٪ از چربی‌های اشباع شده را تشکیل می‌دهند.

این مقدار زیاد چربی‌های غیراشباع شده در فندوق باعث به‌وجودآمدن بسیاری از مزایای سلامتی، از جمله پایین آمدن خطر کلسترول، بیماری قلبی، سکته مغزی و کاهش چربی شکم شما می‌شود.

۱۳_خواص فندق برای بهبود ناباروری:

در قدیم فندق به‌عنوان نماد باروری استفاده می‌شده است، این مغز دارای قدرتی است که سطح قند خون را کاهش داد و در نتیجه باعث بهبود سطح باروری می‌شود.

۱۴_پیشگیری از سرطان:

از دیگر خواص فندق خام اینکه به دلیل تعداد زیاد آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد غذای ضد سرطانی مهمی به‌حساب می‌آید. ویتامین E  به‌عنوان موردتوجه‌ترین مکمل پیشگیری از سرطان است.

پژوهش‌ها قابلیت‌های ویتامین E برای کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های پروستات، سینه، روده بزرگ و ریه را اثبات می‌کنند. همچنین پیشگیری از رشد جهش‌های ژنتیکی و تومورها از دیگر خواص این ویتامین است.

نشان‌داده‌شده که ویتامین E امکان کمک به بازگشت مقاومت چند دارویی و درمان سرطان را نیز دارد. هنگامی‌که عامل بیماری‌زا که پاتوژن نامیده می‌شود به بیش از یک ترکیب مقاوم گردد، مقاومت چند دارویی رخ می‌دهد.

در مطالعات دیگری نشان‌داده‌شده که ترکیبات منگنز فعالیت بالقوه ضد تومور از خود نشان می‌دهند. به‌عنوان‌مثال تحقیقات انجام‌شده توسط دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه جیانگ در چین و منتشرشده در مجله بیوشیمی غیرارگانیک (Biochemistry) چنین پدیده‌ای را نشان می‌دهد.

۱۵_تقویت سیستم عصبی:

ویتامین ب ۶ یک ویتامین ضروری است که برای اسیدهای آمینه ضروری است. این اسیدها نقش تنظیم‌کنندگی را در سیستم عصبی انسان بازی می‌کند. کمبود این ویتامین باعث می‌شود تا عملکرد سیستم عصبی بدن مختل شود؛ بنابراین با مصرف فندق می‌توان سلامت سیستم عصبی را بهبود بخشید.

چرا فندق گزینه مناسبی برای رژیم غذایی  گیاهخواران است؟

صبحانه گیاهخواران

فندق یکی از آجیل‌های مغذی و خوشمزه است که فواید زیادی مثل سلامتی قلب، پوست، ماهیچه‌ها و کاهش وزن دارد. فندوق حاوی پروتئین گیاهی، چربی‌های غیراشباع، ویتامین E و ریزمغذی‌های دیگر است که برای بدن لازم هستند. فندق همچنین دارای مزه نیمه شکلاتی – آجیلی است به خصوص اگر به صورت کره فندوق استفاده شود می‌تواند به‌عنوان یک خوراکی گیاهی لذت‌بخش برای وعده ی صبحانه باشد. شما میتوانید این خوراکی خوشمزه را با بهترین کیفیت از مجموعه ی گلپسته تهیه کنید.

فواید کره فندوق برای صبحانه گیاهخواران

دلیل اصلی این انتخاب مقدار پروتئین موجود در فندق است؛ بنابراین، اساساً گیاهخوارها که غذاهای مبتنی بر حیوانات را نمی‌خورند، و پروتئین هم به طور عمده از غذاهای بر پایه حیوانات به دست می‌آید. کره فندق می‌تواند راه‌حل کامل برای این مشکل باشد، زیرا فندق حاوی ۱۵ گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم است.

فواید کره فندق نقش مهمی در سلامت پوست نیز دارد. گیاهخواران می‌توانند با مغز فندق از  ویتامین E موجود در آن استفاده کرده و پوست خود را در برابر آسیب‌های خورشید و ابتلا به سرطان پوست حفظ کنند و پوستشان را جوان نگه دارند.

البته برای خوردن فندق در رژیم گیاهخواری، باید به مقدار کالری آن توجه کنید. هر عدد فندق حدود ۹ کالری و هر قاشق غذاخوری فندق خرد شده حدود ۱۸۰ کالری دارد؛ بنابراین، باید از خوردن بیش از حد فندق خودداری کنید و آن را با سایر مواد غذایی گیاهی تعادل بخشید. مثلاً می‌توانید فندق را به‌صورت خام، برشته، پودر شده به سالادها و دسرها اضافه کنید یا از روغن آن استفاده کنید.

فواید فندق برای پوست

فندق غنی از آنتی‌اکسیدان است که نقش مهمی در سلامت انسان دارد، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کند. اگر رادیکال‌های آزاد موجود در بدن کنترل نشود منجر به ایجاد بیماری‌های مختلف نظیر سرطان می‌شود. فلاونوئیدها به همراه آنتی‌اکسیدان باعث بازسازی سلول‌های پوستی می‌شود.

همچنین فندوق دارای خاصیت نرم‌کنندگی و آبرسانی می‌باشد که یک مرطوب‌کننده طبیعی محسوب می‌شود و برای پوست‌های حساس و خشک مفید است.

یکی دیگر از خواص فندق برای پوست جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی پوست است. فندق دارای آنتی‌اکسیدان و بتاسیتوسترول می‌باشد که از رشد سلول‌های سرطان پوست جلوگیری می‌کند. روغن فندق از تکثیرشدن سلول‌های سرطانی و تومورهای بدخیم جلوگیری می‌کند.

علاوه بر این فندوق سرشار از فلاونوئیدها است که یک ماده قابض است، این ویژگی باعث درمان آکنه و جوش‌های سرسیاه می‌شود. خواص ضدباکتری موجود در فندق با باکتری‌های مضر پوست مبارزه کرده و به درمان زخم‌های و بسته‌شدن منافذ پوست کمک می‌کند.

خواص فندق برای مو

اگر می‌خواهید موهای خود را تقویت کنید می‌توانید روغن فندق را به‌صورت روزانه استفاده کنید. روغن را بر روی موهای خود بمالید و به مدت چند دقیقه ماساژ دهید. اگر اجازه دهید روغن شب تا صبح بر روی موهای شما بماند این کار به ریشهٔ موهای شما کمک می‌کند.

و اگر از موهای خشک و زبر رنج می‌برید می‌توانید برای درمان این مشکل از خواص فندق کمک بگیرید.

شما می‌توانید دو قاشق فندق پودر شده را به همراه دو عدد تخم‌مرغ خوب هم بزنید. این مخلوط را روی پوست و موی خود قرار دهید. بعد از بیست دقیقه با آب گرم و شامپو موهای خود را شست‌وشو دهید. این کار باعث می‌شود تا خشکی مو مهار شود.

فندق با بدن ورزشکاران چه می‌کند؟

فندق برای ورزشکاران

فندق یکی از بهترین مغزها برای بدنسازی محسوب می‌شود. همان‌طور که گفته شد، اگرچه پروتئین موجود در فندوق نسبت به سایر مغزها کمتر است، اما ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آن می‌توانند این کمبود پروتئین را جبران کنند. فندق می‌تواند یک میان‌وعده غنی از ویتامین با طعم متفاوتی باشد.

خواص فندق در بدنسازی شامل این موارد می‌شود:

_مصرف فندق به‌تنهایی باعث سیری کاذب شده و سبب می‌شود تا ساعت‌ها اشتها نداشته باشید.

_عناصر کلسیم، پتاسیم و منیزیم موجود در فندق در کاهش گرفتگی عضلات پس از ورزش بسیار مؤثر هستند.

_همچنین فندق استرس و خستگی ناشی از ورزش را کاهش می‌دهد

_فندق به هضم غذا کمک می‌کند.

_تأثیر فندوق بر کاهش کلسترول خون غیرقابل‌انکار است.

اگر یک فنجان فندق را در برنامه روزانه رژیم خود قرار دهید، پروتئین زیادی دریافت خواهید کرد. فیبر موجود در این مغز باعث می‌شود تا گزینه مناسبی برای سوزاندن چربی اضافی و تولید تودهٔ عضلانی باشد.

همچنین اگر میخواهید ترکیبی از مغز های مختلف را همیشه ساک باشگاه خود داشته باشید پیشنهاد کارشناسان ما به شما است که ترکیبی از مغز های مغذی چون، فندوق، و … می باشد.

سخن پایانی

فندق به بهبود حافظه و تمرکز کمک می‌کند. این آجیل خوشمزه حاوی ویتامین‌هایی مثل E و ریبوفلاوین است که به ‌سلامت مغز و اعصاب کمک می‌کنند. چربی‌های مفید موجود در این مغز جلوی ابتلا به آلزایمر را می‌گیرند و سلول‌های مغز را جوان نگه می‌دارند.

استفاده از فندق در رژیم لاغری می‌تواند شما را به وزن دلخواهتان برساند و از چاقی پیشگیری کند. این ماده پروتئین و چربی زیادی دارد که به شما احساس سیری می‌دهد و فیبر موجود در آن شما را مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد. هم چنین منگنز موجود در فندق به سوخت‌وساز سلول‌های چربی کمک زیادی می‌کند. مصرف روزانه فندق شاخص توده بدنی و فشارخون را کم کرده و از آسیب‌های کبد نیز پیشگیری می‌کند.

 

Back to top button