بررسی گوشی اس 21 اف ای سامسونگ
بررسی گوشی اس 21 اف ای سامسونگ
پس از موفقیتی که گلکسی S20 FE در بازار داشت، دور از انتظار نبود که سامسونگ جانشینی را برای آن معرفی کند. چنین اتفاقی نیز البته با تاخیر زمانی قابل توجه رخ داد. در پیش رویتان گلکسی S21 FE قرار دارد؛ گوشی هوشمندی که امکاناتی از سری گلکسی S21 را در رده قیمتی به مراتب کمتر در اختیارتان قرار میدهد. مانند مدلهای دیگر سری، گوشی گلکسی S21 FE نیز در دو مدل به بازار عرضه شده که البته با توجه به بازار عرضه از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ یا اگزینوس ۲۱۰۰ برخوردار شده است. مدلی که اینجا برای بررسی در اختیارمان قرار گرفته از تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ استفاده میکند و دارای ۸ گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی است. در صورتی که علاقهمند به خرید گوشی S21 FE هستید، حتما تا انتهای بررسی با ما همراه باشید تا پی به نکات ضعف و قدرت آن ببریم. دیگر گوشی های سامسونگ را هم میتوانید از طریق سایت فروشگاه اینترنتی فروشگاه های معتبر اینترنتی تهیه کنید.
نقاط قوت
- طراحی شیک و زیبا
- صفحهنمایشی بزرگ با امکان نمایش جزئیات از تصاویر
- عملکرد مطلوب باتری
- توان بالای پردازندهها در انجام وظایف سنگین
- دارای گواهی IP68
نقاط ضعف
- عدم برخورداری از درگاه کارت حافظه
- عدم وجود جک هدفون ۳.۵ میلیمتری
طراحی و کیفیت ساخت گلکسی S21 FE
- دارای رنگبندی متنوع
- طراحی ظاهری شیک و زیبا
- برخورداری از گواهی IP68
- ارگونومی مناسب باعث شده تا کار با گوشی هوشمند لذت بخش باشد
اگر معیار را گلکسی S21 در نظر بگیریم، گلکسی S21 FE که نسخه ارزانتر آن محسوب میشود با تغییرات جالبی همراه شده که صرفا تضعیف مشخصات نیستند. درواقع گوشی S21 FE در برخی جهات با پیشرفت نیز همراه بوده که برای مثال میتوان به بزرگتر شدن ابعاد صفحهنمایش یا افزایش حجم باتری اشاره کرد.
در ابتدا به مشخصات ظاهری آخرین محصول از سری گلکسی اس ۲۱ میپردازیم. گوشی S21 FE دارای ابعاد ۱۵۵.۷ در ۷۴.۵ میلیمتر است و از ضخامت ۷.۹ میلیمتر بهره میبرد. وزن آن نیز تنها به ۱۷۷ گرم میرسد تا فرصت کار با محصولی بسیار سبک و خوشدست را داشته باشیم. ارگونومی مناسب نیز به هرچه بهتر شدن کار با محصول شرکت کرهای کمک کردهاند. ترکیب ظاهری گوشی S21 FE شامل پنل جلوی شیشهای با محافظ گوریلا گلس ویکتوس، پنل پشتی پلاستیکی و قاب آلومینیومی میشود که اگر با جنس بدنه پنل پشتی کنار بیایید از کار با گلکسی S21 FE لذت خواهید برد.
در پنل جلو میتوان صفحهنمایشی بزرگ با ابعاد ۶.۴ اینچ را مشاهده کرد که بخش قابل توجهی از پنل جلو را اشغال کرده است. در اطراف صفحهنمایش میتوان نوار بسیار باریکی از حاشیه را مشاهده کرد. در بالای صفحهنمایش نیز حفرهای تعبیه شده تا میزبان دوربین سلفی باشد.
