مراسم پاسداشت جعفریان، یک کلاس درس فشرده
چند روزی از برگزاری مراسم پاسداشت دکتر رسول جعفریان و رونمایی کتاب آفاق دانایی می گذرد… مراسمی که علیرغم محدود بودن مکان فیزیکی آن در خبرگزاری بیگ نیوز بسیار باشکوه و وزین برگزار شد. سخنرانی هایی پر بار و پر ازنکته که قطعا در این روزها بسیار درباره آن خواندید و شنیدید..
اما در این میان حضور چهره های سیاسی برجسته در سال های دور این موضوع را در ذهن متبادر می کرد که چه می شود برخی رجال سیاسی که این روزها برچسب رد صلاحیت برپیشانی دارند و یا از این همه کرسی سیاست با کوله باری از تجربه مملکت داری جدا افتاده اند همچنان در میان اندیشمندان متفکران و صاحبان قلم جا دارند و اهالی فرهنگ پذیرای شان هستند.
رجالی که از جان گوش می دهند و به شیرینی سخن می پراکنند.
مراسم تجلیل از استاد رسول جعفریان تنها ذهن مخاطب را به اندیشه ها و محاسن وی معطوف نکرد بلکه بیاد آوردیم که چه کسانی در دهه های اخیر بنیان فرهنگ را در دانشگاه های معتبر این مرزو بوم پایه ریزی کرده اند.
وقتی استاد گرانقدر درباره دعوت از استاد زرین کوب به دانشگاه امام صادق علیه السلام میگوید و چالش هایی که به جان می خرد حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین معزی فقط نماینده ولی فقیه در هلال احمر جمهوری اسلامی نیست بلکه فیلسوف اندیشمند و معلم گرانقدری ست که به شیوایی درباره فرهنگ فرهنگ مداری و تجربیاتی که درسالهای خدمت در دانشگاه داشت گفت.
دکتر علی لاریجانی تنها رییس سابق مجلس شورای اسلامی و کاندیدای رد صلاحیت شده ریاست جمهوری در انتخابات اخیر نیست بلکه تا لب به سخنرانی میگشاید فرصت را غنیمت دانسته و نقبی به دکارت و هایدگر میزند و در این هنگام بیاد آمد جمله مشهور دکارت که من می اندیشم پس وجود دارم.
وقتی لاریجانی از هایدگر و دکارت میگوید مخاطب را در برابر مردی سیاس و کیس قرار نمیدهد بلکه با زبان فصیح فریاد میزند من نویسنده کتاب متافیزیک و علوم دقیقه در فلسفهٔ کانت و روش ریاضی در فلسفهٔ کانت هستم من تعلق دارم به قلم و اندیشه.
آقای ناطق نوری هم به آرامی لبخند میزند مردی که سالهاست سرشار از ناگفته هاست اما سکوت اختیار کرده و صبورانه دیگران را میشنود و در جمع فرهنگیان لذت میبرد مردی که این روزها هم همچنان به مدرسه داری و آموزش می اندیشد.
دکتر نهاوندیان هم آمده بود مردی که چهارسال سکوت اختیار کرده اقتصاددان برجسته که این روزها جایش در دولت بسیار خالیست باهمان ابهت توام با ادب و خضوعش فقط گوش میدهد که همان کلاس درس است برای کسانی که میخواهند رجل شدن را تلمذ کنند..
استاد فرید قاسمی نیز در چند دقیقه خیلی کوتاه سخنرانی کرد و چکیده آن آموزش فروتنی بود در برابر حضار و استاد رسول جعفریان و بیادمان آورد که همواره باید فروتن بود و این سبک و سیاق مردان و زنان دانش پژوه است تا همیشه.. و نهایتا چند جمله از کتاب…
ماریوس بارگاس یوسا تداعی میشود که آدمی که نمی خواند یا کم میخواند یا فقط پرت وپلا می خواند بی گمان اختلالی در بیان خواهد داشت!
این آدم بسیار حرف می زند اما اندک می گوید زیرا واژگانش برای بیان آنچه در دل دارد بسنده نیست اما مسئله تنها محدودیت کلامی نیست محدودیت فکر و تخیل نیز در میان است .
اما در این مراسم سخنرانان اندک حرف زدند و بسیار گفتند در همان چند دقیقه کوتاه….
مراسم تجلیل از استاد رسول جعفریان فقط رونمایی از کتاب و تجلیل از استاد نبود… یک کلاس درس فشرده مملو از استادان بزرگی بود که یکجا جمع شده بودند… با حضور رجال سیاسی دیروز و صاحبان اندیشه و قلم برای همیشه….
منبع: www.khabaronline.ir