زنگ خطر سوختگی در زمستان؛ هشدار درباره بخاری های غیراستاندارد

زنگ خطر سوختگی در زمستان؛ هشدار درباره بخاری‌های غیراستاندارد

یک فوق تخصص جراحی ترمیمی و پلاستیک با اشاره به افزایش موارد سوختگی حرارتی و مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در فصل زمستان بر لزوم رعایت نکات ایمنی برای پیشگیری از این حوادث تاکید کرد.

به گزارش بیگ نیوز دکتر آیدین احمدی دهج از افزایش موارد سوختگی حرارتی و مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در فصل زمستان خبر داد و بر لزوم رعایت نکات ایمنی برای پیشگیری از این حوادث تاکید کرد.

وی با بیان اینکه استفاده از وسایل گرمایشی غیراستاندارد و بی توجهی به ایمنی آن ها عامل اصلی این حوادث است گفت: تجمع گاز مونوکسید کربن در محیط های بسته ناشی از عملکرد نادرست بخاری ها می تواند منجر به خفگی و حتی مرگ افراد شود.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک ترمیمی و سوختگی توصیه کرد: خانواده ها عملکرد وسایل گرمایشی و تهویه هوا را به دقت بررسی کنند تا از بروز چنین حوادثی جلوگیری شود.

 احمدی دهج سوختگی های حرارتی را به سه درجه تقسیم کرد و گفت: سوختگی درجه یک که با پمادهای سطحی درمان می شود. سوختگی درجه دو شامل دو نوع سطحی و عمقی که نوع عمقی نیازمند بستری در بیمارستان است. سوختگی درجه سه که بافت زیرجلدی عضلات و استخوان ها را درگیر می کند و نیاز به اقدامات جراحی فوری دارد.

وی همچنین به موارد سوختگی ناشی از برق گرفتگی اشاره کرد و گفت: سوختگی های ناشی از برق می توانند باعث آسیب های قلبی و آریتمی شوند و این افراد حتماً باید بستری شوند.

آمار بالای سوختگی در کودکان و نقش والدین

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به آمار بالای سوختگی در میان کودکان در همدان افزود: ریختن مایعات و غذاهای داغ از شایع ترین علل سوختگی کودکان است که اغلب به دلیل غفلت والدین رخ می دهد.

احمدی دهج خاطرنشان کرد: لازم است والدین از ظروف مناسب استفاده کنند و غذا را در شعله های عقبی اجاق گاز قرار دهند تا کودکان نتوانند به آن ها دست بزنند.

وی از شهروندان خواست هنگام تهیه کباب و روشن کردن آتش به جای استفاده از بنزین و نفت از مواد آتش زای ایمن استفاده کنند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک ترمیمی و سوختگی همچنین درباره استفاده از روش های غیرعلمی درمان سوختگی نظیر خمیر دندان یا سیب زمینی هشدار داد و گفت: بهتر است هر خانواده یک پماد سیلور سولفادیازین در منزل داشته باشد که خاصیت ضدعفونی کننده دارد و التهاب سوختگی را کاهش می دهد.

 لزوم تماس فوری با اورژانس در صورت سوختگی

احمدی دهج با تاکید بر پرهیز از خوددرمانی اظهار کرد: در صورت بروز سوختگی بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و از تأخیر در مراجعه به پزشک خودداری کنید. تأخیر در درمان می تواند منجر به عفونت و افزایش احتمال نیاز به جراحی شود.

به گزارش وبدا این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان خاطرنشان کرد: آمار سوختگی در زمستان به ویژه در میان جوانان و کودکان همچنان بالاست و از شهروندان  در خواست می کنم با رعایت نکات ایمنی از بروز این حوادث جلوگیری کنند.

انتهای پیام

منبع: www.isna.ir

دکمه بازگشت به بالا