پنل پشتی میزبان ماژول دوربین سهگانهای شده که همراه با برآمدگی بسیار کمی از سطح بدنه جدا شده است. در سمت راست این ماژول، فلش LED قرار گرفته و در انتهای پنل نیز لوگوی سامسونگ به چشم میخورد. لبه سمت میزبان دکمه پاور و دکمههای کاهش/افزایش حجم صدای خروجی شدهاند.
در بالای گوشی تنها یک حفره برای میکروفون در نظر گرفته شده است؛ اما در بخش انتهایی میتوان به شیار بلندگو، درگاه USB-C و همچنین درگاه سیمکارت دسترسی داشت.
گوشی S21 FE از درگاه کارت حافظه برخوردار نیست. همچنین جک هدفون ۳.۵ میلیمتر ندارد؛ بنابراین برای استفاده از هدفون یا هدستهای قدیمی باید از مبدل استفاده کنید.
سامسونگ در نظر گرفته تا گلکسی S21 FE بدنهای یکپارچه داشته باشد و همچنین از گواهی IP68 بهره ببرد؛ ویژگی که اجازه میدهد دستگاه در برابر نفوذ قطرات آب یا ذرات گردوخاک مقاومت کنند. گلکسی S21 FE در چهار رنگبندی مات به بازار عرضه شده که شامل مشکی، سفید، زیتونی و بنفش میشوند.
صفحهنمایش گلکسی S21 FE
- امکان نمایش تصاویر با کیفیت عالی
- پشتیبانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی
- دارای ویژگی صفحهنمایش همیشه روشن
یکی از تغییرات جالب گلکسی S21 FE نسبت به گلکسی S21 افزایش ابعاد صفحهنمایش است. گوشی S21 FE دارای صفحهنمایشی ۶.۴ اینچی است که از پنل Dynamic AMOLED 2X استفاده میکند. وضوح تصویر این پنل به ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل میرسد که اگر ابعاد صفحهنمایش را در نظر بگیریم به تراکم پیکسلی ۴۱۱ پیکسل در هر اینچ میرسیم؛ تراکم پیکسلی که باعث میشود جزئیات درخور توجهی از تصاویر نمایش داده شوند. نرخ نوسازی این صفحهنمایش به ۱۲۰ هرتز میرسد که البته با توجه به محتوای در حال نمایش ممکن است تغییر یابد. شما میتوانید از بخش تنظیمات مشخص سازید که نرخ نوسازی روی چه حدی قرار داشته باشد؛ به این صورت که از حداکثر نرخ نوسازی استفاده شود یا در حالت متوسط قرار گیرد.
چنین تنظیماتی کمک میکند که میزان مصرف باتری تا حد چشمگیری کاهش یابد. باید گفت در کنار سختافزار توانمندی که برای صفحهنمایش در نظر گرفته شده، طراحی آن نیز زیبایی خاصی به گوشی S21 FE بخشیده است. لبههای صفحهنمایش از طراحی گرد برخوردار هستند و نوار حاشیه بسیار نازکی دورتادور آن دیده میشود.
چنین مشخصاتی باعث شده تا بخش قابل توجهی از پنل جلو به صفحهنمایش اختصاص یابد. از امکانات جالبی که برای صفحهنمایش در نظر گرفته شده، Always-on Display یا صفحهنمایش همیشه روشن است.
چنین ویژگی اجازه میدهد برخی از اطلاعات مانند ساعت، تاریخ، اعلانات، تماس ورود و موارد دیگر بدون نیاز به روشن شدن کامل صفحهنمایش، نشان داده شوند. شما میتوانید این بخش را شخصیسازی کنید؛ برای مثال مشخص کنید که چه مواردی با چه طراحی نمایش داده شوند.
شما میتوانید حالت تیره یا Dark Mode را نیز فعال کنید. حالتی که اجازه میدهد با تبدیل رنگ سفید به رنگ مشکی، حجم قابل توجهی از تابش نور کاهش یابد. چنین ویژگی کمک میکند که فشار کمتری به چشمان کاربر وارد شود و همچنین میزان مصرف باتری تا حد قابل توجهی کاهش یابد. باید گفت که یکی از نقاط قوت گوشی S21 FE صفحهنمایش با کیفیت آن است؛ صفحه نمایشی که از طیف رنگی گستردهای پشتیبانی میکند و تماشای محتوا در آن بسیار لذتبخش است.
اسپیکر گلکسی S21 FE
- بلندگوی استریو با حجم بالای صدای خروجی
- عدم افت کیفیت در زمان رساندن حجم خروجی صدا به حالت حداکثر
علاوه بر بلندگویی که برای مکالمه در بالای صفحهنمایش قرار گرفته، بلندگوی دیگری نیز در انتهای گوشی مشاهده میشود. البته صدای خروجی بهصورت استریو است و در زمان پخش فایل صوتی، علاوه بر بلندگوی موجود در انتهای گوشی S21 FE از بلندگوی مکالمه نیز استفاده میشود. باید گفت که کیفیت بلندگوهای گلکسی S21 FE در پخش موسیقی مثالزدنی است.
در کنار شفافیت، موسیقی در حال پخش از بیس درخور توجهی نیز بهره میبرد که باعث خواهد شد گوش فرا دادن به موسیقی با گلکسی S21 FE لذتبخش باشد.
نرمافزار و رابط کاربری گلکسی S21 FE
- برخورداری از اندروید ۱۲
- رابط کاربری One UI 4 عملکردی نرم و روان دارد
- سرعت و دقت بالای حسگرهای امنیتی اسکنر اثر انگشت و تشخیص چهره
یکی از نقاط قوت گلکسی S21 FE نرمافزار آن است. درواقع در کنار اینکه مشخصات سختافزاری درخور توجهی به شما ارائه خواهد شد به آخرین سیستمعامل گوگل یعنی اندروید ۱۲ مجهز میشوید. سامسونگ اندروید ۱۲ را در کنار رابط کاربری One UI 4 به دارندگان گلکسی S21 FE ارائه میدهد. طبیعتا یکی از بخشهای اصلی که توجهمان را به خود جلب کرده، امکان شخصیسازی گسترده رابط کاربری است؛ البته کمی با حالت متریال یو گوگل فرق دارد. درواقع سامسونگ تشخیص داده بهتر است مسیر خود را در پیش بگیرد. بزرگترین ویژگی این بخش، امکان انتخاب پالت رنگی با توجه به تصویری است که برای والپیپر یا بخشهای دیگر انتخاب میکنید. به این صورت که طیفی از رنگها با توجه به تصویر مدنظر در اختیارتان قرار میگیرد و میتوانید مولفههای مختلف رابط کاربری را تغییر رنگ دهید.
این موضوع شامل رنگ آیکونها نیز میشود، اما تنها آیکونهای اپلیکیشنهای پیشفرض رابط کاربری تغییر رنگ میدهند و اپلیکیشنهای شخص ثالث با همان رنگبندی پیشفرض نمایش داده خواهند شد. شما دسترسیهای دیگری نیز برای شخصیسازی خواهید داشت که البته اکثرشان در One UI 3 وجود داشتند و همراه با اندکی تغییر به جدیدترین رابط کاربری سامسونگ افزوده شدهاند. شما علاوه بر اینکه میتوانید چینش آیکونها را تغییر دهید، امکانات گستردهای برای شخصیسازی صفحه خانه مانند افزودن ویجتها را خواهید داشت. از نظر عملکرد نرمافزاری باید گفت که عملکرد One UI 4 بینقص، نرم و روان است. درواقع در طول مدتی که با گوشی S21 FE کار کردیم، مشکلی از نظر لگ یا تاخیر در رابط کاربری مشاهده نشد. اپلیکیشنها نیز به سرعت اجرا میشدند و حتی جابهجایی میان اپلیکیشنها نیز سریع و تقریبا بدون وقفه بود.
