۲۰۰ هزار نفر از جمعیت استان اصفهان با مشکلات ناباروری درگیر هستند

این پست از سایت خبرگذاری بیگ نیوز برگرفته از سایت ” www.isna.ir ” در مورد مقاله ” ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت استان اصفهان با مشکلات ناباروری درگیر هستند ” ارائه شده است، در صورتی که محتوای این پست مورد توجه تان واقع شده است به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.

۲۰۰ هزار نفر از جمعیت استان اصفهان با مشکلات ناباروری درگیر هستند

بیگ نیوز/اصفهان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با بیان اینکه حدود ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت استان با مشکلات ناباروری درگیر هستند، گفت: در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز ۶۱ مورد مشاوره انجام و از این تعداد ۴۴ مورد منجر به انصراف از سقط جنین شده که آمار مطلوبی است.

حمید گله‌داری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، امروز (دوشنبه ۲۴ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته جوانی جمعیت اظهار کرد: با توجه به اینکه جوانی جمعیت اولویت نظام کشور است، قانون حمایت از جوانی جمعیت از آبان سال ۱۴۰۰، تصویب شد و در این راستا قرارگاه جوانی جمعیت با ۹ کمیته در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه اگر شرایط فعلی ادامه پیدا کند موالید فعلی و کاهش TFR، در سال ۱۴۲۰ جمعیت کشور سالمند و رشد جمعیت منفی خواهد شد، افزود: تعداد موالید ثبت شده در سال ۱۴۰۱، حدود ۴۸ هزار و ۴۰۷ و تعداد موالید ثبت شده در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۷ هزار و ۳۵۹ بوده است؛ میزان کاهش موالید در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، ۸.۸ درصد بوده است که میزان کاهش موالید در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از ۸.۸ درصد به ۲.۱ درصد رسیده که بیانگر روندی مثبت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: در شهرستان‌های خمینی‌شهر، خوانسار، خوروبیابانک، فریدن، فلاورجان، لنجان، نجف‌آباد و هرند شاهد افزایش نرخ موالید در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بوده‌ایم، مراکز آموزش هنگام ازدواج در ۲۲ شهرستان فعال هستند و در سال ۱۴۰۰ به ۲۷ هزار و ۴۵۰ زوج، در سال ۱۴۰۱ به ۲۳ هزار و ۶۸۶ زوج و در سال ۱۴۰۲ به ۲۳ هزار و ۳۹۹ زوج خدمات ارائه شده است.

وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌ای نیز با بسیج جامعه پزشکی در خصوص راه‌اندازی مراکز نفس (نجات فرزندان از سقط) منعقد شده است، توضیح داد: در مراکز نفس در حال فعالیت در یک سال ۶۷ مورد مشاوره ارائه و از این تعداد ۴۷ مورد منجر به انصراف از سقط شده است، در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیز ۶۱ مورد مشاوره انجام و از این تعداد ۴۴ مورد منجر به انصراف از سقط جنین شده که آمار مطلوبی است.

گله‌داری با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص اقدامات مرتبط با قانون جوانی جمعیت رتبه برتر کشوری بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را کسب کرده، گفت: تشویق افراد مجرد به ازدواج، تشویق افراد متأهل بدون فرزند به فرزندآوری و تسهیل مراکز ناباروری از جمله اقدامات مؤثر در خصوص افزایش جمعیت به شمار می‌رود و با برآوردهای انجام شده، حدود ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت استان با مشکلات ناباروری درگیر هستند.

زهرا جوانمردی دبیر کمیته درمان قرارگاه جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، نیز اظهار کرد: مرکز دولتی سطح سه درمان ناباروری در بیمارستان شهید بهشتی مستقر است و خدمات ارائه شده در مراکز ناباروری سطح دو بیشتر مربوط به مباحث مشاوره‌ای و موارد سرپایی است و زوجین برای دریافت خدمات و اقدامات تخصصی و فوق تخصصی باید به مراکز ناباروری سطح سه مراجعه کنند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲، ۳۶ هزار و ۴۲۶ مورد مراجعه به مراکز ناباروری سطح سه به ثبت رسیده که این تعداد نسبت به سال ۱۴۰۱ که برابر با ۲۹ هزار و ۴۲۰ مورد مراجعه بوده، افزایش داشته است، همچنین تعداد اعمال جراحی مرتبط با لقاح خارج رحمی یا آزمایشگاهی در مراکز سطح سه طی سال ۱۴۰۲، ۷۹۳۳ مورد بوده و میزان موفقیت این اعمال جراحی، ۳۴.۵ درصد ارزیابی شده است.

دبیر کمیته درمان قرارگاه جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد: تعداد اهدای تخمک، جنین و رحم جایگزین نیز برابر با ۱۱۶۰ مورد در سال ۱۴۰۲ بوده است، مراکز سطح دوی به عبارتی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ آغاز به کار کردند که در این بازه زمانی ۹۵ مورد مراجعه به مراکز سطح دو در نجف‌آباد و شهرضا ثبت شده است.

وی از ترویج زایمان بدون درد و طبیعی اطلاع داد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، حدود ۶۰ درصد زایمان‌ها با روش سزارین بوده است و کاهش زایمان به روش سزارین یکی از موارد مد نظر به شمار می‌رود که طبق برآوردهای انجام شده، شیب افزایشی زایمان سزارین در سال ۱۴۰۲، کاهشی بوده است.

جوانمردی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص زایمان بدون درد دارویی در سال گذشته رتبه اول را کسب کرده و حدود ۱۳ درصد زایمان‌های طبیعی انجام شده با استفاده از روش‌های بدون درد بوده است، همچنین زایمان‌های طبیعی بدون درد با روش‌های غیردارویی مد نظر قرار دارد و در حدود ۵۱ درصد زایمان‌های طبیعی نیز از روش‌های کاهش درد غیردارویی استفاده شده است.

وی با اشاره به آموزش رایگان مادران باردار در حوزه مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها خاطر نشان کرد: زایمان‌های طبیعی به صورت رایگان انجام می‌شود و در سال ۱۴۰۲، ۷۵۰۰ مورد آموزش به مادران باردار ارائه شده و طی سال گذشته ۹۰ ماما به عنوان نیروی انسانی به مراکز دولتی اضافه شده است.

در ادامه علی پارسا، دبیر کمیته بهداشت قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: ممنوعیت توزیع اقلام پیشگیری از بارداری در واحدهای بهداشتی از جمله اولین اقدامات انجام شده در خصوص قانون جوانی جمعیت است و تجویز اقلام پیشگیری از بارداری تنها توسط پزشک مقدور است، همچنین در خصوص آگاه‌سازی عموم مردم برای مباحث مرتبط با جوانی جمعیت از جمله پیشگیری از ناباروری و سقط جنین از ظرفیت‌های مختلفی استفاده شده است.

وی با اشاره به بهره‌مندی ۵۰۴۰ مادر باردار نیازمند خدمات ویژه از حمایت طی سال ۱۴۰۲، افزود: در صورت مهاجرت دائم یا موقت مادران باردار از سایر استان‌ها به اصفهان، آنها نیز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی قرار می‌گیرند و به آنها خدمات ارائه می‌شود، در سال ۱۴۰۲ نیز شاهد مهاجرت دائم ۱۳۰۲ مادر باردار به استان بودیم که هماهنگی در خصوص ارائه خدمات به آن‌ها انجام شده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا