ضرورت ایجاد بازارچه سنتی در بابل

این پست از سایت سایت اطلاع رسانی بیگ نیوز برگرفته از سایت ” www.isna.ir ” در مورد مقاله ” ضرورت ایجاد بازارچه سنتی در بابل ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.

ضرورت ایجاد بازارچه سنتی در بابل

بیگ نیوز/مازندران استفاده از فرصت مشاغل خانگی در کاهش نرخ بیکاری مسئله مهمی است که در اقتصاد کشور به آن کم توجهی شده است در حالیکه مشاغل خانگی راهکار مهم برای رسیدن به درآمد پایدار است. از این رو مازندران با توجه به گردشگر پذیر بودن نیازمند بازارچه‌های صنایع دستی و سوغات است تا هنرمندان این خطه محصولات بومی و دست سازه‌های خود را به مشتریان عرضه کنند تا چرخه اقتصادی به طور مشخص و منظم به گردش در بیاید.

بهترین و کارآمدترین اقدام پسندیده برای کاهش نرخ بیکاری، توجه به مهارت آموزی، خوداشتغالی و تقویت اشتغال خانگی است که در مقابل باید مسئولین در جهت تحقق شعار اقتصاد مقاومتی با حمایت‌های سازمان‌ها و نهادهای دولتی تسهیلات ویژه‌ای را برای تقویت بنیه اقتصادی در نظر بگیرند.

تجربه نشان داده است که توسعه کسب و کارهای کوچک به دلیل ساختار ساده، زود بازده و نیز سرمایه اندک در متعادل نمودن بازار کار بسیار موثر است، از این‌رو سامان بخشیدن، به روزرسانی و نظام مند کردن کسب و کارهای خانگی یک ضرورت آشکار است که متاسفانه تاکنون هیچ سازمانی بطور مشخص متولی کسب و کارهای کوچک خانگی نیست.

بسیاری از صنایع دستی که امروزه منبع ارتزاق سایر اعضای خانواده به حساب می‌آیند در منازل و محل سکونت افراد تولید می شود، تولید محصولات دست ساز و سنتی از جمله فرصت‌های مشاغل خانگی است و چون با استفاده از مواد اولیه‌ی ارزان قیمت تولید می شوند، می توانند برای افرادی که به دنبال اشتغال پایدار هستند، گزینه‌ی مناسب باشد.

به مناسبت شب یلدا نمایشگاه سنتی و سوغات در گنجینه شهرستان بابل گشایش یافت، “آرش خانجانی” مسئول نمایشگاه‌های صنایع دستی این شهرستان در گفت‌وگو با بیگ نیوز با اشاره به اینکه این نمایشگاه در راستای ترویج صنایع دستی زیر نظر اداره میراث فرهنگی و گردشگری بابل برگزار شد، اظهار کرد: نمایشگاه صنایع دستی و سوغات هرساله در شب عید برگزار می‌شد اما امسال در شب یلدا برگزار شد.

وی از شرکت ۱۰ غرفه از شهرهای تبریز، خلخال، اردبیل، ارومیه و بابل خبر داد و افزود: احداث بازارچه دائمی صنایع دستی و سوغات تنها راه حمایت از مشاغل خانگی و خرد در جامعه است، اگر شرایط مناسب و حمایت لازم از مشاغل خانگی فراهم شود نه تنها بخش مهمی از مشکلات اقتصادی خانواده ها به‌خصوص زنان سرپرست خانوار مرتفع بلکه حمایت از تولید داخلی است.

وی با قدردانی از حمایت رئیس میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی بابل گفت: این نمایشگاه در مدت ۶ روزی که برگزار شد متاسفانه مورد استقبال عموم قرار نگرفت که نیازمند توجه بیشتر مسئولان در برپایی اینگونه نمایشگاه‌ها است.

ضرورت ایجاد بازارچه سنتی در بابل

تریکوبافی هنری زیبا و کاربردی

سکینه خاتون حاجی پور متولید سال ۱۳۴۸ از شهرستان سیمرغ که تریکوبافی را بعنوان مشاغل خانگی انتخاب کرده غرفه‌ای از این نمایشگاه را به خود اختصاص داده است.

