مربیگری فوتبال «امن ترین» شغل دنیا نیست؛ «پراخراج ترین» لیگ کنونی اروپا کدام است؟
این پست از سایت بیگ نیوز برگرفته از سایت ” ana.ir ” در مورد مقاله ” مربیگری فوتبال «امن ترین» شغل دنیا نیست؛ «پراخراج ترین» لیگ کنونی اروپا کدام است؟ ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.
حوصله کم مدیران در لالیگا اسپانیا؛
لیگ برتر انگلیس هرچند باکیفیتترین و جذابترین رقابتهای باشگاهی اروپای غربی به حساب میآید، اما در فصل جاری «کم اخراج ترین» لیگ از نظر عزل مربی بوده و کاملا در نقطه مقابل لالیگا اسپانیا قرار داشته است.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بسیاری از بازیکنان فوتبال علاقمند هستند بعد از اتمام دوره بازی و آویختن کفش ها، به جرگه مربیان وارد شوند.آنها در ذهن خود رویاهای بسیاری دارند. فکر میکنند میتوانند روزی مربی معروف و موفقی شوند.
به همان میزان که شور و اشتیاق «کریستیانو رونالدو» یا «لیونل مسی» شدن بین نوجوانان و جوانان فوتبالدوست در نقاط مختلف کره خاکی زیاد است، به همان اندازه نیز حس مربی بزرگی شدن مثل «پپ گواردیولا»، «یورگن کلوپ» یا «کارلو آنچلوتی» نیز بین فوتبالیستها وجود دارد.
حتی اگر پای سخن فوتبالیستهای گمنام بنشینید و از آنها در مورد آینده و دورانی که «بازی کردن» را کنار میگذارند، سئوال کنید، باز از مربیگری نام میبرند و میگویند مثل ژوزه مورینیو که هیچگاه بازیکن مطرحی نبوده، اما مربی قابلی شده، میخواهند چنین مسیر هیجان انگیز و البته سختی را طی کنند.
خطاب به این عده و حتی آنهایی که بازیکنان به نامی بوده اند، البته باید گفت: این که چهرهای بعد از اتمام دوران بازی اش، نابغهای در مربیگری شود، اتفاق بسیار دل انگیزی است، اما همین حرفه هم خطرات و تهدیدات بیشماری دارد!
در واقع اگر همه این بازیکنان معروف و گمنام، در خواب و خیال دست یابی به «شغلی» با امنیت بالا باشند، هرگز نباید به سمت مربیگری بیایند. زیرا در هر مرتبه و جایگاهی، حتی اگر برای خود «رزومه» هم جمع آوری کرده باشند، باز نمیتوانند اطمینان داشته باشند «فردا» به سر کار خود میروند.
چون در لیگهای حرفهای فوتبال «صبر و تحمل» مدیران باشگاه ها، زیاد نیست. آنها سرمایه گذاری کلان میکنند و منافع تیم خود را در نظر میگیرند. حتی تحت فشار هواداران و رسانهها واقع میشوند. بنابر این چنانچه مشاهده کنند متناسب با بودجه اختصاص داده شده، تیم نتیجه مطلوب را نگرفته، به سرعت برق و باد، مربی را عوض میکنند. در این حالت «حکم» اخراج را به دست مربی عزل شده داده و جانشینی را پیدا میکنند.
با این توضیحات فکر میکنید در ۵ لیگ معتبر اروپای غربی که شامل لیگ برتر انگلیس، لالیگا اسپانیا، بوندس لیگا آلمان، سری آ ایتالیا و لوشامپیونه فرانسه میشود، در فصل جاری چه حجم از تغییرات مربیگری رخ داده؟
در این گزارش نگاهی اجمالی به تغییر و تحولات رخ داده روی نیمکت لرزان مربیگری تیمهای این لیگها و در میانههای فصل جاری میاندازیم:
تغییرات مکرر مربی در همه لیگها
با یک نگاهی سطحی معلوم است، در هر ۵ لیگ ذکرشده، از ابتدای فصل تغییرات قابل توجه مربیگری رخ داده است.همانند همه فصول اخیر، تیمهای زیادی از این لیگها کار را با یک سرمربی شروع کرده اند، اما در ادامه متوجه شدند با چنین کادر فنی به نتیجه نمیرسند. پس به سراغ گزینه تغییر مربی رفتند. البته بیشتر این اتفاقات رخ داده، مربوط به اخراج مربیان و در مواردی هم به کناره گیری آنها مربوط شده است.
حالا فکر میکنید «پریمیرلیگ» یا همان لیگ برتر انگلیس به خاطر کیفیت برترش و سرازیربودن پول و سرمایه به باشگاههای آن، دستخوش بیشترین تغییر و تحولات مربیگری هم بوده؟در پاسخ به این پرسش باید از یک «نه» استفاده کرد.
زیرا طبق آماری که روزنامه معتبر گاردین انگلیس منتشرکرده، لیگ برتر کمترین میزان تغییر کادر فنی (۳ مورد) را از ابتدای فصل را داشته است. در حالیکه بیشترین اخراجهای مربیگری را در لیگ اسپانیاییها (۶ مورد) شاهد بوده ایم.
ظاهرا مدیران باشگاههای لیگ برتری در فصل جاری، بیشتر از قبل سیاست «مدارا» با مربی را در پیش گرفته و تا جایی که امکان داشته به مسئول فنی خود اعتمادکرده اند!
گزارشگر این نشریه در ادامه نوشته است:اریک تن هاخ، سرمربی هلندی منچستریونایتد مصداقی بارز از «مداراکردن» مدیران باشگاهی است. زیرا از ابتدای فصل به خاطر کسب نتایج ضعیف بارها نام این چهره به عنوان مربی که اخراج میشود، توسط منابع خبری برده شده، اما «مدیریت» شیاطین سرخ کماکان به او اعتماد کرده و به همکاری ادامه داده است.
**پریمیرلیگ با ۳ تغییر مربیگری
همانگونه که عنوان شد، لیگ برتر انگلیس از ابتدای فصل تاکنون ۳ تغییر کادر فنی را به خود دیده است. قبل از آنکه سوت آغاز فصل به صدا درآید، «خولن لوپتگی» اسپانیایی به این نتیجه رسید که نمیتواند با ولورهمپتون کارکند؛ لذا در تاریخ ۸ اوت (۱۷ مرداد ۱۴۰۲) با توافقی که با مدیران کرد، از کارکنارکشید. به جای او «گری اونیل» زمام امور را در اختیارگرفت که مسئول فنی سابق بورنموث بود. بعد از او «پل هکینگ باتم» در تاریخ ۵ دسامبر (۱۴ آذر) از مربیگری شفیلدیونایتد عزل شد. بعد از باخت سنگین ۵ بر صفر از برنلی باشگاه حکم اخراجش را صادرکرد و «کریس وایلدر» را جانشین او ساخت.
استیو کوپر هم تا ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر) مسئولیت ناتینگهام فارست را در اختیارداشت. مسئولان وقتی دیدند تیم در حسرت برد است و در جمع قعرنشینان جدول قرارگرفته، او را برکنار و «نونو اسپریتو سانتوز» را جایگزین کردند.
**تغییرات بوندس لیگا
در بوندس لیگای امسال مدیران آلمانی نسبت به گذشته، صبورتر بوده و حوصله بیشتری به خرج دادند که نتیجه اش تنها ۴ اخراج شد.در واقع اولین کنارگذاشتن مربی مربوط به «انریکو ماسن» از آگسبورگ بود که در ۱۰ اکتبر (۱۸ آنلاین) رخ داد.
باشگاه به جای او «بو اسونسون» را به خدمت گرفت، اما با این مربی هم وضع تیم بهتر نشد و از قعر جدول فاصله نگرفت تا جایی که در تاریخ ۲ نوامبر (۱۱ آبان) نیز با او قطع همکاری شد. این بار باشگاه ژرمنی سراغ «جس توروپ» دانمارکی رفت که با آمدنش وضعیت تا حدودی بهبودیافت.
