درد پاشنه پا و کمبود ویتامین های موثر در درمان آن
درد پاشنه میتواند علل مختلفی مانند کشیدگی یا پارگی تاندون آشیل، آسیب فیزیکی، خار پاشنه و فاشیای کف پا داشته باشد. استفاده از تمرینات کششی، باند کشی، کفی نرم کفش، کمپرس سرد یا گرم و مسکنها میتواند به کاهش درد کمک کند. درد پاشنه پا در صورت تداوم یا شدید شدن، باید توسط متخصص ارتوپدی معاینه شود.
درد پاشنه پا یکی از مشکلات شایع بین تمامی افراد اعم از پیر، جوان، کودک، مرد و زن است. این درد دقیقا در محل اتصال تاندون پا به استخوان پاشنه رخ میدهد. علل درد پاشنه پا بسیار متنوع است، اما از مهمترین آنها میتوان به دیسک کمر و التهاب تاندون آشیل اشاره کرد. درد پاشنه ممکن است به حدی غیر قابل تحمل باشد که زندگی روزمره شما را دچار اختلال کند؛ اما آیا درد پاشنه پا خطرناک است؟ درد پاشنه پا از چیست؟ درمان خانگی درد پاشنه چیست؟ چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
توجه کنید که اگر درمان درد پاشنه پا را جدی نگیرید؛ ممکن است دچار عوارض طولانیمدتی شوید و برای درمان به عمل جراحی نیاز پیدا کنید. پس برای تشخیص علت درد و درمان آن همین امروز از دکتر ارتوپد در دکترتو نوبت بگیرید یا به صورت آنلاین، متنی یا تلفنی با متخصص ارتوپد مشورت کنید. استخوان پاشنه بزرگترین استخوان پا است و هر گونه ضربه یا ایستادنهای طولانی در بلندمدت ممکن است سبب دردهای کوتاه و یا طولانی بشود. در بیشتر موارد درد پاشنه پا بدون نیاز به درمان برطرف میشود، اما گاهی نیز برای درمان شما باید توسط پزشک یا متخصص ارتوپدی ویزیت شوید.
علت درد پاشنه چیست؟
درد پاشنه به عوامل مختلفی بستگی دارد و گاه به خاطر وضعیت فیزیکی و یا انواع عفونتها به وجود میآید. بیماری های ارتوپدی زیادی هم وجود دارند که میتوانند علت پادرد شدید باشند. شایعترین علل درد پاشنه به شرح زیر است. فاشیای کف پا که ناشی از فشار بیش از حد بر روی پا است موجب ورم پا و علت سفت شدن پاشنه پا میشود. اضافه وزن از عوامل ایجاد فاشیای کف پا و علت درد کف پا و پاشنه است. برخی عادت دارند هنگام ایستادن فشار را روی پای راست بیندازند، این مسئله میتواند باعث فاشیا شود و علت درد پاشنه پا سمت راست باشد. فاشیای کف پا همیشه با تورم همراه نیست و ممکن است درد به صورت دائمی نباشد. این درد با روشهای پزشکی و یا طب سنتی درمان میشود.
درمان فاشیای کف پا
درمان فاشیای کف پا با فیزیوتراپی و استفاده از کفشهای مناسب و کاهش وزن امکانپذیر خواهد بود. همچنین شما میتوانید از داروی ایبوپروفن با تجویز پزشک استفاده کنید. فاشیای کف پا زمانی ایجاد میشود که در اثر اضافه وزن، ایستادن طولانی یا راه رفتن زیاد، فشار زیادی به کف پا وارد میشود. این فشار باعث ورم و درد در پاشنه میشود. رگ به رگ شدن پا و کشیدگی عضلات، یکی از عوارض فعالیت بدنی زیاد و علت درد بغل پاشنه پا است. زمانی که شما قبل از تمرین فیزیکی بدن خود را به اصطلاح گرم نکنید و یا بعد از فعالیت اقدام به سرد کردن ننمایید؛ ممکن است پای شما رگ به رگ شده و در نهایت موجب درد در پاشنه گردد.
برای درمان رگ به رگ شدن پاشنه، نیاز به انجام کار خاصی نیست؛ فقط استراحت کنید. همچنین میتوانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید و پای خود را در ارتفاع بالاتری قرار دهید. این بیماری که به آپوفیزیت کالکانه (Calcaneal apophysitis) نیز معروف است یکی از علل درد پاشنه پا در کودکان و نوجوانان در سنین ۸ تا ۱۴ سال است. در این بیماری رشد تاندونها بسیار سریعتر از رشد استخوانهاست و به صورت التهاب نمایان میشود. تورم، قرمزی، لنگیدن و راه رفتن نادرست از علائم این بیماری است. از علل ایجاد بیماری سور میتوان به چرخش مچ پا به سمت خارج، قوس پا، کف پای صاف و چاقی اشاره کرد. این درد با فشار دو طرف پاشنه بیشتر خواهد شد.
پاشنه پا در طول روز، سنگینی وزن بدن را تحمل میکند و طبیعی است که درد پاشنه پا بین افراد مختلف رایج باشد. علت درد پاشنه پا ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از جمله دیسک کمر، وزن بالا، آسیب فیزیکی یا مواردی از این قبیل باشد. شاید تعجب کنید که گاهی اوقات درد پاشنه پا و کمبود ویتامین با هم ارتباط دارند و کمبود برخی از ویتامینها در بدن، منجر به احساس درد در پاشنه پا میشود. در ادامه این مطلب قصد داریم به ویتامینهایی اشاره کنیم که کمبود آنها در بدن منجر به بروز درد پاشنه پا میشود. اگر شما هم در ناحیه پاشنه پا احساس درد میکنید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
ارتباط کمبود ویتامین دی و درد پاشنه پا
یکی از اولین مواردی که در پاسخ به سوال «کمبود کدام ویتامین باعث درد پاشنه پا میشود؟» به آن اشاره میکنیم، ویتامین D است. عجیب نیست که درد پاشنه پا و کمبود ویتامین D با هم ارتباط داشته باشند؛ کمبود ویتامین D منجر به ضعف استخوانها و عضلات میشود که همین موضوع درد پاشنه پا را شدیدتر میکند. علاوهبر این، ویتامین D برای جذب کلسیم در بدن ضروری است و همه میدانیم که کلسیم نقشی کلیدی در حفظ سلامت استخوانها دارد؛ بنابراین کمبود ویتامین D، جذب کلسیم را نیز کاهش میدهد و همین موضوع ممکن است علت درد پاشنه پا سمت راست یا چپ باشد. برای از بین بردن کمبود ویتامین دی و درد پاشنه پا علاوهبر مصرف غذاهایی مانند ماهی، تخممرغ، میگو، قارچ و شیر، حتما قرص مولتی ویتامین خارجی حاوی ویتامین D نیز مصرف کنید.
درد پاشنه پا ممکن است زندگی روزانه شما را مختل کند؛ به همین دلیل، یافتن علت و راه درمان آن بسیار اهمیت خواهد داشت. کمبود ویتامینها با تاثیر بر عضلات و اعصاب بدن و همچنین کاهش استحکام استخوانها باعث درد پاشنه پا میشوند. ویتامینهای D ،B12 ،B6 و C از جمله ویتامینهای موثر بر بروز درد پاشنه پا خواهند بود. علاوهبر ویتامینها، مواد مغذی از قبیل کلسیم و منیزیم نیز بر رفع این مشکل تاثیرگذار هستند. در این مقاله به درد پاشنه پا و کمبود ویتامینهای موثر بر آن پرداختیم تا در کمترین زمان ممکن بتوانید این مشکل را رفع کنید. کمبود ویتامین D؛ ضعف استخوانی و درد پاشنه پا ویتامین D یکی از ویتامینهای مهم برای سلامتی است که نقش حیاتی در جذب کلسیم و حفظ سلامت استخوانها دارد.
کمبود ویتامین D منجر به ضعف استخوانی و درد پاشنه پا در کنار دیگر عوارض آن خواهد شد. همچنین کمبود D3 از گروه ویتامینهای D علاوهبر مشکلات سیستم ایمنی بدن، منجر به اختلال در روند بهبودی هر بیماری و التهابی خواهد شد. اختلال در روند بهبودی باعث میشود فاسئیت پلانتار یا التهاب رباط کف پا به یک بیماری مزمن تبدیل شود. این بیماری ممکن است سالها و حتی دههها ادامه داشته باشد. فاسئیت پلانتار یا التهاب رباط کف پا بیماری است که در آن، ناحیه پاشنه کف پا درد میگیرد. برای پیشگیری و رفع درد پاشنه پا، مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین دی یا مکملهایی مانند قرص جوشان مولتی ویتامین با مشورت پزشک توصیه میشود.