دلایل پوسیدگی دندان

بعد از سرماخوردگی، پوسیدگی دندان دومین مشکل شایع انسان‌ها در سراسر جهان است. اگر این پوسیدگی کنترل و درمان نشود، کم کم باعث بروز درد، ناراحتی، از دست رفتن دندان و حتی گاهی آسیب به بافت لثه و استخوان می‌شود. حدود یک چهارم کودکان 2 تا 5 ساله و نیمی از کودکان بین 12 تا 15 ساله در جامعه با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. بزرگسالان نیز با افزایش سن، بیشتر احتمال دارد با پوسیدگی روبرو شوند. خوشبختانه درمان این مشکل بسیار آسان است و پیشگیری از آن آسان‌تر. این مقاله را بخوانید تا با تعریف، علل، علائم، درمان، روش متوقف کردن و نحوه تقویت دندان پوسیده آشنا شوید.

پوسیدگی دندان چیست؟

دهان شما یک اکوسیستم متعادل و پویا است که مملو از باکتری های زنده (هم از نوع خوب و هم نوع بدش) است. اکثر باکتری‌های داخل دهان سودمند بوده و برای دهان و دندان شما مفید هستند. اما برخی از آن‌ها خرابکار هستند. این باکتری‌های خرابکار قندها و کربوهیدرات‌های موجود در مواد غذایی را تجزیه کرده و آنها را به اسیدهایی تبدیل می‌کنند که مینای دندان را از بین برده و باعث خرابی دندان می‌شوند.

با ، سوراخ‌های ریز و درشتی در سطح و عمق دندان ایجاد خواهند شد. وجود حفره، تغییر رنگ و سایر علائم ظاهری دیگر در دندان مجموعاً پوسیدگی دندان نامیده می‌شود.

از کجا بفهمیم که دندان‌هایمان در حال پوسیدگی هستند؟

پوسیده شدن دندان علائم مشخصی دارید و احتمالا شما هم با آن‌ها آشنایی داشته باشید. برخی از علائم پوسیدگی دندان در همان ابتدای شروع پوسیدگی مشخص بوده و به راحتی قابل تشخیص هستند. اما برخی دیگر با پیشرفت پوسیدگی و بعدها خود را نشان می‌دهند. مهم‌ترین علائم این معضل عبارتند از:

  • که می‌تواند ممتد باشد و یا اینکه هرازچندگاهی شما را آزار دهد
  • حساسیت دندان به دلیل تحلیل مینای دندان و نمایان شدن لایه زیرین دندان (دنتین) که درد دندان را تشدید می‌کند
  • ایجاد لکه‌های خاکستری، قهوه‌ای، مشکی با سایر رنگ‌های تیره
  • احساس مزه نامطلوع و نامطلوب در دهان
  • ایجاد سوراخ‌ها و حفرات ریز و درشت در سطح یا عمق دندان
  • وجود که می‌تواند به صورت و کیست خود را نشان دهد.

همیشه تشخیص پوسیدگی دندان در خانه میسر نیست

علائم و نشانه های بالا تشخیص پوسیدگی دندان در خانه را تسهیل میبخشد اما در مراحل اولیه ممکن است برای ما سخت باشد که در خانه این مشکل را تشخیص دهیم. به همین جهت است که باید هر 6 ماه یکبار برای چکاپ دندان به یک دندانپزشک مراجعه کنیم تا پوسیدگی های سطحی و بسیار جزئی که توسط ما قابل مشاهده نیست را تشخیص دهد.

چه علل و عواملی باعث شروع و ادامه یافتن پوسیدگی دندان می‌شوند؟

پوسیدگی دندان اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که غذاهای حاوی کربوهیدرات بین دندان‌ها گیر کرده و با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به طور کامل از بین نمی‌روند. دلایل عمده ایحاد این مشکل مصرف غذاهای شیرین، چسبناک و نوشیدنی‌های مضر است. هرچه مواد شیرین (حاوی قند و شکر) بیشتر مصرف شود، اسید بیشتری تولید می‌شود که منجر به پوسیدگی بیشتر می‌شود.

قندها در داخل دهان با پلاک ترکیب می‌شود و مینای دندان را ضعیف می‌کنند و در نهایت شما را در معرض پوسیدگی قرار می‌دهد. هر بار که یک میان وعده شیرین می‌خورید، تا 20 دقیقه آینده دندان‌های شما در معرض آسیب اسیدها قرار می‌گیرند. سایر علل پوسیدگی دندان عبارتند از:

  • ضعیف
  • تشکیل پلاک و سفت و سخت شدن آن
  • کاهش بزاق دهان
  • سندروم خشکی دهان
  • مصرف مواد غذایی و خوراکی‌های اسیدی و بسیار شیرین و گازدار
  • پرتودرمانی گردن و صورت
  • برخی بیماری های خاص
  • مصرف برخی داروهای خاص

این مقاله را هم بخوانید ?

آشنایی با طبقه بندی‌ها یا انواع کلاس پوسیدگی دندان

دندانپزشکان برای ترمیم و درمان مشکل پوسیدگی، از یک سیستم طبقه بندی پوسیدگی استفاده می‌کنند. دلیل این کلاس‌بندی این است که بر اساس محل و شدت پوسیدگی، درمان‌ها و روش‌های ترمیمی لازم را اعمال کنند. بر این اساس ما 6 کلاس پوسیدگی دندان مختلف داریم که در ادامه با همه این 6 کلاس به صورت خلاصه آشنا خواهید شد.

  • پوسیدگی کلاس 1: پوسیدگی‌های مرتبط به سطوح جونده دندان‌ها خلفی (مولر و پره مولر)
  • پوسیدگی کلاس 2: پوسیدگی‌های مربوط به سطوح ما بین دندان‌های خلفی
  • پوسیدگی کلاس 3: خرابی در سطوح مابین دندان‌های قدامی (بین دندان‌های جلویی)
  • پوسیدگی کلاس 4: مشابه کلاس 3 به این شرط که پوسیدگی به نوک دندان رسیده باشد
  • پوسیدگی کلاس 5: خرابی در بخش گردن دندان یا طوق دندانی
  • پوسیدگی کلاس 6: خرابی در یکی از لبه ها و نوک دندان ها

درمان پوسیدگی دندان چیست؟

بسته به محل، میزان و عمق پوسیدگی درمان های مختلفی برای برطرف کردن پوسیدگی‌ها وجود دارد. به درمان پوسیدگی دندان معمولا ترمیم دندانپزشکی یا در اصطلاح عامه “تقویت دندان پوسیده” گفته می شود و شامل موارد زیر است: (تمامی درمان زیر معمولا جزء گزینه‌های جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی نیز به شمار می‌روند)

فلوراید درمانی

اگر پوسیدگی دندان در مراحل اولیه باشد می‌توان با کمک آن را متوقف کرده و به حالت سابق برگرداند. فلوراید یک ماده معدنی است که به تقویت مینای دندان کمک کرده و باعث بازسازی مواد معدنی در ساختار دندان می‌شود.  فلوراید درمانی یکی از روش‌های مقاوم سازی دندان یا تقویت دندان پوسیده مخصوصا در کودکان است.

پر کردن دندان (رایج ترین روش درمان پوسیدگی دندان)

در صورتی که پوسیدگی در سطح یا عمق دندان‌های شما وجود داشته باشد، دندانپزشک ترمیم دندان (دندان پر کردن) را برایتان انجام می‌دهد. در این روش، نشانه های خرابی از دندان‌ها تمیز می‌شود و حفره‌های ایجاد شده پس از ازبرداشتن باقیمانده‌ی باکتری‌ها و بافت‌های پوسیده، با استفاده از مواد پرکننده مخصوصی پر می‌شود.

عصب کشی دندان

اگر پوسیدگی به عمق گسترش یافته باشد طوری که باعث عفونت پالپ یا مغز دندان شده باشد، ممکن است نیاز به عضب کشی یا درمان ریشه دندان داشته باشید. طی این روش دندانپزشک بافت عفونی در ریشه دندان را برداشته (بافت نرم شامل عروق عصبی و خونی است) و داخل ریشه را تمیز می‌کند.

به این فرآیند گفته می‌شود. در نهایت با عصب کشی شده را ترمیم میکند. در نهایت اگر آسیب زیاد باشد با روکش دندان، اقدام به ترمیم دندان عصب کی شده میکند.

کشیدن دندان

در شدیدترین موارد، هنگامی که آسیب وارد شده به پالپ برطرف نشود، دندانپزشک شما ممکن است دندانتان را بکشد. دندانپزشک پیشنهاد می کند برای جایگزینی دندان از دست رفته بریج یا بکارید. در غیر این صورت در قوس فکی یک جای خالی ایجاد شده که می‌تواند باعث کج شدن دندان ها شود. کج شدن دندان باعث می‌شود که شما دیر یا زود به نیاز پیدا کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه جراحی کاشت دندان و آگاهی از قیمت و هزینه های متخصص ایمپلنت در تهران  ، تماس بگیرید  و در چت واتساپ با شخص دکتر در ارتباط باشید.

چگونه باید از گسترش و یا حتی آغاز پوسیدگی دندان پیشگیری کنیم؟

با دنبال کردن موارد زیر می‌توانید به خوبی و بدون هیچ مشکلی در امر پیشگیری از پوسیدگی دندان مخصوصا در کودکان موفق باشید:

  • هر روز مسواک بزنید: روزی 2 بار و هر بار در 2 دقیقه مسواک بزنید. حدود 30 دقیقه تا 1 ساعت بعد از غذا مسواک بزنید.
  • نخ دندان را فراموش نکنید: برای پیشگیری از پوسیدگی دندان در سطوح طرفی و بین دندانی حتما باید از نخ دندان استفاده کنید.
  • از خواص تقویتی و ترمیمی دهانشویه ها استفاده کنید: دهانشویه ها نه تنها اسیدیته داخل دهان را کاهش می‌‌دهند که به تقویت مینای دندان کمک می‌کنند
  • مراقبت خورد و خوراکتان باشید: مصرف شیرینی جات و مواد قندی و اسیدی را کاهش دهید یا کاملا متوقف کنید.
  • خمیر دندان مناسب دندان‌های خود را تهیه کنید: خمیر دندان هایی که حاوی فلوراید هستند را امتحان کنید.
  • به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید: هر 6 ماه یکبار به یک دندانپزشک خوب مراجعه کنید.
  • فیشور سیلانت ها را امتحان کنید: اگر عمق شیارهای دندان‌های آسیای شما زیاد است برای پیشگیری از پوسیدگی دندان حتما فیشور سیلانت‌ها را امتحان کنید.
  • آب حاوی فلوراید بنوشید: فلوراید به هر شکلی به تقویت مینای دندان کمک می‌کند.
  • مشکلات و بیماری‌های مرتبط با پوسیدگی را درمان کنید
  • داروهای خاصی که باعث آسیب به دندان می‌شوند را مصرف نکنید

پاسخ به رایج‌ترین و مهم‌ترین سوالات درباره پوسیدگی دندانی

هزینه ترمیم دندان پوسیده چقدر است؟

بسته به میزان و عمق پوسیدگی ایجاد شدن در دندان های شما، و مهمتر از همه بسته به نوع و روش ترمیم هزینه‌های احیا و ترمیم یک دندان پوسیده متفاوت است.

روندتقویت دندان پوسیده چقدر طول خواهد کشید؟

بسته به روشی که قصد دارید با آن پوسیدگی را ترمیم کنید مدت زمان درمان می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال پر کردن ساده طی 1 جلسه، عصب کشی طی 2 جلسه، کشیدن دندان طی 1 جلسه، طی 2 جلسه و ….

برای ترمیم و درمان پوسیدگی باید به چه دندانپزشکی مراجعه کنیم؟

کار تقویت دندان پوسیده را معمولا دندانپزشکان عمومی و متخصصان ترمیمی و زیبایی دندان به صورت تخصصی انجام می‌دهند.

برای پوسیدگی جزئی دندان از چه مواد پر کننده‌ای استفاده می‌شود؟

از مواد پر کننده آمالگام، نقره یا کامپوزیت استفاده می‌شود. اما اگر قصد دارید پوسیدگی دندان جلو را برطرف کنید، بهتر است از کامپوسیدگی دندان چیست

شناخت علل پوسیدگی دندان بسیار مهم است زیرا از این طریق، می‌توان روش صحیح مراقبت از سلامت دهان و دندان را آموخت. هنگامیکه غذاهای حاوی کربوهیدرات و انواع قندها بین دندان گیر کند، اسید به وجود آمده از فعالیت میکروب‌ها باعث از بین رفتن بافت‌های سخت مینای دندان می‌شود و درنهایت پوسیدگی دندان، ایجاد می‌شود.
عمده دلایل پوسیدگی دندان، شامل موادغذایی قندی و چسبنده و نیز نوشیدنی‌ها هستند. هرچه میزان قند مصرفی بیشتر شود، اسید بیشتری نیز طی واکنش‌هایی به وجود خواهد آمد و منجر به پوسیدن دندان می‌شود.

ماده‌ای که عامل اصلی پوسیدگی و یا ایجاد حفره است، پلاک دندان نام دارد. پلاک، حاوی موادغذایی مختلف بر روی دندان بوده که هزاران باکتری در آن وجود دارد.
باید بدانیم که پلاک، با مراقبت‌های بهداشتی ساده مانند مسواک زدن و استفاده از نخ دندان از بین خواهد رفت ولی درصورتیکه مراقبت کافی از دندان صورت نگیرد، دندان‌ها به مرور زمان خراب و پوسیده می‌شوند.

هر دندان شامل سه لایه است:

  • لایه سخت بیرونی که مینای دندان نامیده می شود
  • لایه میانی که دنتین نام دارد
  • به مرکز دندان پالپ (pulp) گفته میشود. این قسمت شامل اعصاب و عروق خونی است.

هر قدر لایه های بیشتری تحت تأثیر پوسیدگی قرار بگیرند، آسیب بیشتری رخ می دهد.
پوسیدگی دندان بیماری ای همه گیر، دردناک، هزینه بر و قابل پیشگیری است.

پوسیدگی دندان در کودکان

بیماری های دندان از کرم خوردگی تا سرطان متنوع هستند و سالانه باعث ایجاد درد و مشکلات زیادی برای میلیون ها آمریکایی می شوند. حتی آزاردهنده ترینشان نیز قابل پیشگیری است. پوسیدگی دندان در جهان به خصوص میان کودکان بسیار فراگیر است.

این بیماری از سن پایین شروع شده و حدود یک چهارم کودکان ۲ تا ۵ سال و نصف نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال آمریکایی به آن مبتلا هستند. کودکان قشر فقیر جامعه بیشتردر معرض این بیماری هستند. در حدود نصف افراد ۶ تا ۱۹ سال که فقیر هستند، دندان های پوسیده دارند. به غیر از درد و دیگر ناکارآمدی هایی که به همراه دارد، کرم خوردگی هایی که درمان نشوند می توانند منجر به لاغری، ضعف ظاهری، غیبت از مدرسه و دیگر کار های اجتماعی شوند. این عوامل می توانند به شدت در موفقیت یک کودک در زندگی تاثیر منفی بگذارند.
پوسیدگی دندان همچنین معضلی برای بزرگسالان محسوب می شود به طوری که بیش از ۹۰% افراد بالای ۴۰ سال به آن مبتلا هستند. یک چهارم افراد بالای ۶۰ سال تمام دندان های خود را برای همیشه از دست داده اند و این به علت تاثیر پوسیدگی روی عزت نفسشان و درگیر شدن در مشکلات تغذیه ای است.( خوراک آنها محدود به غذا های قابل هضم می شود.)

مطلب پیشنهادی:

مسبب پوسیدگی دندان چیست؟

  • بهداشت ضعیف دهان و دندان
    عدم مسواک زدن دندان‌ها به طور مرتب و حداقل دو بار در روز، باعث ایجاد پلاک دندان شده و به همین سادگی، عامل اصلی حمله به مینای دندان بوجود می‌آید.
  • تشکیل پلاک
    پلاک هنگامی به وجود می‌آید که باکتری‌ها، اسیدها، ذرات موادغذایی و بزاق ترشح شده؛ همه در دهان با یکدیگر ترکیب شوند. این مواد به دندان‌ها چسبیده و با گذشت زمان به پلاک که حاوی باکتری‌های گوناگون است، تبدیل می‌شود.
    اسیدهای موجود در پلاک، مواد معدنی موجود در مینای دندان که لایه‌ سخت و بیرونی دندان است را از بین می‌برند. این فرسایش، باعث ایجاد سوراخ‌هایی بر روی مینای دندان می‌گردد. همچنین این فرسایش، به مرور زمان حرکت خود را ادامه می‌دهد و به سمت بخش داخلی دندان که حاوی اعصاب و رگ‌های خونی است، حرکت می‌کند.
  • خشکی دهان
    بزاق، به شستشوی پلاک و انواع باکتری از دندان و دهان کمک می‌کند. اگر دهان خشکی دارید و ترشح بزاق شما بسیار کم است؛ روند ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان، سریع‌تر خواهد بود.
  • بیماری رفلاکس معده
    بیماری رفلاکس معده می‌تواند باعث شود اسید معده وارد دهان شود و این محیط اسیدی ایجاد شده در دهان، باعث سایش مینا شده و حتی ممکن است به عاج زیر مینا نیز نفوذ کند. چون عاج دندان، ماده معدنی کم‌تری از مینا دارد، در این حالت احتمال ایجاد و پیشرفت پوسیدگی افزایش می‌یابد.
  • باکتری‌ها و اسیدها
    باکتری‌ها به طور طبیعی در دهان شما زندگی می‌کنند. هنگامیکه این باکتری‌ها متوجه باقی ماندن کربوهیدرات‌ و بطورکلی مواد غذایی بر روی دندان شوند؛ طی واکنشی، اسید تشکیل خواهند داد که از این طریق، به مرور سبب پوسیدن دندان می شوند.

علائم پوسیدگی دندان

کرم خوردگی دندان ، بسته به وسعت و محل آن در دهان، علائم و نشان های متفاوتی دارد. وقتی کرم خوردگی دندان در مراحل اولیه اش باشد ممکن است اصلا علائمی از خود نشان ندهد و همراه با بیشتر شدن پوسیدگی، نشانه ها و علائمی از خود بروز بدهد مانند:

  • دندان درد، درد های خود به خودی و بدون دلیل خاصی.
  • حساس شدن دندان.
  • درد های خفیف یا شدید هنگام خوردن چیز های شیرین، داغ یا سرد.
  • ایجاد حفره یا سوراخ قابل رویت در دندان.
  • ایجاد شدن لکه های قهوه ای، سیاه و سفید رنگ روی سطح دندان.
  • احساس درد هنگام گاز زدن غذا.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟

شما ممکن است از وجود کرم خوردگی در دندانتان مطلع نباشید. از این رو مراجعه مداوم به دندانپزشک، حتی زمانی که احساس درد نمی کنید برای چکاپ شدن دندان هایتان لازم است. با این وجود به محض احساس دندان درد یا دهان درد به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

عواملی که احتمال پوسیدگی را بالا می برند

همه آنهایی که دندانی دارند در معرض کرم خوردگی دندان هستند اما عوامل زیر می تواند این احتمال را افزایش دهد:

دندان های عقبی (آسیاب و آسیاب کوچک) بیشتر دچار پوسیدگی می شوند. این دندان ها دارای شیارها، حفره ها و شکاف های بسیاری بوده و چندین ریشه دارند که همه این عوامل باعث جمع شدن ذرات غذا می شوند. در نتیجه تمیز نگه داشتن این دندان ها نسبت به دندان های جلویی که دسترسی آسانی دارند دشوار تر است.

خوراکی هایی که برای مدت طولانی به دندان می چسبند مانند: شیر، عسل، بستنی، شکر، نوشابه، میوه خشک، کیک، کلوچه، آبنبات های سفت و نعناع، غلات خشک، و چیپس. احتمال اینکه این خوراکی ها باعث پوسیدگی شوند بسیار بیشتر از غذاهایی است که به آسانی توسط بزاق شسته می شوند.

  • پوسیدگی دندان ناشی از تغذیه نادرست

خوردن مداوم تنقلات و نوشیدنی

وقتی به طور پیوسته نوشیدنی های شیرین بنوشید، در واقع به باکتری های دهان سوخت لازم برای تولید اسید هایی که به دندان حمله می کنند و آن را از بین می برند، را می دهید. اگر در طول روز نوشابه یا دیگر نوشیدنی های اسیدی می نوشید، باعث می شود در دهانتان پیوسته وانی از اسید تولید شود.

غذا دادن به کودکان هنگام خواب

اگر به کودکانتان هنگام خواب شیشه ی شیر، آبمیوه، غذای مخصوص و یا دیگر مایعات قندی می دهید، این مواد در طول ساعات خواب کودک روی دندان ها مانده و باکتری ها از آنها تغذیه می کنند. به این آسیب اغلب “پوسیدگی دندان توسط شیشه ی بچه” می گویند.

درصورتی که بعد از هر وعده غذایی دندان هایتان را تمیز نکنید پلاک به سرعت تشکیل شده و اولین مرحله پوسیدگی رخ می دهد.

فلوراید، یک ماده معدنی طبیعی است، که از کرم خوردگی های دندان جلوگیری کرده و حتی می تواند پوسیدگی هایی که در مراحل ابتدایی هستند را نیز از بین ببرد. با توجه به مزایای فلوراید، این ماده به بسیاری از منابع آب شهری افزوده می شود؛ همچنین در خمیر دندان ها و دهان شویه ها استفاده می شود. اما بطری های آب معدنی معمولا حاوی فلوراید نیست.

در آمریکا ،کرم خوردگی های دندان در میان کودکان و نوجوانان شایع است. افراد مسن نیز در خطر این بیماری هستند. دندان ها ممکن است در طول عمر تخریب شوند و لثه ها تحلیل بروند که باعث آسیب پذیری دندان در برابر پوسیدن ریشه ها می شود. افراد مسن تر ممکن است از داروهایی استفاده کنند که باعث کاهش تولید بزاق دهان و افزایش خطر پوسیدگی دندان شوند.

علت خشکی دهان کمبود بزاق است که این ماده با شستن پلاک و مواد غذایی از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. همچنین ماده ای در بزاق دهان وجود دارد که با اسید هایی که توسط باکتری ها ساخته می شوند، مقابله می کند. برخی داروها، شرایط خاص پزشکی، پرتو افشانی به سر و گردن(رادیولوژی) و برخی دارو های شیمی درمانی می توانند با کم کردن بزاق و خشک کردن دهان، خطر کرم خوردگی دندان را افزایش دهند.

  • پرکردگی های دندان و برخی دستگاه های دندان پزشکی

در طول سال های متوالی پرکردگی های دندان می توانند باعث تضعیف، از بین رفتن و به وجود آمدن لبه های ناهموار در دندان شوند. این به پلاک این امکان را می دهد تا راحت تر ساخته شده و از بین بردنش دشوارتر باشد. دستگاه های دندان پزشکی هم می توانند با دندان درست جفت نشده و به پوسیدگی اجازه رشد در بین خود را بدهند.

سوزش معده: سوزش معده و یا بیماری ریفلاکس معده می تواند باعث جاری شدن اسید معده در دهان (رفلاکس) شود و این می تواند مینای دندان را از بین ببرد و باعث تخریب قسمت عمده ای از دندان شود. این تخریب، قسمت بیشتری از دنتین را در معرض باکتری ها قرار می دهد که خود باعث پوسیدگی می شود. ممکن است دندان پزشکتان به شما پیشنهاد دهد تا به یک متخصص گوارش برای ریفلاکس معده تان مراجعه کنید. برای مطالعه ی بیشتر به مقاله ی مراجعه کنید.

پیشگیری از پوسیدگی دندان

شما می توانید با رعایت نکات زیر از پوسیدگی دندان جلوگیری کنید:

  • مسواک زدن دوبار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید.
  • تمیز کردن روزانه ی بین دندان ها با نخ دندان یا دیگر تمیز کننده های بین دندانی.
  • خوردن مواد مغذی، متعادل کردن وعده های غذایی و محدود کردن تنقلات.
  • با دندانپزشک خود در مورد استفاده از فلوراید مکمل که دندان هایتان را تقویت می کند و استفاده از سیلانت های دندانی مشورت کنید.

( سیلانت پوشش محافظتی پلاستیکی است که روی سطوح دندان های عقبی (که اغلب پوسیدگی از آن ها شروع می شود) به منظور جلوگیری از پوسیدگی نصب می شوند.)به دندانپزشک خود برای تمیزکاری و معاینه دهان به طور مداوم مراجعه کنید.

پوسیدگی دندان چگونه درمان می ‌شود؟

درمان پوسیدگی دندان از طریق دو روش زیر انجام می‌شود که عبارت است از:

  1. پرکردن دندان
    نوعی ترمیم و درمان دندان می‌باشد که دندان با مواد پرکننده‌ای مانند رزین‌های کامپوزیت به رنگ دندان، پرسلن یا آمالگام پر می‌شود.
  2. درمان کانال ریشه
    هنگامیکه پوسیدگی به مواد درونی دندان، یعنی پالپ دندان برسد؛ احتمال دارد به یک درمان کانال ریشه نیاز داشته باشید. این درمان برای ترمیم و نجات دندان آسیب‌دیده و آلوده، جایگزین بسیار مناسبی به جای کشیدن دندان است. در این حالت، پالپ دندان برداشته می‌شود و سپس دندان، پر می‌شود.

 نتیجه گیری

بطورکلی، عادت‌های بهداشتی مناسب دندان از جمله مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه و معاینات منظم دندانپزشکی، بهترین راه برای جلوگیری از شروع مشکلات دندان هستند. همچنین شما نیز سعی کنید که حداقل دو بار در روز مسواک بزنید، با دقت نخ دندان بکشید و به طور منظم از یک دهان شویه استفاده کنید.

چراکه با توجه بیشتر به بهداشت و سلامت دندان، می‌توان از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرد و همواره دندان‌های سالمی داشت.

برای درمان پوسیدگی دندان می توانید به پزشکان متخصص و باتجربه حاضر در سیمانت کلینیک مراجعه نمایید و از درمان تخصصی این کلینیک لذت ببرید.

پوزیت برای پر کردن دندان استفاده کنید.

دکمه بازگشت به بالا