بهترین روش تمیز کردن شوره و رسوب کولر چیست؟
این پست از سایت خبرگذاری بیگ نیوز برگرفته از سایت ” borna.news ” در مورد مقاله ” بهترین روش تمیز کردن شوره و رسوب کولر چیست؟ ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.
به گزارش بیگ نیوز؛ در روزهای گرم سال مردم برای خنک کردن هوای خانه از وسایل سرمایشی مانند کولر استفاده می کنند. کولر آبی یکی از انواع کولرهایی است که روزانه حجم بالایی آب مصرف می کند و با تبخیر آب، هوا را خنک می کند.
با وجود املاح زیادی که در آب شهری وجود دارد، با گذشت زمان، رسوب و شوره روی بدنه و قطعات داخلی کولر تشکیل می شود و اگر اقدامی به تمیز کردن و سرویس کولر آبی نکنیم، بدنه کولر به دلیل وجود رسوب، خیلی زود فرسوده می شود.
چرا باید رسوب کولر را بزداییم؟
همانطور که گفتیم کولر آبی مقدار زیادی آب مصرف کرده و هوای خانه را خنک می کند. در آب شهری املاح زیادی وجود دارد که این املاح سبب ایجاد شوره و رسوب در کولر می شوند. این رسوبات در صورتی که تمیز نشوند، کارایی کولر را کاهش داده و قطعات و بدنه کولر را فرسوده می کنند و عمر کولر و این قطعات را کاهش می دهند.
اگر بر روی دریچه ها رسوب تشکیل شود، از جریان هوای تمیز جلوگیری نموده و بوی نامطبوعی ایجاد می کند. تشکیل شوره و آهک روی قطعات مکانیکی کولر، سبب ایجاد مشکل در چرخش آنها و به تدیج سبب سوختن کولر می شود.
پس قبل از اینکه این رسوبات هزینه زیادی برای تعمیر و تعویض کولر به گردنتان بگذارند، جرم کولر آبی، را بزدایید و یا قبل از ایجاد شوره در کولر با روش های زیر از ایجاد شوره در کولر و قطعات آن جلوگیری نمایید.
از ایجاد شوره در کولر آبی جلوگیری کنید
با انجام روش های زیر کولری تمیز و با حداقل میزان شوره داشته باشید تا نیازی به تمیز کردن شوره کولر پیدا نکنید.
در مسیر ورودی آب، یک فیلتر رسوبگیر قرار دهید:
در آب شهری املاح زیادی وجود دارد که این املاح سبب ایجاد شوره و رسوب در کولر می شوند. اگر در مسیر ورودی آب، یک فیلتر رسوبگیر قرار دهید، این فیلتر املاح و رسوب موجود در آب، را می گیرد و رسوب کمتری روی بدنه کولر ایجاد می شود.
کولر را زیر آفتاب قرار ندهید:
قرار گرفتن کولر در معرض تابش شدید آفتاب سبب ایجاد شوره در بدنه کولر آبی می شود زیرا با تابش مستقیم آفتاب، آب کولر زودتر بخار شده و در نتیجه روی بدنه کولر شوره زیادی تشکیل می شود پس کولرتان را در معرض آفتاب قرار ندهید و از سایبان کولر استفاده کنید.
به جای پوشال از پدهای سلولزی استفاده نمایید:
برای جلوگیری از تشکیل نمک کولر از پدهای سلولزی به جای پوشال، استفاده نمایید. این پدهای سلولزی، با نگه داشتن رسوب کولر در خود از تشکیل آهک روی بدنه جلوگیری می کنند. این پدها قابلیت شتشو دارند بنابراین می توانید پدها را شسته و رسوب تشکیل شده روی آنها، را بزدایید.
از توپ شوره گیر استفاده نمایید:
برای جلوگیری از ایجاد شوره روی بدنه کولر آبی توپ های شوره گیر کولر آبی را داخل تشتک کولر قرار دهید. این مواد ساخته شده از اسید چرب هستند که یون های موجود در آب و کلسیم و منیزیم را جذب خواهند کرد.
چند روش برای پاک کردن شوره کولر
اگر کولر آبی شما شوره یا رسوب به خود گرفت، برای پاک کردن شوره کولر از روش های زیر استفاده کنید.
با آب و مواد شوینده کولر را بشویید:
برای تمیز کردن شوره کولر آبی از آب و مقداری مواد شوینده و یا مواد سفیدکننده و یک برس سیمی، استفاده کنید. قطعات قابل شستشوی کولر آبی را باز کنید و آنها را با فرچه و با محلول آب و مواد شوینده تمیز کنید. مواد شوینده اسیدی سبب رسیدن آسیب به بدنه کولر آبی می شوند.
شوره کولر با سرکه تمیز کنید:
یکی از روش های رایج تمیز کردن کولر آبی استفاده از سرکه است؛ برای تمیز کردن شوره کولر به صورت دوره ای و با فاصله زمانی کم، از سرکه، که قدرت پاک کنندگی بالایی دارد، استفاده نمایید، بدین طریق که مقداری سرکه روی قطعات و کف کولر بریزید و بعد از گذشت چند دقیقه با برس قطعات و بدنه کولر را تمیز کنید.
شوره کولر با جوهرنمک پاک کنید:
می توانید برای پاک کردن شوره کولر از مواد پرقدرت تری مانند جوهرنمک نیز استفاده کنید اما باید بدانید که استفاده از جوهر نمک خطرناک است و باید در حین استفاده از آن دستکش ایمنی و ماسک داشته باشید تا سلامتتان به خطر نیافتد.
بعد از رعایت این نکات روی قطعات رسوب دار و تشتک کولر مقداری از جوهر نمک را ریخته و بعد از چند دقیقه با آب زیاد و بادقت آنها را بشویید و قطعات کولر آبی را طولانی مدت در جوهر نمک نگذارید.