خلاصه کتاب شانس دوباره رابرت کیوساکی | کلید موفقیت مالی

خلاصه کتاب شانس دوباره رابرت کیوساکی | کلید موفقیت مالی

کتاب «شانس دوباره: برای پولتان، برای زندگیتان و برای خودتان» از رابرت کیوساکی، در دل بحران ها و تغییرات پرشتاب اقتصادی امروز، بهتون نشون میده که چطور با تغییر نگاه و استفاده از هوش مالی، می تونید از خطرات موجود فرصت بسازید و آینده مالی خودتون رو از نو طراحی کنید. این کتاب مثل یک نقشه راه عمل می کنه تا توی دنیای پر از نوسان امروز، راه درست رو پیدا کنید و سرنوشت مالیتون رو خودتون رقم بزنید.

رابرت کیوساکی رو حتماً از کتاب فوق العاده اش، «پدر پولدار پدر فقیر» می شناسید. همون کسی که دید خیلی ها رو نسبت به پول و ثروت عوض کرد و بهمون یاد داد پولدارها چطور فکر می کنن و چطور برای پول کار نمی کنن، بلکه پول رو به خدمت خودشون درمیارن. حالا توی کتاب «شانس دوباره»، کیوساکی پا رو فراتر می ذاره و با لحنی صریح تر و جدی تر، درباره بحران های مالی جهانی و فرصت هایی که از دل همین بحران ها سربرمیارن، حرف می زنه. دیگه دوران اون «روزی روزگاری» که دولت ها و شرکت ها امنیت شغلی و مالی رو تضمین می کردن، به سر اومده. الان دیگه قصه اینه که هر کس باید خودش برای خودش دست به کار بشه و «شانس دوباره» خودش رو بسازه.

ما توی این خلاصه کامل و جامع، قراره با هم قدم به قدم پیش بریم و ببینیم کیوساکی چطور ذهنیت ما رو نسبت به گذشته، حال و آینده مالی مون تغییر میده. می فهمیم که چرا تفکر سنتی دیگه جواب نمیده و چطور می تونیم توی دنیایی که به سرعت در حال تغییره، با چشم باز به دنبال فرصت ها باشیم. این مقاله بهتون کمک می کنه تا مفاهیم کلیدی این کتاب رو عمیقاً درک کنید و بدون اینکه مجبور باشید کل کتاب رو بخونید، از درس های عملی اون برای ساختن یک زندگی مالی بهتر استفاده کنید.

بخش اول: گذشته؛ ارزیابی بحران های مالی و تغییر پارادایم ها (درک ریشه های وضعیت کنونی)

توی این بخش، کیوساکی به ریشه های وضعیت مالی امروز دنیا می پردازه. اون با یک دیدگاه منحصربه فرد، نشون میده که چطور چیزی که قبلاً به عنوان امنیت مالی شناخته می شد، حالا تبدیل به یک توهم شده و چرا باید دیدگاهمون رو عوض کنیم.

پایان روزی روزگاری: تحلیل دیدگاه کیوساکی در مورد تغییر نقش دولت، شرکت ها و امنیت شغلی

یادش بخیر، یه زمانی فکر می کردیم دولت ها از ما مراقبت می کنن، شرکت ها بهمون امنیت شغلی می دن و بازنشستگی مون تضمین شده است. کیوساکی میگه که اون دوران روزی روزگاری دیگه به پایان رسیده. دیگه خبری از حقوق بازنشستگی ثابت، بیمه های درمانی دولتی و شغل های مادام العمر نیست. دنیا عوض شده و ما باید این تغییر رو بپذیریم. مدل های قدیمی که پدران و پدربزرگ های ما باهاش زندگی می کردن، دیگه توی این دنیای جدید کار نمی کنه. الان باید خودمون مسئولیت زندگیمون رو به عهده بگیریم و منتظر کمک بقیه نباشیم.

چرا ثروتمندان برای پول کار نمی کنند؟ (مروری بر مفهوم دارایی و بدهی)

یکی از مهم ترین درس هایی که کیوساکی توی کتاب های قبلیش هم بهش اشاره کرده، مفهوم دارایی و بدهیه. اون میگه مردم عادی برای پول کار می کنن، اما ثروتمندان پول رو به کار می گیرن تا براشون پول بیشتری بسازه. دارایی چیزیه که پول رو توی جیبتون میذاره، مثل املاک اجاره ای، سهام شرکت ها، یا یه کسب وکار موفق. بدهی هم چیزیه که پول رو از جیبتون درمیاره، مثل قسط ماشین لوکس یا خونه ای که فقط هزینه تراشی می کنه. توی این دوران بحران، فهم این مفهوم حیاتی تر شده؛ چون ثروتمندان با تبدیل دارایی ها به جریان نقدینگی، خودشون رو در برابر نوسانات محافظت می کنن.

سرقت در سیستم مالی: دیدگاه کیوساکی در مورد تورم، مالیات و چگونگی کاهش ارزش دارایی های افراد عادی

کیوساکی معتقده سیستم مالی فعلی، یک دزدی بزرگ از جیب آدم های عادیه. اون میگه تورم، مالیات و نرفتن به سراغ سرمایه گذاری های درست، باعث میشه پول ما هر روز بی ارزش تر بشه، بدون اینکه حتی متوجه بشیم. انگار یکی داره یواشکی از جیبمون پول برمی داره. تورم قدرت خرید پولمون رو کم می کنه و مالیات هم که بخشی از درآمد ما رو می بره. کیوساکی میگه دولت ها با چاپ بی رویه پول، در واقع دارن ارزش پول مردم رو از بین می برن و این یک سرقت قانونی هست. فهمیدن این مکانیزم ها بهمون کمک می کنه در دام این سرقت پنهان نیفتیم و پولمون رو درست مدیریت کنیم.

سقوط بعدی و کادریلیون ها: هشدار کیوساکی در مورد بحران های مالی آتی و ارقام نجومی بدهی ها

رابرت کیوساکی توی این کتاب از بحران های مالی آتی هشدار میده و از ارقام نجومی بدهی های جهانی حرف می زنه. کادریلیون یه عدد خیلی بزرگه (یه ۱ و ۱۵ تا صفر جلوی اون!) که نشون دهنده حجم عظیمی از بدهی ها توی بازارهای مالیه. اون معتقده این بدهی ها مثل یک بمب ساعتی عمل می کنن که هر لحظه ممکنه منفجر بشن و یه سقوط مالی بزرگ دیگه رو رقم بزنن. این بخش از کتاب بهمون کمک می کنه خطرات پیش رو رو جدی بگیریم و برای آینده مالی مون آماده باشیم، نه اینکه چشمامون رو ببندیم و امیدوار باشیم اتفاقی نمی افته.

چگونگی درک مسائل نامفهوم: اهمیت نگاه عمیق تر به اخبار و تحلیل ها فراتر از سطح ظاهری

دنیای امروز پر از اطلاعاته، اما چطور بفهمیم کدومشون درستن و کدومشون فقط ظاهر قضیه ان؟ کیوساکی میگه برای اینکه بتونیم توی این دنیای پیچیده تصمیم های درستی بگیریم، باید یاد بگیریم عمیق تر از سطح ظاهر اخبار رو تحلیل کنیم. نباید هرچیزی رو که توی رسانه ها می شنویم یا می خونیم، دربست قبول کنیم. باید دنبال واقعیت پشت پرده باشیم، داده ها رو بررسی کنیم و خودمون به نتیجه برسیم. این مهارت بهمون کمک می کنه از فریب های مالی دوری کنیم و تصمیم های آگاهانه ای برای پول و زندگیمون بگیریم.

«در دنیای امروز، کلیدی ترین واژه بحران است. اما همیشه یادتان باشد که بحران دو روی دارد: خطر و فرصت.»

بخش دوم: حال؛ دنیای امروز: بحران ها و فرصت ها (فهم وضعیت موجود)

کیوساکی توی این بخش از کتاب، بهمون یادآوری می کنه که چطور توی همین لحظه، می تونیم بحران ها رو به فرصت های طلایی تبدیل کنیم. اون نشون میده که دیدگاه ما به مسائل، چقدر توی موفقیت یا شکست ما نقش داره.

بحران: خطر یا فرصت؟ تحلیل دو روی سکه بحران از دیدگاه کیوساکی و اهمیت دیدگاه صحیح

همونطور که کیوساکی میگه، کلمه بحران توی زبان چینی از دو کلمه خطر و فرصت تشکیل شده. این دیدگاه کلیدی ترین پیامی هست که این کتاب بهمون میده. توی هر بحرانی، یه عده ضرر می کنن و یه عده دیگه ثروتمندتر میشن. فرقشون توی چیه؟ توی دیدگاهشون! کسایی که بحران رو فقط خطر می بینن، می ترسن و عقب نشینی می کنن. اما کسایی که توی دل خطر دنبال فرصت می گردن، ازش استفاده می کنن و گلیم خودشون رو از آب بیرون می کشن. این یعنی توی شرایط فعلی، دیدگاه و طرز فکرمون حرف اول رو می زنه.

قبل و بعد: مقایسه دوران های مختلف اقتصادی و تفاوت های اساسی در رویکردهای مالی

کیوساکی توی کتابش خیلی واضح فرق بین دوران قبل (دوران امنیت شغلی و بازنشستگی تضمین شده) و دوران بعد (دوران پرنوسان و بدون تضمین) رو نشون میده. توی دوران قبل، راه ثروتمند شدن این بود که درس بخونی، شغل خوب پیدا کنی، سخت کار کنی و پول پس انداز کنی. اما حالا، این روش ها دیگه جواب نمیده. توی دوران جدید، باید یاد بگیریم چطور هوشمندانه سرمایه گذاری کنیم، دارایی بسازیم و از سیستم مالی به نفع خودمون استفاده کنیم. این یعنی روش های قدیمی دیگه کارساز نیستن و باید رویکردهای مالیمون رو به روز کنیم.

نقد سیستم آموزشی سنتی: چرا مدرسه ما را برای دنیای واقعی پول آماده نمی کند؟

یه سوال مهم که کیوساکی بارها مطرح کرده اینه که آیا توی مدرسه فقط باید نمرات خوب کسب کنیم؟! اون با قاطعیت میگه سیستم آموزشی سنتی، ما رو برای دنیای واقعی پول آماده نمی کنه. توی مدرسه بهمون یاد نمی دن چطور مالیات بدیم، چطور سرمایه گذاری کنیم، چطور یک کسب وکار راه بندازیم یا چطور با بدهی ها رفتار کنیم. اون بهمون سواد آکادمیک میده، نه سواد مالی. همین باعث میشه خیلی از آدم های تحصیل کرده هم توی مسائل مالی گیر کنن. کیوساکی تاکید داره که باید آموزش مالی عملی رو خودمون دنبال کنیم و منتظر مدرسه و دانشگاه نمونیم.

جستجوی شغل مناسب یا خلق فرصت؟ چرا تمرکز بر شغل پردرآمد کافی نیست؟

اکثر مردم هنوز دنبال شغل مناسب و پردرآمد هستن، اما کیوساکی میگه تمرکز فقط روی شغل، کافی نیست. اون میگه حتی یک شغل پردرآمد هم نمی تونه شما رو ثروتمند کنه، اگه سواد مالی نداشته باشید. هدف باید خلق فرصت باشه، نه جستجوی شغل. یعنی به جای اینکه منتظر باشیم کسی بهمون کار بده، خودمون برای خودمون و دیگران کارآفرینی کنیم و از فرصت های موجود در بازار استفاده کنیم. این یعنی باید از ذهنیت کارمندی خارج بشیم و به دنبال ساختن چیزی باشیم که ارزش مالی ایجاد کنه.

آیا ثروتمندان حریص و طمع کار هستند؟ بررسی دیدگاه کیوساکی در مورد اخلاقیات در ثروت آفرینی

یه تصور غلطی که توی جامعه وجود داره اینه که ثروتمندان آدم های حریص و طمع کاری هستن. کیوساکی این دیدگاه رو به چالش می کشه. اون میگه مشکل اصلی جامعه طمع ثروتمندان نیست، بلکه فقر و نادانی مالیه. اون میگه ثروتمندان واقعی کسانی هستن که ارزش ایجاد می کنن و فرصت هایی برای خودشون و دیگران به وجود میارن. اون معتقده ثروت آفرینی می تونه یک کار اخلاقی باشه، به شرطی که بر پایه ایجاد ارزش و کمک به جامعه بنا شده باشه. این بخش بهمون کمک می کنه تا دیدگاهمون رو نسبت به ثروت و ثروتمندان تغییر بدیم.

بخش سوم: آینده؛ ساختن شانس دوباره (مسیر حرکت رو به جلو)

توی این قسمت، کیوساکی ابزارهای عملی و راهکارهایی رو ارائه میده که باهاشون می تونیم توی دنیای پر از چالش امروز، برای خودمون شانس دوباره بسازیم. این بخش، بیشتر روی اقدام و تغییر تمرکز داره.

با مدرسه رفتن مخالف هستید؟ (اهمیت آموزش مالی عملی)

همونطور که قبلاً هم اشاره شد، کیوساکی با سیستم آموزشی سنتی مشکل داره، نه با خود یادگیری. اون معتقده اگه مدرسه و دانشگاه بهتون سواد مالی یاد نمیدن، خودتون باید دست به کار بشید. نیازی نیست حتماً دانشگاه بری و مدرک بگیری تا پولدار بشی. باید دنبال آموزش های عملی باشی؛ کتاب بخونی، توی دوره های مالی شرکت کنی، از آدم های موفق یاد بگیری و از همه مهم تر، اقدام کنی. آموزش مالی عملی، کلید موفقیت توی دنیای پرنوسان امروزه و باید حسابی جدیش بگیریم.

هرگز مرتکب اشتباه نشوید (اهمیت یادگیری از شکست)

یه باور غلط دیگه اینه که باید همیشه بی نقص باشیم و هرگز اشتباه نکنیم. کیوساکی میگه برعکس، باید ریسک پذیر باشیم و از اشتباهاتمون درس بگیریم. هر اشتباهی یک فرصت برای یادگیریه. کسایی که می ترسن اشتباه کنن، هیچ وقت کاری رو شروع نمی کنن و در نتیجه هیچ وقت هم موفق نمیشن. اون معتقده شکست ها، پله های موفقیت هستن. باید شجاع باشیم، اقدام کنیم و هر بار که زمین خوردیم، بلند شیم و با تجربه ای بیشتر ادامه بدیم. این رویکرد بهمون کمک می کنه از منطقه امنمون بیرون بیایم.

خلاص شدن از بدهی ها یا استفاده هوشمندانه از آنها؟ تمایز بین بدهی خوب و بدهی بد و چگونگی اهرم کردن بدهی

خیلیا دوست دارن از بدهی ها خلاص بشن، اما کیوساکی یه دیدگاه متفاوت داره. اون فرق بین بدهی خوب و بدهی بد رو نشون میده. بدهی بد، بدهی هست که پول رو از جیبتون درمیاره، مثل خرید وسایل لوکس یا بدهی کارت اعتباری. اما بدهی خوب، بدهی هست که ازش برای ساختن دارایی و کسب درآمد استفاده می کنید، مثل وام برای خرید ملک اجاره ای یا سرمایه گذاری در یک کسب وکار. کیوساکی میگه ثروتمندان از بدهی هوشمندانه استفاده می کنن و اون رو به عنوان اهرم برای ثروت آفرینی به کار می برن. این یعنی باید از بدهی ها نترسیم، بلکه یاد بگیریم چطور ازشون به نفع خودمون استفاده کنیم.

آیا می خواهید آرزوهای خود را نادیده بگیرید؟ (قدرت رویاپردازی و هدف گذاری)

خیلی از آدم ها توی روزمرگی غرق میشن و آرزوهاشون رو فراموش می کنن. کیوساکی میگه که داشتن آرزوها و اهداف بزرگ، یک نیروی محرکه قویه. اگه ندونی کجا می خوای بری، هیچ وقت به اونجا نمی رسی. باید رویاپرداز باشی، اهداف مشخصی برای خودت تعیین کنی و برای رسیدن بهشون برنامه ریزی کنی. اون معتقده قدرت رویاپردازی و هدف گذاری، اولین قدم برای ساختن یک زندگی مالی موفقه. پس آرزوهاتون رو نادیده نگیرید، بلکه براشون بجنگید.

سرمایه گذاری خطرناک است؟ (فهم ریسک و مدیریت آن)

خیلی ها فکر می کنن سرمایه گذاری خطرناکه و به خاطر همین اصلا واردش نمیشن. کیوساکی میگه سرمایه گذاری بدون دانش خطرناکه، اما اگه سواد و آگاهی داشته باشی، ریسکش قابل مدیریته. اون معتقده کسایی که دانش مالی ندارن، همیشه بازنده هستن، چه سرمایه گذاری کنن چه نکنن. باید یاد بگیری چطور ریسک ها رو شناسایی کنی، اونها رو بسنجی و برای مدیریتشون برنامه داشته باشی. سرمایه گذاری با دانش، نه تنها خطرناک نیست، بلکه تنها راه واقعی برای ثروتمند شدن توی دنیای امروز محسوب میشه.

«پول هایتان را پس انداز نکنید، بلکه آنها را به دارایی تبدیل کنید. پس انداز به تنهایی، شما را ثروتمند نمی کند.»

پس انداز پول هایتان یا تبدیل آن به دارایی؟ چرا پس انداز به تنهایی راهکار مناسبی نیست؟

خیلیا فکر می کنن با پس انداز کردن پولاشون می تونن به استقلال مالی برسن. اما کیوساکی این باور رو هم به چالش می کشه. اون میگه توی دنیای تورمی امروز، پس انداز پول در بانک، در واقع به معنی از دست دادن ارزش پوله. اون معتقده باید پول رو به دارایی تبدیل کنی تا برات کار کنه و ارزشش حفظ بشه و بیشتر بشه. دارایی ها میتونن املاک، سهام، کسب وکار یا هر چیزی باشن که جریان نقدینگی مثبت ایجاد می کنه. پس انداز به تنهایی، شما رو ثروتمند نمی کنه، بلکه دارایی ساختن این کار رو انجام میده.

آیا شرایط اضطراری بد است؟ (آمادگی برای ناگهانی ها)

واژه شرایط اضطراری اغلب با ترس و ناامیدی همراهه. اما کیوساکی میگه شرایط اضطراری و بحران ها، لزوماً بد نیستن. در واقع، اونها می تونن کاتالیزور تغییر و رشد باشن. اون معتقده که توی بحران ها، فرصت های بزرگی برای ثروت آفرینی به وجود میاد، به شرط اینکه آماده باشی و بتونی اونها رو ببینی. کسایی که از قبل خودشون رو برای ناگهانی ها آماده می کنن و هوش مالی بالایی دارن، می تونن از دل همین شرایط سخت، به سودهای کلانی برسن. پس به جای ترسیدن از بحران ها، آماده باشیم و ازشون به نفع خودمون استفاده کنیم.

مفاهیم کلیدی و درس های کاربردی از کتاب

کتاب «شانس دوباره» پر از درس های مهم و کاربردیه که می تونه دیدگاهتون رو نسبت به پول و زندگی حسابی عوض کنه. اگه بخوایم مهم ترین هاش رو خلاصه کنیم، میشه گفت:

  • مسئولیت پذیری مالی: دیگه دوران تضمین های دولتی و شرکتی تموم شده؛ باید خودتون مسئول آینده مالی تون باشید.
  • هوش مالی: سواد مالی از سواد آکادمیک مهم تره. باید یاد بگیرید پول چطور کار می کنه و چطور اون رو به نفع خودتون به کار بگیرید.
  • دارایی در مقابل بدهی: تمرکزتون رو بذارید روی ساختن دارایی ها (چیزهایی که پول تو جیبتون میذارن) و از بدهی های بد (چیزهایی که پول از جیبتون درمیارن) دوری کنید.
  • بحران یعنی فرصت: هر بحرانی، دو روی سکه داره: خطر و فرصت. با دیدگاه درست، می تونید از خطرات، فرصت های طلایی بسازید.
  • کارآفرینی و خلق فرصت: به جای جستجوی شغل، به فکر خلق شغل و فرصت باشید. ذهنیت کارآفرینی کلید اصلیه.
  • ریسک پذیری هوشمندانه: سرمایه گذاری بدون دانش خطرناکه، اما با دانش، راهی برای ثروت آفرینیه. از اشتباهات درس بگیرید و پیش برید.
  • پول پس انداز نکنید، دارایی بخرید: پس انداز به تنهایی ارزش پولتون رو کم می کنه. پولتون رو به دارایی هایی تبدیل کنید که براتون پولساز باشن.

نقد و بررسی کلی کتاب

کتاب «شانس دوباره» مثل بقیه آثار کیوساکی، یه کتاب بحث برانگیزه. نقاط قوت زیادی داره، مثلاً اینکه دیدگاه آدم رو به پول و سیستم مالی حسابی تغییر میده و از خواب غفلت بیدارش می کنه. لحن صریح و بدون تعارف کیوساکی هم نقطه قوت دیگه اش هست که باعث میشه پیام هاش مستقیم به مخاطب برسه. اون به خوبی نشون میده که چرا تفکر سنتی و برو مدرسه، درس بخون، شغل خوب پیدا کن دیگه جواب نمیده و راهکارهای جدیدی رو ارائه میده.

اما خب، این کتاب هم مثل هر کتاب دیگه ای، ممکنه نقاط ضعفی داشته باشه. بعضی ها معتقدن کیوساکی بیش از حد روی جنبه های منفی سیستم مالی تاکید می کنه و گاهی راهکارهایش برای همه افراد و با هر سطح سرمایه ای قابل اجرا نیست. همچنین، ممکنه برای کسانی که کاملاً با مفاهیم قبلی کیوساکی (مثل مفهوم دارایی و بدهی در پدر پولدار پدر فقیر) آشنا نیستن، کمی درکش سخت باشه؛ چون بخش هایی از اون به نوعی بسط همون مفاهیم اولیه هست.

این کتاب برای چه کسانی مناسبه؟ اگه از اون دسته آدم هایی هستید که دنبال استقلال مالی اید، از سیستم سنتی ناراضی اید، می خواید سواد مالیتون رو بالا ببرید و از بحران ها فرصت بسازید، این کتاب حسابی به دردتون می خوره. اگه پدر پولدار پدر فقیر رو خوندید و دوست داشتید، حتماً این کتاب رو هم بخونید چون به نوعی تکمیل کننده اونه و عمیق تر به مسائل مالی در شرایط بحرانی می پردازه. تفاوت اصلیش با پدر پولدار پدر فقیر اینه که شانس دوباره بیشتر روی شرایط بحرانی فعلی دنیا تمرکز داره و راهکارها رو متناسب با این شرایط ارائه میده، در حالی که پدر پولدار پدر فقیر بیشتر روی اصول پایه ای سواد مالی و تفاوت های فکری ثروتمندان و فقرا متمرکز بود.

نتیجه گیری

در نهایت، رابرت کیوساکی توی کتاب «شانس دوباره: برای پولتان، برای زندگیتان و برای خودتان» بهمون یادآوری می کنه که شانس دوباره یه اتفاق تصادفی نیست که از آسمون بیفته. این یک طرز فکره، یک دیدگاهه، و یک انتخابه که خودمون باید بسازیمش. توی دنیایی که دیگه خبری از امنیت مالی گذشته نیست و بحران ها پشت سر هم میان، باید چشمامون رو باز کنیم و به جای اینکه منتظر معجزه باشیم، خودمون دست به کار بشیم.

پیام اصلی کتاب اینه که با افزایش سواد مالی، تغییر ذهنیت و اقدام هوشمندانه، می تونیم از هر خطری یک فرصت بزرگ بسازیم. این کتاب تلنگری جدی بهمون می زنه که از منطقه امنمون بیرون بیایم، ریسک پذیری رو یاد بگیریم و مسئولیت آینده مالی مون رو تمام و کمال به عهده بگیریم. پس منتظر چی هستید؟ وقتشه که «شانس دوباره» زندگی مالی خودتون رو بسازید!

اگه دوست دارید بیشتر با رابرت کیوساکی و دیدگاه های جذابش آشنا بشید، پیشنهاد می کنم سایر کتاب های اون مثل «پدر پولدار پدر فقیر» و «راهنمای سرمایه گذاری پدر پولدار» رو هم مطالعه کنید تا دیدگاه جامع تری نسبت به دنیای پول و ثروت پیدا کنید. این قدم اول برای یک تحول بزرگ مالی توی زندگیتونه.

سوالات متداول

کتاب شانس دوباره برای چه کسانی مفید است؟

این کتاب برای هر کسی که به دنبال افزایش سواد مالیه، خصوصاً کسانی که از سیستم سنتی کسب درآمد و آموزش مالی ناراضی هستن. اگه نگران آینده مالی خودتونید یا می خواید از بحران های اقتصادی فرصت بسازید، حتماً این کتاب رو بخونید. کارآفرینان، سرمایه گذاران تازه کار و کسانی که دنبال استقلال مالی هستن، مخاطبان اصلی این کتابن.

مهمترین تفاوت شانس دوباره با پدر پولدار پدر فقیر چیست؟

در حالی که «پدر پولدار پدر فقیر» بیشتر روی مفاهیم پایه سواد مالی و تفاوت ذهنیت ثروتمندان و فقرا تمرکز داره، «شانس دوباره» عمیق تر به بحران های مالی جهانی می پردازه. این کتاب به شما نشون میده چطور در دل این بحران ها و با تغییر پارادایم های اقتصادی، می تونید فرصت های جدیدی رو برای پولتون، زندگیتون و خودتون ایجاد کنید.

چگونه می توانم آموزش های کیوساکی را در زندگی خود به کار ببرم؟

برای به کار بردن آموزش های کیوساکی، اول از همه باید ذهنیتتون رو تغییر بدید و به جای کار برای پول، کاری کنید که پول براتون کار کنه. دارایی های مولد بسازید، بدهی های بد رو از زندگیتون حذف کنید و از بدهی های خوب برای اهرم کردن استفاده کنید. از اشتباهات نترسید و همیشه دنبال یادگیری عملی سواد مالی باشید.

آیا کتاب شانس دوباره ترجمه دیگری هم دارد؟

بله، این کتاب با عنوان «شانس دوم» هم در بازار ایران ترجمه و منتشر شده است. محتوای کلی کتاب یکسانه، اما ممکنه تفاوت هایی در ترجمه و روان بودن متن وجود داشته باشه. همیشه پیشنهاد میشه نسخه های مختلف رو بررسی کنید و ترجمه ای رو انتخاب کنید که براتون خواناتر و قابل فهم تره.

دکمه بازگشت به بالا