مورد دیگری که نظرمان را به خود جلب کرد، عملکرد مطلوب حسگرهای امنیتی بود. درواقع از نظر امنیتی شما علاوه بر اینکه میتوانید از مواردی مانند پین کد یا الگو برای خارج ساختن گوشی از حالت قفل استفاده کنید، امکان اسکن چهره و همچنین اسکن اثر انگشت در اختیارتان قرار میگیرد. حسگر اسکنر اثر انگشت با صفحهنمایش گوشی S21 FE ادغام شده است؛ اما تغییراتی نسبت به گلکسی S21 مشاهده میشود. در گلکسی اس ۲۱ از حسگر اولتراسونیک استفاده شد که توسط کوالکام ساخته و معرفی شده بود؛ اما گلکسی S21 FE از حسگری استفاده میکند که توسط شرکت سامسونگ ساخته شده است. اگر بخواهیم عملکرد این دو حسگر را مقایسه کنیم، هر دو اسکنر از سرعت و دقت بالایی برخوردار هستند، اما برخلاف حسگری که در گلکسی اس ۲۱ استفاده شده، مدل مورد استفاده در گوشی S21 FE به نور محیط نیاز دارد و اگر در محیطی تاریک اقدام به استفاده از آن کنید، ممکن است حسگر به خوبی قادر به تشخیص اثر انگشتتان نباشد. البته چنین شرایطی به ندرت پیش میآید و در طول مدتی که با گلکسی S21 FE کار کردیم حسگر به خوبی قادر به تشخیص اثر انگشت و درنتیجه خارج ساختن گوشی از حالت قفل بود.
عملکرد سختافزار گلکسی S21 FE
- برخورداری از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸
- توان پردازشی کافی برای اجرای اکثر بازیهای اندرویدی در بالاترین تنظیمات گرافیکی
همانطور که در ابتدای مقاله توضیح دادیم گلکسی S21 FE مانند سایر مدلهای این سری در دو نسخه به بازار عرضه شده که شامل مدلی با اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام و مدل دیگری با تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ میشوند. مدلی که در اختیارمان برای بررسی قرار دارد از تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ استفاده میکند. این تراشه از پردازنده گرافیکی Mali G78 MP14 استفاده میکند و برای پردازنده مرکزی نیز مجهز شده به پردازندهای هشت هستهای که متشکل شده است از ۱ هسته Cortex X1 با فرکانس ۲.۹ گیگاهرتز، ۳ هسته Cortex A78 با فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز و ۴ هسته Cortex A55 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز. نحوه عملکرد این هستهها نیز بسیار جالب است. درواقع زمانی که دستگاه به انجام وظایف سبک بپردازد از هستههای ضعیفتر استفاده خواهد شد و اگر نیاز به انجام امور سنگینتر مانند اجرای بازیها بود پردازنده مرکزی از تمام توان هستهها استفاده خواهد کرد. سامسونگ برای گوشی S21 FE دو ظرفیت حافظه رم در نظر گرفته که شامل گزینههای ۶ و ۸ گیگابایتی میشوند. البته مدل دارای ۸ گیگابایت حافظه رم را علاوه بر ظرفیت حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی میتوانید همراه با حافظه ۲۵۶ گیگابایتی خریداری کنید. برای سنجش عملکرد سختافزاری گوشی S21 FE دو آزمایش را در نظر گرفتهایم که حالت اول شامل بنچمارکهای معتبر میشود و در حالت دوم نیز به سراغ تست عملکرد گوشی S21 FE در زمان اجرای بازیهای سنگین اندرویدی رفتهایم. البته حالت دوم در مقالهای جداگانه مورد بررسی قرار گرفته که میتوانید آن را در بلاگ فروشگاه های معتبر اینترنتی مطالعه کنید.
