مرگ خاموش در جهل ایمنی
در نیمه دوم سال ، کارشناسان ایمنی نسبت به حوادث گازی هشدار می دهند زیرا این آمار به دو دلیل افزایش می یابد: هوای سردتر ، پنجره های بسته و تهویه هوا. البته برای کاهش آمار این دسته از مسمومیت ها و مرگ های ناگوار ، باید به دنبال راه حل اصلی باشیم ، اما در این زمان از سال ، یکی از راه های موثر در کاهش آمار ، بررسی جدی راه حل های اصلی و راه حل های موقتی است. در نظر گرفتن
دکتر. جواد نوفرستی ، مدیرعامل انجمن جامعه ایمن ، در مصاحبه با بیگ نیوز وی گفت: طبق آمار رسمی هفت ماهه نخست امسال که توسط پزشکی قانونی اعلام شد ، 5 نفر بر اثر مرگ خاموش جان خود را از دست دادند و این آمار نسبت به سال گذشته حدود 3 درصد افزایش یافته است.
وی گفت: جدی ترین نگرانی و زنگ خطر در سال جاری ، اکتبر داده شد ، اکتبر اولین ماه سردی است که با افزایش 60 درصدی در منطقه مرگ خاموش مواجه هستیم.
نوفرستی تأکید کرد: نکته دیگری که باید در نظر گرفت این است که هر ساله حدود 70 درصد از مرگ های خاموش مربوط به پایان سال است و بیشتر آن در ماه دسامبر آغاز می شود. ما تا ماه مارس معمولاً سه رقم آمار مرگ داریم و اکنون زمان هشدار است.
“همانطور که گفتیم ، زمستان سردی در پیش داریم ، اما عامل دیگری که امسال قطعاً با آن روبرو خواهیم شد ، حضور بیشتر افراد در خانه به دلیل کرون است ، احتمال مسمومیت افراد با مونوکسیدکربن و مرگ بی سر و صدا رشد می کند. البته ، ماندن در خانه یک امر ضروری است ، اما باید اطمینان حاصل کنیم که از مسمومیت با مونوکسید کربن رنج نمی بریم.
وی ادامه داد: در این شرایط حضور اعضای خانواده در خانه افزایش می یابد و در نتیجه مصرف گاز افزایش می یابد ؛ در این شرایط دلایل بیشتری برای گاز گرفتن ایجاد می شود.
مدیر کل انجمن جامعه ایمن با تأکید بر لزوم آموزش شهروندان در مورد حوادث گازی ، گفت: طبق گزارشاتی که از جلسات ملی که ترتیب داده ایم منتشر کرده ایم ؛ در سالهای 1986 و 1996 از شرکت ملی گاز خواستیم میزبان و دعوت نمایندگان بیش از شش وزارتخانه و بیش از سه سازمان مسئول بحث گاز ، زیرا این افراد مسئول هستند ؛ در هر حادثه ای که رخ داده است ، نمی توان گفت که فقط فرد مسئول است ، در واقع ، دامنه خطاها و کاستی ها و عدم انجام مسئولیت های سازمان ها منجر به حادثه می شود.
وی افزود: در آن زمان شرکت ملی گاز از ما استقبال کرد و امیدواریم سومین نشست ملی را در این ماه برگزار کنیم. با استقبال خوبی روبرو شد ، خصوصاً اینکه ما عمداً و آگاهانه از رسانه ها و قوه قضائیه دعوت کردیم. من معتقدم برخی از سازمان ها یا نمی دانند مسئول هستند یا می دانند اما آن را با خود نمی برند. بنابراین ، برخی از سازمان ها باید با فشار دادستانی درگیر شوند تا از رسانه ها بخواهند و آنها را تحت فشار قرار دهند.
مدیرعامل انجمن جامعه ایمن تأکید کرد: باید سازمان ها را جستجو کرد و نقش رسانه ها در این زمینه بسیار مهم است. فکر می کنم رسانه ها در این زمینه نیز شکست می خورند. فرقی نمی کند که ما به سادگی اخبار مربوط به یک حادثه را منتشر کرده و تعداد افراد زیادی را جان خود را از دست داده اند ، در نهایت ، باید علت آن مشخص و پیام های آموزشی ارائه شود.
وی افزود: ما در حال پیگیری موضوع آگاهی بخشی هستیم و از مردم می خواهیم بدانند برخی سازمان ها مسئول هستند. آیا وزارت بهداشت از خطر مشترک تاج گذاری و گاز اطلاعی ندارد ، یا اگر اطلاع دارد ، پس چرا اینطور نیست؟
نوفرست با اشاره به ناآگاهی از امنیت مسئولان و مردم ؛ وی گفت: طبق گزارشات سالانه شرکت ملی گاز برای تصادفات به مشترکان ، بیش از 2٪ از حوادث گازی که در خانه رخ داده مربوط به علت نقص دودکش است. یا نقص این دودکش اساساً به زمان طراحی و اجرا برمی گردد ، یا به مسائل مربوط به نگهداری و سرویس و غیره برمی گردد. بنابراین ابتدا افراد باید بسیار مراقب باشند تا مراقب دودکش ها باشند ، مردم باید بدانند که دودکش های ناامن چندان پیچیده نیستند.
نوفرستی اظهار داشت: مسئله دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد وجود مراکز غیرمجاز برای سرویس آبگرمکن و موتورخانه و … است. یکی دیگر از مسئولیت ها ، اداره صنف وزارت صنعت است که باید بر کار نصب کنندگان و تعمیرکاران نظارت داشته و به امور غیرمجاز رسیدگی کند.
وی افزود: نکته مهم این است که در تمام جلسات اعلام کردیم در ساخت و سازهای جدید جایی برای نصب آبگرمکن و بسته وجود ندارد ، در بیش از 50٪ آنها امکان نصب بخاری وجود ندارد. آب را با خیال راحت بسته بندی کنید. ”
نوفرستی ادامه داد: وقتی یک شرکت معتبر خدمات کار مجاز خود را ارائه می دهد و شرایط ناامنی پیدا می کند ، معمولاً به شرکت اعلام می شود که سایت ایمن نیست و نصب آن انجام نشده است ، آیا در این شرایط برای آن ایمن است؟ آیا ساخت و ساز انجام شده است؟ نه ، هیچ تغییر اساسی ایجاد نشده و نصب آن ایمن نیست.
وی گفت: بنابراین یکی از اولین اقداماتی که باعث ایجاد این دسته از تصادفات می شود ، طراحی امکانات و مکان نامناسب است ، این می تواند برای بخاری های آب ، بسته بندی و … باشد.
مدیر انجمن جامعه ایمن گفت: در این چهار ماه سرانجام ریشه حل نخواهد شد ، اما برای آگاهی مردم باید هشدار داده شود. اکنون هزینه تعمیرات افزایش یافته است و شاید افراد بیشتری از بخاری استفاده کنند ، همه این موارد هشدار را جدی تر می کند.
وی افزود: ابتدا همه رسانه ها باید پاسخگویی سازمانها را جدی بگیرند. همچنین موضوعی به نام if theme در صورت اجرای آیین نامه ملی ساخت مضمون که موضوع بازدیدهای دوره ای نیز می باشد ، سال وجود داشت ، این مضمون منتشر و اعلام شد اما تاکنون عملی نشده است. در صورت اجرای این امر ، بیش از 50٪ از حوادث ناشی از گاز ، شوک الکتریکی ، آتش سوزی و … در ساختمان ها جلوگیری می شود.
نوفرست با تأکید بر لزوم پیاده سازی موضوع گفت: بدیهی است متأسفانه پیش بینی می کنیم با توجه به شرایط موجود تعداد گزش ها افزایش یابد. ما همیشه تأکید کرده ایم که کلید نجات از گاز دو چیز است ، یکی دودکش و دیگری تهویه مطبوع. در صورت وجود تهویه مطبوع ، فرد متوجه گاز می شود.همچنین گفته می شود تاج اگر چندین نفر در منطقه وجود داشته باشد تهویه هوا را جدی می گیرد. بنابراین یک راه حل معمول برای جلوگیری از گاز و تاج گذاری تهویه هوا است.
انتهای پیام