قابلیتهای مختلف آنتی ویروسها
ویژگی یک آنتی ویروس خوب چیست؟
باطل شدن لایسنس نود 32: همانطور که میدانید انواع مختلفی از آنتی ویروسها از برندها و شرکتهای مختلف عرضه و روانه بازار شده است. در این میان آنتی ویروسی فروش بیشتری خواهد داشت که یک سری ویژگی داشته باشد که نسبت به بقیه برتر باشد. این ویژگیها را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
-
عملکرد و سرعت بالا:
خرید لایسنس نود 32 ارزان: هنگام استفاده از هرچیزی سرعت بالا حرف اول را میزند و سریع بودن از موارد مهم هرکار و ابزاری برای انسانهاست. یک آنتی ویروس خوب باید بتواند ویروسها را در سریع ترین زمان ممکن پیدا کرده و اقدام به پاک کردن آنها بنماید.
-
شناسایی با کیفیت بالا
یک آنتی ویروس قوی باید بتواند انواع مختلفی از ویروسها و تروجانها را شناسایی کند و از نفوذ آنها به خوبی جلوگیری کند. قابلیت شناسایی یک آنتی ویروس باید بالای 90 درصد باشد.
-
محافظت از اطلاعات و حریم خصوصی
یکی دیگر از ویژگیهای یک آنتی ویروس خوب این است که بتواند با شناخت حملاتی مانند فیشینگ در برابر این حملات مقاومت کند. عموما آنتی ویروس تحت شبکه دارای این ویژگی است چرا که ضد ویروس شما برای شناسایی و حملات این چنینی نیاز به دسترسی به اینترنت دارد.
آشنایی با آنتی ویروس تحت شبکه
این نوع آنتی ویروسها که به آن آنتی ویروس سازمانی نیز میگویند، امکانات بسیاری را شامل میشود و نسبت به آنتی ویروسهای معمولی یا خانگی برتری چشمگیری دارد. این آنتی ویروسها این امکان را به شما میدهند که به صورت یکپارچه تمامی آنتی ویروسها داخل شبکه را مدیریت و در صورت لزوم آپدیت کنید. آنتی ویروسهای تحت شبکه ویژگیهای مثبت زیادی دارند برخی از این ویژگیها شامل:
آنتی ویروس خانگی یا آنتی ویروس سازمانی؟
همانطور که قبلتر گفته شد آنتی ویروسهای تحت شبکه دارای ویژگیهایی هستند که برتری آنان را از دیگر آنتی ویروسها مشخص میکند. شما در این نوع از آنتی ویروسها توانایی اسکن تمامی فایلهای کامپیوتر از راه دور را دارید که این ویژگی در آنتی ویروسها محلی ممکن نیست. همچنین این آنتی ویروسها توانایی اجرا شدن در شبکههاي تحت Domain يا Work group را دارند و اجرا شدن آنها با سرعت بیشتری نسبت به سایر آنتی ویروسها انجام میپذیرد.توصیه ما به شما این است که از این نوع آنتی ویروسها، یعنی آنتی ویروس تحت شبکه برای محافظت از سیستم کامپیوتر خود استفاده کنید. حال به بررسی انواع این آنتی ویروسها و مقایسه برخی از آنها با یکدیگر میپردازیم.
انواع آنتی ویروسهای تحت شبکه و مقایسه آنها
پس از اینکه سازمانها به سمت آنتی ویروسهای تحت شبکه روی آوردند، شرکتهای بزرگی وارد رقابت در زمینه فروش این آنتی ویروسها شدند. این شرکتها همه روزه در حال توسعه و ارتقای آنتی ویروسهای خود هستند تا در این رقابت برتری را از آن خود کنند.مجموعه av-test که آنالیزگری معتبر در زمینه بررسی و انتخاب بهترین ضد ویروسها است، چند ماه پیش برترین آنتی ویروسهای تحت شبکه و خانگی در سال 2021 را با بررسیهایی که انجام داده بود به مردم معرفی کرد. برخی از این آنتی ویروسها را با هم بررسی میکنیم.
از نگاه مجموعه av-test آنتی ویروس سیمانتک به عنوان بهترین آنتی ویروس تحت شبکه در سال 2021 انتخاب شده است. این شرکت یکی از قدیمیترین شرکتهای آنتی ویروس و البته یکی از موفق ترینها در این حوزه است. جالب است بدانید این آنتی ویروس سازمانی در تمام بررسی و نمره دهیهای av-test نمره کامل را کسب کرده است.
