نحوه اجرای وال مش چگونه است؟
یکی از معایب بزرگ ساختمان ها، مقاومت پایین دیوارهای غیر سازه ای در آن ها است. دیوارهای غیر سازه ای بخش مهمی از ساختمان را تشکیل می دهند که مقاومت آن ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در زمان زلزله و ارتعاشاتی که در ساختمان ایجاد می شود، اولین تخریب مربوط به دیوارهای غیر سازه ای است که به خوبی مهار نشده اند. البته با وجود روش نوین مانند اجرای وال پست، می توان تا حدی از بروز این حوادث جلوگیری کرد. اجرای وال مش یکی از انواع روش های اجرای وال پست در ساختمان ها است که به دلیل داشتن مزایای زیاد، توانسته جایگزین وال پست فلزی و سنتی شود.
در اجرای وال مش از چه مصالحی استفاده می شود؟
به منظور اجرای وال مش، لازم است که از مصالح خاصی استفاده شود. نیاز به مصالح مختلف فلزی مانند واردهای قائم و افقی و میلگردهای بستر در این روش به حداقل می رسد؛ اما لازمه اجرای سیستم وال مش در دیوارها، تهیه مصالح ساختمانی زیر است
توری وال مش
توری وال مش، یکی از انواع مصالحی است که برای اجرای وال مش استفاده می شود و در دو نوع توری فایبرگلاس مقاوم به قلیا و مش فایبرگلاس معمولی در بازار موجود است. این توری ها گرماژ متفاوتی دارند و باید بر اساس دیتیل های اجرایی، نمونه مناسب آن ها را انتخاب کرد.
پلاستر وال مش
پلاستر وال مش که روی توری وال مش را می پوشاند در دو نوع سیمانی و گچی موجود است.
پروفیل نبشی و ناودانی
پروفیل نبشی و ناودانی برای مهار لبه های دیوار استفاده می شوند و دارای ابعاد و اندازههای مختلف هستند.
چسب پایه اپوکسی
چسب پایه اپوکسی برای تثبیت پروفیل نبشی و ناودانی روی دیوارها مورد استفاده قرار می گیرد.
وال مش چگونه در ساختمان اجرا می شود؟
اجرای وال مش در ساختمانها یک سری اصول خاصی دارد و باید بر اساس همان اصول، مراحل اجرای این سیستم را انجام داد. کل مراحل اجرایی وال مش در ساختمانها می توانند توسط نیروهای نیمه ماهر انجام شوند. از این رو نیازی به استخدام نیروهای متخصص نیست. البته نظارت کارشناسان و همچنین طراحی و محاسبه دقیقه نقشه اجرایی وال مش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید توسط مهندسین حرفهای انجام شوند. در ادامه به مراحل اجرایی وال مش در ساختمانها اشاره می کنیم.
دیوارچینی و دیوارکشی ساختمان
در اولین مرحله اجرای وال مش، باید دیوارچینی و دیوارکشی ساختمان به صورت اصولی انجام شود. نیازی به ایجاد تغییرات خاصی در روند اجرای دیوار نیست و می توان طبق همان روال گذشته، مراحل چیدمان دیوار را با انواع بلوکهای بتنی، هبلکس و آجر انجام داد.
اجرای لایه اول پلاستر وال مش بر روی دیوار چینی ساختمان
اجرای لایه اول پلاستر وال مش بر روی بخشی از دیوار که وال مش در آن کار شده است.
نصب توری وال مش بر روی دیوار مطابق نقشه های اجرایی وال مش
در مرحله بعدی لازم است که بر اساس دیتیل های اجرایی مشخص شده است، توری وال مش روی دیوار نصب شود. بسته به نقشه اجرایی، توریها می توانند به صورت نواری و با فواصل مشخص روی دیوار قرار بگیرند. یا اینکه امکان اجرای سرتاسری آنها بر روی دیوار نیز وجود خواهد داشت. بسته به نحوه اجرای توری وال مش، گرماژ و مشخصات توری متفاوت است. مطابق ضوابط پیوست شش آیین نامه 2800، مقدار الیاف مورد نیاز با توجه به مشخصات آنها در حالت استفاده به صورت نواري حداقل 100 گرم بر متر مربع و و در حالت استفاده به صورت سرتاسري حداقل 50 گرم بر متر مربع (در هر سمت دیوار) می باشد.
اجرای لایه دوم پلاستر وال مش بر روی توری وال مش و پروفیل نبشی و ناودانی
در مرحله بعدی برای افزایش حداکثر گیرایی توری فایبرگلاس روی دیوار، لایه دوم پلاستر وال مش بر روی توری وال مش و پروفیل های نبشی و ناودانی قرار می گیرد. لایه دوم پلاستر باید با همان جنس لایه اول پلاستر باشد.
مهار لبه های دیوار با استفاده از پروفیل نبشی یا ناودانی
در نهایت لازم است که پروفیل های نبشی برای مهار لبه ها با چسب اپوکسی به سقف، تیر و ستون ها چسبانده شوند. مطابق ضوابط پیوست شش آیین نامه 2800، در صورت وجود حداقل 50 میلی متر کفسازي که پایین دیوار در داخل آن قرار گیرد نیازي به اجراي نبشی پایینی نمی باشد.
جمع بندی
وال مش با توری فایبرگلاس بر روی دیوارهای ساخته شده انجام می شود و می تواند مقاومت دیوارهای غیر سازه ای را چندین برابر کند. نصب سریع و راحت و مقرون به صرفه بودن، از جمله مزایای اجرای وال مش در دیوارها محسوب می شوند. البته لازم است که مراحل اجرای وال مش به درستی انجام شود تا بتوانیم شاهد حداکثر مقاومت در هنگام استفاده از این نوع وال پست باشیم.