نحوه جوانه زدن گندم برای سمنو
در این مقاله قصد داریم به طریقه مصرف سبوس برنج قهوه ای دکتر بیز برای لاغری بپردازیم و طریقه مصرف سبوس برنج را به طور کامل توضیح دهیم و راجع به بهترین زمان مصرف سبوس برنج صحبت نماییم. احتمالا شما نیز نام سبوس برنج قهوه ای را شنیده اید و پیرامون منحصر به فرد بودن آن اطلاعاتی در دست دارید. این محصول در تمام سایت های اینترنتی فروش محصولات لاغری و ریزش مو قابل خریداری می باشد و ما نیز به خاطر اهمیت آن قصد داریم آن را به شما معرفی نماییم. پس تا انتهای مطلب ما را همراهی نمایید.
طرز تهیه جوانه گندم از محصولات دکتر بیز را می توانید در سایت ما مشاهده بفرمایید و در منزل آن را به آسانی انجام بدهید. از آنجایی که انواع جوانه ها به خصوص جوانه گندم منبع غذایی فوق العاده سالم هستند. حتما با گذاشتن آن در سبد غذایی خانواده ارزش غذایی رژیم روزانه را بالا ببرید.
در ادامه طرز تهیه جوانه گندم سمنو را بصورت گام به گام و با جزییات کامل شرح می دهیم.
وسایل مورد نیاز
- پیمانه اندازه گیری (فنجان)
- آبکش
- کاسه جهت خیس کردن گندم
- یک شیشه یک لیتری دهان گشاد
- سرپوش مانند تور یا یک پارچه کشی یال یا لاستیکی به جهت محکم کردن سرپوش روی شیشه)
- کاسه برای ریختن آب اضافه
گام اول
در اولین مرحله گندم ها را باید خوب بشویید و با صافی آب آن را بگیرید.
گام دوم
سپس آنها داخل ظرفی ریخته و مقداری آب بریزید؛ تا حدی که چند سانتیمتر روی گندم ها را بگیرد. به مدت یک شبانه روز در آب بماند.
گام سوم
بعد از سپری شدن یک روز گندم ها را داخل صافی ریخته؛ سپس آنها را خوب شسته و مجددا آب را خالی نمایید.
گام چهارم
در این مرحله از طرز تهیه جوانه گندم در خانه باید گندم های خیس خورده را داخل ظرف شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید.
گام پنجم
برای پوشاندن ظرف شیشه ای باید از پارچه توری استفاده کنید. با یک کش پلاستیکی درب آن را محکم و سفت نمایید.
گام ششم
در این مرحله باید ظرف را به گونه ای و با یک زاویه ای کج کنید تا هوا در جریان باشد. همچنین آب اضافی بتواند خارج شود. پس از تخلیه کامل آب ظرف حاوی گندم را در یک فضایی دور از نور خورشید بگذارید. دمای هوای آن اتاق باید بین ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد باشد.
گام هفتم
در مراحل پایانی طرز تهیه جوانه گندم خوراکی باید هر ۱۲ ساعت مقداری آب ریخته و آن را تکان داده تا تمامی دانه ها خیس بشوند. مجدد آب را بیرون ریخته و ظرف شیشه ای همانند گام ششم کج قرار بدهید.
گام هشتم
تبدیل شدن گندم ها به جوانه ۱ تا ۵ روز طول می کشد. زمانی که دم های آن را دیدید. نشان دهنده آماده شدن می باشد. مدت زمان انتظار می تواند بیشتر هم باشد تا اندازه جوانه ها بلند تر بشود.
گام نهایی
جوانه را شسته و بدون هیچ آبی اضافی در یخچال قرار داده. مدت نگهداری یک هفته می باشد. در صورت استشمام بوی بد از جوانه ها یا لزج شدن آنها؛ بدانید که دیگر قابل استفاده نمی باشند.
این جوانه های گندم تازه از مهمترین مواد لازم برای پخت می باشد.
جوانه گندم حاوی مقدار زیادی پروتئین است. مصرف پروتئین برای حجم دهی به عضلات بسیار ضروری است. بنابراین با مصرف پودر جوانه گندم ماهیچه های صورت شما مواد مورد نیاز خود برای حجیم شدن را دریافت کرده و در نتیجه صورتی چاق و گونه هایی برجسته خواهید داشت. علاوه بر این ماهیچه های صورت قوی تر شده و بهتر می تواند مانع افتادگی پوست صورت شما در اثر افزایش سن شود.