از دیگر شرکتهای برتر حوزه آنتی ویروسهای تحت شبکه میتوان به شرکت کسپرسکی اشاره کرد. این شرکت که چند سالی است در حوزه امنیت فعالیت قوی و موفقی را داشته توانسته قدرتمند ترین آنتی ویروس سازمانی را به مردم ارائه دهد.
احتمالا اکثر شما با این شرکت آنتی ویروس آشنایی دارید. آنتی ویروس تحت شبکه این شرکت با ارتقای هوش مصنوعی خود توانایی سریعترین واکنش به بد افزارها و ویروسها را دارد. نام آنتی ویروسهای این شرکت همیشه جزو برترینها مشاهده میشود. آنتی ویروسهای این شرکت با نامهای ESET – NOD32 – Endpoint Security به صورت یک پکیج قابل خریداری و استفاده است.شما میتوانید هر کدام از این آنتی ویروسها را مناسب با نیاز و دیدگاه خودتان تهیه کنید. ما سعی کردیم برخی از بهترینها را به شما معرفی کنیم.
سعی کردیم ابتدا با معرفی جزئی آنتی ویروسها و بررسی ویژگیهای یک آنتی ویروس خوب ابتدا شما را با آنتی ویروسها آشنا کرده، سپس با معرفی آنتی ویروس تحت شبکه شما را با ویژگیهای این آنتی ویروسها آشنا کنیم و در نهایت با معرفی چند شکت بزرگ ارائه کننده آنتی ویروسهای سازمانی به شما اطلاعات مناسبی در این زمینه منتقل کنیم
برای اینکه انتخاب شما را راحت تر کنم تصمیم گرفته ام یک سری از ملاکهای اساسی را که از نظرم برای انتخاب یک آنتی ویروس مهم هستند را برای شما عزیزان عنوان کنم و شما براحتی می توانید با استفاده از این ملاکها نوع آنتی ویروس خود را انتخاب کنید. در ایتدا باید عنوان کنم که این ملاکها حاصل تجربیات و مطالعات شخصی بنده است و در صورتیکه دوستان نظر و انتقادی دارند خیلی خوشحال می شوم که در همین مقاله آنها را ارائه دهند تا دیگران نیز از این نظرات استفاده کنند . از نظر بنده یک آنتی ویروس خوب دارای ملاک های ذیل است :
1- آنتی ایکس Anti-X باشد
یعنی اینکه با خرید یک آنتی ویروس ، شما یک آنتی اسپم ، آنتی ورم ، آنتی فیشینگ ، آنتی تروجان و یا حتی یک فایروال خرید کنید ، در نظر بگیرید که فقط یک آنتی ویروس دارید که بسیار قوی هست و شما از آن راضی هستید در عین حال یک آنتی ورم خوب ندارید و سیستم شما به جای ویروس به ورم آلوده می شود . از طرف دیگر تصور کنید به جای اینکه یک نرم افزار بر روی سیستم شما نصب شده باشد 5 عدد نرم افزار روی سیستم شما نصب شده باشد که هر کدام به ترتیب آنتی ویروس ، آنتی ورم ، آنتی تروجان و … هستند . بنابراین این موضوع بار کاری سیستم را بسیار بالا برده و باعث می شود سیستم کند شود .بنابراین وجود یک آنتی ایکس از نظر بنده بهتر از وجود یک آنتی ویروس صرف هست . هر چند در حال حاضر اکثر شرکت های تولید کننده محصولات امنیتی آنتی ویروس تقریبا کلیه محصولاتشان را در قالب یک محصول آنتی ایکس ارائه می دهند .
2- قابلیت آپدیت بصورت آفلاین
تصور کنید که سیستمی دارید که به اینترنت متصل نمی شود و یا به دلیل اینکه در شرکتی هستید که محدودیت استفاده از اینترنت در آن اعمال شده است و کاربران نمی توانند به اینترنت متصل شوند و بر مین اساس نمیتوانند اطلاعات پایگاه داده خود را بروز رسانی کنند ، این سیستم چگونه می تواند خود را بروز رسانی کند ؟ یک آنتی ویروس مناسب باید این قابلیت را به کاربرانش بدهد که بتوانند فایل بروز رسانی پایگاه داده خود را بصورت آفلاین دانلود کنند و در هر جایی که آنتی ویروس نصب شده است و فارق از اینکه به اینترنت متصل هستند یا خیر بروز رسانی کنند .
