راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

سرمایه شرکت سهامی خاص در زمان تاسیس می بایست منحصراً توسط موسسین تامین و حداقل ۳۵ درصد آن در نزد بانک به صورت سرمایه تعهدی پرداخت (پرداخت سرمایه تعهدی) گردد. سرمایه شرکت های سهامی خاص به صورت سهام بر روی ورقه سهام ارائه و در دفتر سهام شرکت با مشخصات صاحب سهم قید می گردد.

سهام

آموزش نحوه تقسیم سهام در شرکت سهامی خاص - اکادمی ثبت کلهر

تعداد سهام در شرکت سهامی خاص

تعداد سهم هر شریک باید حداقل یک سهم باشد تا در لیست سهامداران جای بگیرد. باید توجه داشت که سهم کمتر از ۱ مثلاً ۰/۵ سهم وجود ندارد و حداقل میزان سهم یک می باشد این موضوع طبق پیش بینی در اساسنامه شرکت مورد استناد می باشد.

انواع سهام شرکت سهامی خاص

انواع سهام شرکت سهامی خاص به دسته های زیر نقسیم می شود:

  • سهام بانام شرکت سهامی خاص
  • سهام بی نام شرکت سهامی خاص
  • سهام ممتاز شرکت سهامی خاص
  • سهام مدیریتی شرکت سهامی خاص

سهام شرکت به صورت عدد طبیعی (از ۱ شروع می شود تا بی نهایت) می باشد و نمی توان سهم را اعشار و یا کوچکتر از ۱ در نظر گرفت.

سهام بانام شرکت سهامی خاص

سهام بانام شرکت سهامی خاص که مشخصات دارنده این نوع سهام بر روی ورقه سهام قید گردیده و در دفاتر سهام شرکت سهامی خاص ذکر می شود و جهت هرگونه تغییر در تعداد و ارزش این سهام بانام می بایست در دفاتر سهام شرکت تغییرات اعمال شود.

سهام بی نام شرکت سهامی خاص

همانطور که از نام آن مشخص است, بر روی برگه این سهام نام دارنده آن ذکر نمی گردد. این سند در وجه حامل تنظیم و دارنده آن صاحب سهم تلقی می گردد. مادامی که تمامی مبلغ اسمی سهم پرداخت نشده باشد, صدور ورقه سهم و یا گواهی نامه موقت بی نام ممنوع می باشد.

سهام ممتاز شرکت سهامی خاص

دارندگان این نوع از سهام دارای امتیازاتی هستند که صاحبان سهام عادی از آن محروم اند. این امتیازات و نحوه استفاده از آن ها باید به طور واضح در اساسنامه شرکت شرکت سهامی خاص تعیین می گردد. تعدادی از این امتیازات به شرح زیر می باشند:

  • اختصاص سود سالانه بیشتر به صاحب سهام ممتاز شرکت سهامی خاص.
  • اولویت صاحبان سهام ممتاز در دریافت سود.
  • اولویت صاحبان سهام ممتاز در دریافت سود سال های آینده درصورت کافی نبودن سود هر سال مالی شرکت
  • اعطاء امتیاز هنگام تقسیم دارایی شرکت پس از انحلال شرکت سهامی خاص
  • اعطاء حق رای چند برابر باقی سهامداران.

سهام مدیریتی در شرکت سهامی خاص

سهام مدیریتی سهامی می باشد که به مدیران شرکت سهامی خاص تخصیص داده می شود و با توجه به حرفه و مدرک تحصیلی مدیران و یا تعهد مدیران ارزش گزاری می شود. اصولاً سهام های مدیریتی را با وکالتنامه رسمی تخصیص می دهند و در زمان پایان عمر سمت مدیر مربوطه بدون حضور مدیر در اداره مالیات و اداره ثبت انتقال سهام صورت می پذیرد.

سهام قابل انتقال در شرکت سهامی خاص

اگر براساس اساسنامه شرکت سهامی خاص جهت نقل و انتقال سهام شرط خاصی مشخص شده باشد، سهامداران باید مطابق شرط تعیین شده در اساسنامه و در چهارچوب مقررات مشخص برای نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص اقدام نمایند.

در شرکت های سهام خاصی که قصد نقل و انتقال سهام خود را دارند، پس از تنظیم صورتجلسه و مهر و امضاء توسط افراد حاضر در جلسه, به سازمان امور مالیاتی حوزه مربوطه مراجعه نموده و فرم نقل و انتقال را تکمیل و تحویل اداره مالیات می دهند و همچنین مالیات نقل و انتقال را پرداخت می نمایند.سپس گواهی نقل و انتقال را برای اداره ثبت شرکت ها به همراه باقی اوراق امضاء شده از جمله صورتجلسه نقل و انتقال ارسال می کنیم.