دیگر اخراجی لیگ آلمانها هم «اورس فیشر» سوئیسی بوده که سال گذشته تیم کوچک اونیون برلین را به لیگ قهرمانان اروپا رساند، اما در فصل جاری تیمش با وجود سرمایه گذاری خوب، وضعیت اسفناکی (رده ۱۷) داشت تا جایی که در تاریخ ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان) از مقامش برکنار و «نناد بلیکا» کروات جایگزین شد.
قرعه آخرین مربی اخراجی هم به نام «اشتفن بائوم گارت» از اف ث کلن برخوردکرد که یک هفته قبل خانه نشین شد و به جایش ماریوس لاوکس آمد.
**لالیگا با بیشترین تغییرات مربیگری
رقابتهای فصل جاری لالیگا با ۶ برکناری، بیشترین تعداد اخراج را به خود دیده است. همه نفرات عزل شده نتوانستند خواستهها را برآورده کنند. اولین مربی کنارگذاشته شده این فصل «کیکه ستین» از ویارئال بود که در تاریخ ۵ سپتامبر (۱۵ شهریور) حکم خروج گرفت و «پاکتا» جایگزین او شد.
پس از او «وینسنته مورنو» از آلمریا شغلش را از دست داد و به جایش «گازیکا خاریتانو» آمد. بعد نوبت به «ژوزه لوئیس مندی بار» از سویا رسید که به سمت درب خروجی در تاریخ ۸ اکتبر (۱۶ آنلاین) هدایت شد و به جایش دیگو آلونسو اروگوئهای آمد. اما چهارمین اخراجی، پاکتا از ویارئال بود که خود به عنوان ناجی آمده بود، اما نتوانست کاری انجام دهد و در تاریخ ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) از کار برکنار شد. ویارئالیها این بار سراغ مارسلینیو ۵۸ ساله رفتند.
در ادامه پاکو لوپز از خرانادا (۵ آذر) و دیگو آلونسو از سویا (۲۵ آذر) از کار برکنار و آلکساندر مدینا و سانچس فلورس جایگزین شدند.
**سری آ با ۴ تغییر مربی
در رقابتهای امسال سری آ ایتالیا، ۴ برکناری مربی رخ داده؛ زیرا پائولو زانتی ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) از مسئولیت فنی امپولی کنارگذاشته شد و جای خود را به آئورلیو آندرازولی داد تا اولین مربی اخراجی فصل نام گیرد. بعد از او باشگاه سالرنتینا (۱۸ آنلاین) با پائولو سوسا قطع همکاری کرد و به جایش با فیلیپو اینتزاگی قرارداد بست.
اودنیزه هم که وضعیت بحرانی داشت، ۲ آبان با آندره سوتیل قطع همکاری کرد و گابریل چیوفی ۴۸ ساله را به عنوان جانشین معرفی کرد.آخرین مربی کنارگذاشته این لیگ «رودی گارسیا» فرانسوی بود که در ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) حکم عزل از ناپولی گرفت و به جایش والتر ماتزاری آمد.
*5 تغییر و تحول در لوشامپیونه فرانسه
اولین مربی اخراجی لوشامپیونه، لیگ معتبر فوتبال فرانسه، چهره نامی و شناخته شدهای همچون «لوران بلان» بود که ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور) به خاطر نتایج نامطلوب در المپیک لیون عزل شد و به جایش فابیو گروسو ایتالیایی آمد که خود وی هم در تاریخ ۳۰ نوامبر (۹ آذر) به دلیل ادامه نتایج بد، از سرمربیگری المپیک لیون از کار برکنار شد تا پنجمین مربی برکنار شده فصل جاری این لیگ نام گیرد.
البته در فاصله آمدن به جای بلان و عزل شدن در تاریخ یادشده، لیگ باشگاهی فرانسه ۳ تغییر دیگر همچون مارسلینیو از المپیک مارسی (۲۹ شهریور، جانشین: گنارو گتوزو)، برونو گنسیو از رن (کناره گیری در ۲۸ آبان، جانشین:ژولین استفان) و پیر اریستوی از نانت (۸ آذر، جانشین:ژوسلین گورونچ) را به خود دید.