3- سرعت اسکن و بار کاری کم برای سیستم
یک آنتی ویروس خوب می بایست سرعت مناسبی برای اسکن کردن سیستم داشته باشد ، این یک قانون است که در صورتی که محدودیت ها و کنترل های امنیتی زیادی در سیستم داشته باشیم دسترسی پذیری سیستم دچار مشکل خواهد شد ، تصور کنید هر بار که قرار باشد سیستم شما اسکن شود ساعت ها طول بکشد ، این مسئله طبیعی است که شما پس از چندین بار اسکن ، از اسکن مجدد خسته شده و دیگر از اینکار استفاده نخواهید کرد . در صورتی که در هنگام اسکن سیستم شما فعالیت های معمول سیستمی خود را انجام می دهید می بایست از آنتی ویروسی استفاده کنید که بار کاری پردازنده را تا حد معقولی استفاده کرده و آنرا بی دلیل بالا نبرد . آنتی ویروس هایی که از قابلیت تشخیص فعالیت های غیرمعمول استفاده می کنند معمولا بار کاری بسیاری برای سیستم ایجاد می کنند.
4- قابلیت اسکن سیستم در هنگام بوت سیستم
بسیاری از ویروس ها و کدهای مخرب برای اینکه بتوانند فعالیت تخریبی خود را ادامه دهند خود را در قالب فایل های سیستمی معرفی می کنند و یا به آنها متصل می شوند ، اینگونه فایل ها برای سیستم عامل در هنگام انجام فعالیت غیر قابل نوشتن و اعمال تغییرات هستند و علی رقم اینکه آنتی ویروس می تواند ویروس را تشخیص دهد ، امکان حذف آنرا نخواهد داشت ، در صورتی که آنتی ویروس از قابلیت اسکن در هنگام بوت سیستم برخوردار باشد این امکان وجود دارد که اینگونه فایل های آلوده براحتی پاکسازی شده و از ادامه روند رشد ویروس جلوگیری می شود .
5- پشتیبانی
اگر قصد استفاده از محصولی را دارید حتما به این نکته توجه کنید که در صورتیکه نیاز به پشتیبانی پیدا کنم از چه کسی می بایست کمک بگیرم ؟ این سئوال شاید در مورد آنتی ویروس های خانگی چندان مطرح نباشد اما در مورد آنتی ویروس های تحت شبکه و سازمانی بسیار مهم است ، شما می بایست از آنتی ویروسی استفاده کنید که در کشور شما پشتیبانی شده و مورد تحریم نباشند.
6- به رنکینگ وب سایت آنتی ویروس توجه نکنید
به قول یک ضرب المثل معروف ماست بند هیچوقت نمیگه ماست من ترشه ، همیشه وب سایت محصول آنتی ویروس از خودش تا می تواند تقدیر و تشکر می کند . برای اینکه بتوانید درک درستی از مقایسه محصولات آنتی ویروس داشته باشید حتما به رنکینگ های معتبر از جمله وب سایت Pcworld مراجعه کنید و از وب سایت های حامی محصول برای دریافت اطلاعات پرهیز کنید .
7-سادگی کار
شما به عنوان یک کاربر عادی باید بتوانید براحتی از یک آنتی ویروس استفاده کنید ، در صورتیکه یک آنتی ویروس رابط کاربری دشواری داشته باشد ، شما و کاربران عادی دیگر چندان میلی برای استفاده از آن نخواهید داشت . این مورد بیشتر در مورد کنسول های مدیریتی آنتی ویروس های تحت شبکه نیز بیشتر احساس می شود و دارا بودن یک کنسول مدیریتی آسان می تواند یکی از ملاکهای اصلی در انتخاب یک آنتی ویروس تحت شبکه باشد .
در زمان یک مناسب باید به یکسری نکات دقت کرد. آنتی ویروس مناسب ابزاری است که در مرحله شناسایی بخوبی آنچه که ادعا می کند، بتواند عمل کند و دارای SIGNATURE DATABASE کامل و بیشتری از کدهای ویروس ها و رفتارهای بد افزار باشد(توضیح در مقاله قبل)، بعبارتی detection Rate ویروس یاب بالا باشد. این پارامتر نشون دهنده این استکه ویروس یاب چه تعدادی از ویروس رو شناسایی می کنه
منبع : menod