آخرین وضعیت اجرای طرح حمایت تغذیه ای از مادران باردار نیازمند و کودکان دچار سوءتغذیه

آخرین وضعیت اجرای طرح حمایت تغذیه‌ای از مادران باردار نیازمند و کودکان دچار سوءتغذیه

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه طرح «یسنا» آنچنان که می بایست در سال جاری پیشرفت نکرد گفت: بسته های غذایی که در قالب طرح یسنا در اختیار گروه هدف یعنی مادران شیرده و دارای کودکان کمتر از ۵ سال قرار می گیرد برای سلامت جامعه بسیار مهم است.

دکتر احمد اسماعیل زاده در گفت وگو با بیگ نیوز  درباره آخرین وضعیت اجرای طرح «یسنا» (حمایت تغذیه ای از مادران باردار نیازمند و کودکان دچار سوء تغذیه) اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی دولت را بر مبنای ماده ۲۴ قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»  موظف کرده که از زنان باردار مادران شیرده و دارای کودکان کمتر از ۵ سال حمایت کند و بسته های تغذیه ای و بهداشتی را در اختیار این افراد قرار دهد. بودجه ای برای اجرای طرح یسنا در سال گذشته در نظر گرفته شد؛ با توجه به تخصیص بودجه برای این طرح معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با همکاری وزارت رفاه نسبت به اجرای طرح یسنا در ۸ استان کم برخوردار کشور اقدام کرد.  

وی با بیان اینکه بودجه ای برای طرح یسنا در سال جاری درنظر گرفته نشده خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه بودجه ای برای اجرای طرح یسنا در سال جاری تخصیص نیافته این طرح آنچنان که می بایست پیشرفت نکرده است. وزارت بهداشت یکی از سازمان ها و ارگان های کشور است که وظایفی در زمینه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برعهده دارد. به دلیل اینکه وظایفی برای وزارت بهداشت در زمینه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در نظر گرفته شده این وزارتخانه به مجموعه ای مطالبه گر در زمینه اجرای طرح یسنا تبدیل شده است.  

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه تخصیص بودجه برای طرح «یسنا» ضروری است افزد: بسته های غذایی که در قالب طرح یسنا در اختیار گروه هدف یعنی مادران شیرده و دارای کودکان کمتر از ۵ سال قرار می گیرد برای سلامت جامعه بسیار مهم است. اگر سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصیص بودجه برای وزارت رفاه به منظور اجرای طرح یسنا کمک کند این طرح در سال آتی بهتر پیش می رود. متاسفانه این طرح در سال جاری آنچنان که می بایست پیش نرفته و کمرنگ است.  

وی با بیان اینکه حمایت از تغذیه مادران یک موضوع جدید نیست گفت: دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت وزارت بهداشت از زنان باردار و مادران شیرده حمایت می کند و حدود ۲۰ سال است که از ارائه بسته های حمایتی می گذرد. اثربخشی اقلام و موادغذایی که در اختیار جامعه هدف قرار می گیرد در دسترس است. طرح یسنا تکمیل کننده طرح های گذشته است.

اسماعیل زاده اظهار کرد: ارزیابی به منظور بررسی نتایج طرح یسنا هنوز انجام نشده است؛ به عبار دیگر ارزیابی مختص طرح یسنا انجام نداده ایم. طرح های حمایتی از مادران باردار و شیرده همواره انجام شده  که آثار و نتایج  این طرح ها در دسترس است.  

انتهای پیام 

منبع: www.isna.ir

دکمه بازگشت به بالا