این کارآفرین در گفت‌وگو با بیگ نیوز، با بیان اینکه از مشاغل خرد حمایت نمی‌شود، گفت: یکی از مشکلات عمده ما نبود مکان ثابت و مناسب برای فروش محصولات است، اگر مسئولان در این حوزه کمک کار ما باشند بسیاری از مشکلات ما مرتفع می شود.

حاجی پور تصریح کرد: تریکوبافی هنری با دست است که مواد اولیه آن را نخ تشکیل می دهد و با ظرافت هنری خاص بافته می شود.

وی با اشاره به اینکه نخ را از اصفهان کیلویی ۳۰۰هزار تومان می‌خریم، ادامه داد: با توجه به هزینه ای که برای تولید داریم نیازمند بازار فروش هستیم.

سفالگری هنری به قدمت تاریخ

فاطمه مجیدی کارآفرین بابلی که با هنر دست، آب و خاک را به هنر کیمیا کرده و غرفه‌ای از این نمایشگاه را به خود اختصاص داده خواستار حمایت مسئولان از مشاغل خانگی شد و گفت: بودجه لازم برای ایجاد کارگاه مناسب را ندارم لذا اتاقی را به این کار اختصاص داده و با ایجاد کوره سفالگری برای خود اشتغال ایجاد کردم.

ضرورت ایجاد بازارچه سنتی در بابل

وی با بیان اینکه در حوزه سفال و سرامیک، دیوارکوبی مذهبی با میناکاری و کار فانتزی فعالیت دارم، افزود: از سال ۱۴۰۱ محصولات خود را وارد بازار فروش کردم و بیشتر فروش من اینترنتی است.

مجیدی با اشاره به اینکه نمایشگاه فرصتی برای تبلیغات و معرفی تولیدات و جذب مشتری استْ تصریح کرد: با این دیدگاه تولیدات خود را با تخفیف و قیمت پایین‌تر از قیمت واقعی عرضه کردم.

این کارآفرین یادآور شد: تاکنون از هیچ تسهیلاتی برخوردار نشدم که در صورت برخورداری درصدد توسعه کسب و کار و ایجاد کارگاه تولیدی بزرگ‌تر و اشتغالزایی برای علاقمندان این حرفه هستم.

از کارشناسی حقوق تا تولید محصولات ارگانیک

محبوبه سالاریه متولد ۱۳۶۷  از بابل غرفه‌دار دیگر این نمایشگاه که اقدام به عرضه محصولات ارگانیک نموده است از استقبال خوب مغازاداران معروف برای خرید محصولات خود خبر داد.

ضرورت ایجاد بازارچه سنتی در بابل

وی با اشاره به اینکه ما سه دوست کارشناس فقه و حقوق که از پیدا کردن شغل مناسب ناامید شدیم با اعتبار ۸۰ میلیون تومان آورده شخصی اقدام به خرید دستگاه صنعتی برای فعالیت در مشاغل خانگی کردیم، یادآور شد: تولید و بسته بندی میوه های خشک، لواشک، دمنوش، چای به و سیب زعفران، گل محمدی و بهارنارنج داریم.

این کارآفرین با اشاره به اینکه جامعه به سمت محصولات سلامت محور ارگانیک می رود، یادآور شد: محصولات ارگانیک ما می‌تواند با بسته بندی مناسب حتی به‌عنوان تنقلات سالم جایگزین پفک و چیپس شود و تاکنون با استقبال خوبی مواجه بودیم.

ضرورت ایجاد بازارچه سنتی در بابل

سالاریه خواستار حمایت مسئولان برای دریافت مجوز سیب سلامت شد و گفت: تاکنون از تسهیلات بانکی بهره مند نشدیم و برای توسعه کسب و کار به حمایت نیاز داریم.

نمایشگاه به مدت ۶ روز با حضور ۱۰ غرفه دار از استانهای مختلف و تعداد زیادی از کارآفرینان بومی به مناسبت شب یلدا برگزار و امشب به کارخود پایان می‌دهد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا