تبعات اقتصادی جنگ برای تل آویو؛ افزایش شدید بودجه نظامی تا ترخیص اجباری نیروها

این پست از سایت خبرگذاری بیگ نیوز برگرفته از سایت ” farsnews.ir ” در مورد مقاله ” تبعات اقتصادی جنگ برای تل آویو؛ افزایش شدید بودجه نظامی تا ترخیص اجباری نیروها ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.

تبعات اقتصادی جنگ برای تل آویو؛ افزایش شدید بودجه نظامی تا ترخیص اجباری نیروها

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنلاین بیگ نیوز، ۸۸ روز از آغاز جنگ در غزه می‌گذرد (طولانی‌ترین جنگی که اسرائیل تاکنون وارد آن شده است) و این جنگ علاوه بر خسارات سنگین نظامی و امنیتی، خسارت هنگفت اقتصادی نیز برای رژیم اسرائیل در پی داشته و همزمان این رژیم مجبور شده است تا با جهشی قابل توجه در مقایسه با سال‌های گذشته، بودجه نظامی‌اش را به ۳۷ میلیارد دلار برساند.

به نوشته اندیشکده استیمسن آمریکا، پیش‌بینی می شود که در سال جاری میلادی بودجه نظامی اسرائیل به ۳۷ میلیارد دلار برسد و این مبلغ بدون احتساب کمک‌های گسترده مالی و نظامی آمریکا است.

بودجه نظامی اسرائیل در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) به میزان ۳۱ میلیارد دلار بود و طی دو ماه آخر سال نیز هشت میلیارد دلار دیگر به آن افزوده شد. بودجه نظامی این رژیم در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۳ میلیارد دلار بود.

خسارت ۸۵ میلیارد دلاری اسرائیل از جنگ غزه

در این میان «امیر یارون» رئیس بانک مرکزی رژیم اسرائیل در یک گفتو‌گوی مطبوعاتی گفت که از ابتدای جنگ در غزه تاکنون ، این رژیم بیش از ۸۵ میلیارد دلار زیان مالی دیده است.

خسارت هنگفت اقتصادی تنها طی ۸۸ روز حتی بر روی شرایط میدانی در غزه نیز تأثیر گذاشته است.

در این راستا رژیم اسرائیل چندی پیش از خروج ۵ تیپ نظامی خود از غزه خبر داد؛ ارتش اسرائیل «بازگشت آن‌ها به چرخه اقتصاد» را دلیل این اقدام اعلام کرده است. این موضوع نشان می‌دهد که ارتش اسرائیل در نبرد غزه به شکل گسترده بر روی نیروهای ذخیره حساب باز کرده است، نیروهایی که از مردم عادی محسوب می‌شوند و هر کدام کسب و کار و فعالیت اقتصادی خود را دارند و همین مسأله تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد اسرائیل گذاشته است.

 

هزینه ۲۶۹ میلوین دلاری اسرائیل برای هر روز جنگ

وبگاه بلومبرگ نیز گزارش کرده است که رژیم صهیونیستی از تعداد بسیار زیادی از موشک‌های گرانقیمت برای حملات هوایی خود به غزه و همچنین رهگیری موشک‌ها و پهپادهایی که به سوی اراضی اشغالی شلیک می‌شوند، استفاده می‌کند.

در همین راستا، طبق اسناد وزارت دارایی رژیم صهیونیستی که در اختیار پارلمان این رژیم قرار گرفته است، تل‌آویو قرار است در سال 2024 (سال جاری میلادی) با ادامه جنگ غزه، بودجه نظامی خود را هشت میلیارد دلار افزایش دهد.

بر اساس این گزارش، مجموع بودجه رژیم صهیونیستی برای سال ۲۰۲۴ معادل ۵۶۲ میلیارد شِکل (۱۵۵ میلیارد دلار) خواهد بود و این در حالی است که مجموع بودجه قبلی رژیم صهیونیستی که تأیید شده بود معادل ۵۱۳ میلیارد شکل بوده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، بودجه دفاعی رژیم صهیونیستی ظاهراً درسال آینده میلادی، دست‌کم 30 میلیارد شکل افزایش خواهد داشت که این برآوردها تأییدی بر هزینه‌های بالای جنگ غزه برای رژیم صهیونیستی است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که جنگ غزه روزانه دست‌کم ۲۶۹ میلیون دلار برای اسرائیل هزینه دارد و کار شرکت خدمات مالی و تجاری آمریکایی «مودیز»برآورد کرده‌ که این جنگ در مقایسه با جنگ‌های پیشین، ضربه شدیدترین به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد خواهد آورد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، رژیم صهیونیستی علاوه بر بودجه نظامی به ۱۰ میلیارد شِکِل برای تخلیه حدود ۱۲۰ هزار نفر از مناطق مرزی شمالی و جنوبی اراضی اشغالی و همچنین افزایش بودجه پلیس و خدمات امنیتی این رژیم و همچنین بازسازی شهرک‌های صهیونیست‌‌نشین که در جنگ غزه تخریب شده، نیاز دارد.

جنگ در غزه شش ماه دیگر طول می‌کشد

در این میان یک مقام اسرائیلی روز گذشته (دوشنبه) بدون ذکر نام خود به خبرگزاری رویترز گفت که مرحله سوم جنگ در غزه ۶ ماه به طول خواهد انجامید.

این منبع اسرائیلی با بیان اینکه جنگ در این مرحله «بسیار  دشوار» خواهد بود، گفت که جنگ در مرحله سوم شامل عملیات‌های محدود و مشخص برای هدف قرار دادن رهبران و فرماندهان مقاومت در غزه است. او همچنین خبر داد که نظامیان این رژیم برای حرکت به سمت جبهه شمالی (مرز لبنان) آماده و تجهیز می‌شوند.

پایان پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

دکمه بازگشت به بالا