اصول اولیه در طرز تهیه جوانه گندم
در ابتدا باید دانه های گندم را در آب خیس کنید تا رطوبت آنها افزایش یابد و فیتیک اسید (phytic acid ترکیبی آلی که در بسیاری از مواد غذایی گیاهی یافت می شود) موجود در آنها غیرفعال شود. گرچه در این مرحله غلات ما کاملا جوانه نمی زنند ولی می توانیم این غلات خیس خورده را با شیرهای گیاهی (مانند شیربادام) مخلوط کنیم یا آنها را با استفاده از آب و زمان کمتری (نسبت به غلات خیس نشده) بپزیم.
برای اینکه گندم ها کاملا جوانه بزنند باید دانه های خیس شده را بشوییم آب آنها را تخلیه کنیم و سپس آنها را به مدت ۱ تا ۵ روز به صورت مرطوب در شیشه ای نگهداری کنیم. معمولا جوانهٔ گندم به صورت خام یا کمی پخته مصرف می شود یا از آن آرد تهیه می شود. برای خشک کردن جوانهٔ غلات می توان از دستگاه میوه خشک کن استفاده کرد یا آنها داخل فِری با دمای پایین یا زیر نور خورشید قرار داد.
ظرف مناسب برای تهیه جوانه گندم
از هر ظرف شیشه ای می توانید برای تهیهٔ جوانه گندم استفاده کنید. البته در نظر داشته باشید که حجم غلات پس از جوانه زدن افزایش می یابد. برای نمونه برای نصف فنجان گندم یک شیشهٔ دهن گشاد ۱ لیتری مناسب است.
نکات و ملاحظات ایمنی
دانه های غلات و حبوبات برای جوانه زدن و رشد کردن به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارند. ولی این شرایط برای رشد باکتری هایی مانند سالمونلا (Salmonella) لیستریا (Listeria) و اشریشیا کلی (E. coli) نیز بسیار مناسب است.
ادارهٔ مواد غذایی و دارویی ایالات متحدهٔ آمریکا (FDA) هشدار می دهد که «باکتری ها می توانند از طریق شکاف های موجود در پوسته و قبل از رشد جوانه ها وارد دانه ها شوند و از بین بردن آنها با شست وشو تقریبا غیرممکن است. اگر داخل یا روی دانه ها باکتری های بیماری زایی وجود داشته باشند حتی در شرایط بهداشتی نیز می توانند در طول جوانه زدن به میزان زیادی افزایش پیدا کنند.» FDA توصیه می کند که برای کاهش خطر ابتلابه بیماری جوانه ها را پیش از مصرف کاملا بپزیم.
متخصص تغذیه رینگل می گوید: «احتمال آلوده بودن جوانه های خریداری شده از مغازه به باکتری اشریشیا کلی بیشتر است. جوانه های تهیه شده در خانه از مزیت ایمنی و سلامتی برخوردار هستند. بدیهی است که شما برای تهیهٔ جوانه از شیشه ای تمیز استفاده می کنید. مزیت دیگر تهیهٔ جوانه در خانه این است که جوانه های خریداری شده به سرعت گندیده و خراب می شوند چون احتمالا یک تا دو هفته از زمان تهیهٔ آنها گذشته است. ولی جوانه های خانگی خوب و تازه هستند.»
طریقه مصرف سبوس برنج قهوه ای دکتر بیز برای لاغری
نکات مهم در خصوص جوانه گندم
- جوانه زنی گندم ها در محلی با دمای بین ۲۰ الی ۲۴ درجه سانتیگراد اتفاق می افتد.
- پس اگر در منطقه ای سرد زندگی می کنید یا ظرف حاوی این دانه ها را در نقطه ای سرد قرار داده اید خالی از لطف نیست که بدانید مدت زمانی که در هوای سرد طول می کشد تا مراحل جوانه زنی آن کامل شود ممکن است از ۲۴ الی ۳۶ ساعت باشد.
- از آنجایی که روغن های طبیعی در جوانه گندم خام باقی می ماند باید آن را در یخچال نگهداری کنید تا طراوت و مواد مغذی آن حفظ شود.
- در واقع جوانه گندم چیزی است که تازگی آن اهمیت دارد پس اگر این دانه را در کیسه ای از جنس پلی اتیلن نگهداری کنید می توانید آن را حدود دو هفته در یخچال به صورت سالم حفظ کنید.
- چراکه اگر به درستی در یخچال یا فریزر نگهداری نشود و در یک فضایی دور از نور خورشید نباشد می تواند فاسد گردد.
- لزج شدن جوانه ها یا استشمام بوی بد از آن ها نشانه این است که فاسد شده اند.
- بهتر است جوانه گندم را زیاد نپزید زیرا روغن هایی که حاوی ویتامین آ و ای هستند در صورت حرارت دیدن می توانند مقداری از کیفیت غذایی خود را از دست بدهند.