در شرکت های سهامی انتقال سهام بانام می بایست در دفتر نقل و انتقال سهام ثبت گردد و انتقال دهنده و انتقال گیرنده باید دفتر سهام شرکت سهامی خاص را امضاء و تائید نمایند در غیر اینصورت نقل و انتقال سهام غیر قانونی و باطل می باشد.

حداقل سرمایه شرکت سهامی خاص در زمان تاسیس

به زبان ساده می توان گفت سرمایه شرکت سهامی خاص حداقل ۱,۰۰۰,۰۰۰ ریال معادل یکصد هزار تومان می باشد که در زمان تاسیس شرکت لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد ‌شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تأسیس نزد یکی از بانک ‌ها سپرده گذارشرکت سهامی خاص چیست، برای ثبت چه شرایطی لازم است و چه مدارکی لازم دارد،

راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

پیش از شروع مطلب بهتر است متذکر شویم که اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص شاید در کلام پروسه دشواری به نظر نرسد اما در این زمینه قوانین و مقرراتی وجود دارد که در صورت کوچکترین اهمال و عدم آگاهی می تواند مشکل ساز شده و ضمن هدر رفت زمان و هزینه پروسه شما را به تعویق بیاندازد.

پس بهتر است این کار را به افراد متخصص و حقوقدانان وارد به قوانین واگذار کنید تا در کمترین زمان ممکن و با رعایت جزئیاتی قوانین شرکت سهامی خاص شما را ثبت و در این زمینه یاری گر شما باشند.

  • شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته می شود که در آن هر فرد به میزان سرمایه ی خود مسئولیت دارد پس چنین شرکتی به صورت شرکت سهامی خاص ثبت می شود.
  • در این نوع شرکت ها سرمایه به سهام تبدیل می شود و هر شخص به میزان سهام خود در شرکت مسئولیت دارد.
  • تعداد افراد تشکیل دهنده ی یک شرکت سهامی خاص حداقل 3 سهامدار و 2 بازرس می باشند.
  • نکته ی قابل توجه در نام گذاری این گونه شرکت ها این است که حتما باید قبل یا بعد از اسم شرکت عنوان “سهامی خاص” ذکر شود.
  • در شرکت های سهامی خاص ،سهامداران و بازرسان به هیچ عنوان نباید نسبت فامیلی داشته باشند.
  • یکی از قوانینی که در همه ی شرکت های سهامی خاص رعایت می شود این است که باید 35% از میزان سرمایه شرکت در یکی از بانکهای کشور در حسابی که به نام شرکت است بلوکه شود که این وجه پس از چاپ آگهی در روزنامه رسمی قابل برداشت می باشد.
  • حداقل سرمایه ای که برای یک شرکت سهامی خاص لازم است مبلغ یک میلیون ریال می باشد.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت

مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص

  1. شناسنامه و کارت ملی کلیه افراد که منظور از کلیه افراد اعضای هیئت مدیره، موسسین، سهامداران و بازرسین می باشد.
  2. تا سال 98 کلیه ی اعضا و بازرسین باید گواهی عدم سوء پیشینه ارائه می داند اما از سال 99 دیگر نیاز به ارائه گواهی عدم سوپیشنه نیست و استعلام سوپیشینه به صورت آنلاین می باشد.
  3. در سال 1402 داشتن کد ثنا برای تمامی اعضا الزامی است.
  4. مفاد قرارداد که شامل آدرس شرکت و سکونت و کد پستی ، سرمایه شرکت ،لیست اعضا و سهامداران ،درصد سهام و سهم الشرکه و سمت ها ،موضوع فعالیت است باید تکمیل شود در ضمن ارائه ی حداقل 5 مورد اسم 3 سیلاب خاص نیز ضروریست.
  5. ارائه ی فیش واریزی 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس و ارائه آن فیش به اداره ثبت
  6. اقرارنامه مدیران شرکت مبنی بر عدم ممنوعیت آنها جهت فعالیت تجاری
  7. اقرارنامه بازرسان شرکت مبنی بر اعم داشتن رابطه نسبی یا سببی با مدیران شرکت

نکته 1: بعد از دریافت آگهی تاسیس در روزنامه رسمی می توانید به بانک مراجعه کنید و مبلغ فوق را افزایش یا از حساب خارج کنید.

نکته 2: در صورت وجود شخص حقوقی در بین مدیران و سهامداران شرکت، اگر چنانچه شخص حقوقی داخلی باشد بایستی کپی آخرین روزنامه رسمی و نامه معرفی نماینده شخص حقوقی جزو مدارک لازم برای ثبت باشد.

در مورد اشخاص حقوقی خارجی سهامدار در شرکت، باید گواهی ثبت آن شرکت در خارج از کشور و ترجمه آن و ارائه اصل و نسخه ترجمه شده وکالت نامه وکیل شرکت خارجی لازم است.

 

دکمه بازگشت به بالا