در ابتدا به سراغ بنچمارک انتوتو رفتهایم که یکی از معتبرترین روشها برای بررسی عملکرد سختافزاری گوشیهای هوشمند است. سامسونگ در این بنچمارک توانست امتیاز مجموع 71۵۳۸۶ را کسب کند. چنین امتیازی باعث میشود که گلکسی S21 FE در مقایسه با گلکسی S20 FE 5G که امتیاز ۶۵۱۸۹۶ را به دست آورده بود عملکرد به مراتب بهتری داشته باشید و حتی بالاتر از گلکسی S21 با امتیاز ۶۹۲۵۸۷ قرار گیرد. بنچمارک بعدی که در نظر گرفتیم گیکبنچ ۵ بود. این بنچمارک عملکرد پردازنده مرکزی را در دو حالت تکهستهای و چندهستهای میسنجد. گوشی S21 FE در حالت تکهستهای امتیاز ۹۱۳ و در حالت چند هستهای نیز امتیاز ۳۰۹۵ را به دست آورد که امتیاز نسبتا قابل قبولی به نظر میرسد.
گلکسی S21 FE عملکرد مطلوبی نیز در بنچمارک 3DMark داشت. به این صورت که از آزمون Wild Life توانست امتیاز ۶۱۴۰ را به دست آورد و آزمون را با فریم ریت متوسط ۳۶.۸ فریم بر ثانیه به پایان برساند. در آزمون PCMark نیز به سراغ بررسی عملکرد محصول شرکت کرهای رفتیم. گلکسی S21 FE توانست امتیاز مجموع ۱۴۴۷۹ را به دست آورد. در آخرین بنچمارک از GFXBench کمک گرفتهایم که شامل آزمونهای مختلف میشود، اما ما تنها سه آزمون را بررسی کردهایم که در ادامه به نتایج به دست آمده خواهیم پرداخت. گوشی S21 FE در آزمون Aztech Ruins FHD توانسته به متوسط فریم ریت ۷۷ فریم بر ثانیه در آزمون Manhattan 3.1 FHD به متوسط فریم ریت ۱۰۹ فریم بر ثانیه و در آزمون Car Racing FHD به متوسط فریم ریت ۶۲ فریم بر ثانیه برسد.
در مجموع میتوان گفت که گلکسی S21 FE از توان پردازشی بالایی برخوردار است. این موضوع را میتوان حتی در زمان اجرای بازیهای سنگین اندرویدی نیز مشاهده کرد. درواقع اگر به تجربه بازیهای اندرویدی علاقه دارید محصول شرکت سامسونگ میتواند پاسخگوی نیازتان باشد و بازیها را با گرافیکی خیرهکننده در صفحهنمایشی بزرگ ارائه دهد. البته در مورد حافظه ذخیرهسازی کمی باید با دقت عمل کنید. به این صورت که امکان افزایش میزان حافظه به خاطر عدم پشتیبانی از کارت حافظه microSD وجود ندارد؛ بنابراین اگر نیاز به حجم قابل توجهی از حافظه داشتید، بهتر است به سراغ نسخه ۲۵۶ گیگابایتی گوشی S21 FE بروید. برای مشاهده عملکرد گوشی S21 FE در اجرای بازیهای سنگین اندرویدی میتوانید به مقالهای که لینک آن را در ادامه قرار دادهایم، مراجعه کنید.
باتری گلکسی S21 FE
- برخورداری از باتری با ظرفیت ۴۵۰۰ میلیآمپرساعت
- امکان استفاده از شارژ بیسیم و همچنین شارژ معکوس
یکی دیگر از تغییرات جالبی که در گلکسی S21 FE نسبت به گلکسی S21 مشاهده میشود، افزایش میزان ظرفیت باتری است. البته با در نظر گرفتن افزایش ابعاد صفحهنمایش، چنین اقدامی از سوی سامسونگ کاملا منطقی به نظر میرسد. نوع این باتری از جنس لیتیوم یونی است و به دلیل ساختاری که دارد نمیتوان انتظار برخورداری از فناوری شارژی با توان بالا را داشت. چنین ساختاری باعث شده تا میزان امنیت باتری گوشی S21 FE افزایش یابد، اما سرعت شارژ در حالت ۲۵ وات باقی مانده است. البته سرعت چندان بدی هم نیست. این سرعت در حالت اتصال گوشی به شارژر (با حداقل توان ۲۵ وات) از طریق کابل USB-C قابل استفاده است و در حالت بیسیم نیز میتوان از پد شارژ با سرعت نهایت تا ۱۵ وات، گلکسی S21 FE را شارژ کرد.
البته محصول شرکت کرهای حالت شارژ معکوس نیز دارد؛ به این صورت که بتوان با استفاده از آن دستگاه دیگری مانند ساعت هوشمند یا دستبند سلامت را شارژ کرد. نکته جالبی که وجود دارد، شارژ معکوس بهصورت بیسیم است و نیازی نیست که از طریق اتصال کابل صورت گیرد. تنها کافی است در این حالت، دستگاه مدنظر را که از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند به گوشی S21 FE نزدیک کنید تا شارژ شود. طی آزمایشی نیز که داشتیم، باتری گلکسی S21 FE توانست با هر بار شارژ به مدت تقریبی ۱۵ ساعت ویدئو پخش کند که رقم قابل قبولی به نظر میرسد. شما میتوانید از طریق نرمافزار نیز به بخشهایی دسترسی داشته باشید که امکان صرفهجویی در مصرف باتری را ارائه میدهند. قسمت کنترل مصرف انرژی شامل چندین بخش میشود که فعال کردن هر بخش میتواند بخشی از میزان مصرف انرژی را کاهش دهد.
دوربین گلکسی S21 FE
- عکاسی باکیفیت در روز
- تصاویر ثبت شده در محیط تاریک یا شب از نویز بسیار کمی برخوردار هستند
- امکان ضبط ویدئو با فرمت 4K
سامسونگ در ماژول دوربین اصلی و سلفی گوشی S21 FE تغییرات جالبی را اعمال کرده که شامل تعویض دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی با دوربین ۳۲ مگاپیکسلی و همچنین جایگزینی دوربین تلهفوتو و اولتراواید میشود. با این حال، تغییری در دوربین اصلی با لنز واید مشاهده نمیشود و سامسونگ از همان دوربین اصلی در گوشی S21 FE استفاده کرده که در گلکسی اس ۲۱ شاهد بودیم. البته باید در نظر داشته باشید که حسگرهای مورد استفاده در دوربین اصلی و اولتراواید نسبت به تراشه متفاوت است و بسته به مدلی که در اختیارتان قرار میگیرد با حسگرهای متفاوت، اما عملکردی تقریبا یکسان برخورد خواهید کرد. پیش از آنکه به عملکرد دوربینها بپردازیم، بهتر است کمی با اپلیکیشن دوربین آشنا شویم. البته باید اشاره کرد که گلکسی S21 FE قادر به ثبت تصاویر ماکرو نیست.
دوربین اصلی
در بازار ایالات متحده، چین و کره جنوبی، گلکسی S21 FE مجهز به تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ از دوربین اصلی با حسگر سونی IMX555 استفاده میکند، اما مدل عرضه شده برای بازار جهانی با تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ دارای حسگر سامسونگ S5K2LD خواهد بود. هر دو حسگر از مشخصات تقریبا یکسانی استفاده میکنند که شامل وضوح تصویر ۱۲ مگاپیکسلی، سایز حسگر ۱.۸ میکرومتری، فاصله کانونی ۲۶ میلیمتری (لنز واید)، سایز حسگر ۱/۱.۷۶ اینچی، f/1.8، لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار دوال پیکسل با قابلیت تشخیص فاز میشود. تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. در کنار اینکه محدوده داینامیک باعث شده تا طیف رنگی گستردهای را در تصاویر مشاهده کنیم، نرخ کنتراست قابل قبولی نیز دیده میشود. درواقع رنگهای تیره از عمق بالایی برخوردار هستند و در رنگهای روشن نیز تعادلی به وجود آمده تا تصاویر به واقعیت نزدیک باشند. کیفیت تصاویر در شب نیز بسیار خوب هستند؛ به این صورت که نویز بسیار کمی به چشم میخورد و جزئیات بسیاری از سوژههای موجود در تصویر را میتوان مشاهده کرد.
دوربین فوق عریض
در این بین مدل دارای اگزینوس ۲۱۰۰ گلکسی S21 FE از تراشه هاینیکس Hi1336 و مدل دیگر نیز دارای حسگر سونی IMX258 است. هر دو حسگر از وضوح تصویر ۱۲ مگاپیکسلی، f/2.2، فاصله کانونی ۱۳ میلیمتری، میدان دید ۱۲۳ درجهای، سایز حسگر ۱/۳.۰ اینچی، سایز پیکسل ۱/۱۲ میکرومتری و فوکوس ثابت استفاده میکنند. تقریبا همان عملکرد مطلوب در عکاسی با دوربین اصلی در دوربین فوق عریض یا اولتراواید نیز تکرار شده و اجازه میدهد تصاویری با کیفیت عالی ثبت کنید.
دوربین تلهفوتو
از تغییرات بزرگی که در گوشی S21 FE رخ داده میتوان به تعویض حسگر ۶۴ مگاپیکسلی تلهفوتو در گلکسی S21 با حسگر ۸ مگاپیکسلی به نام هاینیکس Hi847 اشاره کرد که از سایز پیکسل ۱.۰ میکرومتری، فاصله کانونی ۷۶ میلیمتری، f/2.4 برای زوم یا بزرگنمایی اپتیکال ۳ برابر، سایز حسگر ۱/۴.۵ اینچی و فوکوس خودکار با قابلیت تشخیص فاز برخوردار است. تفاوت عمدهای که میان این دوربین با آنچه در گلکسی اس ۲۱ وجود دارد تنها به وضوح تصویر خلاصه نمیشود. درواقع به جای زوم هیبریدی موجود در دوربین تلهفوتو گلکسی اس ۲۱ از زوم اپتیکال در گلکسی S21 FE استفاده شده است. در حالی که برخی معتقد هستند دوربین تلهفوتو در گلکسی S21 FE نقطه ضعف آن نسبت به گلکسی اس ۲۱ محسوب میشود، اما توانستیم تصاویر بسیار زیبایی را با دوربین تلهفوتو به ثبت برسانیم.
عکاسی پرتره
تار شدن تصاویر در حالت پرتره به صورت نرمافزاری صورت میگیرند، اما باید گفت که هوش مصنوعی قادر به تفکیک سوژهها از پسزمینه است و اجازه میدهد از عکاسی پرتره لذت ببرید.
دوربین سلفی
شرکت کرهای برای دوربین سلفی به سراغ دوربین ۳۲ مگاپیکسلی با حسگر سونی IMX616 رفته که از ویژگی ادغام پیکسلی ۴ به ۱ برای کاهش وضوح تصویر و درنتیجه حجم تصاویر استفاده میکند. درواقع تصاویر ثبت شده از وضوح تصویر ۳۲ مگاپیکسل به ۸ مگاپیکسل کاهش مییابند تا حجم کمتری را در حافظه دستگاه اشغال کنند. این حسگر از فاصله کانونی ۲۶ میلیمتری، f/2.2، سایز حسگر ۱/۲.۷۴ اینچی، سایز پیکسل ۰.۸ میکرومتری و فوکوس ثابت استفاده میکند. باید گفت فرمول موفقیتآمیز دوربین سلفی گوشی S20 FE در مدل جانشین آن تکرار شده و شاهدیم که این دوربین میتواند تصاویری زیبا با جزئیات فراوان به ثبت برساند.
جمعبندی
در صورتی که علاقهمند به خرید گوشی هوشمندی با امکانات درخور توجه هستید و بودجه کافی نیز برای این کار در نظر گرفتهاید، گلکسی S21 FE میتواند یکی از بهترین گزینههای حال و حاضر بازار برای شما باشد؛ گوشی هوشمندی که هم تراشه قدرتمند دارد و هم صفحهنمایشی باکیفیت که بتواند تجربهای ایدهآل از تماشای ویدئو، تجربه بازیهای اندرویدی یا موارد دیگر را به شما ارائه دهد. عکاسی با دوربین نیز لذتبخش است. درواقع فرقی نمیکند که چه سوژهای را دنبال میکنید، دوربینهای توانمند گوشی S21 FE اجازه میدهند تصاویر باکیفیت ثبت کرده یا از فیلمبرداری لذت ببرید. البته گوشی S21 FE میتوانست دوربین ماکرو نیز داشته باشد که این موضوع رخ نداده است. در هر صورت اگر به دنبال خرید گوشی هوشمندی با کیفیت هستید، گلکسی S21 FE را از دست ندهید.
پرسشهای متداول
گلکسی S21 FE در چند مدل حافظه رم به بازار عرضه شده است؟ گوشی S21 FE سامسونگ دارای دو مدل حافظه رم ۶ و ۸ گیگابایتی است.
آیا گوشی S21 FE از حالت شارژ معکوس برخوردار است؟ بله. محصول شرکت سامسونگ از شارژ معکوس بیسیم استفاده میکند.
آیا گلکسی S21 FE ضد آب است؟ بله. گوشی S21 FE از گواهی IP68 استفاده میکند که یعنی در برابر نفوذ قطرات آب و ذرات گردوخاک در امان خواهد بود.
مقایسه گلکسی S21 FE با گوشی شیائومی Mi 10 5G و بلک شارک ۴
گوشی | Xiaomi Mi 10 5G | Black Shark 4 | Galaxy S21 FE |
---|---|---|---|
تاریخ معرفی | ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ | ۳ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۴ دی ۱۴۰۰ |
ابعاد | ۱۶۲.۵ در ۷۴.۸ در ۹ میلیمتر | ۱۶۳.۸ در ۷۶.۴ در ۹.۹ میلیمتر | ۱۵۵.۷ در ۷۴.۵ در ۷.۹ میلیمتر |
وزن | ۱۰۸ گرم | ۲۱۰ گرم | ۱۷۷ گرم |
سیمکارت | دو سیم کارت | دو سیم کارت | دو سیم کارت |
صفحه نمایش | ۶.۶۷ اینچ Super AMOLED – ۹۰ هرتزی | ۶.۶۷ اینچ – Super AMOLED – ۱۴۴ هرتز | ۶.۴ اینچ – Dynamic AMOLED 2X – ۱۲۰ هرتز |
سیستمعامل | اندروید ۱۰ قابل ارتقا به اندروید ۱۱ با رابط کاربری MIUI 12.5 | اندروید ۱۱ با رابط کاربری Joy UI 12.5 | اندروید ۱۲ با رابط کاربری One UI 4 |
تراشه | اسنپدراگون ۸۶۵ | اسنپدراگون 870 | اگزینوس ۲۱۰۰ |
کارت حافظه | نه | نه | نه |
حافظه داخلی | ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت | ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت | ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت |
رم | ۶ و ۸ و ۱۲ گیگابایت | ۶ و ۸ و ۱۲ گیگابایت | ۶ و ۸ گیگابایت |
دوربین پشت | ۱۰۸ مگاپیکسل واید ۱۳ مگاپیکسل اولتراواید ۲ مگاپیکسل ماکرو ۲ مگاپیکسل سنجش عمق | ۴۸ مگاپیکسل واید ۸ مگاپیکسل اولتراواید۵ مگاپیکسل ماکرو | ۱۲ مگاپیکسل واید ۱۲ مگاپیکسل اولتراواید ۸ مگاپیکسل تلهفوتو |
دوربین جلو | ۲۰ مگاپیکسل | ۲۰ مگاپیکسل | ۳۲ مگاپیکسل |
باتری | ۴۷۸۰ میلیآمپر ساعت | ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت | ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت |
شارژ سریع | ۳۰ وات | ۱۲۰ وات | ۲۵ وات |
رنگ | سبز، خاکستری، طلایی | مشکی، خاکستری، آبی و نقرهای | سفید، مشکی، بنفش و زیتونی |